Paylaşmak istedim...

ben zamaninda mezhep ve aile farkliligi yüzünden ayrilmak zorunda kalmistm seni cok iyi anliyorum
oysaki önemli olan sizlerin iyi anlasmaniz sonucta aileler sadece özel günlerde yanyana gelecekler ve o zaman her iki tarafda o günlük anlayisli olsa bir sorun olmaz. sonucta iki aileninde tek cocuklarisiniz..aileler mantikli düsünmeleri lazim tek cocuklarinin mutlulugunu istiyorlarsa azda olsa biraz anlayis göstermeleri lazim. arkadasimda mezep farkliligina ragmen ve okadar zorluk cekmelerine ragmen esiyle evlendi ve cokta mutlularr
umarim mutlu olursunuz

inanması belki güç ama benim arkadaşımın ailesi de, eşinin ailesi de asla karışmadılar hiç bu konulara girmediler bile.. adam kendi mezhebi ile ilgili dini vazifelerini yerine getiriyor kızda kendininkini...
iki insan birbirini seviyor mutlu olsunlar dendi halloldu...

Teşekkür ederim.. Bende öyle düşünüyorum ama Türkiyede evlilikler ailelelr birlikte oluyor. Kendi yuvamızım inşası için harcayacağımız sevgiyi bir araya gelmek için tüketiyoruz buna gerçekten içim acıyor

Teşekkür ederim. Bilmiyorum o kadar yıprandık ki evlilikten soğudum. O da bunları söylüyor. Birbirimizi yıpratmak yerine zamana bırakmamız lazım ama biz kendimizi tüketiyoruz.

Aynı mezhep ve kültürden oldukları halde birbirine giren aileler de var malesef. Kulağınızı bi şeylere tıkayıp devam edeceksiniz ya da yarı yoldan geri döneceksiniz.

Eşimle mezheplerimiz, etnik kökenlerimiz, yetişme tarzlarımız farklı ama kalplerimiz bir. Hatta aramızda yaş farkı da var. Ailem karşı çıktı tabi ki ama ben istedikten, biz istedikten sonra ötesi yoktu. Bir şekilde ikna ettik. 2.5 senelik evliyiz ve ailem eşimi evlatları gibi seviyor şimdi.
Henüz çocuğumuz yok ama olunca da sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. İki farklı dine mensup değiliz, iki farklı ülkeden değiliz sonuçta. Orta yolun çok kolay bulunabileceğine inanıyorum. Din konusunda çocuğa çok fazla yükleme yapmayı düşünmüyoruz, anlayabilecek çağa geldiğinde okusun, araştırsın, sorsun, öğrensin kendi karar versin istiyoruz. Seçimi her iki mezhepten biri de olabilir, başka bir mezhep de, başka bir dinde.. Hatta tümünü de reddedebilir. Daha doğmamış bir çocuğun ne kişilikte olacağını bilemeyiz, neye inanıp inanmayacağına biz karar veremeyiz diye düşünüyoruz. En iyisi bekleyip görmek.

En mantıklısı bu olabilir. Bende orta bir yoldan yanayım.

Annesi rahatsızlandı ve ben ziyaretine gittim. Çok hoşuna gitmiş. Ve sanki o evin sürekli bir bireyiymişim gibi davrandılar. Çok sıcak ve samimilerdi. Aileme şu an konuyu açmadım. Yalnızca halam ve amcam biliyor. Her ne kadar sıcak bakmasalar da sevgimi göz ardı etmek istemiyorlar. Kuzenim bu konuda destek veriyor. Yaşın geldi artık onlar ne diyebilirler ki her şeyden önce diyor. Halam bitirebildiğimi hiç düşünmemiş. Bunlar bana umut veriyor... Neden olmasın diyorum? Ama niye böyle kötüyüm bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…