Ekmekler Pideler Paskalya Çöreği (Resimli)

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
Paskalya coregi

Hamuru mayalandirin.

1 Su bardagi ilik sut
1 Su bardagi sivi yag
1 Su bardagi seker
1 pk vanilya,
1 cay kasigi tuz,
1 tatlikasigi mahlep
Yumurta (aki icine sarisi disina)
1 yasmaya
Aldigi kadar un

1 cay bardagi ilik suda yasmayayi eritin .5 dk bekletin ve sirasiyla 1 bardak ilik sutu, 1 bardak sivi yagi , 1 bardak sekeri ve un haric herseyi koyup karistirin.Son olarak yumusak bir hamur(ele yapismayacak) kadar unumuzuda koyuyoruz.Sicak bir yerde ustu kapali bir sekilde 30 dk beklettikten sonra hamurdan kucuk parcalar alip elimizi arada yaglayarak uzun cubuk gibi yapiyoruz.Sonra 3 tane cubugu alip sac orer gibi oruyoruz.Uzerine yumurta sarisi (ben yumurta kokusunu alsin diye 2 tatli kasigi kadar sut ve 1 tatli kasigi kadar pudra sekeri koydum tabi sart degil siz sadece yumurta sarisida surebilirsiniz.)Sonra soguk firina koyup 180 derecede 10 dk sonrada 200 derecede kizarana kadar pisirin.Ben hamurislerinde susam sevdigim icin uzerine susamda serptim.Afiyet olsun....

dscf5489.jpg

dscf5490.jpg

Son düzenleme:
173 kisi bakmis bari biriniz yorum yapsaydi kizlar kotumu olmus yoksa.CADIARZU

Anammm o ne gece gece şimdi de yapılmaz ki bu saatte...

Ellerine sağlık canım deneyeceğim...

inan daha önce görmedim canim zaten gördügüm ve ilgimi cekene yazarim
ellerine emegine saglik canim süperde kabarmis masallaha.s.

lisedeyken sınav pastamdı. ama uzerine fındıkları ince ince kesip koydurmustu hocam. o yuzden cok zor gelir bana bu çörek. ama bu tairif cok basit mutlaka denicem. emeğine sağlık.

ellerine saglik ben bayilirim paskalyaya buraya geldigimden beri yiyemiyordum pastanelerde satilanlar gibi mi oluyor?

lisedeyken sınav pastamdı. ama uzerine fındıkları ince ince kesip koydurmustu hocam. o yuzden cok zor gelir bana bu çörek. ama bu tairif cok basit mutlaka denicem. emeğine sağlık.

Kesinlikle oyle daha super oluyordur ama elimde findik yoktu olsa bende yapacaktim.Aslinda bana hamuru tutturmak hic zor gelmiyor ama komsularda zor tutturuluyor diyor.CADIARZU Ele yapismayan ama sert olmayan bir hamurla super oluyor.a.s.

canm benim cok güzel olmus ellerine kollarina saglik harika gözüküyor valah hemen mutfaga gidip yapicam canim...tekrar tesekkürler tarf icin..canm yumurta bir tane deglmi ..yumurta yazmissin icine beyazi sarisi üstne dmeissin bi tane deglmi yas maya ne kadar onu yazmamissin..

ellerine sağlık canım çok güzel
bende mayalı yapınca bu şekil yaparım
ama mayalı hamura vanilya konulurmu

canm benim cok güzel olmus ellerine kollarina saglik harika gözüküyor valah hemen mutfaga gidip yapicam canim...tekrar tesekkürler tarf icin..canm yumurta bir tane deglmi ..yumurta yazmissin icine beyazi sarisi üstne dmeissin bi tane deglmi yas maya ne kadar onu yazmamissin..

Yaparsan resimde ekle ama .Ben yasmayayı buyuk olanlardan alıyorum şu katı yağ paketi gibi olanlardan alıyorum ama çöreğe 30 gr kadarını koydum .1 tane yumurta yetiyor akını hamur malzemelerın içine sarısınıda üzerine kullandım.kaydirigubbakcemile5

canm ben denedim cok gzl oldu yarin resim eklerim ama ben tarfi degstrdim daha bir güzel oldu valah ic harcli yaptim nefis oldu..saol tarf icin..

canm ben denedim cok gzl oldu yarin resim eklerim ama ben tarfi degstrdim daha bir güzel oldu valah ic harcli yaptim nefis oldu..saol tarf icin..

Onu bende dusundum aslinda canim ama evde icine koyacak birsey bulamadim.:eek:
Afiyet olsun resim bekliyorum.

bende hamurunu yoğurdum mayalanmasını bekliyorum bu akşam veya yarın resmi eklerim,tarifide uzun zamandan beri arıyordum çok teşekkür ederim a.s.

canım çok güzel gözüküyo ben aslında sevmem paskalya ama çok güzel gözüküyo deneyem bende bi ara ellerine saglık canım.

X