patavatsizlik mi yapiyorum?

Benim de sizin gibi dogrulari duymaktan rahatsiz olmayan ve hep dogrulari soyleyen arkadaslara ihtiyacim var

bu zamanda nadir bulunuyor...

Peki siz olsaniz uzerine hic yakismayan bir elbise icin nasil olmus diyen arkadasiniza ne yanit verirdiniz? Cidden merak ediyorum :)
Arkadaşımın üzerine yakışır yakismamasi değil kendini onun içinde iyi hissedip hissetmemesi önemli benim için. Onu begendiyse bitmiştir güzel olduğunu söylerim yada illa soylenicekse kötü olduğu çok daha usturuplu söylenebilir ki arkadaşlar yazmış zaten.

Begenmeseniz de güzel dersiniz yani, tamam o zaman

Begenmeseniz de güzel dersiniz yani, tamam o zaman
Şahsen ben yakıştıramadıysam, beğenmediysem, güzel olmamış derdim.. Sırf kendini iyi hissetsin diye de yalan söylemezdim.. Yalan söylesem bu sefer, arkadaşımı kandırmış gibi olurdum..

Şahsen ben yakıştıramadıysam, beğenmediysem, güzel olmamış derdim.. Sırf kendini iyi hissetsin diye de yalan söylemezdim.. Yalan söylesem bu sefer, arkadaşımı kandırmış gibi olurdum..

Aynen ben de arkadasim sifatina sahip birine yalan soylemektense arkadasligimin bitmesini tercih ederim
kaldi ki bu insan zevkimi dikkate alip bana sormussa yalan soylemeye hakkim olmamali, ciddiye alir almaz o onun bilecegi iş (mesela bu arkadasim hem sormus hem ciddiye almamis oldu) sormamis olsa sadece hayirli olsun diyip gecerim ama bana nasil derse verecgim cevap ne gorduysem odur.

Bir laf var çok severim
"Cevabını duymak istemediğin soruları sorma!" aynen böyle durum

Bence değişmemelisin.
Ben de içimden geçeni söylerim böyle pat diye ve üstelik senden çok daha kötü çamlar devirdiğim olmuştur. Ama bana politik olmaktansa doğal olmak daha güzel geliyor. Hem senin kafan rahat hem de daha güvenilir bir insan olduğunu gösteriyor bu

Aynen katılıyorum sana.. O arkadaşın tamamen egosunu şişirmek için, pohpohlanmak yahut ta iltifat almak için de sormuş olabilir... Baktı ki senden olumlu bir cevap alamadı, ciddiye almamış da olabilir.. Belli ki elbiseyi çok çok beğenmiştir, kendisine yakıştırmış ve almıştır..

Benim de bir ara ( yaklaşık 6-7 sene önce ) fazlalık kilolarım vardı.. Ama nedense hiçbir zaman kabullenmezdim.. Bedenime olacak değil de, belki bir gün zayıflarım diye hep 1 beden küçük kıyafet alırdım... Ve de küçük aldığım için kendimi zayıf hissederdim.. Belki sizin arkadaşınız da benim bir zamanlar hissettiklerimi, hissediyordur..

Ben de buna takiliyorum zaten, madem alacaksin madem olumsuz bir yoruma kirilacaksin niye soruyorsun, ki huyumu da biliyorsun ay coook bayildimmm diyecek biri degilim...
bidaha boyelelerine bana sorma ben anlamam dicem

Benim de 3 sene once oyle 3-5 kilo da degil 40 kilo fazlam vardi. Cok iyi biliyorum kilolu kadin psikolojisini... ama ne bileyim cidden o donem de beklentim kotuye kotu denmesiydi. Ben de kiloluyken saclarimi platine boyamistim mesela dikkati kafaya cekmek icin, bir kisi de kalkip ne yaptin kafana dememisti keske deselermis neyse ki bikac gun icinde anladim hatami ama keske fikir asmasindayken uyarsaydi biri beni...

Kilolu da olsa zayif da olsa insana kucuk giysi yakismiyor, kemerden gobek tasiyor, dikisler patlayacak gibi duruyor, herkes sorana soylesin bence tam bedeninizi giyin diye

valla bu örneklere bakılırsa hiçte patavatsız değilsin açık sözlüsün

ne demişler dost acı söyler

bende bu tarz konuşurum çok alınan küsen oluyor ama kişilik meselesi, yalandan çok yakışmış diyemem.

ve yahut 15 gün yıkanmamasına normal diyemem yani

Biz soyluyoruz ama alinan aliniyor maalesef...
ben de konuyu actiktan sonra da dusundum sanirim fikrim sorulmadan cat diye soylesem patavatsizlikti ama su durumda sadece soylediklerimi degil kelimelerimi kontrol etmem gerektigini dusunuyorum pislik yerine kirlilik demek gibi :)

haklısın sazan gibi atlasan patavatsız olursun fikrin sorulunca cvp vermen çok doğal

ama o anda yumuşak kelimeler insanın aklına gelmiyor işte

kontrollü olmak gerek öğrenmek gerek

ben ergenliğimden beri çok atarlı giderliyim yaşım 24 hala düzeltemedim bu huyumu
yolda durdurup hiç annene benzemiyorsun annen çok güler yüzlü tatlı dilli
sen ekşi domates suratlısın diyen teyzeler var ya

Aynen iste konusmadan once durup 15 dk dusunmem lazim yumusak olmak icin
zamanla biraz duruluyor insan, ama o dan dan hali degismiyor, yani benim 30 oncesiyle 30 sonrasi arasinda ciddi fark var, eskiden cok daha sertti uslubum, simdi kendimce yumusadim, yine de ak aktir kara karadir, politik olamiyorum, bi 20-30 sene sonra tam huysuz ihtiyar olucaz

Ben de çocuklarını hasta olur su parası çok gelir diye 6 ay yıkamayanı bile duydum hatta kadının kendi söyledi.Tabi Komşular olsun annem olsun kadını kırılmadan uyardılar da artık düzene girdiler değiştirdi huyunu.

Edepsizligin kelime anlamini biliyor musun
kabaysam kabayimdir kivirmadan lafi egip bukmeden yuzume soyleyebilirler, ama edepsiz gibi bir kelimeyi hakettigimi dusunmuyorum, o yuzden bunu soyleyen aciksozluluk degil hadsizlik yapmistir
Tdk edep kelimesini şu şekilde açıklıyor;
1. isim Toplum töresine uygun davranma
"Olur şey mi bu, haydi edebinle çık git, çekil karşımdan!" - A. Ş. Hisar
2. İyi ahlak, incelik, terbiye

Çocuk pislikten hastalanmış ve etlerin taşmış cümlelerinde ne incelik nede terbiye göremedim. Patavatsızlık ve bile bile kalp kırmak kısmıda pek iyi ahlâk gibi gelmedi bana. Eee bu tanım sana tam uydu edepsizlik etmişsin işte. Şu anda sen benim yazdıklarımdan ne kadar rahatsız oluyorsan çevrendeki insanları da o kadar rahatsız ediyorsun işte, açıksözlü olmak bahanesiyle antipatik olmanın dibine vurmuşsun

Bakalım bende 30 lara gelince biraz daha köreltirim inşallah bu huyumu kalp kırmak kötü.

o an değilde sonradan pişmanlığını yaşıyorum bazen sevdiğim insanlara söylediklerim yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…