Patronum bana mobingmi yapiyor 🤔

Bu konuda arkadaşların da yazdığı gibi Mobbing yok. İşle ilgili soru sormak, hayatınızdaki evlilik gibi büyük bir değişimde işten ayrılıp ayrılmayacağınızı sormaları normal. İzin vs konularında bir miktar hadsizlik yapmış ama o da "abi-kardeş" ilişkinizden. En başta sınırı geçmek çok büyük bir hata olmuş, daha resmi davranırsanız böyle sorular sormaya cesaret edemezler.

Aynen oyle malesef ama anlamiyo burdaki arkaaslar herseye bi muhalefetler
Ben yorumları okumadım ama bende mobbing değil dedim, az buçuk baktım da onlar da pek farklı şeyler söylememişler aslında ne demişim diye dönüp baktım tekrar ben muhalefet olunduğunu da düşünmüyorum bence burada kimse birbirini tanımadığı için gayet herkes objektif yorumlar yapıyor.

Mobbing bu deıldır .Mıbbıng çok daha agır şeyler .Sadece gereksız bır konuşma olmul aranızda .Bende şu an ucretsız ızne vıkarıldım .Neyden korkarsan başına o gelıyor .Boşver sakin bır sekılde ısıne devam et bence

Abi kardes gibi iliski kurarsaniz o da böyle haddini asarak konusuruz. Patron calisan iliskisi kurarsiniz yeni islerinizde.

Bu mobing degil. Her yönetici evlilik ve dogum konusunda endiselidir. Dogum yapsan en az 16 hafta raporun var. 16 haftaya yeni personel alsa olmaz, almasa olmaz.
Bizim evlendikten sonra gece shiftine gelemem esim izin vermez diyenler oluyor mesela.
Bazi planlamalari yapmak icin bu konulari konusmak zorunda. Ama profesyonel sekilde konusmaliydi. Abi kardes iliskisi kuruldugu icin uslubu da öyle olmus

Ses kaydı bazı durumlarda suç değil. İleride bunu okuyan olursa diye alıntılayıp yazmak istedim: İzinsiz Mobbing Görüntülerini ya da Sesini Kaydetme - Nevzat Erdağ

erkek arkadaşımda iş yerinde ciddi bir mobbinge uğradığında avukat ses kaydı kullanamazsın demişti. belki durumuna özel yorumlamıştır bilemedim.
gerçi onun müdürü çalışırken fotoğrafını çekip ekibin whatsapp grubuna bakın nasıl çalışıyor diye atmıştı. zaten çok sağlam bir delil oldu bu. global IK dava açılmasın diye kendi içlerinde ikale ile çözmek istedi direkt.

Patronunuza çalışmaya devam edeceğim, memnunum falan dediğiniz için bu duruma gelmiş olabilir.
Çünkü bazı patronlar profesyonel değildir , ipler kendi elinde olsun ister, hani var ya meşhur replik 'sen beni kovamazsın ben istifa ederim' onun gibi işte.
Size ipler benim elimde demek istiyor , ben istersem çalışırsın istemezsem gidersin.
Ayrıca yine profesyonel olmayan patronlar izin olayını hiç sevmez , düğün nişan doğum hiç istemez .
Bizimki de böyle , mümkün olsa hiç bayan çalıştırmam sen hariç diyor.
Ama emin ol ben de hariç değilim , sadece doğum yaşım geçti. :)

Sigortası başlamış birini en kolay ilk 6 ayda çıkarabilir iş veren. Tazminat yok bişey yok, çalışanın dava açma hakkı bile yok. İşe uyum sağlayamadı der geçer.
Belirsiz İş sözleşmesi yapıyoruz biz. İlk 2 ay dememe süresi maddesini koyduk. Yoksa koronavirüs sebebiyle işten çıkarmak yasak. İşten çıkarmak istediğimizin istifasını istemek zorunda kalıyoruz. Bir personeli çıkardık. Siz kovun ben işsizlik maaşı alacağım dedi. 3,800 TL gibi bir ceza ödedik.

Bana mobingden cok sey geldi. Patronun seni kaybetmekten korkuyor. Sen durusuna devam et. Cikarirsa da cikarsin. Bunu dusunup kaygilanip bugununu dertli gecirme. Onune bak bence.

Şu başlıkta yazılan her şey Türkiyeden çıkıp gitme sebebim

Çalışanlara cinsiyet sebebiyle ayrımcılık uygulamak, çalışanlara özel hayatlarıyla ilgili sorular sorup onun üstünden ayrımcılık yapmak, profesyonellikten uzak her türlü uygulama... evli misin, bekar mısın, çocuk var mı diyen soran bir iş yeriyle asla işim olmaz. Valla işsiz kalmıştım.

Bildiğin mobbing işte,kafa bulandırmanın anlamı yok.Bunu bilerek hareket etmende fqyda var boşa gerilmezsin. Belirsizlik insanı daha fazla yorar. Ve sen endişe panik yaptıkça adam bu enerjiyi alıcak daha çok üstüne gelicek. İnsan psikolojisi böyledir.Kendinden emin ve relaks ol. Olacak şey nasılsa olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…