Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

Arkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah
Evet bunlar herkeste olmuyor. İki çocukta tecrübe ettim. Süt vereceğim diye yıllarca uyumadığımla kaldım gerçekten. Mamayla büyüyenlerden beş kat fazla hasta oldular resmen

Arkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah

Belirtmeyi unuttum, hamileliğinden şuanki zamana kadar sigara içiyor bir de. Kahvaltı etmez, kahve içer. Yemek yemeyi ve yapmayı sevmez, çorba ve salata yapar öğlenleri de makarna. E sen ne yedin ki sütün de ne var da başkasıyla emzirme yarışına giriyorsun, o dönem ağladığım bile olmuştu şimdi “aman manyak” diyorum hatırladıkça

Yav he he demek istiyorum suratlarına suratlarına. Bayram geliyor, derim kesin

Mama neden kotu olsun ki, ozellikle bebeklerin gelismesi icin gereken kaloriyi ve almasi gereken butun mineral ve vitaminleri barindiriyor icinde. Cok uzuldum o bebise, burda her gun bebegim su kadar gunluk uyumuyor diye konu aciliyor bebek acken u-yu-maz! Gel de anlat bunu mama karsitlarina.
Onlara gore yeter ki mama verme de pirinc unu sekerli su vs ver..

Hayatta sürekli iyi yada kötü bir şeyler diyenlerle hep karşılaşacağız. Bazen onlar iyi niyetli söyleyecek biz yanlış anlayacağız bazen gerçekten kötü niyetli olacaklar. Niyetlerini okuyamayız.
Ancak şunu unutmayın siz sınırlarınızı çizmedikçe müdahale hakkı görecekler. Mesela o kadar hoşlanmıyorsanız yada eleştirecek birisi diyorsanız; kaç kere uyandığını/hassassanız mama verdiğinizi vs.. söylemenize gerek yok ki. Çok şükür ya iyi işte bebek bir anı bir anına tutmuyor diye geçiştirebilirsiniz.

Bunu yapan kişi bir de bu konuyla alakalı bölümden mezun doçentti Bana sormuştu ne kadar mama veriyorsun diye, söyledim. “Hayııırr o kadar vermemelisin zararlı” dedi. “Şaka mı yapıyorsun x, doktor hesapladı söyledi (sarılıktan taburcu olmuştuk), fazla gelirse kusarlar” demiştim.
Ay çok düşününce insanlar gerçekten çok komik ya

Evet bunlar herkeste olmuyor. İki çocukta tecrübe ettim. Süt vereceğim diye yıllarca uyumadığımla kaldım gerçekten. Mamayla büyüyenlerden beş kat fazla hasta oldular resmen
Mamayla buyuyen bebegin duzeni de cok baska oluyor, saatli besliyorsun ve gece beslenmesini kesmek daha kolay oluyor. Cocuk doydugu icin acliga bagli aglamalari huysuzluklari da olmuyor.
Mesela benim bebe 3 ay kuvezde kaldi surekli sagdim gece gunduz, sonra eve geldi 1.5 ay daha anne sutu aldi. Sutum kesildi ondan sonra ama hic kendime dert etmedim, konusanlara da agzinin payini verdim.
Cocuk bu iki turlu de hasta olur, ama benim anlamadigim anne sutu alan cocuk hasta olmaz diye bir bos soylenti dolaniyor milletin agzinda.

Yani genel olarakta mı size karşı böyle düşünmeden konuşuyor? Evet yazdığı hoş olmamış özellikle de bu hassas döneminizde destek beklerken üzüldüğünü ifade etmesi yanlış bence aksine sizi motive etmek için konuşabilirdi. Benim kuzenimde yapı olarak bünyesi zayıf, yemek yiyemediği için vitaminsiz kaldığından üstünede beklemediği şekilde hamile kalınca erken doğum yaptı ama çocuğu maşallah yani inanılmaz güzel beslendi ve güzel kilo aldı. Zekasına ayrı hayranım. Hep yanında olmaya çalıştık aynı şehirde bile değildik ama sık sık görüntülü ara moral verirdik. Sonuçta anne babası elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor kim zayıf sağlıksız yetişsin ister ki? Siz takmayın kafanıza hayatınızdan çıkarmak size iyi gelecekse çıkarın ama mesafe koyarak başlayabilirsinizde. Allah bağışlasın bu arada çocuklarınızı sağlıkla büyürler inşallah

Evet girlin doğru hatırlıyorsun. En yakın arkadaşım oyun halısı aldığımız gün “bu saatte uyanık mı bu bebek. Yazık acıyorum” demişti. Daha sonra o arkadaşımla arama mesafe koydum. Aramızda her hangi bir konuşma geçmedi. Artık anneliğim hakkında yorum yapmıyor.
Ne zaman ki biri anneliğime laf ediyor, beni yetersiz hissettiyor o zaman gerçekten kendimi çok çaresiz, zavallı hissediyorum.

Hamileyken ve emzirirken sigara icen kadin gelip de sut edebiyati yapmasin bir zahmet ya
Bunlar ne kafalar yasiyorlar cok merak ediyorum acikcasi

Siz neden bu kadar kendinizi aciklama ihtiyaci hissediuorsunuz? Kisiyi tanimissiniz, empati kurmadigini, iyi bir baginiz olmadigini biliyorsunuz. Bundan sonra da olmayacak. Ben de sizin gibiyim. O nedenle bu dikkatimi cekti. Aciklamayin kendinizi :) yuz vermeyin boyle insanlara. Sevgiler.

Biscuits motive edici mesajların için çok teşekkür ederim. Benim için şu an ne kadar anlam ifade ettiğini anlatamam.

Gerçekten öyle ya mamaya beslenen bebek kendi kendine uyumayı da çok rahat öğreniyor. Benim kızım 2,5-3 aylıktı sanırım, mamayı/biberonu reddetti. Annem çok kolay olur gece yatmadan mama içen çocuk derdi gerçekten öyleymiş çok zorlanıyorum bazı konularda

Docentse durum daha vahim desene

Hamileyken ve emzirirken sigara icen kadin gelip de sut edebiyati yapmasin bir zahmet ya
Bunlar ne kafalar yasiyorlar cok merak ediyorum acikcasi

Annelik yarıştırma
Ben ilkokuldayken birkaç veli her gün okula gelir öğretmenlerle konuşur, bahçede kendi aralarında çocuklarının notlarını yarıştırırlardı. Yeni dönemin modası da annelik yarıştırmak

Herkes her şeyi biliyor, gluten verme, mama verme, şeker verme, o marka kıyafet kullanma, bu saatte uyutma, ekran izletme. E gel kendin bak madem

Benimki duzeltilmis 9 kronolojik 12 aylik gece uyumadan mamasini iciyor misil misil uyuyor
Uyku egitimi de vermistim onun da etkisi var, ama gercekten tam anlamiyla doymayan bebek uyumuyor deneyimlendi..

Ben kotu niyet sezdim.Niye emzirmiyorsun ? Hesap sorar gibi... Yazik bebise ! Annesi sizsiniz, sizden cok mu dusunuyormus. Uzun uzun cevaplamışsınız bir de sana ne der gecerim
O heralde “Gögüslerim sarkmasın diye emzirmiyorum” filan diyeceğimi sandı. Çünkü aklı hep en kötüye çalışır. Karşısındakinin mağdur olacağını asla düşünmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…