patavatsizlik mi yapiyorum?

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.136
Merhaba, bu gece de benim bir derdim var.
Sorulmadan soyleyeyim yas 32, 20 li yaslarimda agzimin ayari yoktu pek, ama ben zamanla kendimi torpuledigimi dusunuyorum, son gunlerdeyse sanirim ust uste kirdim birilerini.

Ilki gorumcem, ilkokula giden 2 cocugu var, cocuklar surekli hasta, bunlar niye iyilesmiyor diye konusuyorduk, "cok da dikkat ediyorum, usutmesinler diye 15 gunde bir yikiyorum" dedi. Ben de "15 gunde bir yikiyorsan pislikten hastalaniyorlardir" dedim. Cocugun pisligi ne olacak falan diye geveledi ama bozuldu belli...

Bugun de yakin bir arkadasim kendine abiye almaya cikmisti, denedikce bize watsapp grubundan foto yolluyor nasil diye, birini iste buna bayildim diye yollamis, elbise straplez, arkadasim kilolu ve elbise ona bariz dar olmus, sirtindan etler fiskirmis. Ben de ya 1 beden buyugunu al ya da straplez alma sirti hic hos olmamış taşırmış yazdım. Ustune ses soluk cikmadi. 1 saat bekleyip ne yaptin yazdim, aldim o elbiseyi dedi, gule gule giy dedim cevap yok...

Esime anlattim o da sen cok acik sozlusun he diyip gec sanane diyor, ama acikcasi ben bir arkadasima danisiyorsam iyisini kotusunu soylesin isterim... yaniliyor muyum? Biri bana fikrimi sorduğunda ya da bisey danistiginda gordugumu, dusundugumu soylemem hata mi?

muhataplarınıza elbet biraz kırıcı gelmiş olabilir, söyledikleriniz doğru da ama sanırım biraz daha tatlı dilli konuşmanız gerekiyor.
ama söylediklerinizde bence haklısınız ve söylenmesi gereken şeyler söylemişsiniz. çocuğu 15 günde bir yıkamak da olmaz (okulda alay konusu bile olabilirler koku yüzünden) kiloya yakışmayan kıyafet de olmaz, ben öyle bir elbise beğensem birinin olmamış bu sana demesini isterim açıkçası.
ama belki de biraz daha ince bir şekilde ifade etmek gerekebilir kırılmamaları için.

15 günde bir çocuk mu yıkanır ya? Ben hasta olsalar bile yıkıyorum valla. Doğru söylemişsin ama yanlış sözcükler seçmişsin. Pislikten hastalanıyorlar yerine daha sık yıkamalısın, banyo yapmak çocuğu hasta etmez falan demeliydin bence.
Arkadaşının alınması gereksiz. Akıl danışacak kadar yakınsanız söylediğini sorun etmemeliydi. Ben de yakın arkadaşıma söyleyebilirim bunu. Gereksiz alınganlık yapmış.

Bu gidisle bisey sormayin bana dicem :)
Ama yani cidden o elbiseye cok guzel olmus diyemezdim. Ya da gorumceme ay ne iyi fikir 15 gunde bir yikamak diyemem yani.
Aklima geleni cat diye soyluyorum sorulursa...

Arkadasima bende soylerim, orda fikir soruyo, niye sonra bozuluyoki. Belki soyleyis seklini degistirseniz dahz iyi olur, daha yumusak soyleyin. Mesela pislikten hastalanio degilde, daha sik yikamalisin bence desen mesela

Bahsettiğiniz durumların hepsi o kişiyle aranızdaki samimiyete göre patavatsızlık olan veya olmayan durumlar. Ne yazık ki verebileceğim bir samimiyet / dilkemiği skalası yok literatürde.
Ama ben dışardan bakan göz olarak, o konuşmaları samimi oldugum insanlarla yaptıgımı hayal edince, konuşmalar hiç absürt durmadı. Hayalimdeki insan da alınmadı.
Ama siz benim hayalimdeki kadar samimi misiniz bu insanlarla?
Bunu ölçmek için aynı konuşmaları daha samimi oldugunuz insanlarla yapın hayalinizde; alınmayacaklarını düşünürseniz, şu anki konuda sorun sizde değil ancak nabza göre şerbet konusunda hata sizde demek olur.

Tarz konusuna katiliyorum cat diye cikiveriyor agzimdan,
Bi de normalde fikrim sorulmadikca hicbir seye yorum yapmayan biriyim, yani bana elbisem nasıl denmemisse degil yakismamasini rezalet olsa soylemem, ama madem soruluyor kotuye iyi diyemiyorum

Gorumcemle cok yakiniz abla kardes gibi, arkadasimla da 4 senelik arkadaşız, oyle cooook kardesim gibi biri degil ama zevkime guvenir o yuzden rica etti zaten fikrini alirim diye, ama fikrimi begenmedi :)

Görümcenize soylediğiniz gereksizdi. Whatupp grubundan sorulduğunda soylediklerinizi gruptan yazdıysanız yine yanlış yapmışsınız; özelden yazsaydınız kendisine.
Bu patavatsızlık değil kırıcı olmuşsunuz.
Açık sözlülük bile özen ister.

15 gunde bir cocuk yikamakmi evi sobali mi diycem ama oyle bile olsa yikanir cocuklar. Kilolu arkadasinizda abartmis soruyosun nasil diye gelicek cevabi neden begenmiykrsun. Insanlarda bi tuhaf tabi uslupta biraz yumusak olsaymis iyiydi de sanirim size denk geliyorlar sizde Allah ne verdiyse.

Bireysel yazmistim cevabi, zaten grupta 3 kisiyiz ama yine de ordan donmedim.

bende watsap grubundan o şekilde kırıcı olmuş sadece kendisine söyleseydiniz alınmazdı. görümcen de haklısın ama pislikten cümlesi kaba olmuş belki ogörümcen bunun farkın da degil senin onu kırmadan yönlendirmen gerekiyordu sonuçt senen yardım istemiş pis cümlesi çok ayıp biri size bu şekilde hitap etse sizde emin olun zorunuza gider bence biraz empati ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…