• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paspal giyinmek?

Alışveriş yaptıkça sen de sana yakışanı bulursun zaten.Zamanla gelişebilecek bir şey bu.Makyaj da böyle.Dolabında pek birşey olmadığından bahsetmişsin ilk etapta kullanışlı parçalar almaya bak.Pantolonda ve dış giyim bir tık daha kaliteli olursa iyi olur.Ayakkabı da tabi.Digerlerini makul fiyatlı alabilirsin.

Arkadaşlar erkek arkadaşımla dün kahve içerken, alışveriş yapmamız gerektiğini söyledi. Çünkü genelde benimle kıyafetlerini seçer ve alır. Alışveriş yapmaya zamanı olmuyor. Neyse seçtik falan eve gideceğiz, bu kadar güzel zevkin varken nasıl bu kadar rahatına düşkün olup bunları giyinmeyi kendine layık görüyorsun, Diye sordu nasıl yani dedim...

Aldığım cevap; çok güzelsin, hoşsun bence kendine biraz daha bakmalı ve sahip olduğun bu göz zevkini kendin içinde kullanmalısın. Dedi.

Cebinden bir hediye çıkarttı. Bir kolyeydi. Teşekkür ettim falan eve geldim.

Bugünde aileme harcadığım paralar neticesinde kredi borcum çok kabarmış bunu farkettim. Ve sonra algıladım ben kendime uzun zamandır bir parça dahi almadım. Ve Erkek arkadaşım şu sana çok yakışır dediğinde de kabul etmedim. Habire koşturma içindeyim, ev işleri misafir zart zurt.

Dolabının önünde durdum ve gerçekten giyeceğim şeyler içler acısıydı.

Erkek arkadaşıma ilk başta çok kızmıştım. Kırılmıştım sonra arayıp neden böyle bir uyarıda bulunduğunu sormak istedim.

O'nun cevabı da çünkü gençsin ve cıvıl cıvıl ol istiyorum, artık kendine de bak, zaman ayır istiyorum. oldu.

Ben yeni bir şeyler almaya nerden başlamalıyım. Ya da nasıl aileme vermekten kurtulup kendime vermeyi öğrenebilirim. Bir kıyafete para verecekken bile içim gidiyor. Çünkü giymem diyorum. Bir, iki kez giyerim diyorum geçiştiriyorum.
Bence kıyafetlerini dolap yada gardrops da satarak değerlendirebilirsin hem yeni kıyafet almak için de fazla para harcamamış olursun hemde giymediğin kıyafetler değerlenir hem para kazanırsın

Şuan için ikinci el sitelerinden uygun fiyata birkaç parça alabilirsin. Eski kıyafetlerinle yeni aldıklarını kombinleyebilirsin. İstanbul' da yaşıyorsan bu değişimi yakalaman sana pahalıya mal olmaz. Her bütçeye uygun sıfır ve ikinci el ürünler var. Sadece kendine zaman ayır. İnsanı birinin bu buhranlardan çıkarması için bir sözü yeter. Bana da çalıştığım firmadaki çaycı ablamız güzel bir söz söylemişti.

Evlisin, çalışıyorsun, neden böyle babaanne gibi giyiniyorsun demişti bana. Kendisi de 55-56 yaşlarında bir ablamızdı ve hep bakımlı gelirdi işe. O gün bu sözler benim dönüm noktam oldu, başkasına değil kendime giyiniyorum, düzgün, ütülü, bazen çok renkli bazen sade yani keyfimi yerine getirmek için sabahları gerçekten giysiler seçmek benim mutlu anlarım oluyor artık. İnsan sorunlardan dolayı gerçekten de farkında olmadan yaşadığını unutuyor, halbuki her gün bize verilen bir armağan, güzel yaşayıp güzel gitmek lazım bu dünyadan, keşkelerle gitmemek gerekli bence.

