- 2 Ocak 2020
- 182
- 360
- 18
- 29
Ben daha oncekilerden çalışmadığını düşünüyorum. Ama çalışıyor ise mantıklı tabi maaşı asgarinin 3 katiysa kendine para kalmaz yoksakonu sahibi çalışıyor sanırım.
Ben daha oncekilerden çalışmadığını düşünüyorum. Ama çalışıyor ise mantıklı tabi maaşı asgarinin 3 katiysa kendine para kalmaz yoksa
Şaka bir yana herkes kendisi bilir nasıl mutlu olacağını. Nasıl mutluysa öyle yapsın
Dışarıdan öyle görünüyor valla:)Parayı veriyon düdüğü çalıyon. Evcilik gibi bir şey işlerin çoğu tamam çocuk bakımı akşamdan akşama.
Ben sahiplenemem evimi öyle.
Burda sizi değil beni konusuyoruz zaten. Siz bakıcı tutmaz yardımcı almazsınız böylelikle evinizi sahiplenirsiniz bakın ne kadar basit düz mantıkParayı veriyon düdüğü çalıyon. Evcilik gibi bir şey işlerin çoğu tamam çocuk bakımı akşamdan akşama.
Ben sahiplenemem evimi öyle.
Evet fazla mesaileri verıyoruz elbette gidecek olan yardımcıya da verıyorduk5 güne indirirseniz bence gayet guzel 6 gün fazla günlük 8 satten olsa haftada 45 saati de asıyor.
Aşan kısımda fazla mesaisini verecek misiniz
bu şartlarda ne var ki valla ben başlayabilirim direkKızlar bılıyorsunuz kı bakıcı konusunda cok dertlıydım. Nıhayet gonlume gore bır bakıcı kız bulabıldım. Sımdı de yardımcım ısı bırakıyor saglık problemınden dolayı. Haftanın 3günü geliyordu. Esımle soyle dusunduk haftann 6günü iş pazar tatil, yol, yemek zaten evden, sgk +asgari ücret birini almayı düşünüyoruz. Fakat haber yolladıgım ve ılan verdıgım yerlerden 4-5kişi geldi hiçbirini gözüm tutmadı. Sözleşme yapmaya yanaşmıyor, biri diyor ki ben cam silemem (evim dublex yüksekte değil) öteki diyor ben misafire hazırlanmış ikramları servis edemem. Yahu yapılmış yiyeceği servis etmekte neden bu kadar erindiler anlayamadım. Ayrıca sözleşme maddelerinin bir kısmını yazıyorum
1-evın her odasında kamera var (bakıcıdan dolayı)
2-evın genel duzenıne ayak uydurmak ve korumak
3-misafir geldiğinde hizmet ve servis
4-evın genel temızlıgı
5-çöp atımı ve dış mekan düzen ve temizliği
6-ütülerin yapılıp yerleştırılmesı
7-mutfak ve banyoda hıjyen kurallarına dıkkat edılmesı
8-kıyafetlerın usturuplu olması
9-genel gorgu kurallarına uyulması
Bunları herhangı bır kurumda ıse baslarkende maddelıyorlar. Sartlarımızda agır gelecek hangı durum var acaba sızlere de soruyorum.ayrıca kesınlıkle yemek yapmayacak cunku esım de ben de baskasının yaptıgı yemegı yemıyoruz. Ayrıca bakıcımın şöyle bir önerisi var. Yengesi 15yıldır profesyonel olarak bu ıslerı yapmıs bır kadınmıs sıze onu önerebılırım dedı. Ama bende onu ıstemedım cunku nıhayetınde akrabalar bir araya gelince laçka mubabbetler olup biri işleri biri çocukları savsaklarsa diye korktum açıkcası suan gorusmelerım devam edıyor tesekkurler dedım. Bakıcıdan suanlık cok memnunum fakat aynı ıs yerınde akrabalar olması sızce ıs akısını engeller mı? Yada ben mı aksi düşünüyorum daha mı iyi olur diyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın
nasip et allahımBakıcılı ve yardımcılı hayat nasıl bir şey acaba diye iç çekenler elime mum diksin.
Hayır ben dönüp maddelere tekrar baktım fakat bir sorum göremedim. Tektip kıyafet olacak evde Firdevs Hanım'ınn Katya'sı gibi dolasacak bende Katya! portakal suyumu getır dıye bagırabılecegım bırını ıstıyorum demedımbu şartlarda ne var ki valla ben başlayabilirim direk
valla mükemmelsiniz ya çok güldüm yorumunuzaHayır ben dönüp maddelere tekrar baktım fakat bir sorum göremedim. Tektip kıyafet olacak evde Firdevs Hanım'ınn Katya'sı gibi dolasacak bende Katya! portakal suyumu getır dıye bagırabılecegım bırını ıstıyorum demedımısın esprısı tabıkı. Calısanlarımıza asla kotu davranmadık kı gıden abla (yardımcım bıle demek ıstemıyorum) aglayarak gıdıyor. Kımsenın hakkını yemedık elhamdulıllah. Bu kuralları mecbur ıstemek zorundayım cunku evı aynı zamanda ofıs olarak kullanmak zorunda kalıyorum cogu zaman. Insanlarla aynı masa basında bırseylerı konusuyorum bu halımle kalkıp durun sıze cay koyayım bı kahve yapayım tatlı ıkram edeyım dıyıp toplantıvari olan işimi nasıl halledeyım. Evet ben bu sartları saglayan bırılerını arıyorum sız adına hızmetlı, temızlıkcı yada yardımcı dıyın sartlarımız boyle dıyıp cıkıyorum ısın ıcınden. Emekcının hakkı yenmıyor desenızde nafile yani. Kocaeli'nde oturuyoruz bu arada
Zenginin derdi de bir başka oluyor canımDışarıdan öyle görünüyor valla:)
Ben yapamadım yatılıyla, çünkü ona hizmet ediyordum.
