• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Durumunuz tam da şu;

Patronunuz düşüncesizlik etmiş.

Ama siz hata etmişsiniz.

Yani kabahatlerinizi tartsak sizinki açık ara öndedir.

Gördüğünüz gibi iki yanlıştan 1 doğru çıkmıyor.

Bir diğer mesele; paylaşımcı olmak "gerekli" olan bir şey değildir. Yani her gelen hediyeyi çalışanlar ile paylaşmaları gerekmiyor.

Aynı şekilde siz de paylaşımcı olmak zorunda değilsiniz.

Böyle küçük hesaplar can sıkar.

Bence bunlardan kurtulmaya çalışın.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir kez daha sıkılmadan yorulmadan cevap veriyorum. Bana hediye verilmedi demedim. Benim iş yaptığım masamda tatlı yenildi. Ben buna takıldım

kendi masasında yese, ben ne yiyosunuz dur bakim demem. Benim masamda yeniyor. Ayrıca laçka dediğiniz şey ikram beklememse biz ona örf, adet diyoruz.
Çok yanlış füşüncedesiniz çocuk gibi samimiyetinizin olmadıgo patronınızdan ikram beklemeniz çok saçma ben olsam çalışanımon önünde yemem ama yersem de haddini bilmeyen birini çalıştırmaö

Patronunuz kendisine gelen birseyi sizinle paylasmak zorunda degil.
Sadece patron degil genel insan iliskilerinde de ayni sey gecerli.
Bunun icin kimseye laf sokma veya istek, beklentide bulunamazsiniz.
Paylasir ise ne mutlu size, okadar.
Paylasmaz ise kendisine kalmis.
Baskasinin yemeginde gözünüz kalmissa gidin kendinize aynisini alin yiyin.
Birdaha da fazla etrafiniza bakmayin kendi isinize odaklanin. Bos seyler bunlar.

Öncelikle üslubunuzu biraz düzeltin buradaki hiç kimseye saldırma hakkınız yok. Siz genel müdür olduğunuza emin misiniz? Çalıştığınız firmayı gerçekten merak ettim. Kafanızda kurduğunuz senaryoları yazmışsınız hep ya hamile olsaydı ya parası olmasaydı diye ama öyle bir durum yok konu sahibi hamile değil parası da yok değil. Kişi başı zaten kimse oturup 1 kilo fıstıklı dolama yiyemez o yüzden 120 tl ödemesine de gerek yok. Evet insan buyur etmeli ama ne demesini bekliyorsunuz al benim tabağımın yarısını da sen ye mi desin? Konu sahibi belirtmiş misafirler için getirildi ve sınırlı sayıda diye. Evet insan yediğini sormalı bu bir görgü kuralı ama bu görgü kuralının uygulanmamış olması da kalkıp bir insanı herkesin içinde küçük düşürmeye çalışma hakkı vermez. Buna eziklemek değil yerini ve haddini bilmek denir. İş hayatında ki profilinizde genel müdür yazıyor böyle laçkalıklara yer olmaması gerektiğini herkesten iyi sizin bilmeniz lazım. Patronuma herkesin içinde yediğinden bana ikram etmedin diye laf sokucam gerçekten komedi gibi konu

Ne biliyosun ki parasi var mi yok mu. Asgari ucretle calisiodur orda çoğu insan. 1 kilo yiemese de 300 gram rahatlikla yer ki bahsettigi tatli agir yani bir parçası o kadar eder 40-50 lira tatliya para verirken on defa düşünecek insanlar var. Kaldi ki antepten gelen sey daha uygun fiyatlidir aynisini gidip burda yese otomatikman iki kati fiyat. Üç kuruş para alan insan nasi alacak rahatlikla anlamadim ki. Benim istatistiksel danışmanlık sirketim var en düşük maaş alanli çalışanim asgari ücretin 2 katini alio. Ona ragmen yapmam boyle bisey. Calisanlar isverene laf sokmuyor mu saniosunuz normalde. Calisanlara yaranmak zor illa ki kah yuzune kah arkandan atip tutarlar ben bunu bildigim halde gene de insanlığımı karsidakinin tavrina gore degistirecek değilim. Ayrica orda kusura bakma düşünemedim gercekten dalgindim derdim ben olsam, senin bu lafini bilmem nereye yazdim demek yerine. Lafin altinda kaldim diye de birini işten cikarmam yani bu daha ezikce olur.

kendi masasında yese, ben ne yiyosunuz dur bakim demem. Benim masamda yeniyor. Ayrıca laçka dediğiniz şey ikram beklememse biz ona örf, adet diyoruz.
Çok yanlış füşüncedesiniz çocuk gibi samimiyetinizin olmadıgo patronınızdan ikram beklemeniz çok saçma ben olsam çalışanımon önünde yemem ama yersem de haddini bilmeyen birini çalıştırmaö