Biz kadınlar sorunlarımız omuzlarımızı yorduğunda ilk vazgeçtiğimiz şey kendimiz oluyoruz. Senin de hayatının merkezine kendini oturtmanın zamanı gelmiş. Vurdumduymaz ol demiyorum sana, ama bu senin hayatın, önce sen sonra başkaları olmalı.

Bence erkek arkadaşınızla bir gün planlayın ve o gün de sizin için alışveriş yapın. Birlikte seçin beğenin deneyin içinize sinen şeyleri onu da fikrini alarak alabilirsinizz

Bende hep öyle giyiniyorum.. Şık değil tabi ama paspal olduğumu hiç düşünmemiştim🥺

Bence kot ve tisort paspallik değil güzel bir şekilde kombinlenirse( ayakkabı, çanta, aksesuar) ben çok severim.

Ama konu sahibi cok iyi markanın pantolonunu bile sökülene kadar kullanmış ki iyi markalarin ürünleri de kolayca sökülmüyor, özellikle bahsettigi kot pantolonsa onu sökmek daha zor.

Tişörtleri de böyle üstünde paralanana kadar giyiyorsa ki oyle yapiyor sününüyordur, soluyordur illa ki çok kötü görünür.

Göz zevkinize uygun bir kaç influencer bu işi çözer diye düşünüyorum. Bir stil oluşturursunuz biraz basic parçalardan oluşan.

Kendi tavsiyelerim desenden ziyade tek renk parçalar. Bu gerçekten basit gibi görünse de bu hamleyle kalite çok artıyor.

ne güzel bir yaş, öncelikle ikinci el almayın lütfen ne gerek var gencecik bir bayansınız, takılar çok şıklık katıyor mutlaka minimal de olsa küpe takın, saat yine öyle, sosyete pazarları harika, trandyolun kendi markası fiyat performans çok iyi, öncelikle ben bunu hak ediyorum deyip zevkinize göre alın. 3 yılı aşmış tüm parçaları atın. eski eskiyi getirir
Ne kadar güzel dediniz bugün ben de öyle yaptım. 1 günlük giyebileceğim, şık güzel bir tulum aldım şimdilik.

Şuan için ikinci el sitelerinden uygun fiyata birkaç parça alabilirsin. Eski kıyafetlerinle yeni aldıklarını kombinleyebilirsin. İstanbul' da yaşıyorsan bu değişimi yakalaman sana pahalıya mal olmaz. Her bütçeye uygun sıfır ve ikinci el ürünler var. Sadece kendine zaman ayır. İnsanı birinin bu buhranlardan çıkarması için bir sözü yeter. Bana da çalıştığım firmadaki çaycı ablamız güzel bir söz söylemişti.

Evlisin, çalışıyorsun, neden böyle babaanne gibi giyiniyorsun demişti bana. Kendisi de 55-56 yaşlarında bir ablamızdı ve hep bakımlı gelirdi işe. O gün bu sözler benim dönüm noktam oldu, başkasına değil kendime giyiniyorum, düzgün, ütülü, bazen çok renkli bazen sade yani keyfimi yerine getirmek için sabahları gerçekten giysiler seçmek benim mutlu anlarım oluyor artık. İnsan sorunlardan dolayı gerçekten de farkında olmadan yaşadığını unutuyor, halbuki her gün bize verilen bir armağan, güzel yaşayıp güzel gitmek lazım bu dünyadan, keşkelerle gitmemek gerekli bence.

Biz kadınlar sorunlarımız omuzlarımızı yorduğunda ilk vazgeçtiğimiz şey kendimiz oluyoruz. Senin de hayatının merkezine kendini oturtmanın zamanı gelmiş. Vurdumduymaz ol demiyorum sana, ama bu senin hayatın, önce sen sonra başkaları olmalı.
Evet, benim için de dönüm noktası oldu asla giymediğim iş görüşmeleri için aldığım ve sonra görüşmelere gitmeyip rafa kaldırdığım elbiselerimi çıkardım, (asla giymem diye düşünüyordum) ceketlerimi ve hepsini birbirine uygun kombin edip ütüleyip astım.

