- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- 358
Ankarada şuan herkes 200 TL + yol istiyorbakicinin ayri oldugunu biliyorum yemekte yapmayacak ama bunu kabul edecek kisi cok az soyle soyliyim bayan nerede yasiyor bilmiyorum ama gundelikciler ankarada en az 150 liraya gidiyorlar ve hafta icleri hep dolu isterlerse hafta sonunu bos birakiyorlar 8 gun eksik parayla 3.300 aliyorlar yol yemek onlarda da var hatta uzun sure bir eve gidenlerin sigortasida yatiyor gunlukleri en kotu 150 lira yine yani asgari ucret aslinda az kaliyor
en az 150 dedigim yerlerde mesela bizim sitede apartman gorevlisinin esi geliyor bina sakinlerine yol parasi falan yok evde gaz elektrik odenmiyor apartman tarafindan karsilaniyor falan ona mutevellit indirim yapiyor sanirimAnkarada şuan herkes 200 TL + yol istiyor
Her gelen misafir onu sürekli aynı kıyafetle görecek. Resmen üniforma bu ve gündelikçinin mantığında bu yok.bence çok makul istekleriniz hatta yemek olmaması beni şaşırttı gerçi biz de ararken bu şekilde istedik sadece bizim yarım gündü kahvaltıyı toplamasını istedik ve çay kahve servisi ama kafamıza uygun biri çıkmadı.
şimdi ücret az diyenler şöyle bir durum var günlük min 150 ye gittiği evde duvara kadar sildirirler zaten her gün bu şekilde insan çalışamaz artı tekrar çağırmama durumu olur genelde (sgk da yok). bu hanımefendi sadece günlük işleri yapması için birini istiyor her gün cam silmeyecek o sebeple gayet uygun.
siz belki bir takım kıyafet alabilirsiniz babetli veya ev terlikli burada dursun şeklinde.
istekleriniz zaten evde kadınların yaptığından da az sonuçta yemek de yapılıyor. baştan işin bitince git demeyin bence ama c.tesi öğlene kadar veya öğleden sonra gelmesi belki karşınızdaki için daha cazip olabilir ama siz bilirsiniz.
Bizim görevlinin eşi de 200 TL dedi geçen gün yarın gün 100 TL her hafta alsam ayda 800 TL o akşama kadar temizleyeecek beenim beebeelerr zabaha kadar kirletiyor dağıtıyoren az 150 dedigim yerlerde mesela bizim sitede apartman gorevlisinin esi geliyor bina sakinlerine yol parasi falan yok evde gaz elektrik odenmiyor apartman tarafindan karsilaniyor falan ona mutevellit indirim yapiyor sanirim
Her gelen misafir onu sürekli aynı kıyafetle görecek. Resmen üniforma bu ve gündelikçinin mantığında bu yok.
Hem kadının eve geldiği kıyafeti aşağılar gibi. Madem 1 gün önce misafir haber veriyor geleceğini haber edersin bugün temizlik yok diye ona göre giyinir.
O üniforma ise evin hizmet işlerini gören içindir.
8/6 da zaten cumartesi çalışma olmaz. 8/6 ise maas eksik.
Dış temizlik derken bahce diyor sanırım yemek yerine o geçerli olmuştur.
150 ye duvar dahil sileni kabul etmeyin zaten yalapşap olur o
Aynen öyle. Priz kenarı duvar değil tabii komple sildirmek isteyenler gördü bu gözler.yani kıyafet konusunda fikir vermek istedim çünkü ben açıkcası durumunun nasıl olduğunu bilmediğim birine düzgün giyin diyemem yani durumu iyi bile olsa benim için alışveriş yapsın, zora düşsün istemem. eğer kıyafet önemliyse zaten forma şeklinde alınır verilir. ''O üniforma ise evin hizmet işlerini gören içindir.'' zaten ben hanımefendinin önlüklü siyah takım giysin dediğini düşünmüyorum.
bahçede gidip ağaç budatacagını düşünmüyorum nedir bahçe sulamak kapının önune su tutmak bunlar da normal.
ben 150 örnek verildiği için söyledim ayrıca evime tek seferlik gelen insana duvar sildirmem zaten duvar sildirmeyi saçma buluyorum. priz kenarına duvar diyorsak elimde bezle geçerken alıveririm şart değil.
Eee çocuklara bakıcı bakacaksa siz de ev islerini halledin ne olacak sanki hareket berekettir .Temizlikci haftada 1 alinabilir bence günlük bir süpürge açmak da atla deve değil.
Parayı veriyon düdüğü çalıyon. Evcilik gibi bir şey işlerin çoğu tamam çocuk bakımı akşamdan akşama.
Ben sahiplenemem evimi öyle.
Belki çocuguna bakarken iyi olur tabi ama hem bakıcı hem gündelikçi çalışmayan biri için çok bence. Benim canım sıkılırBakıcı neyse de şu evin temizlenmesi, bulaşıkların yıkanması ve en önemlisi ütülerin yapılması beni çok mes’ud edebilirdi
cumartesi çoğu yerde yarım gün veya tatil. 6 gün bana da fazla geldi. kıyafet in de kural olması can sıkmış olabilir. kamuda bile kalmadı kıyafet kuralı. genelde herkes dikkat ediyor zaten artık. kendilerini kötü hissrtmislerdir. sizin pimpirikli olduğunuzu düşünmüş olabilirler. sadece söyleseniz belki yine kabul ederlerdi ama sözleşmede yazmasını ben de kabul etmezdim sanırım.Dısarı da ınsanlar aynı saat aralıgında aynı ucretle calısıyor ama?
Aynen öyle. Priz kenarı duvar değil tabii komple sildirmek isteyenler gördü bu gözler.
Ben size kiyafet aldim giyersiniz de diyemem. Bu gündelik isi yapan profesyonel çalışmayan kişileri gerçekten kırar.
Sen nasıl giyinecegini bilmezsin gibi diğeri de üstün her zamanki gibi olmasın misafir öyle ayıplar uygun değil gibi.
Önlüklü siyah takım veya kahve pantolon beyaz gömlek atıyorum. Sürekli aynı halde insan karşısına çıkmak psikolojik bu etkiyi yapacak. Ben karşımdakini böyle kiramazdim.
Bence anlaşmada varsa bahçe düzeni dahildir diye düşünüyorum. Sadece sulamak olduğunu sanmıyorum.
Gün sayısıda çok gerçekten c. Tesi hic bilemedin yarım gün olur o bile motive düşürür.
Belki çocuguna bakarken iyi olur tabi ama hem bakıcı hem gündelikçi çalışmayan biri için çok bence. Benim canım sıkılır
Evet canım bende o yüzden dedim bazi insanlar gerçekten çok acımasız oluyor para verince malesef. Allah iyi insanlarla muhattap etsin inşallah iyi olanı. ❤ben sizi çok iyi anladım haklısınız böyle yazdığıma bakmayın yardımcı geliyor inanın ben daha çok yoruluyorum. bazı insanlar bardağı tezgaha bırakmaz ama afedersiniz donuna kadar ütületir bu bana acımasızlık gibi geliyor. normalde kendinin aklına gelemeyen şeyi para veriyorsun diye beklemek saçma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?