• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlamak üzereyim!

Valla annene laf gelsin bi zahmet insan evladina yardim etmezmi millet anasinin paradini yer bunlar cocugunun,kusura bakmada ben enayi yerine koyulfugumu anlafigim an 1tlm bile olsa utanmam isterim ,aracini ve bir an once elden cikar ailen seni saf ve sessiz bulmus yiyolar,sen utanma onlar utansin

Valla annene laf gelsin bi zahmet insan evladina yardim etmezmi millet anasinin paradini yer bunlar cocugunun,kusura bakmada ben enayi yerine koyulfugumu anlafigim an 1tlm bile olsa utanmam isterim ,aracini ve bir an once elden cikar ailen seni saf ve sessiz bulmus yiyolar,sen utanma onlar utansin

Ailem o zamanlar zor durumdaydı diye yardımcı olmak istemiştim ama onlar bana olmadılar.
Araba satılsın herkes kendi yoluna olacak

Ailem o zamanlar zor durumdaydı diye yardımcı olmak istemiştim ama onlar bana olmadılar.
Araba satılsın herkes kendi yoluna olacak
Aynen oyle yap valla insan kendine yetmeyince kimse yardim etmiyo ayrica bu siralar evler cok pahali hemen acele etme alirsanda takma kafana cok bizde aldik yeri geldi corba ekmek yedik ama 12 sen oldu 10 senelik krediydi bitirdik sukur 2 cocugum var Allah onlarin rizkini veriyor takilma fazla,simdi araba bile aldik Allaha sukur Allah yardimcin olsun.

Aynen oyle yap valla insan kendine yetmeyince kimse yardim etmiyo ayrica bu siralar evler cok pahali hemen acele etme alirsanda takma kafana cok bizde aldik yeri geldi corba ekmek yedik ama 12 sen oldu 10 senelik krediydi bitirdik sukur 2 cocugum var Allah onlarin rizkini veriyor takilma fazla,simdi araba bile aldik Allaha sukur Allah yardimcin olsun.

Çok sağ ol.
Şuan düşünmüyoruz zaten evi daha öncesinde 11 aylık kredim var.
O bitecek arabayı satmam lazım falan derken daha iş çok benim için.
Kirada kalmaktansa ev sahibi olmak istiyorum, kötü mü bu?

Çok sağ ol.
Şuan düşünmüyoruz zaten evi daha öncesinde 11 aylık kredim var.
O bitecek arabayı satmam lazım falan derken daha iş çok benim için.
Kirada kalmaktansa ev sahibi olmak istiyorum, kötü mü bu?
Kesinlik hayir aslinda en mantiklisi cunki en tirt evler bile nerde yasiyosun bilmiyorum ama istanbulda 1200den basliyo hakkinda hayirlisi once kredini bitir neden almayasin yasin kac bu arada genc yasta aldin aldin ilerdede sefasini surersin

Araba zaten benim üstüme onu alamazlar ama ben kavga dövüş olsun istemiyorum, insanlıkla halledilsin.
Bir insan evladını düşünmez mi hiç :(
Arabayı sattıktan sonra parasını harcamak istemiyorum çünkü ev fiyatları malum uçuyor. Her şey beni olumsuza sürüklüyor sağlıklı düşünemiyorum :(
Ayıp değil tabiki de ama bu sefer de annemler diyor ki bize laf gelecek. Çok cahilce evet ama ben bıktım :(
arabanızı satın borçları kapatın. Hayır yani ev alma mecburiyetiniz mi var neden bu stres sıkıntı canınıza yazık. En güzel yıllarınız borç ödemekle sıkıntıyla mı geçicek? Oturun kirada huzurunuz olsun. Kazık çakmıycaz hepimiz ölücez o ev de burda kalcak e değer mi bu sıkıntıya??

Kesinlik hayir aslinda en mantiklisi cunki en tirt evler bile nerde yasiyosun bilmiyorum ama istanbulda 1200den basliyo hakkinda hayirlisi once kredini bitir neden almayasin yasin kac bu arada genc yasta aldin aldin ilerdede sefasini surersin

28 yaşındayım, İzmir de yaşıyorum ve bizim de kiramız 1200 tl.
Burada da evler uçuyor.
Bu kadar yüksek kira verdiğim için ev sahibi olmak istiyorum, yoksa ömür boyu borç ödemek için değil.
Çocuğumuz yok daha çocuk olunca hiç alamazsın diyorlar.
Beni anladığınız için teşekkür ederim :KK200:

arabanızı satın borçları kapatın. Hayır yani ev alma mecburiyetiniz mi var neden bu stres sıkıntı canınıza yazık. En güzel yıllarınız borç ödemekle sıkıntıyla mı geçicek? Oturun kirada huzurunuz olsun. Kazık çakmıycaz hepimiz ölücez o ev de burda kalcak e değer mi bu sıkıntıya??

Daha dün gece eşimle bu konuyu konuştuk ev sahibi olalım mı olmayalım mı diye.
En sonunda alırsak bile ilerde çocuğumuza kalır, bizim çektiğimizi o çekmez dedik.
Yani bende sizin gibi düşünüyorum.
Ölüp gideceğiz zaten, mal mülk sevdalısı olmaya gerek yok.
Bu hayatın getirdiği koşul işte.
Keşke evler, kiralar pahalı olmasa da bizde böyle mücadele içinde geçirmesek bu hayatımızı.