Bir halt yaptığı yok, yok ailemle görüşeceğim, yok buraya ben gelmem, şunu sevmem, migrenim tuttu vs.
Bir de ekstra o çıkıyor.
Ayrıca konu sahibinin 3 küçük çocuğu olacak, mecbur bakıcı şart.
Bakıcı muhtemelen büyüğe bakacak, konu sahibi ikiz küçüklere.
Eve gelen gündelikçi de varlığı ayrı dert, yokluğu öyle.
Her gün ona kahvaltısı yemeği vs derken sürekli evde sanırsın misafir ağırlıyorsun.
Ki 2 kadına da aynı tantana olacak.
O bakıcılar da yardımcılar da bu işlere girmiyorlar.
Yardımcının yapacağı tek şey eve çeki düzen vermek, o kadar.
Öyle jet set bir hayat değil valla.
Şuan sadece haftalık temizlikçi alıyorum, çok daha rahatım bakıcılı yardımcılı hayattan.
Daha az yoruluyorum:)
Sizde çok tatlısınızvalla mükemmelsiniz ya çok güldüm yorumunuzayalnız firdevs hanım halt etmiş valla hayalimi hatta her kadının hayalini yaşıyorsunuz maşallah sukredin allah daha çok versin.Sey diyormuşum eve köpek lazımsa geleyim hahahah şaka bi yana valla aynı şehirde olsak mis gibi iş çalışırım umarım içinize sinen ana sütü emmiş insan evladını bulursunuz baktınız bulamadınız ben gelirim kocamla oda bekciniz oluverir
aman takma burdaki yorumları bazıları hemen yargı dağıtmaya geliyor bdv konularına çok bilmişler.boşver kuzum sen çok iyi bir annesin kim ne derse desin annelik ne doğurmakla oluyor nede evi süpürüp yemek yapmakla.Sen kendini biliyorsun gerisi boş.Dikkat et kendine allah analı babalı büyütsün yavrularınızı öptüm hepsini yanaklarından iyi gecelerSizde çok tatlısınızteşekkür ederim. Yani dilerim buradaki tüm hanımlar hergün bu şartlarda yaşasın fakat bu da benım elımde degıl. Bende ogluma kahvaltısını kendım hazırlamak cok ısterım, esyalarını zevkle yıkayıp utulemek ısterım fakat ıkızler cok plansız bır zamanda gelmeye karar verdıler el mahkum yıne onlar ıcın calısıp dıdınıyoruz karı koca. Bende evlatlarımı bakıcıya bırakmak ıstemezdım ama oglan 10kiloyı geçkin ben ıyıce agırlasıyorum ve karnımın ıcınde aşağıya dogru cok baskı var kucagıma dahi alamıyorum cogu zaman. Bende her anne gıbı oglumu doya doya sevıp kucaklamak ısterım ama malesef dıgerlerını de dusunmek zorundayım. Ben zaten kucagıma hıc alamayacagım pozısyona geldıgım zamanları dusunup zaten ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum evlat kayırmıs gıbı hıssedıyorum elımde olmadan birde burdakı acımasız yorumlar daha da can sıkıcı oluyor. Burda herkes ya anne yada gelecegın anne adayı kım ıster kı bır mamayı bıle baskası yapsın, emen evladını sütten kesmek zorunda kalsın. Bazen ona bıle takatım olmuyor, agrım oluyor. Kardeslerın araları az olan anneler benım ne demek ıstedıgımı anlamıstır zaten. Oğlumu kucagıma alamıyorum bir de eline mi yapısır süpürge dıyorlar. Ben zaten yapamadıgım ıcın yardımcı telaşesi içine düştüm. Umarım herkes anlaması gerekını anlamıstır dıye umuyorum
Allah razı olsun cok sagolun bizden de sevgiler,aman takma burdaki yorumları bazıları hemen yargı dağıtmaya geliyor bdv konularına çok bilmişler.boşver kuzum sen çok iyi bir annesin kim ne derse desin annelik ne doğurmakla oluyor nede evi süpürüp yemek yapmakla.Sen kendini biliyorsun gerisi boş.Dikkat et kendine allah analı babalı büyütsün yavrularınızı öptüm hepsini yanaklarından iyi geceler
2 kız teyzesiiBugün seni arattim ama nickini bulamadım tamda karşıma cıktın yeni bebis kız mi erkek miii
Yaaaaa çok sevindim bi prenses beklerken demek çifter çifter geliyor su mutluluğa da bir bakın2 kız teyzesiisürpriz yaptı bana gelirken aynısından bitane daha getiriyor
Ahh canımsın valla içerde koşturuyorlardı geçen hafta bakalım bidahaki ay saç saça baş başa yoluşurlar mı bilememYaaaaa çok sevindim bi prenses beklerken demek çifter çifter geliyor su mutluluğa da bir bakınben gelir kızlara bakarım sen merak etme arada butlarindan ısırsam bi de saçlarını orsem yeterli maaş istemem
Mesela cay kahve serviside sekreterlerin isi degil ama yaptiriliyor...cay ikrami ve servis temizlik gorevlisinin isi degilki ama
Ne zaman geliyorlar hayırlısı ile inşallah ona göre pembe tokalarını ayarliyimAhh canımsın valla içerde koşturuyorlardı geçen hafta bakalım bidahaki ay saç saça baş başa yoluşurlar mı bilemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?