Bence erkek arkadaşınızla bir gün planlayın ve o gün de sizin için alışveriş yapın. Birlikte seçin beğenin deneyin içinize sinen şeyleri onu da fikrini alarak alabilirsinizz
Evet bugün sadece şık gündelik bir tulum aldım pazar gününü o şekilde kararlaştırdık

Bence kot ve tisort paspallik değil güzel bir şekilde kombinlenirse( ayakkabı, çanta, aksesuar) ben çok severim.

Ama konu sahibi cok iyi markanın pantolonunu bile sökülene kadar kullanmış ki iyi markalarin ürünleri de kolayca sökülmüyor, özellikle bahsettigi kot pantolonsa onu sökmek daha zor.

Tişörtleri de böyle üstünde paralanana kadar giyiyorsa ki oyle yapiyor sününüyordur, soluyordur illa ki çok kötü görünür.
Evet, kız kardeşimle bugün hepsini ayırdım 🤭🤭 bu arada benim kız kardeşim ailede en çok indirimleri takip eden kendine çok bakan bir kızdır. İlk işte pırlanta takılarımı takmıyorum onları taktırdı. Hediye kaybederim falan diye takmıyordum. Sonra hemen saatimi taktı koluma ev halinle bile şu an havalı duruyorsun. Benim gibi ol ve artık abla olma ben büyüdüm gerisini de onlar düşünsün dedi. Ve bugğn böyle bayada ağlamalı geçti🥲🤭

Evet, benim için de dönüm noktası oldu asla giymediğim iş görüşmeleri için aldığım ve sonra görüşmelere gitmeyip rafa kaldırdığım elbiselerimi çıkardım, (asla giymem diye düşünüyordum) ceketlerimi ve hepsini birbirine uygun kombin edip ütüleyip astım.
Ohhh sefanız olsunnnn. Çok sevindim gerçekten de

Evet, kız kardeşimle bugün hepsini ayırdım 🤭🤭 bu arada benim kız kardeşim ailede en çok indirimleri takip eden kendine çok bakan bir kızdır. İlk işte pırlanta takılarımı takmıyorum onları taktırdı. Hediye kaybederim falan diye takmıyordum. Sonra hemen saatimi taktı koluma ev halinle bile şu an havalı duruyorsun. Benim gibi ol ve artık abla olma ben büyüdüm gerisini de onlar düşünsün dedi. Ve bugğn böyle bayada ağlamalı geçti🥲🤭

Çok güzel bir başlangıç yapmışsınız. 😇
Size de iyi gelecek, kardeşinizin anlıyor olması süper birlikte yaparsanız alışverişinizi. :)

Arkadaşlar erkek arkadaşımla dün kahve içerken, alışveriş yapmamız gerektiğini söyledi. Çünkü genelde benimle kıyafetlerini seçer ve alır. Alışveriş yapmaya zamanı olmuyor. Neyse seçtik falan eve gideceğiz, bu kadar güzel zevkin varken nasıl bu kadar rahatına düşkün olup bunları giyinmeyi kendine layık görüyorsun, Diye sordu nasıl yani dedim...

Aldığım cevap; çok güzelsin, hoşsun bence kendine biraz daha bakmalı ve sahip olduğun bu göz zevkini kendin içinde kullanmalısın. Dedi.

Bugünde aileme harcadığım paralar neticesinde kredi borcum çok kabarmış bunu farkettim. Ve sonra algıladım ben kendime uzun zamandır bir parça dahi almadım. Ve Erkek arkadaşım şu sana çok yakışır dediğinde de kabul etmedim. Habire koşturma içindeyim, ev işleri misafir zart zurt.

Erkek arkadaşıma ilk başta çok kızmıştım. Kırılmıştım sonra arayıp neden böyle bir uyarıda bulunduğunu sormak istedim.

