Evet bunlar herkeste olmuyor. İki çocukta tecrübe ettim. Süt vereceğim diye yıllarca uyumadığımla kaldım gerçekten. Mamayla büyüyenlerden beş kat fazla hasta oldular resmenArkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah
Arkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah
Mama neden kotu olsun ki, ozellikle bebeklerin gelismesi icin gereken kaloriyi ve almasi gereken butun mineral ve vitaminleri barindiriyor icinde. Cok uzuldum o bebise, burda her gun bebegim su kadar gunluk uyumuyor diye konu aciliyor bebek acken u-yu-maz! Gel de anlat bunu mama karsitlarina.Böyle bir yakınım var biliyor musun, mamayı ondan gizli veriyorlardı çocuğa çocuk uyuyordu yavrum doyunca, yoksa ortalığı yıkıyordu ama ne oldu? Çocuk 1 yaşa gelince çok zayıf kaldığı için doktor mama yazdı. 1 yıl boyunca bir tane bebeye 5 kişi baktılar bi evin içinde, çocuk sürekli ağlıyordu açlıktan. Neymiş mama kötüymüş, 1 yıl açlıktan ağlaması iyi sanki
Mama neden kotu olsun ki, ozellikle bebeklerin gelismesi icin gereken kaloriyi ve almasi gereken butun mineral ve vitaminleri barindiriyor icinde. Cok uzuldum o bebise, burda her gun bebegim su kadar gunluk uyumuyor diye konu aciliyor bebek acken u-yu-maz! Gel de anlat bunu mama karsitlarina.
Onlara gore yeter ki mama verme de pirinc unu sekerli su vs ver..
Mamayla buyuyen bebegin duzeni de cok baska oluyor, saatli besliyorsun ve gece beslenmesini kesmek daha kolay oluyor. Cocuk doydugu icin acliga bagli aglamalari huysuzluklari da olmuyor.Evet bunlar herkeste olmuyor. İki çocukta tecrübe ettim. Süt vereceğim diye yıllarca uyumadığımla kaldım gerçekten. Mamayla büyüyenlerden beş kat fazla hasta oldular resmen
Yani genel olarakta mı size karşı böyle düşünmeden konuşuyor? Evet yazdığı hoş olmamış özellikle de bu hassas döneminizde destek beklerken üzüldüğünü ifade etmesi yanlış bence aksine sizi motive etmek için konuşabilirdi. Benim kuzenimde yapı olarak bünyesi zayıf, yemek yiyemediği için vitaminsiz kaldığından üstünede beklemediği şekilde hamile kalınca erken doğum yaptı ama çocuğu maşallah yani inanılmaz güzel beslendi ve güzel kilo aldı. Zekasına ayrı hayranım. Hep yanında olmaya çalıştık aynı şehirde bile değildik ama sık sık görüntülü ara moral verirdik. Sonuçta anne babası elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor kim zayıf sağlıksız yetişsin ister ki? Siz takmayın kafanıza hayatınızdan çıkarmak size iyi gelecekse çıkarın ama mesafe koyarak başlayabilirsinizde. Allah bağışlasın bu arada çocuklarınızı sağlıkla büyürler inşallahİyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor.
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
Evet girlin doğru hatırlıyorsun. En yakın arkadaşım oyun halısı aldığımız gün “bu saatte uyanık mı bu bebek. Yazık acıyorum” demişti. Daha sonra o arkadaşımla arama mesafe koydum. Aramızda her hangi bir konuşma geçmedi. Artık anneliğim hakkında yorum yapmıyor.Öncelikle mutlulukla büyütün diyorum. Size daha önce birisi daha ilk kızınız için üzülüyorum ona minvalinde bir şey demişti doğru mu hatırlıyorum. Herkes dönsün kendine üzülsn Allahaşkına. Anne sütü alamayan mama alır bu kadar basit. Sağlığı sıhhati yerinde olsun yeter
Hamileyken ve emzirirken sigara icen kadin gelip de sut edebiyati yapmasin bir zahmet yaBelirtmeyi unuttum, hamileliğinden şuanki zamana kadar sigara içiyor bir de. Kahvaltı etmez, kahve içer. Yemek yemeyi ve yapmayı sevmez, çorba ve salata yapar öğlenleri de makarna. E sen ne yedin ki sütün de ne var da başkasıyla emzirme yarışına giriyorsun, o dönem ağladığım bile olmuştu şimdi “aman manyak” diyorum hatırladıkça
Yav he he demek istiyorum suratlarına suratlarına. Bayram geliyor, derim kesin
Siz neden bu kadar kendinizi aciklama ihtiyaci hissediuorsunuz? Kisiyi tanimissiniz, empati kurmadigini, iyi bir baginiz olmadigini biliyorsunuz. Bundan sonra da olmayacak. Ben de sizin gibiyim. O nedenle bu dikkatimi cekti. Aciklamayin kendinizi :) yuz vermeyin boyle insanlara. Sevgiler.İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor.
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
Biscuits motive edici mesajların için çok teşekkür ederim.Mamayla buyuyen bebegin duzeni de cok baska oluyor, saatli besliyorsun ve gece beslenmesini kesmek daha kolay oluyor. Cocuk doydugu icin acliga bagli aglamalari huysuzluklari da olmuyor.
Mesela benim bebe 3 ay kuvezde kaldi surekli sagdim gece gunduz, sonra eve geldi 1.5 ay daha anne sutu aldi. Sutum kesildi ondan sonra ama hic kendime dert etmedim, konusanlara da agzinin payini verdim.
Cocuk bu iki turlu de hasta olur, ama benim anlamadigim anne sutu alan cocuk hasta olmaz diye bir bos soylenti dolaniyor milletin agzinda.
Mamayla buyuyen bebegin duzeni de cok baska oluyor, saatli besliyorsun ve gece beslenmesini kesmek daha kolay oluyor. Cocuk doydugu icin acliga bagli aglamalari huysuzluklari da olmuyor.
Mesela benim bebe 3 ay kuvezde kaldi surekli sagdim gece gunduz, sonra eve geldi 1.5 ay daha anne sutu aldi. Sutum kesildi ondan sonra ama hic kendime dert etmedim, konusanlara da agzinin payini verdim.
Cocuk bu iki turlu de hasta olur, ama benim anlamadigim anne sutu alan cocuk hasta olmaz diye bir bos soylenti dolaniyor milletin agzinda.
Docentse durum daha vahim deseneBunu yapan kişi bir de bu konuyla alakalı bölümden mezun doçenttiBana sormuştu ne kadar mama veriyorsun diye, söyledim. “Hayııırr o kadar vermemelisin zararlı” dedi. “Şaka mı yapıyorsun x, doktor hesapladı söyledi (sarılıktan taburcu olmuştuk), fazla gelirse kusarlar” demiştim.
Ay çok düşününce insanlar gerçekten çok komik ya
Hamileyken ve emzirirken sigara icen kadin gelip de sut edebiyati yapmasin bir zahmet ya
Bunlar ne kafalar yasiyorlar cok merak ediyorum acikcasi
Benimki duzeltilmis 9 kronolojik 12 aylik gece uyumadan mamasini iciyor misil misil uyuyorGerçekten öyle ya mamaya beslenen bebek kendi kendine uyumayı da çok rahat öğreniyor. Benim kızım 2,5-3 aylıktı sanırım, mamayı/biberonu reddetti. Annem çok kolay olur gece yatmadan mama içen çocuk derdi gerçekten öyleymiş çok zorlanıyorum bazı konularda
O heralde “Gögüslerim sarkmasın diye emzirmiyorum” filan diyeceğimi sandı. Çünkü aklı hep en kötüye çalışır. Karşısındakinin mağdur olacağını asla düşünmez.Ben kotu niyet sezdim.Niye emzirmiyorsun ? Hesap sorar gibi... Yazik bebise ! Annesi sizsiniz, sizden cok mu dusunuyormus. Uzun uzun cevaplamışsınız bir de sana ne der gecerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?