M
mayatupbebek
Ziyaretçi
birçok diyetisyene gittim durumumu anlattım ama sadece dengelibeslenmeyi alışkanlık haline getir demekten başka brşey yapılmıyor.bunu bende biliyor ve uygulamaya çalışıyorum.istediğim sonucu alamadığım içinde demorolize oluyorum.pcos hastası olduğumu kabullendim ve kilo vermenin tek yol olduğunu bilipte verememek beni yoruyor...drlar sadece 1 yıl bekle 1 yıl sonunda bebek konusunda gelişme olmazsa ozaman ilaç tedavisine başlarız diyorlar.ne yapmam lazım?
cevapladığınız için teşekkürler......
sanıyorum herşey moralle düzeliyor :))))
merhaba yeliz82;
Haklısınız, hayatın her alanında olduğu gibi sağlıklı olmada da moral oldukça önemlidir. Anlattıklarınızdan sizin önceliğinizin, kilo verme ve polikistik over hastalığı ile mücadele etmek mi, yoksa çocuk istemi mi olduğu çok anlaşılmıyor. Aslında, polikistik over hastalığı ile mücadele ile çocuk sahibi olma tedavileri birbirileri ile çakışabilmektedir. Eğer gebeliği sağlamak istiyorsanız, sizin tüplerinizin açık olup olmadığını ve rahim içinde herhangi bir problem olup olmadığını ortaya koyan rahim filmi (HSG) sonucunuz ile, eşinize ait bir tüp bebek merkezinin androloji laboratuarında Kruger kriterlerine göre sperm sayı, hareket ve morfolojisinin inceleme sonuçlarını bildirebilirseniz, size daha sağlıklı ve daha net yardımcı olabilirim. Size sağlıklı günler ve başarılı tedaviler dilerim.
Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi