Patlamak üzereyim!

Ben evleneceğim o erkeği bulduğumda ne borcu, ne düğünüyle uğraşırım.. mis gibi resmi nikah yeter... abuk sabuk Şeylere para harcayacağima takarım kocamı koluma mis gibi tatilime giderim gezerim tozarım evimin güzel güzel eşyalarımı seçerim.. sonra azıcık aşım ağrısız başım mis gibi geçer evime otururum ... arkadaşım durumu olan harcasın ona lafım yok ...durumu olmayıp da gırtlağına kadar kendini borca sokmanı gerçekten anlayamıyorum yani bu kadar mı gösteriş meraklısı bu Kişiler.. Hayret doğrusu .. Sonra vay efendim nasıl ödeyeceğim

Katılmıyorum çünkü gösteriş yapmadım, evimde her şey sadedir.
Yaşamak için eşyalarımı aldım sadece, o kadar da olmasın mı?
Eğer aileler aile olsaydı, bugün bu durumda olmazdım.

Hepsini okumadım ama normalde olması gereken, arabanın sizde durması ihtiyaç halinde onların arabayı alıp ertesi gün vermesi... Zaten arabayı hiç vermeyerek düşüncesizlik ediyorlar arabayı onlarda bırakmayın.
Arabayı satıp borcunuzu ödemek istiyorsanız, arabayı eşinizin arkadaşının galerisine vereceğinizi ya da arabayı görmeye gelecek kişiler olduğunu söyleyerek alın. Bir daha vermeyin. O arabanın satıldığını varsayın diyin.

Artık elimde daha da vermem zaten

Şuan parasini verdikten sonra her ev sizin.
Lutfen bir sure borca girmeyin borclarinizi kapatin

O zaman bunların farkına varıp harekete geçin daha fazla editleyin kendinizi arabayı da geri alın 50 bin tl yi de isteyin

Şu son 2 mesajınızı okuyana kadar cidden maddi zorluk çektiğinizi düşündüğümden üzülmüştüm, ancak sizin asıl probleminizin paraya aşırı bağımlı olmak olduğunu düşündüm bu mesajlarınızdan sonra.Yeni evlisiniz ve sigaraya başlayacak kadar sıkıntıda olduğunuzu söylüyorsunuz, ancak nakit paranız,altınınız var onlara dokunmam diyorsunuz.değermi evliliğin ilk zamanlarını bu şekilde geçirerek ,sağlığınızdan olmanıza.o bankada duran para sizi kurtarabilecekmi?psikolojiniz iyice bozulduğunda,belki evliliğiniz bitme noktasına gelecek,o kaçıp kurtulduğunuz ailenize geri dönmek zorunda kalıp sakladığınız paraları onlara yedirmekmi istersiniz?hem herşeyi yapayım hem param dursun ,hem ev alayım, hem borcum olmasın diye bir dünya yok.bişeylerden vazgeçeceksiniz.Düğün olayı geçip gittiğine göre,bundan sonrasına bakıcaksınız.Madem kiraya çıkacaktınız ve kira vermek zorunuza gidiyordu kendinize göre uygun kiralı bi ev tutsaydınız ev alana kadar.illa ev alıcam diye kendinize niye dert ediyorsunuz?Nakit paradan sizi rahatlatacak kadar borcu ödeyin, sonra yerine koyarsınız borçlar azalınca.Gezin,tozun ,evliliğe adabte olmaya çalışın.Ben şu durumda arabayı satmanızı öneremiycem ailenizde olsada.sonuçta evlenmeden önce edindiğiniz tek mal,dünyanın binbir türlü hali var,güvence olarak en azından bir süre dursun,bırakın kullansın aileniz.öncelikle ev almalıyım,param dursun,aman ailelerde şöyle yaptı kafasından çıkın ana odaklanın,yazık geçen zamana.Para dediğin yeri geldiği de harcamak içindir,huzurun ve sağlığı kalmadığında içinde oturduğun ev seninde olsa ne önemi var?Sakin ol evinide alırsın zamanı gelince,ama önce psikolojini düzelt, elindeki paraylada borçlarını öde ,eşinle güzel zaman geçirmeye bak

bu arada düğün yapmasaydın diyenleri dinleme
eğer düğün hep istediysen yapman iyi olmuş
sonra paran olunca her şeyi yaparsın, ev de alırsın, yurtdışına da gidersin, eşya da yenilersin
ama "ya akrabalar eşler dostlar benim anca param oldu şimdi düğün yapıyoruz gelin" diyemezdin.
yani tabi ki düğün de gelirine varlığına göre olmalı, bir kere yapıyorum diye çırağanda, deniz kenarında içkili yemekli yapıp deli gibi borç ödeyeceksen mantıksız tabi ki. Ama öylesi mantıksız; düğünün kendisi değil bence.

Normal gelire sahip kişiler olunca uçmadık tabikide.
Gayet normal yaptık düğünü. Gelinliğimi bile 2.000 tl ye aldım herkes hayret etti.
Benim üzüldüğüm şey buradaki insanların yargısız insafı.
Herkes kendi yaşıyor gibi yorum yazıyor, benim ne yaşadığımı bilmeden.

Gelinliğinizi nereden aldınız o fiyata özelden bana yazar mısınız? Konu ile alakasız ama =)

ya herkes doğru yönlendirecek diye bir durum yok ortada.
ben de aileme yardım ettim ama açıkçası 50 bin de vermedim, veremedim.
kaldı ki kardeşim de yok.
maalesef uyanık olacaksın bu zamanda, insanlar kızlarına ayrı erkek evlatlarına ayrı davranıyor nedense.
biz kadınlar kendi kendimizi korumayı öğrenmeliyiz.

sonra tüm param gitti diye başlık açarsın, aynı kadınlar "sende hiç akıl yok muydu? tüm paranı nasıl verdin. yasal yoldan ispat edemezsin, bir soğuk su iç" diye yorum yaparlar.

O dönem eşim yoktu hayatımda ve babam cidden zor durumdaydı.
Bende o öyle durumdayken parayı kenarda tutamazdım, o vicdansızlığa sahip değilim ki.
Kendime çok fazla ders çıkardım, ilerde çocuğuma hep destek olacağım
İnsanlar yaşamadan bilemezler ne yazık ki.
Dilerim kimse benim durumuma düşmez.

Neden bu kadar borç yaptınız onu anlamadım keşke herseyi makul fiyatlarda alıp bu kadar sıkıntı cekmeseydın arabanı sat en iyi çöZüm bu Suan

Siz kendinizi düşünmedikçe kimse sizi düşünmez. Ana baba da olsa yerini bilecek. Oh iyi valla hem yardımcı olma, hem 50 bin tl borç al verme, hem arabaya kon, gez toz. Yani yargılamak istemiyorum ama niye ses çıkarmıyorsunuz ? Ben sinir oldum burda. Daha yeni evlisiniz, en güzel zamanlarınızda yaşadıklarınıza bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…