Araba zaten benim üstüme onu alamazlar ama ben kavga dövüş olsun istemiyorum, insanlıkla halledilsin.
Bir insan evladını düşünmez mi hiç :(
Arabayı sattıktan sonra parasını harcamak istemiyorum çünkü ev fiyatları malum uçuyor. Her şey beni olumsuza sürüklüyor sağlıklı düşünemiyorum :(
Ayıp değil tabiki de ama bu sefer de annemler diyor ki bize laf gelecek. Çok cahilce evet ama ben bıktım :(
Ev fiyatları mi uçuyor? Ev fiyatları yerlerde sürünüyor, bir bir mutahitler batıyor. Dolar bu kadar pahaliyken kimse ev almıyor.

Arabayı satacaksaniz paranızı da borç ödemekte kullanmayacaksaniz doviz veya altın olarak tutun. Belki arada al satlar ile kredi boclarinizin bir bölümünü bile ödeyebilirsiniz.

Babam dün beni aradı.
Forewamorrenk biliyorsun ben emekli oldum, kredi çekip araba alacağım bana bir piyasayı araştırır mısın dedi.
Ben arabamı alınca kendisine araba almayı düşünüyor.
Nerede kaldı benim 50 bin, uçtu :(
Hem arabayı satıyorsunuz hem de 50 bin borcunuzu mu ostiyorsujuz babanizdan. Eşinizin ne gibi katkıları var. Eşinizin gücü ölçüsünde katkı sunmaya çalışın.

Ev fiyatları mi uçuyor? Ev fiyatları yerlerde sürünüyor, bir bir mutahitler batıyor. Dolar bu kadar pahaliyken kimse ev almıyor.

Arabayı satacaksaniz paranızı da borç ödemekte kullanmayacaksaniz doviz veya altın olarak tutun. Belki arada al satlar ile kredi boclarinizin bir bölümünü bile ödeyebilirsiniz.

Piyasadan haberim var.
Ev fiyatlarının hala yüksek olduğunu görmüyor musunuz?
En azından İzmir için.
İnternet bankacılığı kullanarak dediğiniz gibi yapacağım.

Hem arabayı satıyorsunuz hem de 50 bin borcunuzu mu ostiyorsujuz babanizdan. Eşinizin ne gibi katkıları var. Eşinizin gücü ölçüsünde katkı sunmaya çalışın.

Evet satacağım.
Verilen parayı da istemek hakkım değil mi?
Eşim de bugüne kadar elinden geleni yaptı.
Ailemle kendi aramdaki mesele için eşimin bir şey yapmasını beklemiyorum.
O krediyi çekecek, beraber ödeyeceğiz.

Evet satacağım.
Verilen parayı da istemek hakkım değil mi?
Eşim de bugüne kadar elinden geleni yaptı.
Ailemle kendi aramdaki mesele için eşimin bir şey yapmasını beklemiyorum.
O krediyi çekecek, beraber ödeyeceğiz.
Hakkınız tabiki. Peşinatı siz verin krediyi esiniz çeksin ödemeleride ortak yapın. Ama ev eşinizin olsun. Biraz bdv okumaya davet ediyorum sizi. Her ilişki tabiki buradaki gibi değil ama biraz daha haklarımızı korumaya alma konusunda ön görülü olabilsek keşke. Araba satışından gelen para sizin hesabınıza yatsın. Ev alırken ev peşinatı diye gönderin. Babamızdan aldığınız para yine sizin hesabınıza yatsın yine ev peşinatı diye havale/eft yapın bari. Bu dekontları da saklayın. 10 yıldan sonra bankadan bu kayıtları çıkarmak pek mümkün olmuyor galiba.

Hakkınız tabiki. Peşinatı siz verin krediyi esiniz çeksin ödemeleride ortak yapın. Ama ev eşinizin olsun. Biraz bdv okumaya davet ediyorum sizi. Her ilişki tabiki buradaki gibi değil ama biraz daha haklarımızı korumaya alma konusunda ön görülü olabilsek keşke. Araba satışından gelen para sizin hesabınıza yatsın. Ev alırken ev peşinatı diye gönderin. Babamızdan aldığınız para yine sizin hesabınıza yatsın yine ev peşinatı diye havale/eft yapın bari. Bu dekontları da saklayın. 10 yıldan sonra bankadan bu kayıtları çıkarmak pek mümkün olmuyor galiba.

10 yıldan sonra zaman aşımına giriyor, evrakların geçerliliği kalmıyor.
Babamdan o para gelmeyeceği için gelirse eğer eve peşinat yaparım.
Eşim de ev senin üstüne olur diyor, bilemiyorum zaman ne gösterecek.
Kurtulayım yeter ki

Sevgili güzel kadınlar hepinize merhaba :KK200:

Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim :(
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kira :( Çalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.

Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyor :( Eşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden :( Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var :( Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok :( Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi :( Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum :(
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor ki :( Çalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs :( Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum :(
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamam :( Önceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor :(
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam. :(
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artık :( Hesapsız dışarda gezmek istiyorum :(
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs :(
Arabayi satin bence. Borclar psikilojiyi olumsuz etkiliyor..satin.kapayin borclari..

Back