Patavatsız arkadaş, düğün

April wind

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
14.673
32.588
Beni düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum. 2-3 hafta önce erkek arkadaşım, annesi ve erkek arkadaşımın arkadaşı(fatih) oturuyorduk. Güzel oturmuş muhabbet ediyorduk. Evlilik konusu açıldı, fatih de dedi ki ben davullu zurnalı düğün yapıcam.. Bende kendi erkek arkadaşıma döndüm gülerek dedim ki ay ben istemiyorum sade nikah yapalım sadece yakınlarımız gelsin.(Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk biz) Fatih dediğimiz şahısta birden sevgilime bakarak "ne o öyle dul karı mı alıyorsun" cümlesini kurdu. Sonra sevgilimin annesi başka bir konu attı ortaya, söylediği duyulmamış gibi. Ama o an birden garip oldum. Bunu sormak istiyorum. Her kız çalgılı çengili düğün yapmak zorunda mı? Ben evliliğe 50-60bin borçla girmeyi istemiyorum. Bu yüzden düğün yapmayı çok lüzumlu görmüyorum. Olabildiğince sade birşey istiyorum. Ama diğerlerinin bakış açısı bu mu olacak.. Umarım izah edebilmişimdir. Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.

ben sadece nikah ile evlendim. gayette istediğim gibi geçti herşey hiçbirşeyde içimde kalmadı .. bende çok kargaşayı kalabalığı çalgılı çengili düğünleri sevmem. kim ne düşünürse düşünsün sonuçta herkesin zevki farklı. seven öyle yapar sevmeyen sade yapar . sen boşver milelti çok severler kendileri gibi olmayan insanlara kulp takmayı bazı cahiller...

Bakış açısını önemsediğimiz diğer kişiler bizimle birlikte borç ödese keşke, hepimiz düğün yapardık o zaman

Ama bu işlerin bir standardı yok. Mesela bana da hayatında 1 kez giydiğin gelinliğe 1500-2000-3000 TL vermek çok saçma geliyo. O parayla uzun süre kullanılacak başka bir şey alınabilir.

Ama genel toplum görüşü böyle değil işte. Hem bizim kültürümüzde hem yabancı kültürlerde gelinlik giyiliyor.
Aynı şey düğün için de geçerli bazı kişilere göre.
Para havaya gidiyor ama evliliğin yapılması gereken bir şartı, gelinlik giymek gibi...

Eşinizin arkadaşı sadece patavatsız değil, aynı zamanda sığ, cahil ve terbiyesiz. Öncelikle evlenen sizsiniz. İsterseniz 40 gün 40 gece davullu zurnalı düğün yaparsınız, isterseniz sadece en yakınlarınızla sade bir nikah yaparsınız. Ayrıca sizin sahip olduğunuz bu seçme özgürlüğüne "dul karılar" da sahip. Fatih beyin müstakbel eşine şimdiden sabır diliyorum.

Erkek arkadasiniz arkadasinin agzinin payini vermeliydi o anda bende dugun istemedim esimden ama o cok istedi kiramadim dugun salonu calgici pasta davetiye vs 3000 i gecmedi o yuzden cokta sorun olmadi

Burada sorun olan her kız çalgılı evlenmeli mi değilde fatihin lafından sonra sevgilinin tavrı?
Sanırım bir şey dememiş

Beni düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum. 2-3 hafta önce erkek arkadaşım, annesi ve erkek arkadaşımın arkadaşı(fatih) oturuyorduk. Güzel oturmuş muhabbet ediyorduk. Evlilik konusu açıldı, fatih de dedi ki ben davullu zurnalı düğün yapıcam.. Bende kendi erkek arkadaşıma döndüm gülerek dedim ki ay ben istemiyorum sade nikah yapalım sadece yakınlarımız gelsin.(Bu konuyu daha öncede konuşmuştuk biz) Fatih dediğimiz şahısta birden sevgilime bakarak "ne o öyle dul karı mı alıyorsun" cümlesini kurdu. Sonra sevgilimin annesi başka bir konu attı ortaya, söylediği duyulmamış gibi. Ama o an birden garip oldum. Bunu sormak istiyorum. Her kız çalgılı çengili düğün yapmak zorunda mı? Ben evliliğe 50-60bin borçla girmeyi istemiyorum. Bu yüzden düğün yapmayı çok lüzumlu görmüyorum. Olabildiğince sade birşey istiyorum. Ama diğerlerinin bakış açısı bu mu olacak.. Umarım izah edebilmişimdir. Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
Sen ne istediğini biliyorsan başkalarının ne düşündüğü niye önemli ki?

Bu saçma söz millette ağız alışkanlığı yapmış, yok dul gibi düğünü olmadı, yok dul gibi altın takılmadı. Sanki dul olunca bunları istemeye hakkın mı yok?

Nikah istediği halde sırf millet ne der diye kırk takla atarak zar zor düğün yapanlar da, evlenecek olgunluğa erişmemiş, ya da tek dertleri millete gösteriş oluyor...

Ben evlensem mesela hayatta gelinlik giymem. Çok itici geliyor. Benim arkamdan ne derler acep....

Burada sorun olan her kız çalgılı evlenmeli mi değilde fatihin lafından sonra sevgilinin tavrı?
Sanırım bir şey dememiş
O an annesi bozulduğumu anladığı için konuyu değiştirdi zaten. Orada hiç bir şekilde konusu olmadı. Arkadaşı gittikten sonra ben açtım konuyu o neydi ya öyle nasıl arkadaşların var senin dedim. Fatih biraz böyledir nerde ne konuşacağını bilmez, takmayalım dedi. Görüşmeni istemiyorum fatihle dedim. Şu saatten sonra zaten değeri bitti bende dedi. Aramızda konuştuk yani.

Sen ne istediğini biliyorsan başkalarının ne düşündüğü niye önemli ki?

Bu saçma söz millette ağız alışkanlığı yapmış, yok dul gibi düğünü olmadı, yok dul gibi altın takılmadı. Sanki dul olunca bunları istemeye hakkın mı yok?

Nikah istediği halde sırf millet ne der diye kırk takla atarak zar zor düğün yapanlar da, evlenecek olgunluğa erişmemiş, ya da tek dertleri millete gösteriş oluyor...

Ben evlensem mesela hayatta gelinlik giymem. Çok itici geliyor. Benim arkamdan ne derler acep....
Haklısınız bende biraz bu konuya takıldım.
Gayet bende ilk evliliğimde sade birşey yapabilirim. Veya boşanmış, dul olsun başka biri de ilk kez evleniyormuşcasına düğün yapabilir. Bu tercih meselesinin dul/bekar ayrımına gelmesine çok bozuldum.

X