• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlamak üzereyim!

Cebinizde on tl bile kalmiyorken sigara saçınıza harciyacaginiz miktardaki daha lüks.

Madem yeni başladınız onu bırakın.

50 bini söylemeyin bile, babanız batmış ve destek olmuşsunuz.

Arabayı satmak çözÜm diyorsanız satın , yapacak bir şey yok. Bir söyler iki söylerler unuturlar.

Ne borcu ki bu kadar ödüyorsunuz ?

Genclere çok kızıyorum. Elde avuçta yokken düğünü evi dolduruyorlar ve sonra borç ödeyip duruyorlar.

Cüzi miktarlarda evlenip yavaş yavaş alınabilir eşyalar, düğün yerine nikah yapılabilir.

Sigara dediğim günde 2 3 adet paket paket içmiyorum zaten ilk fırsatta bırakacağım.
Düğün borcu, çeyiz kına vs ne ararsan var onun içinde okumadınız sanırsam ?

ailenin düşünmesi gerektiği yerde sürekli sen düşünüyorsun yazık oluyor evliliğinin tadını çıkaramıyorsun arabayı al sat ne ayıbı ne başka bir şeyi kendileri düşünsün asıl kendi yaptıkları ayıp.

Dün aldım arabayı satmam gerektiğini söyledim bir şey demediler. Darısı satılmasına

E o zaman diyecektin ki yardım istemiyorum babacım 50bin tl yi ver yeter :KK66: ağlayarak olmaz bu işler arabanı al sat borcuda iste bakalım sesleri çıkacak mı daha ailende olsa ezdirme kendini kocan bu durumda olsa ona ne kadar kızar söylenirdin kim bilir

Ben o parayı istedim ama alamadım. Daha sonrasında bile defalarca konuştuk ama ödeyemiyorum şuan dedi. Ne yapayım boğazına mi sarılayım ?

Herkes her şeyi söylüyor.
Emin ol bir yandan da sana ay hale bak yaşamıyor resmen diyorlardır.
Kimin ne dediğinden sanane ? Kimse senin yaşadığın zorlukları yaşamıyor.
Bak bu şekil devam edersen eşin de sen de stresten sürekli didişmeye başlayacaksınız.

Biz iki kişi çalışıyoruz ya kimsenin durumdan haberi yok siz zenginsiniz diyorlar bize ev nerde gibisinden :) kafayı yiyecek oluyorum bazen o kadar sıkıldım ki. Bilseydim bu kadar zor olacağını nikah yeterli olurdu benim için

Yaşadığınız şeyler genele olarak hepimizin yaşadığı şeyler çalış ve borç öde kendini kötü hissetme bir süre sonra toparlarsınız daha çok yeni evlenmişsiniz illa ki borç oluyor

Kusura bakmayın da ailenize karşı davranışlarınız ezik büzük. Onlar da bunu farkedip yüklendikçe yüklenmişler.

Valla zamanında ortalık savaş alanına da döndü ama insanlar anlamıyorlar malesef.
Yapı itibariyle ezik bir insan asla değilim sadece uğraşmak istemiyorum

Allah yardımcınız olsun
Araba satılsın düze çıkın
Bakın kötü günde herkesi gördünüz
İyi günde ona göre davranın olur mu

Teşekkür ederim inşallah öyle olur.
Ailem de olsa bende öyle davranıyorum bundan sonra.
Dua edin olur mu satılsın arabam

Okurken bile şiştim sinirden. Anneniz surat yapsa ne olur mal sizin değil mi? Gidin alın arabanızı satın borçlardan kurtulun, ev alma işine de girmeyın. Bir kaç sene gezin tozun bi rahat edin. 3 günlük dünya malına bu kadar değer vermeyin, huzurunuz olmadıktan sonra eviniz olsa ne olur. Arabayı kapınıza çekin istedikleri zaman da vermiyorum deyin, en fazla kavga eder küserler zaten benım malım için bana küsen aileyi ben ne yapayım. Bu ailelerin kız çocuklarına olan zulmü de beni benden alıyor artık. Erkek çocuğu evlendirirken kanlarının son damlasına kadar gelinlerine için harcıyorlar, ama kızlarını evlendirirken kocasına mal mı vereceğiz kafasındalar.

Okurken bile şiştim sinirden. Anneniz surat yapsa ne olur mal sizin değil mi? Gidin alın arabanızı satın borçlardan kurtulun, ev alma işine de girmeyın. Bir kaç sene gezin tozun bi rahat edin. 3 günlük dünya malına bu kadar değer vermeyin, huzurunuz olmadıktan sonra eviniz olsa ne olur. Arabayı kapınıza çekin istedikleri zaman da vermiyorum deyin, en fazla kavga eder küserler zaten benım malım için bana küsen aileyi ben ne yapayım. Bu ailelerin kız çocuklarına olan zulmü de beni benden alıyor artık. Erkek çocuğu evlendirirken kanlarının son damlasına kadar gelinlerine için harcıyorlar, ama kızlarını evlendirirken kocasına mal mı vereceğiz kafasındalar.

