• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Partnerinizle tartışma şekliniz nedir?

Patlayansekerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
381
1.012
28
Merhabalar. Partnerinizle tartışma tarzınız nedir? Eski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı. Oysa ben onunla sorunu konuşup çözmek ve bir daha önümüze çıkmasın isterken o çözümü hep ertelerdi. Ve kaçıp belki de günlerce sessiz kalarak sinirimin geçmesini beklerdi, konunun bu şekilde kapanacağını sanıyordu. Oysa ben onun adım atmadığı her gün daha da dolardım. Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuşurken onun eşinin de aynı olduğunu hayretler içinde dinledim, yani birebir aynı davranışlar teker teker yazmak istemiyorum tekrardan. Hatta eşine sen otistik misin diye bağırmış bir gün cinnet getirip. Hiçbir konuda tepkimi dile getiremiyorum kaçıyor diyor. Merak ettiğim bunlar mı anormal yoksa erkeklerin geneli mi böyle? Eşi veya sevgilisi bu şekilde davranan var mı? Bu normal bir erkek davranışı mı yoksa o an tartışıp sorunu çözmeye çalışan erkek mi daha normal?

Merhabalar. Partnerinizle tartışma tarzınız nedir? Eski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı. Oysa ben onunla sorunu konuşup çözmek ve bir daha önümüze çıkmasın isterken o çözümü hep ertelerdi. Ve kaçıp belki de günlerce sessiz kalarak sinirimin geçmesini beklerdi, konunun bu şekilde kapanacağını sanıyordu. Oysa ben onun adım atmadığı her gün daha da dolardım. Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuşurken onun eşinin de aynı olduğunu hayretler içinde dinledim, yani birebir aynı davranışlar teker teker yazmak istemiyorum tekrardan. Hatta eşine sen otistik misin diye bağırmış bir gün cinnet getirip. Hiçbir konuda tepkimi dile getiremiyorum kaçıyor diyor. Merak ettiğim bunlar mı anormal yoksa erkeklerin geneli mi böyle? Eşi veya sevgilisi bu şekilde davranan var mı? Bu normal bir erkek davranışı mı yoksa o an tartışıp sorunu çözmeye çalışan erkek mi daha normal?
Erkeklerin geneli böyle değil tabi ki benim eşim tam tersi sinirli de olsam konuşmaya devam eder ki bana kalırsa sinirin dozuna bağlı olarak gerçekten de o telefon kapatılmalıdır karşılıklı kalp kırılıyor. Ama böyle günlerce sınırın geçmesini bekleme adı altında konuyu konuşmamak geçiştirmemek doğru değil o gün için de uzatilmadan konuşulup kapatılmalı.

Erkeklerin geneli böyle değil tabi ki benim eşim tam tersi sinirli de olsam konuşmaya devam eder ki bana kalırsa sinirin dozuna bağlı olarak gerçekten de o telefon kapatılmalıdır karşılıklı kalp kırılıyor. Ama böyle günlerce sınırın geçmesini bekleme adı altında konuyu konuşmamak geçiştirmemek doğru değil o gün için de uzatilmadan konuşulup kapatılmalı.

Kalp kıracak bir sinirlenme değil, derdimi anlatıyorum mesela hararetli, sinirlenme dediği o. Ses yükseltme de yok. Konuşmam hızlanınca bu panik oluyordu sinirlendin diye

En başlarda sevgili, nişanlı ve evliliğin ilk yıllarında böyleydik. Şimdiiii ne sen sor ne ben söyleyeyim 🤣🤣 ama bağırıp çağırmak o an konuşmak daha iyi geliyor bana. Karşılıklı tabi. Sonra sorunlar çözülmüş oluyor. Sessiz kalınca kapandığını hissetmiyordum

Eşinizi çok aklı başında ve olgun buldum. Bu bir yetişkin davranışıdır bence. Diğer davranış çocukların kaçmasını andırıyor

Kalp kıracak bir sinirlenme değil, derdimi anlatıyorum mesela hararetli, sinirlenme dediği o. Ses yükseltme de yok. Konuşmam hızlanınca bu panik oluyordu sinirlendin diye
Eğer bu düzeyde kalacağınızdan eminseniz bunu kendisine açıklayın ben sinirlenmiyorum kendimi ifade ederken konuşmam hızlanıyor bu kadar baktınız devam ediyor ve bu da gerçekten canınızı sıkıyor daha ciddi bir konuşma yapın. Bahsettiğiniz durum bende de var hararetli ve hızlı bir şekilde anlatıyorum derdimi eşim de sinirlendiğimi düşünüyor o an ben de kendisine anlatımım böyle diyorum ama böyle başlayıp sonu çok kötü biten tartışmalarımız da oluyor bazen keşke kapatsaydın diyorum.

Eşinizi çok aklı başında ve olgun buldum. Bu bir yetişkin davranışıdır bence. Diğer davranış çocukların kaçmasını andırıyor
Erkeklerin genel yapısında sorunları uzun uzadıya konuşmamak var bence sadece yansıtma şekilleri farklı benim eşim konular da sürekli off' luyor ve baya gergin oluyor mesela.

Erkeklerin genel yapısında sorunları uzun uzadıya konuşmamak var bence sadece yansıtma şekilleri farklı benim eşim konular da sürekli off' luyor ve baya gergin oluyor mesela.

Cidden yansıtma biçimlerimiz çok farklı erkeklerle. Ben de onları anlamıyorum ne yazık ki. Pasif davranıyorlar bu konuda

bizde genelde çok sinilenen taraf ben oluyorum ve kalbini kırmamak için birkaç saat konuşmuyoruz sonrasında sakinleşince konuşuyoruz başlarda sinirli olduğumda konuştuğunda daha çok sinirleniyodum şimdi böyle bir çözüm bulduk insan o durumda karşısındakini çok kırabiliyor ilişkiye zarar veriyor buda

Valla benimki de kavga sevmez. Susar oturur. Ben kendi kendime kavga ederdim 😂😂
Sonra aydınlandım. Onu da anladım. Kavga da etsek aynı evde miyiz? Evet. E ayrılmak da istemiyoruz. Dolayısıyla aynı evde devam edeceğiz. E o zaman tartışmanın anlamı ne. Amaaan bana ne o da onun kafası diyorum artık. Kendi işime bakıyorum. Çiçek gibi olduk valla daha az kavga ediyoruz. Adamlar haklıymış.
Dikkat et bak arkadaşlık ilişkileri bile bizimkilerden daha sağlıklı ve huzurlu. Kavga etmiyorlar. Aman bana ne diyorlar. Artık bende öyleyim. Hayatıma huzur geldi 😂😂

Genelde sinirimin yatışmasını beklerim sakinleşince konuşurum. Bazı kadınlar sorun aniden çözülsün diye acele eder mesela. Ben tam tersi mantıklı düşünecek duruma gelmeyi beklerim, yoksa o anki sinirden herifin kalbini kırabilirim. Beni sinirlendirmek kolay değil. Ama sinirlenince de deli danalar gibi oluyorum ne yazıkki.

Sorunları halı altına süpürmek, konuşmaya, çözmeye kaçınmak doğru bir davranış değil ama o anlık hemen konuşulmasını istemem ben de. Çevremde bazı erkekler de konuda anlattığınız şekilde sorunu konuşmamak için kaçıyor. Kaçarak bir yere varılmaz bu sorunu büyütür.

Valla benimki de kavga sevmez. Susar oturur. Ben kendi kendime kavga ederdim 😂😂
Sonra aydınlandım. Onu da anladım. Kavga da etsek aynı evde miyiz? Evet. E ayrılmak da istemiyoruz. Dolayısıyla aynı evde devam edeceğiz. E o zaman tartışmanın anlamı ne. Amaaan bana ne o da onun kafası diyorum artık. Kendi işime bakıyorum. Çiçek gibi olduk valla daha az kavga ediyoruz. Adamlar haklıymış.
Dikkat et bak arkadaşlık ilişkileri bile bizimkilerden daha sağlıklı ve huzurlu. Kavga etmiyorlar. Aman bana ne diyorlar. Artık bende öyleyim. Hayatıma huzur geldi 😂😂

