• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parlak fikirlerinizi alalım piliizzz

Ne zaman geliyorlar hayırlısı ile inşallah ona göre pembe tokalarını ayarliyim :p
Nisan sonu, mayıs başı olurlar dedi ya ikizler çok beklemiyormuş günlerini insallah mayısts gelırler hatta mayıs ortası falan olsa süper olur :KK53: ama söz dinlemeyen tüm bebeler bende :KK70:

Nisan sonu, mayıs başı olurlar dedi ya ikizler çok beklemiyormuş günlerini insallah mayısts gelırler hatta mayıs ortası falan olsa süper olur :KK53: ama söz dinlemeyen tüm bebeler bende :KK70:
Küçük boğa burclari geliyor o zaman desene boyozlarin miktarını artırayım küçük hanımlar iştahlı olurlar baya :kk77::dondurma: isimleri belli
(ban yicem diye yine çok korkuyorum loveitredcim ama kizceleri aşırı merak ettim:KK16::KK16::KK16:)

Küçük boğa burclari geliyor o zaman desene boyozlarin miktarını artırayım küçük hanımlar iştahlı olurlar baya :kk77::dondurma: isimleri belli
(ban yicem diye yine çok korkuyorum loveitredcim ama kizceleri aşırı merak ettim:KK16::KK16::KK16:)
Ehehe korkma ya ben konu sahıbıyım ban yemezsın :KK53: ya sen atan da ben boyozu yemesem de olur. Valla burda bi komsum yapıyor resmen ızmırdekının aynısı yanına da peynır zeytin öff öff söyleyim de yarın yine bol miktarda yapsın buzluğa atmalık:KK70::dondurma:

Ehehe korkma ya ben konu sahıbıyım ban yemezsın :KK53: ya sen atan da ben boyozu yemesem de olur. Valla burda bi komsum yapıyor resmen ızmırdekının aynısı yanına da peynır zeytin öff öff söyleyim de yarın yine bol miktarda yapsın buzluğa atmalık:KK70::dondurma:
Oğlan Aden. Kızlara da Kayra ve Serra düşündük inşallah pipiye dönmezlerse yani:KK53::KK70:

Evet arkadaşlar 1.5 yıla kadar çalışıyordum şimdi çalışmıyorum daha doğrusu işi home ofis olayına dökmek zorunda kaldım gerekmedikçe aktif olarak işe katılamıyorum. oğlum 7.ayı bitirdi şimdi ikizlere hamileyim. Ayrıca açıklık getireyim ki ben üniformalı bir çalışan istemedim. Ajansla daha önce çalıştım fakat farklı bir konumda hırsızlık olayına kısaca değinmiştim. Ajans olayına girmek istemiyorum tekrardan. Görüşmeye gelenlerin çoğu ellerinde referanslarıyla geliyorlar. Maaşı az bulan olmadı verdiğim miktar gayet yeterli ki ben zaten belirtmiştim hergün cam kapı silimi zaten istemiyorum. Genel ev düzeni, klasik hergün sil süpür toz al, wc lavabo yıka, camasırı yıka kurutuca at ve utuleneceklerı utuleyıp kaldır. Kısacası bır evın günlük rutini. Gelelim misafir olayına. Evet gelen giden çok oluyor çünkü bende gidiyorum doğal olarak bazen toplantılarım da evde oluyor. Yapılmış yiyeceği servis edecek! Eve yemek yapmayacak! Cocuk bakmayacak! Yanı ben hem evın ısını yapsın hemde canı cıkana kadar cocuklarla debelensın ıstemıyorum zaten bakıcı var ayrıca. Kıyafet olayına gelınce sıyah etek/pantolon beyaz gömlek istemedim. Sadece temiz ve kapıyı gelenlere actıgında camasır suyu degmemıs bır kıyafet olmasını ıstedım. Ama olan kısı benım boyle bır kıyafetım yok derse gıdıp bedenıne gore tam takım alırım sorun bu degıl. Nıhayetınde sızde evınızde mısafır agırlarken camasır sulu kıyafetlerınızle ınsan karsılayıp agırlamıyorsunuz degıl mı?Linç edelim de nasıl edersek edelım mantıgını anlamıyorum. Ise aldıgımız ınsana da kıyafetı dert etme her calısana alıyoruz deyıp ısı tatlıya baglarım. Dış mekandan kastım evımızde kıs balkonu ve ayrıca bır teras daha var sıtenın ortak alanlarını da temızle demedım. Balkonlar evden sayılmıyor mu? Yada ogun cop cıktı gun sonu gıderken atılacak diye söyledim. Ben zaten bu sartlarda bırını arıyorum. Kamera olmak zorunda ben sureklı bakıcı ve bebegı nasıl takıp edebılırım soyler mısınız? Kız ıse yenı basladı belkı oglan emeklerken bıtarafını carpacak vuracak ama ben ıcımde acaba bakıcı mı yaptı suphesıyle mı yasayacagım acıp bakarım elbette. Durduk yere kımsenın gunahını almanın anlamı yok. Yarım gun tercıh edemıyorum ev ıkı katlı oldugu ıcın alelade x yada y kısısı farklı farklı gelsın ıstemıyorum evı tanısın alıssın o yuzden. Ayrıca evet ev silip süpürmüyorum evet elime yapısıyor. Yahu gebelıgım agır gecıyor arkadaslar mıllet 2sıserken ben 4sısıyorum egılemıyorum uzanamıyorum ayakta fazla kalamıyorum yoksa bende standart ev hanımı gıbı ılk gebelıgımde yardımcımın olmadıgı gunler kendım goruyordum ıslerımı. Gercekten yardımcı olmak adına yazan arkadaslara tesekkur ederım.:dondurma::dua:
Ya isteklerinizde çok haklısınızda hergün hergün süpür sil toz al camasır at kurutucuya at cıkanları ütüle kaldır wc temizle olayını ben kendi evimde kendim için bile hergüm yapamıyorum yani.ayrıca hergün süpürge sesini duymak beni acayip rahatsız ediyor.hergün wc temizliği normal ama diger türlü cok yorucu.ben bu dedklerinizi haftada iki ya da iç gün yapıyorum ve o günler asla evime misafir kabul etmiyorum bide servis yapsam pert olurum.kimse kabul etmez eminimki

