- 5 Şubat 2015
- 53
- 62
-
- Konu Sahibi ikiaradabirderede
Ne gibi farklı ?Yaşım 26, mezhep farklılığının yanı sıra ailelerin görüş ve yaşantıları da farklı...
başta ailelerin tanımadan tanımaya çalışmadan karşı çıkması kötü olmuş. eşimle benimde mezhebimiz farklı ama bunu ne onun ailesi ne de benim ailem sorun etmediler. önemli olan bizim mutluluğumuzdu onlar için ki öyle de oldu. eşim için herşeyi geride bırakıp bambaşka bir şehre taşındım kendi ailemden çok onun ailesi benim annemlerin yanından ayrılmama üzüldüler ama yine de kimse karşı çıkmadı çünkü nerde mutlu olacaksak orada yaşamak bizim kararımızdı zor bir karardı belki ama bizim için doğru olanın o olduğuna kanaat getirmiştik herkes saygı duydu. bence sizde bunu anlatmaya çalışmalısınız eşinize de aynısını söylerseniz o da ailesiyle aynı şekilde konuşacaktır ama bazı erkekler için kolay değildir ailesini karşısına alıp herşeyden vazgeçmek o yüzden üstelememekte gerekir çünkü daha kötüsü de olabilir ilerleyen zamanlarda. zor bir durum anlıyorum ama zorlanmaması gereken bir konu olduğunu da hatırlatmak isterim. daha çok yıpranırsnz
zamana bırakmak en mantıklısı şimdi erkek için daha da zor olmasının sebebi zaman ihtiyacının olmasının da sebebi, seni seçmek isterse arkasında bırakmak zorunda kalacağı şeyleri bilmiyor belki şu an kimseyi arkasında bırakmadan köprüleri yıkmadan bir orta yol bulmaya da çalışıyor olabilir. siz de kolay değil biliyorum ama biraz üstelememeye çalışın dinlenin umarım herşey yoluna girecektir.çevremde herkes bir kere kabul ettiyse ailen bu bir daha olabilir diyorlar. O kadar bunaldım ki şimdilik sadece halam ve amcam biliyor. amcam bu işe ılımlı bakmıştı ama istemmelerinden dolayı güveninin sarsıldığını söylüyor. Halam zamana bırak kendinii yıpratma diyor.
zamana bırakmak en mantıklısı şimdi erkek için daha da zor olmasının sebebi zaman ihtiyacının olmasının da sebebi, seni seçmek isterse arkasında bırakmak zorunda kalacağı şeyleri bilmiyor belki şu an kimseyi arkasında bırakmadan köprüleri yıkmadan bir orta yol bulmaya da çalışıyor olabilir. siz de kolay değil biliyorum ama biraz üstelememeye çalışın dinlenin umarım her şey yoluna girecektir.
kaçıncı devirde yaşıyoruz Allah aşkına nedir bu mezhep ayrılığı, siyasi görüş farklılığı anlamış değilim...
sanki mezhebi aynı olanlar çok anlaşıyor da birbirleriyle, ayrı olanlar kesin anlaşamaz düşüncesi mevcut ne alakaysa...
siz aşkınızı yaşayın, zamanı gelince her iki tarafta kabul edecektir. yıpratmayın aile sorunlarıyla ilişkiniz...
benim arkadaşım ikisinin de mezhebi farklı, fakat çok mutlular birde kızları var Allahım mutluluklarını daim etsin inş..
Fikir çatışması kötü oluyor... Benim kuzenim ve eşinin de ailesi çok farklı. Kuzenimin babası ve eşi (teyzem vefat etti) çok muhafazakar, karşı taraf tam zıttı, siyasi görüşlerde bir o kadar zıt. Ama kuzenim ailesi gibi değil tam tersi eşinin ailesi gibi siyasi görüşten tut, bakış açısına kadar. Eşinin ailesi çok istediler kuzenimi, baya sorunlar çıktı hem alttan aldılar ve ailesinin öyle olmasını sorun etmediler. Zaten bayramda seyranda görüşüceğiz dediler. Bir tarafın ılımlı olması lazım...