Arabamı aldım zaten şuan satılırsa çok güzel olacak.
Bana bir şey yapmadılar, erkek kardeşime her şeyi yaparlar eminim.
Düşünmüyorum ben artık, düşününce hasta olacağım çünkü.
Evi de çocuğu da bilmiyorum. Plan yapmadan yaşayacağım bundan sonra.

Arabamı aldım zaten şuan satılırsa çok güzel olacak.
Bana bir şey yapmadılar, erkek kardeşime her şeyi yaparlar eminim.
Düşünmüyorum ben artık, düşününce hasta olacağım çünkü.
Evi de çocuğu da bilmiyorum. Plan yapmadan yaşayacağım bundan sonra.
Almayın ev bence bir süre dinlenin hayatınızı yaşayın, borç ödemeden bi gezin tatıl yapın ihtiyacınız var bunlara.

Almayın ev bence bir süre dinlenin hayatınızı yaşayın, borç ödemeden bi gezin tatıl yapın ihtiyacınız var bunlara.

Hemde nasıl :dua:
İlk işim borcu bitirmek, sonrasını düşünemeden yaşayacağım biraz.
Teşekkür ederim :KK200:

Arabaya alici cikti gostermem gerekiyor deyin gidip alin birdaha da vermeyin. Yeri geliyor insanin kendi anne babasi bile nankorluk yapabiliyor iste. Siz yeterince destek olmussunuz, hic vicdan yapmayin. Gidip alin biran evvel arabanizi. Borclara gelince, neyseki ikiniz de calisiyormussunuz,bir sekilde odenecek onlar da. Biz de 8 aylik evliyiz,esim ticaretle ugrasiyor ve yuklu bir kredisi var. Cok sukur geciniyoruz ama ben de dusunuyorum bu borc nasil bitecek cunku yuksek meblag. Ev de almayi dusunuyoruz onun icin de ayri kredi cekicez. Borc bitmiyor gercekten.

Sevgili güzel kadınlar hepinize merhaba :KK200:

Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim :KK43:
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kira :KK43: Çalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.

Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyor :KK43: Eşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden :KK43: Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var :KK43: Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok :KK43: Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi :KK43: Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum :KK43:
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor ki :KK43: Çalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs :KK43: Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum :KK43:
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamam :KK43: Önceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor :KK43:
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam. :KK43:
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artık :KK43: Hesapsız dışarda gezmek istiyorum :KK43:
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs :KK43:
Arabanı al onlardan. Görgüsüzsem görgüsüzüm arabamı kullanmayın de. Anladığım kadarıyla size bi faydası yok ailenizin. Alır evimin altına çekerdim kimsede alamazdı. 50 bin lira zaten vermişsiniz ailenize. Bu arada hemen ev borcuna girmeyin biraz nefes alın gençliğinizi yaşayın.

Arabaya alici cikti gostermem gerekiyor deyin gidip alin birdaha da vermeyin. Yeri geliyor insanin kendi anne babasi bile nankorluk yapabiliyor iste. Siz yeterince destek olmussunuz, hic vicdan yapmayin. Gidip alin biran evvel arabanizi. Borclara gelince, neyseki ikiniz de calisiyormussunuz,bir sekilde odenecek onlar da. Biz de 8 aylik evliyiz,esim ticaretle ugrasiyor ve yuklu bir kredisi var. Cok sukur geciniyoruz ama ben de dusunuyorum bu borc nasil bitecek cunku yuksek meblag. Ev de almayi dusunuyoruz onun icin de ayri kredi cekicez. Borc bitmiyor gercekten.

Dün akşam aldım arabayı ve bir müşterisi var inşallah satılır.
Hiç sormayın hayat pahalı, krediler yüksek bu geçim derdi yoruyor bizi.
En güzel zamanlarımız heba oluyor.
Allah yardımcınız olsun, bizde aynı durumdayız

Arabanı al onlardan. Görgüsüzsem görgüsüzüm arabamı kullanmayın de. Anladığım kadarıyla size bi faydası yok ailenizin. Alır evimin altına çekerdim kimsede alamazdı. 50 bin lira zaten vermişsiniz ailenize. Bu arada hemen ev borcuna girmeyin biraz nefes alın gençliğinizi yaşayın.

Aldım aldım.
Uzun bir tatil yapmak istiyorum, umarım olur :KK68:

Şöyle upuzun bir tatil istiyorum
Hayatta ilk önce kendinizi düşünmeyi öğrenin, kendiniz için hiç birşey yamnıyorsanız artık yapın. Bir kaç ay para atıp gidin bir tatil yapın dinlenin kafanızı boşaltın. Ailenize de gerekirse mesafe koyun. Sizi yoran insanlardan da uzak durun .

Back