O öyle olmaz ki ama:KK58::KK58:
bi gün alcaksın kizceleri geleceksin birlikte yicez boyozumuzu sonra azcik denize sokucaz bebisleri öyle tam tadını alcaksın yoksa komşu işi olmaz atanmaktan vazgeçtim ben ya :halay::halay:alese çalışıyorum gerçi şimdi egeye atarlarsa tabii giderim o ayrı da ikinci planım belli yani baktım onlarda olmuyor evlenip kız çocuk yapicam artık napim :KK71::KK71:

Ya isteklerinizde çok haklısınızda hergün hergün süpür sil toz al camasır at kurutucuya at cıkanları ütüle kaldır wc temizle olayını ben kendi evimde kendim için bile hergüm yapamıyorum yani.ayrıca hergün süpürge sesini duymak beni mahvediyor.hergün wc temizliği normal ama diger türlü cok yorucu.ben bu dedklerinizi haftada iki ya da iç gün yapıyorum ve o günler asla evime misafir kabul etmiyorum bide servis yapsam pert olurum.kimse kabul etmez eminimki
Siz de haklısınız da iş tanımı bu şekilde. Şirkete çay kahve için alınan eleman ozaman cay getırırım ama kahvelerınızı kendınız alırsınız yada bosları toplamam hergün hergün olmaz diyebiliyor mu? Hayır diyemiyor. Bu da kendi evi değil çalıştığı yer. Önceden üç kişiydik, haftada 3 gün yetiyordu. şimdi 5 kişi oluyoruz. Çıkan çamaşır bulaşık ve tozu düşünebiliyor musunuz 3 bebekli bir evde? Hijyene extra dikkat edilmesi gereken bir zamanda hemde. :KK16: :KK51:

O öyle olmaz ki ama:KK58::KK58:
bi gün alcaksın kizceleri geleceksin birlikte yicez boyozumuzu sonra azcik denize sokucaz bebisleri öyle tam tadını alcaksın yoksa komşu işi olmaz atanmaktan vazgeçtim ben ya :halay::halay:alese çalışıyorum gerçi şimdi egeye atarlarsa tabii giderim o ayrı da ikinci planım belli yani baktım onlarda olmuyor evlenip kız çocuk yapicam artık napim :KK71::KK71:
Ahahah iyi fıkır ya sevgılınle de evlenırsın hoop dıye de bı cocuk ohh tadından yenmez:dondurma:ayy evet yola dayanabılsem sımdı bıle gelırım oyle ozledım kı kordonu balıgı ve boyozu:halay::kk77::bicak:

Aden mühtiş 💜
Serra da güzelmiş 🧡
Kızlar yapmayın bence bunu pipiyi boşverin ondan evde var zaten :KK8:
Oda yapacagız 20.haftayı beklıyoruz. Valla bunlar 30.haftayı gorurse cocuk sevındırcem benı cok zorladı bu kızlar:KK49::KK50:

Siz de haklısınız da iş tanımı bu şekilde. Şirkete çay kahve için alınan eleman ozaman cay getırırım ama kahvelerınızı kendınız alırsınız yada bosları toplamam hergün hergün olmaz diyebiliyor mu? Hayır diyemiyor. Bu da kendi evi değil çalıştığı yer. Önceden üç kişiydik, haftada 3 gün yetiyordu. şimdi 5 kişi oluyoruz. Çıkan çamaşır bulaşık ve tozu düşünebiliyor musunuz 3 bebekli bir evde? Hijyene extra dikkat edilmesi gereken bir zamanda hemde. :KK16: :KK51:
Vallahi mobilya magazamız var caycıya asla ama Asla yer süpürtemiyoruz.kimle görüşsek kabul etmedi.yapacagı sadece haftanın bir güni süpürmek,toz almak diger günlerdede çat servisi yapmaktı.toz almaya anca ikna ettik onuda haftada bir gün yapıyor.kaldıki 6 gün yap deme lüksümüz bile yok işyeri sahibi olarak.insanlar artık kendilerini yormuyorlar yüksek maaş verseniz bile.aldıgınız kadın sizde 6 gün boyunce dediklerinizi yapsa hayattan kopar bence kendinize belirli günler ayarlayın.pazartesi süpürsün silsin toz alsın ec temizliği olsun.salı günü çamaşır yıkasın kurutsun çarşamba ütülesin kaldırsın perşembe tekrar süpür sil toz al.bu şekilde yani.diger türlü kimse kabul etmeyecektir.cnkü kadın eminim para kazanayım derken kendi hayatını yaşayamıcaktır.dısarda cok daha rahat baska bir iş bulurum derler malesef🤷🏻‍♀️

Oda yapacagız 20.haftayı beklıyoruz. Valla bunlar 30.haftayı gorurse cocuk sevındırcem benı cok zorladı bu kızlar:KK49::KK50:
O zaman kesin kız bunlar didismelerinden belli oğlan olsa kendini yaya yaya takılırdı içerde :KK76:
Ya ben kesin oğlan dogurcam sanırım o kadar çok kız bebek istiyorum ki Allah al sana oğlan dicek yollucak sonra yere göğe koyamayıp manyak ogluna asik bir oglan anası olacam:kusmuk::kusmuk::skandal:

Vallahi mobilya magazamız var caycıya asla ama Asla yer süpürtemiyoruz.kimle görüşsek kabul etmedi.yapacagı sadece haftanın bir güni süpürmek,toz almak diger günlerdede çat servisi yapmaktı.toz almaya anca ikna ettik onuda haftada bir gün yapıyor.kaldıki 6 gün yap deme lüksüğz bile yok işyeri sahibi olarak.insanlar artık kendilerini yormuyorlar yüksek maaş verseniz bile.aldıgınız kadın sizde 6 gün boyunce dediklerinizi yapsa hayattan kopar bence kendinize belirli günler ayarlayın.pazartesi süpürsün silsin toz alsın ec temizliği olsun.salı günü çamaşır yıkasın kurutsun çarşamba ütülesin kaldırsın perşembe tekrar süpür sil toz al.bu şekilde yani.diger türki mimse kabul etmeyecektir.cnkü kadın eminim para kazanayım derken kendi hayatını yaşayamıcaktır.dısarda cok daha rahat baska bir iş bulurum derler malesef🤷🏻‍♀️
Genelde gelenlerın cogu 40yaş ve üzeri çöpsüz üzümdü. Eşinden ayrılmış, tek yaşayanlar yada cocukları buyumus olanlar hatta bır tane de bekar vardı. Ben kendım temızledıgımde yanı klasık sıl supur toz wc maksımum 1.5saatte tüm ev bitiyor. Silip süpürme işi sabahtan bitti misafirler gelmeden. kendım yapmak zorunda kaldıgım zamandan bılıyorum. Ee sureklı de yapıldıgı ıcın 1yıl acılmayan yazlık ev gıbı de kırlenmıyor o yuzden kolay oluyor. Misafir oldugu gunlerde de ıkramlarımı ya kendım yapıyorum eger yapamayacak gıbıysem ve toplantı da o gun kesın olması gerekıyorsa dısarıdan getırtıyorum yada komsum evlere hamurısı pasta falan yapıyor ona sıparıs verıyorum. Calısacak olan kadına da masayı kurup cay ve kahve servısı yapmak kalıyor. Toplantı mak. 2saat sürüyor. Yani 2de baslasam ınsanlara uc bes cay kahve derken 4te dıger calısanlar dagılmıs oluyor. Masayı toplayıp makıneye dızecek ve kırıntıları supurecek buda 1saat suruyor 5te bıtıyor ısı. Mesela kalan camasırları kaldırdım salonu duzenledım dese bıle ıs bıttı dınlenmeye bıle zamanı kalıyor. Ilk yardımcım degıl ordan bılıyorum elı en agır olan ınsana bıle haylı haylı yeter. Fakat kıyafet olayına cok takıldılar ben anlamadım yanı temız bırseyler gıymek ne kadar zor olabılır? İş tanımında yemek yapmak kesınlıkle yok. Yanı sogan dahi kavurmayacak calısan. Sız de cok haklısınız ıs begendıremıyorsunuz. Sonra işsizlikten kırılıyoruz dıyolar. Neden yedın ıctın dıyen yok sıgarasını kahvesını alan terasa cıkıp dınlenebılır. Bakıcı harıcınde.

O zaman kesin kız bunlar didismelerinden belli oğlan olsa kendini yaya yaya takılırdı içerde :KK76:
Ya ben kesin oğlan dogurcam sanırım o kadar çok kız bebek istiyorum ki Allah al sana oğlan dicek yollucak sonra yere göğe koyamayıp manyak ogluna asik bir oglan anası olacam:kusmuk::kusmuk::skandal:
Ahahah sakın oyle olma kız valla gelınler paralar senı :halay: sen anne ol o da saglıklı olsunda cınsıyet hıc onemlı degıl:dondurma:

Kızlar bılıyorsunuz kı bakıcı konusunda cok dertlıydım. Nıhayet gonlume gore bır bakıcı kız bulabıldım. Sımdı de yardımcım ısı bırakıyor saglık problemınden dolayı. Haftanın 3günü geliyordu. Esımle soyle dusunduk haftann 6günü iş pazar tatil, yol, yemek zaten evden, sgk +asgari ücret birini almayı düşünüyoruz. Fakat haber yolladıgım ve ılan verdıgım yerlerden 4-5kişi geldi hiçbirini gözüm tutmadı. Sözleşme yapmaya yanaşmıyor, biri diyor ki ben cam silemem (evim dublex yüksekte değil) öteki diyor ben misafire hazırlanmış ikramları servis edemem. Yahu yapılmış yiyeceği servis etmekte neden bu kadar erindiler anlayamadım. Ayrıca sözleşme maddelerinin bir kısmını yazıyorum
1-evın her odasında kamera var (bakıcıdan dolayı)
2-evın genel duzenıne ayak uydurmak ve korumak
3-misafir geldiğinde hizmet ve servis
4-evın genel temızlıgı
5-çöp atımı ve dış mekan düzen ve temizliği
6-ütülerin yapılıp yerleştırılmesı
7-mutfak ve banyoda hıjyen kurallarına dıkkat edılmesı
8-kıyafetlerın usturuplu olması
9-genel gorgu kurallarına uyulması
Bunları herhangı bır kurumda ıse baslarkende maddelıyorlar. Sartlarımızda agır gelecek hangı durum var acaba sızlere de soruyorum.ayrıca kesınlıkle yemek yapmayacak cunku esım de ben de baskasının yaptıgı yemegı yemıyoruz. Ayrıca bakıcımın şöyle bir önerisi var. Yengesi 15yıldır profesyonel olarak bu ıslerı yapmıs bır kadınmıs sıze onu önerebılırım dedı. Ama bende onu ıstemedım cunku nıhayetınde akrabalar bir araya gelince laçka mubabbetler olup biri işleri biri çocukları savsaklarsa diye korktum açıkcası suan gorusmelerım devam edıyor tesekkurler dedım. Bakıcıdan suanlık cok memnunum fakat aynı ıs yerınde akrabalar olması sızce ıs akısını engeller mı? Yada ben mı aksi düşünüyorum daha mı iyi olur diyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın :KK36: :KK53: :KK8:
Temizlikçi ile hizmetçiyi karıştırmayın bence servis olayını da sözleşmeden kaldırın gerekirse rica edersiniz diğer olanak evet akraba olmaması daha iyi