Gozunuzun onunde yenmesi elbette hoş degil. Yinede karsinizdaki sizin işvereniniz boyle beklentide olmaniz saçmayken birde personel önünde laf soylemissiniz. Kovulmazsaniz şükredin

Ne biliyosun ki parasi var mi yok mu. Asgari ucretle calisiodur orda çoğu insan. 1 kilo yiemese de 300 gram rahatlikla yer ki bahsettigi tatli agir yani bir parçası o kadar eder 40-50 lira tatliya para verirken on defa düşünecek insanlar var. Kaldi ki antepten gelen sey daha uygun fiyatlidir aynisini gidip burda yese otomatikman iki kati fiyat. Üç kuruş para alan insan nasi alacak rahatlikla anlamadim ki. Benim istatistiksel danışmanlık sirketim var en düşük maaş alanli çalışanim asgari ücretin 2 katini alio. Ona ragmen yapmam boyle bisey. Calisanlar isverene laf sokmuyor mu saniosunuz normalde. Calisanlara yaranmak zor illa ki kah yuzune kah arkandan atip tutarlar ben bunu bildigim halde gene de insanlığımı karsidakinin tavrina gore degistirecek değilim. Ayrica orda kusura bakma düşünemedim gercekten dalgindim derdim ben olsam, senin bu lafini bilmem nereye yazdim demek yerine. Lafin altinda kaldim diye de birini işten cikarmam yani bu daha ezikce olur.

Yahu birakin allah askina.
Sonra sizin gibiler yüzünden millet bu paylasimlari HAK saniyor.
Hak degil. Kimse kimseyle birseyler paylasmak mecburiyetinde degil.
Bir arkadasinla teke tek yemege gidersin birsey yemez sen karsinda yersen, evet görgü kurallara uygun sorursun.
Ama patron o sirada kendisine gelen birseyi yemis oteki patron ile sohbete dalmis.
Konu sahibi kendi isinin basindayken o ortama göz dikmis kendi isine bakmak yerine.
Birde kalkmis laf soktum diye konu aciyor adama cimri vs deniliyor.
Sanane yahu konu sahibi? Ne ayip ...
Tekrar söylüyorum sizin adiniza utandim. Rezil olmussunuz rezil etmissiniz ortami.
Neymiss...en sevdiginiz tatliymis..bu ne simariklik yahu..kimse size sevdiginiz tatliyi vermek zorunda paylasmak zorunda degil.
Allah allah..konu sinirlerimi bozdu :D

Bence işvereninizle kendinizi aynı kefede görme konusunda haksızsınız. Her rahatsız olduğunuz durumunda dillendirmeyin bence. Çünkü haksız da olabilirsiniz bu konudaki gibi. İş sözleşmenizde hediyelere ortak olduğunuza dair bir madde olduğunu da düşünmüyorum. Bence patronunuz çalışanlarına fazla yüz vermiş ki çalışanlar bu kadar beklenti içine girmiş.

Sizin çalışanlarınız ne kadar ‘alio’ bilmiyorum ama yazım hatalarıyla dolu yazınızı anlamak için bir kez daha okumak durumunda kaldım. Çok gereksiz bir tatlı duyarı kasmışsınız. Çalışanların patronun yüzüne aleni bir şekilde laf soktuğu hiçbir işletmede çalışmadım umarım hayatım boyunca da çalışmam

Ben konu sahibini haklı buldum arkadaşlar. Patron herkesin gözünün önünde yerken konu sahibi laf soksa bile tabii arkadaşlar size de ısmarlayayım demeliydi. Hazır denetimden geçmişler, herkes canla başla hazırlanmıştır bi jest olurdu. Gözönünde yemek yemenin patronlukla değil görgüsüzlükle alakası var bence.
Arkamdan konuşmak yerine yüzüme şaka yollu söyleyeni kovmam ben. Haketmiş o patron....