O'nun cevabı da çünkü gençsin ve cıvıl cıvıl ol istiyorum, artık kendine de bak, zaman ayır istiyorum. oldu.

Ben yeni bir şeyler almaya nerden başlamalıyım. Ya da nasıl aileme vermekten kurtulup kendime vermeyi öğrenebilirim. Bir kıyafete para verecekken bile içim gidiyor. Çünkü giymem diyorum. Bir, iki kez giyerim diyorum geçiştiriyorum.

Pantalon tshirt spor ayakkabı işte. Ama o klasik giyinir takım elbise falan.

15 Nisan konunuzdan:
Boy ve kilom normal 61 kiloyum şu an, ama kendimi kadınsı bulmuyorum. bu yaşımda artan yırtıklarım, selülitlerim ile ne yapıcam bilmiyorum. Ne giysem yakıştıramıyorum, her zaman önemli olan iç güzellik derim ama dış güzellikte psikoloji için çok önemliymiş anlıyorum ... Bu yaşıma kadar ne etek giydim ne şort ne askulı... kendimle nasıl barışabilirim bilmiyorum.

22 yaşında, üniversite öğrencisi genç bir kadınsınız. Önceki konunuzda kendinize güvensizliğinizden bahsetmiştiniz. Erkek arkadaşınızın sözleri sonrası kendinizi çok acımasızca yargılıyor olabilir misiniz ?

Paspal : Bakımsız, dağınık, pis ( kimse, kılık vb ) anlamına geliyor. Pantolon, tişört, spor ayakkabı giymek paspal olmak anlamına gelmez ki.

Kimi insan yaşı kaç olursa olsun klasik giyim tarzını sevmez. Kendinizi hangi kıyafetlerle daha rahat ve mutlu hissediyorsanız onları giymeniz çok normal.

Eskiden klasik giyim şartı olan çoğu işyeri dahi günümüzde spor- şık giyim tarzına izin veriyor.

Erkek arkadaşınız kaç yaşında ? Kendisi öğrenci mi , çalışan mı ? Sürekli klasik giyinmesini gerektiren bir işte mi çalışıyor ?

15 Nisan konunuzdan:

22 yaşında, üniversite öğrencisi genç bir kadınsınız. Önceki konunuzda kendinize güvensizliğinizden bahsetmiştiniz. Erkek arkadaşınızın sözleri sonrası kendinizi çok acımasızca yargılıyor olabilir misiniz ?

Paspal : Bakımsız, dağınık, pis ( kimse, kılık vb ) anlamına geliyor. Pantolon, tişört, spor ayakkabı giymek paspal olmak anlamına gelmez ki.

Kimi insan yaşı kaç olursa olsun klasik giyim tarzını sevmez. Kendinizi hangi kıyafetlerle daha rahat ve mutlu hissediyorsanız onları giymeniz çok normal.

Eskiden klasik giyim şartı olan çoğu işyeri dahi günümüzde spor- şık giyim tarzına izin veriyor.

Erkek arkadaşınız kaç yaşında ? Kendisi öğrenci mi , çalışan mı ? Sürekli klasik giyinmesini gerektiren bir işte mi çalışıyor ?
Evet ben şu an son sınıfım, o da kamuya atandı. Maliye bakanlığına ama o her zaman öyleydi. Ben nasılsam tam tersiydi.

Bilmiyorum, bunu bugün ben de düşündüm acaba o farklı mı dedi ben içinde bulunduğum bu özgüvensizlik ile farklı mı anladım. Diye çok sorguladım, ama istemeden de olsa içimdekini dışarıya yansıttım ve bu dönüm noktam oldu, beklediğim bir işaretti.

