• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parlak fikirlerinizi alalım piliizzz

konu sahibi çalışıyor sanırım.
Ben daha oncekilerden çalışmadığını düşünüyorum. Ama çalışıyor ise mantıklı tabi maaşı asgarinin 3 katiysa kendine para kalmaz yoksa😃
Şaka bir yana herkes kendisi bilir nasıl mutlu olacağını. Nasıl mutluysa öyle yapsın

Ben daha oncekilerden çalışmadığını düşünüyorum. Ama çalışıyor ise mantıklı tabi maaşı asgarinin 3 katiysa kendine para kalmaz yoksa😃
Şaka bir yana herkes kendisi bilir nasıl mutlu olacağını. Nasıl mutluysa öyle yapsın

Baska bir bakıcı konusuna yazmıştı.ben ordan çalıştığını düşündüm bilmiyorum emin değilim. kamera olmasından da düşünmüş olabilirim.

Parayı veriyon düdüğü çalıyon. Evcilik gibi bir şey işlerin çoğu tamam çocuk bakımı akşamdan akşama.
Ben sahiplenemem evimi öyle.
Dışarıdan öyle görünüyor valla:)
Ben yapamadım yatılıyla, çünkü ona hizmet ediyordum.
Bir halt yaptığı yok, yok ailemle görüşeceğim, yok buraya ben gelmem, şunu sevmem, migrenim tuttu vs.
Bir de ekstra o çıkıyor.
Ayrıca konu sahibinin 3 küçük çocuğu olacak, mecbur bakıcı şart.
Bakıcı muhtemelen büyüğe bakacak, konu sahibi ikiz küçüklere.
Eve gelen gündelikçi de varlığı ayrı dert, yokluğu öyle.
Her gün ona kahvaltısı yemeği vs derken sürekli evde sanırsın misafir ağırlıyorsun.
Ki 2 kadına da aynı tantana olacak.
O bakıcılar da yardımcılar da bu işlere girmiyorlar.
Yardımcının yapacağı tek şey eve çeki düzen vermek, o kadar.
Öyle jet set bir hayat değil valla.
Şuan sadece haftalık temizlikçi alıyorum, çok daha rahatım bakıcılı yardımcılı hayattan.
Daha az yoruluyorum:)

