Patavatsız arkadaş, düğün

Toplumun çoğu bu şekilde. Millet anca konuşur, konuşmaya yer arar. Sen çok güzel bir düğün yaparsın, yinede beğenmezler. Eleştirecek bir yerler bulurlar. Elalemin lafı hiçbir zaman bitmez. Sen duyma, görme boş ver..
Bizde sırf aileler mutlu olsun, elalem laf söz etmesin diye, iyi bir yerde düğün yaptık. Düğün öncesinde de kına gecesi yaptık. Aileler hiçbir katkıda da bulunmadı. Onun cemeresini biz çektik. 2 seneden fazla düğün borcu ödedik.. ve de ben düğünüm de hiç mutlu olmadım. Çok mutsuzdum. O elalem dediğimiz kişiler; yediler, içtiler, eğlendiler.. Onun cemeresini de biz çektik.. Şimdi ki aklım olsaydı, sade bir nikah yapardım. Bitti gitti. Düğüne harcayacağım para ile de yurt dışın da tatil yapardık. Ama geçti, bolunun pazarı..
Konu sahibi; sen nasıl mutlu olacaksan, düğününü o şekil de yap.. Elalemin lafını boş ver. Kendini düğün. Gönlünden nasıl geçiyorsa, öyle yap.

Nasıl düğün yapacağınıza ikiniz karar verirsiniz. Herkesin kendi fikri. Ben de illa düğün olsun diyenlerdenim ve yaptım da :KK73::KK73:

Ben sevmezdim düğün falan ama müzikli yemekli gayet içime sinen bir düğünüm oldu. Bence imkanlar doğrultusunda yapılmalı. Bi gelinliğe verdiğiniz para kadar bir düğün salonu da bulunabilir diye düşünüyorum. Yemek şart değil.
Ama mesela nişan veya kına eğlenceli olacaksa o Zaman düğün konseptini hem nişanda hem kınada hem düğünde yapmak gereksiz olabilir. Sade bir kına ve sade nişan olduysa düğünü eğlenceli yapın derim. Yoksa herhangi birinde eğlenmeniz yeterli. :)

'dul karı mı alıyon?' gibi amiyane bir tabir kullanarak hem sizi , hem eşinizi , hem eşinden boşanmış kadınları ezen, aşağılayan bir şahsa ileride eşiniz olacak adam sessiz mi kaldı? Nasıl üstü kapatılır? Yedi kat yabancıya söylenmiş dahi olsa tüylerimi diken diken eden iğrenç bir söylem bu.

Siz ve erkek arkadaşınızın yerinde olsam suratına bakmam, hayatıma dahil etmem yanımdan yürütmem öyle insanları.

Hadsizce bir söylem.

Diğer konuya gelince, milyarlar verip insanları eğlendirmek yerine o milyarları eşimle balayında yer ben eğlenirim.

Ben ilk evliliğim olduğu halde sadece nikah yaptım ve istemediğim için gelinlik bile giymedim. Ablam ikinci kez evlendi,kına gecesi ,dugunu,gelin almasina kadar herseyi yaptı.Ayrıca gerçekten bu insanlar ne istiyor bu dul dedikleri kadınlardan,hiç anlamıyorum.Sana sadece boşver, ne derslerse desinler diyorum.

Beni düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum. 2-3 hafta önce erkek arkadaşım, annesi ve erkek arkadaşımın arkadaşı(fatih) oturuyorduk. Güzel oturmuş muhabbet ediyorduk. Evlilik konusu açıldı, fatih de dedi ki ben davullu zurnalı düğün yapıcam.. Bende kendi erkek arkadaşıma döndüm gülerek dedim ki ay ben istemiyorum sade nikah yapalım sadece yakınlarımız gelsin.(Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk biz) Fatih dediğimiz şahısta birden sevgilime bakarak "ne o öyle dul karı mı alıyorsun" cümlesini kurdu. Sonra sevgilimin annesi başka bir konu attı ortaya, söylediği duyulmamış gibi. Ama o an birden garip oldum. Bunu sormak istiyorum. Her kız çalgılı çengili düğün yapmak zorunda mı? Ben evliliğe 50-60bin borçla girmeyi istemiyorum. Bu yüzden düğün yapmayı çok lüzumlu görmüyorum. Olabildiğince sade birşey istiyorum. Ama diğerlerinin bakış açısı bu mu olacak.. Umarım izah edebilmişimdir. Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
Sevgilinin arkadaşı patavatsız değil terbiyesizmiş bence oha diyorum sadece OHA !!