Temizlikçi ile hizmetçiyi karıştırmayın bence servis olayını da sözleşmeden kaldırın gerekirse rica edersiniz diğer olanak evet akraba olmaması daha iyi
Yok gayet bilinçli olarak açık ve net şekilde iş tanımını bu şekilde yaptım. Doğru okudunuz yani. Kural esnetebileceğim bir pozisyonda değilim malesef. Benım aslında en cok bu yazılanları yapacak ınsana ıhtıyacım var. Tesekkurler

Bulamazsanız akrabasını almak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor. Kısa süreli anlaşmalı alsanız işe iki ay üç ay gibi sınır koysanız memnun kalırsanız devam uzatsanız bunu düşündünüzmü ?

Akraba olmasın parazit diye Güney Kore filmi izledim ama evlerden ırak :D

bence gayet guzel sabahtan gelip ev supur sil.ogleden sonra ustunu degis misafire ikramliklari servis et.obur gun gel toz al camasir at cikar utule sonra misafire hizmet et fln.6 gun gelicegi icin surekli temizlik yapma halinde olmayacak gundelik gelenler gibi.bi nevi hizmetci gibi.sicacik evin icinde asgari ucret almak varken niye daha zor sartlarda calismayi tercih edeyim ki derdim.yemek yapmak yok cocuk bakimi yok.kamera ve temiz kiyafete bu kadar takilmak sacma geldi bana.insallah gonlunuze gore bulursunuz.

Kızlar bılıyorsunuz kı bakıcı konusunda cok dertlıydım. Nıhayet gonlume gore bır bakıcı kız bulabıldım. Sımdı de yardımcım ısı bırakıyor saglık problemınden dolayı. Haftanın 3günü geliyordu. Esımle soyle dusunduk haftann 6günü iş pazar tatil, yol, yemek zaten evden, sgk +asgari ücret birini almayı düşünüyoruz. Fakat haber yolladıgım ve ılan verdıgım yerlerden 4-5kişi geldi hiçbirini gözüm tutmadı. Sözleşme yapmaya yanaşmıyor, biri diyor ki ben cam silemem (evim dublex yüksekte değil) öteki diyor ben misafire hazırlanmış ikramları servis edemem. Yahu yapılmış yiyeceği servis etmekte neden bu kadar erindiler anlayamadım. Ayrıca sözleşme maddelerinin bir kısmını yazıyorum
1-evın her odasında kamera var (bakıcıdan dolayı)
2-evın genel duzenıne ayak uydurmak ve korumak
3-misafir geldiğinde hizmet ve servis
4-evın genel temızlıgı
5-çöp atımı ve dış mekan düzen ve temizliği
6-ütülerin yapılıp yerleştırılmesı
7-mutfak ve banyoda hıjyen kurallarına dıkkat edılmesı
8-kıyafetlerın usturuplu olması
9-genel gorgu kurallarına uyulması
Bunları herhangı bır kurumda ıse baslarkende maddelıyorlar. Sartlarımızda agır gelecek hangı durum var acaba sızlere de soruyorum.ayrıca kesınlıkle yemek yapmayacak cunku esım de ben de baskasının yaptıgı yemegı yemıyoruz. Ayrıca bakıcımın şöyle bir önerisi var. Yengesi 15yıldır profesyonel olarak bu ıslerı yapmıs bır kadınmıs sıze onu önerebılırım dedı. Ama bende onu ıstemedım cunku nıhayetınde akrabalar bir araya gelince laçka mubabbetler olup biri işleri biri çocukları savsaklarsa diye korktum açıkcası suan gorusmelerım devam edıyor tesekkurler dedım. Bakıcıdan suanlık cok memnunum fakat aynı ıs yerınde akrabalar olması sızce ıs akısını engeller mı? Yada ben mı aksi düşünüyorum daha mı iyi olur diyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın :KK36: :KK53: :KK8:
Siz kadınsanız ben neyim yazmak geldi içimden:KK69::temizlik:

Back