Evet güzel giyinmek önemli ama erkek arkadaşınız için sürekli takım elbise giyer demişsiniz nedense aklıma nargile kafe abileri geldi. O günlük hayatta veya normal bir buluşmada takım elbise giyiyor diye siz de tarzınızı değiştirmek zorunda değilsiniz. Ya belki normaldir giyimi ama takım elbise deyince gözümde kediciklerin yanındaki tipler belirdi belki de ben yanılıyorumdur bilmiyorum. Günlük hayatta bu kadar cafcaflı giyinenler çok itici geliyor bana. Siz kendi tarzınızı başkası için değiştirmeyin bence. Giyim kuşam önemlidir ama sizi yansıtmıyorsa bi anlamı yok. Rahat giyinerek de gayet şık olabilirsiniz. Mesela zamansız parçalar alın hep. Dümdüz olsa bile elinize bi çanta alırsınız veya bi ayakkabı, takıyla vs patlatırsınız. Makyaj, duruş derken dümdüz siyah tişört bile bambaşka gözükür.

İlk başta okurken sizin yerinize koydum kendimi ve ne kadar kırılırım diye düşündüm ama sonlara doğru sizde hak vermissiniz, tarzınızı begenmemek sizi istedigi kaliba sokmaya calismak degil sevgilinizin yapmaya çalıştıği sey. O sizi olumlu anlamda motive etmek istemis bence daha guzel giyin kendine bak iyi hisset kendine de bir butce ayir diye. Kac yaşındasınız çalışıyor musunuz bilmiyorum ama oz bakim bence cok önemli. Her seyden kısın ama kendinize yaptığınız şeylerden kismayin. Ben kiyafetime ayakkabima makyaj malzememe verdigim paraya acımam çünkü bugun ben bunları yapmaz da para biriktireyim diye kendi oz bakimimdan kisarsam yarın burada cok farkli icerikte konular acmam gerekebilir diye düşünüyorum. Ozguveninizi bile etkiler yani bu durum. O yüzden kendinizi biraz onemseyerek baslayin bastan ayaga degistiremezsiniz herseyi ama bir kac parca da olsa guzel kiyafetiniz olsun bulusmalarinizda onları giyin. Mesela yaz aylarinda çok hoş midi boy elbiseler var guzel bir kombin yapip sürpriz yapabilirsiniz sevgilinize eminim hosuna gidecektir🥰 dünyanın en iyi en anlayışlı insanı da olsanız göze de hitap etmek gerekiyor bence, sevgilerimle 💞

Kıyafetler aşırı pahalı H.M Ya da Zaradan alışveriş yapabilirsin. Daha çok zarada güzel ve kaliteli şeyler oluyor.

Kilo vermezsen evlenmem üslubu ile bu üslup birbirinin yanına yaklaşamaz.

Gayet kibar hislerini dile getirmiş sizi düşünerek.

Şu an ailenizi düşünüyorsunuz, çocuk sahibi olunca ilk onu düşüneceksiniz ve sıra ne zaman size gelecek.

Erkek arkadaşınız doğru söylüyor: Genç ve cıvıl cıvıl halinizi kıymetini bilin.

Kılık kıyafete oldum olası çok önem veririm,alışveriş hastasıyım bağımlıyım,yaşım sizinkinin 2 katı bu arada ,44’üm☺️ eskiden beri çok uyumlu ve güzel giydiğimle ilgili övgüler alırım…bi ara ben de çok kilo alıp saldım ve doğal olarak hiçbirşeyim olmuyordu,hep siyah bol pantalon ve body giyiyordum,ne kendime bakmak ne dışarı çıkmak içimden gelmiyordu.olduğumdan 10 yaş fazla gösteriyordum….son 2 senedir ameliyat olup eski halime döndüm ve kendime geldim🤣 güzel giyinmek kesinlikle iyi hissettiyo,ergen bi kızım var her dışarı çıktığımızda anne çok güzel olmuşsun diyo,kızımla kardeşmisiniz diye soranlar oluyo…ben ty kıyafetlerini çok seviyorum mesela..sizin yaşınız da küçük daha çok seçeneğiniz var…ufak ufak başlayın size de iyi gelecek ama benim gibi olmayın ben biraz abarttım,kendimi durduramıyorum,sonra koyacak yer bulamıyorum

Back
X