Evet arkadaşlar 1.5 yıla kadar çalışıyordum şimdi çalışmıyorum daha doğrusu işi home ofis olayına dökmek zorunda kaldım gerekmedikçe aktif olarak işe katılamıyorum. oğlum 7.ayı bitirdi şimdi ikizlere hamileyim. Ayrıca açıklık getireyim ki ben üniformalı bir çalışan istemedim. Ajansla daha önce çalıştım fakat farklı bir konumda hırsızlık olayına kısaca değinmiştim. Ajans olayına girmek istemiyorum tekrardan. Görüşmeye gelenlerin çoğu ellerinde referanslarıyla geliyorlar. Maaşı az bulan olmadı verdiğim miktar gayet yeterli ki ben zaten belirtmiştim hergün cam kapı silimi zaten istemiyorum. Genel ev düzeni, klasik hergün sil süpür toz al, wc lavabo yıka, camasırı yıka kurutuca at ve utuleneceklerı utuleyıp kaldır. Kısacası bır evın günlük rutini. Gelelim misafir olayına. Evet gelen giden çok oluyor çünkü bende gidiyorum doğal olarak bazen toplantılarım da evde oluyor. Yapılmış yiyeceği servis edecek! Eve yemek yapmayacak! Cocuk bakmayacak! Yanı ben hem evın ısını yapsın hemde canı cıkana kadar cocuklarla debelensın ıstemıyorum zaten bakıcı var ayrıca. Kıyafet olayına gelınce sıyah etek/pantolon beyaz gömlek istemedim. Sadece temiz ve kapıyı gelenlere actıgında camasır suyu degmemıs bır kıyafet olmasını ıstedım. Ama olan kısı benım boyle bır kıyafetım yok derse gıdıp bedenıne gore tam takım alırım sorun bu degıl. Nıhayetınde sızde evınızde mısafır agırlarken camasır sulu kıyafetlerınızle ınsan karsılayıp agırlamıyorsunuz degıl mı?Linç edelim de nasıl edersek edelım mantıgını anlamıyorum. Ise aldıgımız ınsana da kıyafetı dert etme her calısana alıyoruz deyıp ısı tatlıya baglarım. Dış mekandan kastım evımızde kıs balkonu ve ayrıca bır teras daha var sıtenın ortak alanlarını da temızle demedım. Balkonlar evden sayılmıyor mu? Yada ogun cop cıktı gun sonu gıderken atılacak diye söyledim. Ben zaten bu sartlarda bırını arıyorum. Kamera olmak zorunda ben sureklı bakıcı ve bebegı nasıl takıp edebılırım soyler mısınız? Kız ıse yenı basladı belkı oglan emeklerken bıtarafını carpacak vuracak ama ben ıcımde acaba bakıcı mı yaptı suphesıyle mı yasayacagım acıp bakarım elbette. Durduk yere kımsenın gunahını almanın anlamı yok. Yarım gun tercıh edemıyorum ev ıkı katlı oldugu ıcın alelade x yada y kısısı farklı farklı gelsın ıstemıyorum evı tanısın alıssın o yuzden. Ayrıca evet ev silip süpürmüyorum evet elime yapısıyor. Yahu gebelıgım agır gecıyor arkadaslar mıllet 2sıserken ben 4sısıyorum egılemıyorum uzanamıyorum ayakta fazla kalamıyorum yoksa bende standart ev hanımı gıbı ılk gebelıgımde yardımcımın olmadıgı gunler kendım goruyordum ıslerımı. Gercekten yardımcı olmak adına yazan arkadaslara tesekkur ederım.:dondurma::dua:

Parayı veriyon düdüğü çalıyon. Evcilik gibi bir şey işlerin çoğu tamam çocuk bakımı akşamdan akşama.
Ben sahiplenemem evimi öyle.
Burda sizi değil beni konusuyoruz zaten. Siz bakıcı tutmaz yardımcı almazsınız böylelikle evinizi sahiplenirsiniz bakın ne kadar basit düz mantık:KK51:

Kızlar bılıyorsunuz kı bakıcı konusunda cok dertlıydım. Nıhayet gonlume gore bır bakıcı kız bulabıldım. Sımdı de yardımcım ısı bırakıyor saglık problemınden dolayı. Haftanın 3günü geliyordu. Esımle soyle dusunduk haftann 6günü iş pazar tatil, yol, yemek zaten evden, sgk +asgari ücret birini almayı düşünüyoruz. Fakat haber yolladıgım ve ılan verdıgım yerlerden 4-5kişi geldi hiçbirini gözüm tutmadı. Sözleşme yapmaya yanaşmıyor, biri diyor ki ben cam silemem (evim dublex yüksekte değil) öteki diyor ben misafire hazırlanmış ikramları servis edemem. Yahu yapılmış yiyeceği servis etmekte neden bu kadar erindiler anlayamadım. Ayrıca sözleşme maddelerinin bir kısmını yazıyorum
1-evın her odasında kamera var (bakıcıdan dolayı)
2-evın genel duzenıne ayak uydurmak ve korumak
3-misafir geldiğinde hizmet ve servis
4-evın genel temızlıgı
5-çöp atımı ve dış mekan düzen ve temizliği
6-ütülerin yapılıp yerleştırılmesı
7-mutfak ve banyoda hıjyen kurallarına dıkkat edılmesı
8-kıyafetlerın usturuplu olması
9-genel gorgu kurallarına uyulması
Bunları herhangı bır kurumda ıse baslarkende maddelıyorlar. Sartlarımızda agır gelecek hangı durum var acaba sızlere de soruyorum.ayrıca kesınlıkle yemek yapmayacak cunku esım de ben de baskasının yaptıgı yemegı yemıyoruz. Ayrıca bakıcımın şöyle bir önerisi var. Yengesi 15yıldır profesyonel olarak bu ıslerı yapmıs bır kadınmıs sıze onu önerebılırım dedı. Ama bende onu ıstemedım cunku nıhayetınde akrabalar bir araya gelince laçka mubabbetler olup biri işleri biri çocukları savsaklarsa diye korktum açıkcası suan gorusmelerım devam edıyor tesekkurler dedım. Bakıcıdan suanlık cok memnunum fakat aynı ıs yerınde akrabalar olması sızce ıs akısını engeller mı? Yada ben mı aksi düşünüyorum daha mı iyi olur diyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın :KK36: :KK53: :KK8:
bu şartlarda ne var ki valla ben başlayabilirim direk 🤣🤣

bu şartlarda ne var ki valla ben başlayabilirim direk 🤣🤣
Hayır ben dönüp maddelere tekrar baktım fakat bir sorum göremedim. Tektip kıyafet olacak evde Firdevs Hanım'ınn Katya'sı gibi dolasacak bende Katya! portakal suyumu getır dıye bagırabılecegım bırını ıstıyorum demedım :KK53: ısın esprısı tabıkı. Calısanlarımıza asla kotu davranmadık kı gıden abla (yardımcım bıle demek ıstemıyorum) aglayarak gıdıyor. Kımsenın hakkını yemedık elhamdulıllah. Bu kuralları mecbur ıstemek zorundayım cunku evı aynı zamanda ofıs olarak kullanmak zorunda kalıyorum cogu zaman. Insanlarla aynı masa basında bırseylerı konusuyorum bu halımle kalkıp durun sıze cay koyayım bı kahve yapayım tatlı ıkram edeyım dıyıp toplantıvari olan işimi nasıl halledeyım. Evet ben bu sartları saglayan bırılerını arıyorum sız adına hızmetlı, temızlıkcı yada yardımcı dıyın sartlarımız boyle dıyıp cıkıyorum ısın ıcınden. Emekcının hakkı yenmıyor desenızde nafile yani. Kocaeli'nde oturuyoruz bu arada:KK53::halay:

Hayır ben dönüp maddelere tekrar baktım fakat bir sorum göremedim. Tektip kıyafet olacak evde Firdevs Hanım'ınn Katya'sı gibi dolasacak bende Katya! portakal suyumu getır dıye bagırabılecegım bırını ıstıyorum demedım :KK53: ısın esprısı tabıkı. Calısanlarımıza asla kotu davranmadık kı gıden abla (yardımcım bıle demek ıstemıyorum) aglayarak gıdıyor. Kımsenın hakkını yemedık elhamdulıllah. Bu kuralları mecbur ıstemek zorundayım cunku evı aynı zamanda ofıs olarak kullanmak zorunda kalıyorum cogu zaman. Insanlarla aynı masa basında bırseylerı konusuyorum bu halımle kalkıp durun sıze cay koyayım bı kahve yapayım tatlı ıkram edeyım dıyıp toplantıvari olan işimi nasıl halledeyım. Evet ben bu sartları saglayan bırılerını arıyorum sız adına hızmetlı, temızlıkcı yada yardımcı dıyın sartlarımız boyle dıyıp cıkıyorum ısın ıcınden. Emekcının hakkı yenmıyor desenızde nafile yani. Kocaeli'nde oturuyoruz bu arada:KK53::halay:
valla mükemmelsiniz ya çok güldüm yorumunuza 😂 yalnız firdevs hanım halt etmiş valla hayalimi hatta her kadının hayalini yaşıyorsunuz maşallah sukredin allah daha çok versin.Sey diyormuşum eve köpek lazımsa geleyim hahahah 🤣🤣 şaka bi yana valla aynı şehirde olsak mis gibi iş çalışırım umarım içinize sinen ana sütü emmiş insan evladını bulursunuz baktınız bulamadınız ben gelirim kocamla oda bekciniz oluverir 🤣