Beni düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum. 2-3 hafta önce erkek arkadaşım, annesi ve erkek arkadaşımın arkadaşı(fatih) oturuyorduk. Güzel oturmuş muhabbet ediyorduk. Evlilik konusu açıldı, fatih de dedi ki ben davullu zurnalı düğün yapıcam.. Bende kendi erkek arkadaşıma döndüm gülerek dedim ki ay ben istemiyorum sade nikah yapalım sadece yakınlarımız gelsin.(Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk biz) Fatih dediğimiz şahısta birden sevgilime bakarak "ne o öyle dul karı mı alıyorsun" cümlesini kurdu. Sonra sevgilimin annesi başka bir konu attı ortaya, söylediği duyulmamış gibi. Ama o an birden garip oldum. Bunu sormak istiyorum. Her kız çalgılı çengili düğün yapmak zorunda mı? Ben evliliğe 50-60bin borçla girmeyi istemiyorum. Bu yüzden düğün yapmayı çok lüzumlu görmüyorum. Olabildiğince sade birşey istiyorum. Ama diğerlerinin bakış açısı bu mu olacak.. Umarım izah edebilmişimdir. Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
benım aılemde bende nıkah severız
esımın aılesı ısrarla dugun ıstedı cok gereksız bı masraf ama kıramadık
dul karı tabırı o kısının kalıtesızlıgını gosterır dul nedır yahu
evlenmıs ayrılmıs veya esı vefat etmıs ınsanın evlenırken eglenmeye hakkı yokmu
cok kotu karakterlı kotu kalplı ahlaksız agızlı bı arkadası varmıs sevgılınızın...

Yav bırak... Fatih, arkadaşının mutevazi bir yol arkadaşı bulmasını kıskanmış fitne salmış. Yemi yutmayınız :)

Ben de senin mantigindayim. Bu yaz evlendim ama her gelenegi yaptirmadim. Bizim kina nisan evde oldu. Dugunum yemekli canli muzikli deniz kenarinda oldu. Dugun masraflarini kiz tarafi oglan tarafi esit bolustuler. Esyalarda da oyle oldu. Ama gelinligimi giydim.dugunum mukemmel gecti :KK66: dugun yaptr yine de... İcinde kalir sonra:KK66: senin neyin eksikti derler.. Dul kari misin demis bak arkadasi bile... Herkes der. Yine de her seyi tam yaptrmasan da dugunun olsun kardesim :KK66: inan cok eglenceli oluyor. O gelinligin icine girince kendini prenses gibi hissediyosn :cool::KK28::KK28:

Cidden patavatsizmis arkadasi, ben sevgilinin yerinde olsaydim agzinin payini verirdim terbiyesiz o nasil soz oyle, kesin gormemis cahil bir tiptir belli sozlerinden

Nikah belediyede de yapsan para ödüyorsn sonuçta , davul -zurna kız alınırken kapıda çalınıyor saatide 300 tL yani dediğin gibi bir rakam olmadanda yapabilirsin ..

Kafaya takılcak birşey yok, çünkü gerçekten patavatsızlık var, he deyin geçin, şimdi herkes zaten sade şeyler yapıyor.

Ben bu düşünce yapısına sinir oluyorum ya. Eşimin kuzeni 30 yaşında ikinci evliliğini yapacak. Kız düğün gibi kına gecesi yapmak istiyorum düğünüm sade olacak diyo. Aaaa ne o öyle bekar gibi diyolar. Gelinliğim şöyle olsun diyo. Aaaa bi de gelinlik mi giyeceksin diyolar. Düğün işleri damadin iş için yurt dışına çıkması sebebiyle bir iki ay ertelendi. Aaaa ne o öyle dul kadın o kadar sözlü bekler mi diyolar. Ve bunu yüzüne de diyolar. Kimin ne yapacağı elalemi neden bu kadar alakadar ediyo acaba

Yoo davullu zurnali dugun hic de gereklilik degil. Canin nasil istiyorsa oyle yap. Bunun evlenip bosanmis olmakla alakasi yok. 5. Defa evlenen bir insan da gayet satafatli dugun yapabilmeli isterse. Elalem ne der diye takilma.

X