• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pegasus'ta çalıntı

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
363
Arkadaşlar aranızda avukat varsa yardımcı olabilir mi lütfen. 19 Eylülde Pegasus'la İstanbul'a geldim. Valizimin içinde takılarımın olduğu bir kutu vardı. Valizi de bagaja verdim. Evde gelince Valizim açtım ve kutu yok!! Resmen valizim açılıp içinden çalınmış.
İnternet sayfasında değerli eşyaların kaybından firmamız sorumlu değildir yazıyor. Yapabileceğim hiçbirşey yok mu? Kim sorumlu olacak çalınan altınlardan?

Arkadaşlar aranızda avukat varsa yardımcı olabilir mi lütfen. 19 Eylülde Pegasus'la İstanbul'a geldim. Valizimin içinde takılarımın olduğu bir kutu vardı. Valizi de bagaja verdim. Evde gelince Valizim açtım ve kutu yok!! Resmen valizim açılıp içinden çalınmış.
İnternet sayfasında değerli eşyaların kaybından firmamız sorumlu değildir yazıyor. Yapabileceğim hiçbirşey yok mu? Kim sorumlu olacak çalınan altınlardan?

Valizinizi kitlemeden mi bagaja verdiniz.
Herm altınlarınızı neden yanınıza almadınız.

bence bimere ve ulaştırma bakanlığının özel kalemine yazın sıkıntınızı.
maddi kaybınız ne kadar, çok mu?

böyle bırsey cok zor sankı..nerden bılecekler sızın cantanızda kutu oldugunu kı.

koyarken,koydum sanıpta bı yerde unutmus olmayasınız ?

çok bişey yapabileceğiniz sanmıyorum. ama astarı bezini geçmezse dava açın. orda kamera kayıtlarını ister mahkeme. sonra o kayıtlardan bişeyler elde etmeye çalışırlar.

Değerli eşyalar hiç valize koyulurmu allah aşkına ya ne yaptınız siz?firmayı sorumlu tutabilirmisiniz biomiyorum şu durumda..değeri ne kadardı peki?

siz yazınca biraz araştırdım benim de hiç bilgim yoktu.
bulmanız ve hak iddia etmeniz imkansıza yakın.
değerli eşyaları asla bavula koymamanız gerekiyor okuduklarıma göre.

Valizin agzinda kilit olmasi gerekiyordu. Ispatlamaniz zor. Taki kutusunu bir yerde unuttugunuzu dusunuyorum. Yuzlerce valiz icinden sizinkini bulup acmalari sacma bence.
Biyerde unutmadığıma eminim. Xrayden geçiyor içinde ne olduğu belli. Valizi yanıma alacaktım son anda bagaja verildi içinde unuttum

X-ray den elli kere geçiyoruz ve her seferinde içindekiler kaydediliyor geçerken. Ayrıca her yerde kamera kaydı var incelenebilir

Yani bildiğim kadarı ile xrayden büyük bagajı checkinde verdikten sonra geçiyoruz.
Kameralarda çantanın içindeki kutunun içindeki takı konusunda ispat olmayabilir.
Pegasusta değerli eşyalardan sorumlu değiliz diye kendini kurtardıktan sonra ne yapılabilir bilmiyorum.

X-ray den elli kere geçiyoruz ve her seferinde içindekiler kaydediliyor geçerken. Ayrıca her yerde kamera kaydı var incelenebilir

X-ray kayıt kapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum. Kamera kayıtları delil olmaz, valizinizin içini görmüyorlar.

Hem x-ray kayıt yapıyor olsa bile altınların çantanızda olmadığını nasıl ispatlayabilirsiniz ki? Belki evinize altınlarla gittiniz sonra böyle bişey uydurdunuz. Yani imkansız ispat etmeniz ya da olası bir davada kazanmanız. Adamlar yazmış zaten değerli eşyalarınızdan sorumlu değiliz diye.

Hata sizde , ispatlayamazsınız

Biyerde unutmadığıma eminim. Xrayden geçiyor içinde ne olduğu belli. Valizi yanıma alacaktım son anda bagaja verildi içinde unuttum

içinde ne olduğu bence belli olmuyor

zira küçük bir spor çantamız vardı içinde de giysiler ve oğlumun iki arabası vardı arasında böyle sarılı

X ray den geçti kadın ekrana baktı baktı

bunlar ne ben anlayamadım dedi

zira dışı plastik olduğu için belirli değil ama içinde mekanizması var

çocuğun arabası dedim açıp göstereyim bagaja veriyorsan sıkıntı yok dedi geçirdi

yani kutu ve içindeki altını belirlemek çok kolay olmayabilir

yine bir kurumun güçlü X ray inden çantamı geçirdiğim bir dönemde bir hafta her gün girip çıktım bir gün birisi durdurdu bu ne dedi

ben de anlayamadım dıştan bakınca açtık baktık

çantamda ne olabilir diye

aynam imiş dışı metal küçük çanta aynası çok gülmüştü polis kadın

bir seferde de eski tip cep telefonum metal kapaklı yan duruyordu onu çakı sanmıştı görevli ekrana bakıp

Valizi verirken x-ray'den geçiyor tamam da aldıktan sonra geçmiyor ki. Belki altınlar valizdeydi siz dışarı çıkarken, aksini ispat isterler sizden. Bunu ispatlamanız da çok çok zor. Kıymetli eşyaları yanında taşımak zorunlu. Dava açsanız bile kazanma ihtimaliniz olduğunu düşünmüyorum.

İspatlayamazsınız.

İlk geçilen kontrolde göremez.

İkinci xray kontrolüne zaten girmemiş.
Genelde orada takılıyorlar bu tip şeylere.

Ayrıca sizin elinizde takıları valize koyduğunuza dair bir resim bir video var mi?
Yani siz biliyorsunuz oraya koyduğunuzu peki herkes nerden bilecek.

Daha sonrası içinde bir delil şart.
Hani öncesi sonrası gibi.

Çok büyük bir meblağ değilmiş ama yine de valizi açıp içinden alacaklarını sanmıyorum.

Valizinde daha kıymetli şeyleri taşıyanlar çok çıkıyor. Tek siz değilinizdir. Ancak taşınmaması gerekiyor diye adamlar her yere yaziyorlarken haklı çıkmanız da imkansız.

Back
X