Bence bu forumdan çoğu kişinin eşi sizinki gibi çıkacak, ben arkadaşımdan eşim böyle yapıyor diye duyduğumda aydınlandım, ben tek benim eski erkek arkadaşım öyle ve sorunlu sanıyordum. Meğer genel geçer erkek davranışı buymuş. Erkekler cidden çok ilginç varlıklar, savaşlara gidiyorlar sorun yok ama bir kadın sinirinden ölesiye korkuyorlar

Biz çok kavga etmeyiz ama edince büyük ediyoruz. Öyle küfür hakaret şiddet yok. Ben aniden bomba gibi patlıyorum o bana göre daha sakin ve yapıcı oluyor. Normalde küfür eder ama bana etmez. Salak vs bile kullanmıyoruz. Ama en son kavgada iş boşanmaya gitti. Çünkü çözemiyorum. O çözüyor ama benim kin geçmek bilmedi. Hayırlısı artık. Daha çok sesler yükseliyor en azından benim. O bana göre daha sakin ama egosuna düşkün. Zor oluyor

Biz çok kavga etmeyiz ama edince büyük ediyoruz. Öyle küfür hakaret şiddet yok. Ben aniden bomba gibi patlıyorum o bana göre daha sakin ve yapıcı oluyor. Normalde küfür eder ama bana etmez. Salak vs bile kullanmıyoruz. Ama en son kavgada iş boşanmaya gitti. Çünkü çözemiyorum. O çözüyor ama benim kin geçmek bilmedi. Hayırlısı artık. Daha çok sesler yükseliyor en azından benim. O bana göre daha sakin ama egosuna düşkün. Zor oluyor

Sizi bu noktaya getiren muhtemelen kendisi, o yüzden susuyordur

Neyle ilgili tartıştığımıza göre değişir ya. Ben saman alevi gibiyim mesela. Ama kendimi kontrol etmeyi öğrendim. Eşim daha sakin daha kontrollü ama patlarsa daha uzun vadeli patlar.

Genel olarak kadınlar olarak tartışmalarda erkeklerden daha fevriyiz galiba yorumlardan bu anlaşılıyor. Ama şu da var, genelde bizi o noktaya getiren erkekler oluyor

O da değişikmiş sanki ilişkinin tek tarafı senmişsin gibi. Sen çal oyna düzelince gelirim diyo yani. Kimisi yüksek sesi sevmez bağırmayı kişisel algılar o anda uzaklaşmak istemeyi anlarım ama sonradan meselenin konuşulmaması çok saçma. E ne gerek var ilişkiye o zaman.
Ben asla bağırmam bağırmayıda bağırılmayıda sevmem. Eşim hemen öfkelenir hemen yatışır onunda yapısı bu ama eskaza bağırmaya başlarsa 1 ay yüzüne bakmam. Benimde yapım bu. Herkes orta yolda buluşmak zorunda ilişkide.

Sizi bu noktaya getiren muhtemelen kendisi, o yüzden susuyordur
Hayır değil koca olarak baktığım zaman iyi bir koca tüm parasını bana harcar hediye alır arzusu yüksektir iyi hissettirir beni tanır dinler. Vakit geçiririz evdeyken dibimden ayrılmaz ilgilidir yüzüm düşse anlar. Sevgisini ilgisini hissettiren biri. Ama sorun annesi ve benim bu kadına takıntılı olmam. Boşanır mıyız bilmiyorum. En son kavgada 2 gün evden gitti mesela. Senin tepkinden çekindim gelseydim ayrılacaktık dedi ama biliyorum öyle değil egosundan yaptı. Bir de hamileyim. Bilmiyorum düzelir miyiz

Erkeklerde var bu ölü taklidi huyu. Bizim kavgalarımız genellikle "Haklısın hayatım" ile biter. Eşimin sihirli cümlesi "Haklısın hayatım".
Sonra "Ben haklı olduğumu duymaktan sıkıldım!" çıkışlarım olur. "E ne diyim?" der. Bi de ona sinirlenirim filan.

Bu döngüyü kırdık, ciddi kavga etmiyoruz uzun zamandır, alaya alma halindeyiz.

Son düzenleme:
Back
X