- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.588
-
- Konu Sahibi April wind
Dusmediler evlenmis bosanmis kadinlarin yakasindan....onemli olan sizin ne sevdiginiz bende Nikah tercih ediyorum herkes gurultuyu ve halayi sevmez
O günden beri görüşmüyorlar..erkek arkadaşın bu şahısla arkadaşlığını sorgulamalı
Ben aslında pek takmıyorum ama birden hiç beklemediğim şekilde böyle deyince şaşırdım kaldım.Milleti ne takiyosunuz ki bosverin..
Sen ne istediğini biliyorsan başkalarının ne düşündüğü niye önemli ki?Beni düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum. 2-3 hafta önce erkek arkadaşım, annesi ve erkek arkadaşımın arkadaşı(fatih) oturuyorduk. Güzel oturmuş muhabbet ediyorduk. Evlilik konusu açıldı, fatih de dedi ki ben davullu zurnalı düğün yapıcam.. Bende kendi erkek arkadaşıma döndüm gülerek dedim ki ay ben istemiyorum sade nikah yapalım sadece yakınlarımız gelsin.(Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk biz) Fatih dediğimiz şahısta birden sevgilime bakarak "ne o öyle dul karı mı alıyorsun" cümlesini kurdu. Sonra sevgilimin annesi başka bir konu attı ortaya, söylediği duyulmamış gibi. Ama o an birden garip oldum. Bunu sormak istiyorum. Her kız çalgılı çengili düğün yapmak zorunda mı? Ben evliliğe 50-60bin borçla girmeyi istemiyorum. Bu yüzden düğün yapmayı çok lüzumlu görmüyorum. Olabildiğince sade birşey istiyorum. Ama diğerlerinin bakış açısı bu mu olacak.. Umarım izah edebilmişimdir. Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
O an annesi bozulduğumu anladığı için konuyu değiştirdi zaten. Orada hiç bir şekilde konusu olmadı. Arkadaşı gittikten sonra ben açtım konuyu o neydi ya öyle nasıl arkadaşların var senin dedim. Fatih biraz böyledir nerde ne konuşacağını bilmez, takmayalım dedi. Görüşmeni istemiyorum fatihle dedim. Şu saatten sonra zaten değeri bitti bende dedi. Aramızda konuştuk yani.Burada sorun olan her kız çalgılı evlenmeli mi değilde fatihin lafından sonra sevgilinin tavrı?
Sanırım bir şey dememiş
Haklısınız bende biraz bu konuya takıldım.Sen ne istediğini biliyorsan başkalarının ne düşündüğü niye önemli ki?
Bu saçma söz millette ağız alışkanlığı yapmış, yok dul gibi düğünü olmadı, yok dul gibi altın takılmadı. Sanki dul olunca bunları istemeye hakkın mı yok?
Nikah istediği halde sırf millet ne der diye kırk takla atarak zar zor düğün yapanlar da, evlenecek olgunluğa erişmemiş, ya da tek dertleri millete gösteriş oluyor...
Ben evlensem mesela hayatta gelinlik giymem. Çok itici geliyor. Benim arkamdan ne derler acep....