Ben konu sahibini haklı buldum arkadaşlar. Patron herkesin gözünün önünde yerken konu sahibi laf soksa bile tabii arkadaşlar size de ısmarlayayım demeliydi. Hazır denetimden geçmişler, herkes canla başla hazırlanmıştır bi jest olurdu. Gözönünde yemek yemenin patronlukla değil görgüsüzlükle alakası var bence.
Arkamdan konuşmak yerine yüzüme şaka yollu söyleyeni kovmam ben. Haketmiş o patron....
Denetim toplantısı var. Toplantı için tatlı alınıyor ve toplantıdakilere dağıtılıyor. Toplantı sonrası bir çalışan x bey sizin payınız duruyor getireyim mi diyor. Muhtemelen kilo kilo kalmadı yani tatlıdan. Gayri ihtiyari getir diyip sohbet ederken yiyiyor tatlısını. Denetimden yeni çıkılmış, toplantı yeni bitmiş yani. Misafirler için alınan tatlı faslı bitmiş. Adamlar iş halletmiş toplantıdan çıkmış, kafasında bir ton şey, çalışanlar trip atıyor. Neden? tatlı yiyecekler.... Çatlamışlar tatlısızlıktan. Sadece konu sahibi arkadaştan bahsetmiyorum.Denetim sonrası çalışanlardan da tatlı alın bize isteği gelmiş? Patron cevap vermeden arkadaş laf sokmuş. Belki yarın getirecekti adam ki getirmek zorunda değil. Bize de tatlı alırsın dimi patron diyen arkadaş var bir de ortada.

Patron görgüsüz ya da düşüncesiz olabilir ama yazılanların —-yok patron ancak et yemeği çıkarsa patron birlikte yemek yermiş, yok çöpte boş çikolata kutuları varmış— tamamına bakarsak, çalışanların hepsinin bakış açısında sorun var.

Evet önünüzde yemesi hos bir hareket degil ama patronun size tatli ikram etmek gibi bir zorunlulugu yok. Maasinizi yatirmis sigortanizi odemisse size baska ne yapmak zorunda?
Bir tatli icin bu kadar kendimi dusurmezdim
Bizim de personelle paylasmadigimiz durumlar olur.
Zaten personelin mesai saatinde su disinda bir sey tuketmesi yasaktir. Guzel durmuyor disaridan.

aynen öyle en güzeli sizin yaptığınız gibi zaten. bunlar öyle değil et yemeği pişince bizle yerler, makarna varsa o gün inmezler yemeğe o derece

Bundan size ne ki? Ben de begenmedigim gun personel yemegini yemem. Istedigi seyi soyler yer adam. Sizi sevmediginiz yemegi yemeye zorluyorlar mi? Siz de siparis edip dilediginizi yiyebilirsiniz. Ancak yemegin sadece makarna olmasi gibi durumlar varsa sikayet edebilirsiniz bu ayri bir mevzu :)

Ben size hak verdim..Cimri , olgunlaşmamış insanları hiç sevmem .Her insan her hareketiyle aile terbiyesini, görgüsünü yansıtır.

Misafirlerine 2 tepsi baklava sipariş veren pekala Emekçi arkadaşlarına da 1 Tepsi getirtebilirdi.

Adı üzerinde Şirket - patron yani bu cimrilik bu isimlere yakışmadı..

Ben böyle yerlerin pek büyüyebildigini görmedim..Eninde sonunda o batışı yaşarlar..
Evet görgüsüzlük,evet düşüncesizlik,fakat çalışanlar patronun terbiyesinden sorumlu değildir.
İşçi patron ilşkisi profesyonel bir ilişkidir.
Babam çalışanlarına karşı çok düşünceliydi,onlara ikram etmediği bir nesneyi işyerinde yediği görülmemiştir.
Fakat bu işverenin kendi tercihi olur,itici görünse de laf sokmak vs oda aynı derece de itici bence...

Evet önünüzde yemesi hos bir hareket degil ama patronun size tatli ikram etmek gibi bir zorunlulugu yok. Maasinizi yatirmis sigortanizi odemisse size baska ne yapmak zorunda?
Bir tatli icin bu kadar kendimi dusurmezdim
Bizim de personelle paylasmadigimiz durumlar olur.
Zaten personelin mesai saatinde su disinda bir sey tuketmesi yasaktir. Guzel durmuyor disaridan.

aynen öyle en güzeli sizin yaptığınız gibi zaten. bunlar öyle değil et yemeği pişince bizle yerler, makarna varsa o gün inmezler yemeğe o derece

Bundan size ne ki? Ben de begenmedigim gun personel yemegini yemem. Istedigi seyi soyler yer adam. Sizi sevmediginiz yemegi yemeye zorluyorlar mi? Siz de siparis edip dilediginizi yiyebilirsiniz. Ancak yemegin sadece makarna olmasi gibi durumlar varsa sikayet edebilirsiniz bu ayri bir mevzu :)

Kimsenin insani yönü olmak zorunda değil ki size mi kaldi insanların görgüsünü düzeltmek bir de pattonunuz baya laubali olunmuş.O iş veren siz de belli bir ücret karşılıgında işinizi yapan personelsıniz.Ha ben illa aşırı duyarlı insanlarla çalışmak istiyorum diyorsanız işten çıkın bence.Maaşınız zamanında yatıyorsa sorun yok yani.

Ya türk insanı olarak beklentılerımız ne zaman bitecek acaba?

Back