patavatsizlik mi yapiyorum?

o aşmış artık hastalık boyutuna ulaşmış çocukların kafası bitten görünmez ki
Bit vardı zaten çocuklarda ve koku oluyordu Üstlerinde Başlarında annem olsun Komşular olsun uyardı sonradan düzene girdi sonradan değiştirdi huyunu artık düzenli yıkamaya başladı.

gorumce konusunda haklsn on bes gune bir bebe mi yikanr okula gdyo onlar kokarlar. elbse konusundada haklsn. arkads dedgn dogrulari soyler. ben sana katlyrm. ben olsam bnde oyle derdm

Ben de senin gibiyim.

Duymak istedikleri şeyi bekleyerek bana danışacak olan danışmasın valla.
Ben kendi doğrularımla yorum yaparım, beni dikkate almıyorsa da bir bakarım
iki bakarım. Üçüncü de bana sorduğunda nasıl olsa beni dikkate almıyorsun boşa yorma derim
ister kırılsın ister darılsın.

Acıksoz baska dangalakca soylemek baska...bakın ben de sızın gıbı yaptım

"Dangalak" "Edepsiz" Siz cok kibarsiniz hanimlar kendime ornek alacagim

Ben de bidahakine ayni arkadasim tekrar fikir sorarsa ben anlamam demeye karar verdim zaten, ikiyuzluluk yapmaktansa susmak daha iyi

15 gunde bir mi
Kesin cocugun sirtindan ter bezini de eksik etmiyodur.
Dolaptan soguk yiyecek/icecek vermiyodur.
Soguk havalar soyle dursun,bulut gordugu an lahana gibi giydiriyodur cocugu.
Buyuk ihtimalle yaz/kis cocugun bademcikleri de soguga aliskin olmadigi icin sisiyodur.
Ve hatta nefes darligi da cekiyodur cocuk. Ust solunum yolu hastaliklariyla bogusup duruyolardir.
Burnu aktigi an suruplar,antibiyotikler havalarda ucusuyodur.
Bu arada kizimin burnunun aktigini gorup "aaa versene afer.n 2 gunde iyilesir,gotur doktora antibiyotik versin" diyen guzel ulkemin guzel anneleri,yaw siz ne ayaksiniz?

Aynen aynen, dondurma yedirmez disari cikarmaz, yaz kis corapsiz gezdirmez bi de bana hic dikkat etmiyorsun seninki turp gibi benimki hep hasta der, soyleyince de bozuldu napim karismam artik...

Görümceye karşı yorumunuz biraz sert olmuş, daha yumuşak bir şekilde söyleyebilirdiniz ama arkadaşınızın elbisesi konusunda size katılıyorum. Tamam düşüncenizi söylemişsiniz ama sonuçta o yine o elbiseyi almış, üzgünüm ama sizin yorumunuzu dikkate almıyor belli ki. Ya dilinizi biraz yumuşatmalısınız ya da yorum yapmamalısınız, bence böyle... Madem alınganlık ediyorlar, siz de yorum yapmayın. Niye uğraşacaksınız ki?

Ama elbise konusunda kötü bişey dememişsiniz, neticede ortada bir samimiyet var anladığım kadarıyla. Benim de bir arkadaşım var, kilolu bir kız. Biz bununla yurtta aynı odada kalmıştık; derse her gidişinde süslenirdi, farklı farklı giysiler giyerdi falan ama fiziği o kadar kötüydü ki giydiği hiçbir şey yakışmazdı maalesef. Giydiği şeylerden etleri fışkırırdı, göbek konusuna girmiyorum bile, siz düşünün. Sorardı bana, nasıl olmuşum falan diye... Yuvarlak cevaplar vermeye çalışırdım ama yalan söylemezdim asla. Bence zayıflasan üstüne daha iyi olur, biraz kilo versen daha şık gösterir bu elbise seni, yerinde olsaydım bu tişörtün bir iki beden daha büyüğünü satın alırdım bla bla bla gibi cevaplar işte... Ama nereye kadar böyle konuşulur ki, onun sormaları bir süre sonra sıkıyordu beni. Bozuluyordu yine de ama sormaktan vazgeçmiyordu. Üstelik o benim çok merak ettiği yorumlarımdan sonra "bence üstümdekiler güzel oldu" falan derdi, dikkate almazdı yani. Bir gün yine sordu, o kadar rüküştü ve gözüme o kadar kötü geldi ki dayanamadım ve "lütfen bana bu konu hakkında danışma, seninle zevklerimiz çok çok farklı. Hiç yorma kendini." dedim, hiçbir cevap vermedi. Birşey olmamış gibi konuşuyoruz halen.

Bence böyle yapın ya da kullandığınız kelimeleri değiştirin.

Aynen oyle hem sordu hem kafasina gore is yapti, simdi düğünde yuzune cok guzel olmussun diyip arkasindan gulenler iyi olacak ben kotu
o yuzden bundan sonra sorularina ben anlamam bu islerden diye yanit vereceğim. Hakettigi bu cunku

Ben de buna takiliyorum zaten, madem alacaksin madem olumsuz bir yoruma kirilacaksin niye soruyorsun, ki huyumu da biliyorsun ay coook bayildimmm diyecek biri degilim...
bidaha boyelelerine bana sorma ben anlamam dicem

O zaman da kendini beğenmiş olursun demedi deme

Forumdaki yorumlardan hiç öyle durmuyorsunuz ama

Özellikle de yazı dilinde her şey bir çırpıda . Güm! diye gidiyor karşı tarafa.Mesaj , email vs .Burada iki kat hassas davranmak lazım sanırım. Ben de bir arkadaşımı çok yanlış anlayıp yüz yapmıştım sonradan yüzyüze geldiğimizde konukendiliğinden açıldı da meğer onu bana laf sokmak için kullanmamış diye yorumlamıştım:)
ama tabi eşiniz yerinde konuşmuş,bazı olumlu olumsuz bazıları yoruma gelemez

Bu gidisle bisey sormayin bana dicem :)
Ama yani cidden o elbiseye cok guzel olmus diyemezdim. Ya da gorumceme ay ne iyi fikir 15 gunde bir yikamak diyemem yani.
Aklima geleni cat diye soyluyorum sorulursa...
Bende senin gibiyim.istemeden kiriyoruz ama soylediklerimiz bize yalnis gibi gorunmuyo.
Sen yine farkina varmissin.bunlari dedim kirildilar diyebiliyosun ben onuda farkedemiyorum malesef.
Yapimiz bu.
Yapmaciklik oluyo bizim gibilere diger turlu konusmak.
Evet hakliyken haksiz oluyoruz .ama dogrulsri soyluyoruz.keske benmde cevremde benm gibi bikac patavatsiz olsa da dogrulari soylese.
Herkes oynuyo.herkes ikiyuzlu olmus.
Ben olamam kimse kusura bakmasin

Kesinlikle yazili iletisim sozlu iletisimden cok daha zor, jest yok mimik yok. Laf ucar yazi kalir...

Ben de olamiyorum ama devir yapaylik devri.Cogunluk gercekleri duymayi istemiyor pohpohlanip arkalarindan gulunmesine alismislar

Evet yazı dili çok çok çok daha tehlikeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…