Dışarıdan öyle görünüyor valla:)
Ben yapamadım yatılıyla, çünkü ona hizmet ediyordum.
Bir halt yaptığı yok, yok ailemle görüşeceğim, yok buraya ben gelmem, şunu sevmem, migrenim tuttu vs.
Bir de ekstra o çıkıyor.
Ayrıca konu sahibinin 3 küçük çocuğu olacak, mecbur bakıcı şart.
Bakıcı muhtemelen büyüğe bakacak, konu sahibi ikiz küçüklere.
Eve gelen gündelikçi de varlığı ayrı dert, yokluğu öyle.
Her gün ona kahvaltısı yemeği vs derken sürekli evde sanırsın misafir ağırlıyorsun.
Ki 2 kadına da aynı tantana olacak.
O bakıcılar da yardımcılar da bu işlere girmiyorlar.
Yardımcının yapacağı tek şey eve çeki düzen vermek, o kadar.
Öyle jet set bir hayat değil valla.
Şuan sadece haftalık temizlikçi alıyorum, çok daha rahatım bakıcılı yardımcılı hayattan.
Daha az yoruluyorum:)
Zenginin derdi de bir başka oluyor canım:halay:
Böyle anlatınca ay ben bunalirim evde fazladan iki insan kal gelir bana. Haftada bir daha mantıklı bencede sürekli biriyle yaşamak zorunda kalmazsin. 😃

valla mükemmelsiniz ya çok güldüm yorumunuza 😂 yalnız firdevs hanım halt etmiş valla hayalimi hatta her kadının hayalini yaşıyorsunuz maşallah sukredin allah daha çok versin.Sey diyormuşum eve köpek lazımsa geleyim hahahah 🤣🤣 şaka bi yana valla aynı şehirde olsak mis gibi iş çalışırım umarım içinize sinen ana sütü emmiş insan evladını bulursunuz baktınız bulamadınız ben gelirim kocamla oda bekciniz oluverir 🤣
Sizde çok tatlısınız😊teşekkür ederim. Yani dilerim buradaki tüm hanımlar hergün bu şartlarda yaşasın fakat bu da benım elımde degıl. Bende ogluma kahvaltısını kendım hazırlamak cok ısterım, esyalarını zevkle yıkayıp utulemek ısterım fakat ıkızler cok plansız bır zamanda gelmeye karar verdıler el mahkum yıne onlar ıcın calısıp dıdınıyoruz karı koca. Bende evlatlarımı bakıcıya bırakmak ıstemezdım ama oglan 10kiloyı geçkin ben ıyıce agırlasıyorum ve karnımın ıcınde aşağıya dogru cok baskı var kucagıma dahi alamıyorum cogu zaman. Bende her anne gıbı oglumu doya doya sevıp kucaklamak ısterım ama malesef dıgerlerını de dusunmek zorundayım. Ben zaten kucagıma hıc alamayacagım pozısyona geldıgım zamanları dusunup zaten ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum evlat kayırmıs gıbı hıssedıyorum elımde olmadan birde burdakı acımasız yorumlar daha da can sıkıcı oluyor. Burda herkes ya anne yada gelecegın anne adayı kım ıster kı bır mamayı bıle baskası yapsın, emen evladını sütten kesmek zorunda kalsın. Bazen ona bıle takatım olmuyor, agrım oluyor. Kardeslerın araları az olan anneler benım ne demek ıstedıgımı anlamıstır zaten. Oğlumu kucagıma alamıyorum bir de eline mi yapısır süpürge dıyorlar. Ben zaten yapamadıgım ıcın yardımcı telaşesi içine düştüm. Umarım herkes anlaması gerekını anlamıstır dıye umuyorum:KK52::KK51::KK16:

Sizde çok tatlısınız😊teşekkür ederim. Yani dilerim buradaki tüm hanımlar hergün bu şartlarda yaşasın fakat bu da benım elımde degıl. Bende ogluma kahvaltısını kendım hazırlamak cok ısterım, esyalarını zevkle yıkayıp utulemek ısterım fakat ıkızler cok plansız bır zamanda gelmeye karar verdıler el mahkum yıne onlar ıcın calısıp dıdınıyoruz karı koca. Bende evlatlarımı bakıcıya bırakmak ıstemezdım ama oglan 10kiloyı geçkin ben ıyıce agırlasıyorum ve karnımın ıcınde aşağıya dogru cok baskı var kucagıma dahi alamıyorum cogu zaman. Bende her anne gıbı oglumu doya doya sevıp kucaklamak ısterım ama malesef dıgerlerını de dusunmek zorundayım. Ben zaten kucagıma hıc alamayacagım pozısyona geldıgım zamanları dusunup zaten ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum evlat kayırmıs gıbı hıssedıyorum elımde olmadan birde burdakı acımasız yorumlar daha da can sıkıcı oluyor. Burda herkes ya anne yada gelecegın anne adayı kım ıster kı bır mamayı bıle baskası yapsın, emen evladını sütten kesmek zorunda kalsın. Bazen ona bıle takatım olmuyor, agrım oluyor. Kardeslerın araları az olan anneler benım ne demek ıstedıgımı anlamıstır zaten. Oğlumu kucagıma alamıyorum bir de eline mi yapısır süpürge dıyorlar. Ben zaten yapamadıgım ıcın yardımcı telaşesi içine düştüm. Umarım herkes anlaması gerekını anlamıstır dıye umuyorum:KK52::KK51::KK16:
aman takma burdaki yorumları bazıları hemen yargı dağıtmaya geliyor bdv konularına çok bilmişler.boşver kuzum sen çok iyi bir annesin kim ne derse desin annelik ne doğurmakla oluyor nede evi süpürüp yemek yapmakla.Sen kendini biliyorsun gerisi boş.Dikkat et kendine allah analı babalı büyütsün yavrularınızı öptüm hepsini yanaklarından iyi geceler 🌺🌺

aman takma burdaki yorumları bazıları hemen yargı dağıtmaya geliyor bdv konularına çok bilmişler.boşver kuzum sen çok iyi bir annesin kim ne derse desin annelik ne doğurmakla oluyor nede evi süpürüp yemek yapmakla.Sen kendini biliyorsun gerisi boş.Dikkat et kendine allah analı babalı büyütsün yavrularınızı öptüm hepsini yanaklarından iyi geceler 🌺🌺
Allah razı olsun cok sagolun bizden de sevgiler,😍🎀

Bugün seni arattim ama nickini bulamadım tamda karşıma cıktın yeni bebis kız mi erkek miii:KK200:

2 kız teyzesii :halay: :KK53: sürpriz yaptı bana gelirken aynısından bitane daha getiriyor:dondurma::KK53::KK70:
Yaaaaa çok sevindim bi prenses beklerken demek çifter çifter geliyor su mutluluğa da bir bakın:anne::KK49::KK49::KK49: ben gelir kızlara bakarım sen merak etme arada butlarindan ısırsam bi de saçlarını orsem yeterli maaş istemem :KK54:

Yaaaaa çok sevindim bi prenses beklerken demek çifter çifter geliyor su mutluluğa da bir bakın:anne::KK49::KK49::KK49: ben gelir kızlara bakarım sen merak etme arada butlarindan ısırsam bi de saçlarını orsem yeterli maaş istemem :KK54:
Ahh canımsın valla içerde koşturuyorlardı geçen hafta bakalım bidahaki ay saç saça baş başa yoluşurlar mı bilemem :KK53:

Back