Parktaki kadın

Emanet etmek nedır Allah aşkına ben ıkı adım otede onları ızlıyorum zaten kadın kendı cocuugu bındırmek benım çocuklarımı ındırmek ıcın o sekıl davrandı
Ya tamam Zeynep ne diyosun seninle oturup kadınamı sövelim. Çok içinde kaldıysa çık Müge anlıya bul kadını söv. Valla hayret birşeysin ya

Kızım kendı isteğiyle gelerek sallıyordu gorev vermek ıcın henuz cok kucuk
Peki oturmak yerine neden salıncağın yanında durup izlemiyorsunuz?
Kızınız düşse salıncak kafasına çarpsa, yada bebek dengesini kaybetse düşse nasıl yetişeceksiniz banktan?
Neden yanlarında durmak yerine oturuyordunuz?

Ay bu kadınların olayı bu. Uzerlerine vazife sanıyorlar herşeyi zira en mükemmel anne onlar,diğerleri eksik yada kusurlu.
Bir gün kızım ateşlenmiş hastaneye gidiyorum akşam soğuk ama ateşi de düşmüyor. Kafasına bere falan takmadım haliyle,kadın hastanenin önündeki cafede oturuyor biz geçerken üşenmedi kalktı bana ama üşür o kafasına birşey giydirseydiniz diye seslendi. Ağzının ortasına yapıştırasım geldi tabi ki yapmadım,işine bak dedim geçtim.
Bana eskiden çok denk geliyordu. Oglumda pek yaşamadım ama kızım bebekken çok denk geldim,hepsine de işine bak,burnun yerinde güzel minvalinde lafımı ettim geçtim.
Konu sahibi size tek tavsiye,işinize bakın demek gerek ,yada terslemek,niye altta kalıyorsunuz ki ben anlamadım.
Bebeklere karışmak bazılarının birinci hedefi. Anneden daha iyi baktıklarını düşündükleri için konuşmakta kendilerini hak görüyorlar. Cevabını verip susturuyordum ben.
Burada durum farklı 4 yaşındaki bebeye 1.5 yaşındaki bebeyi bırakmış bebeyi sallıyormuş. Kendi de kenarda oturuyormuş.
Yine de o kişiye bağırma hakkı vermez ama ben de öyle iki bebe görsem şaşırırım

bende karsılarında oturup onları ızlıyordum bı

Bakın bu sizin ilk paragrafa yazdığınız cümle.
Oradan kopyaladım.
Neden tepki alınca değiştiriyorsunuz?
4 ve 1,5 yaşında iki ufak çocuk salıncakta yalnızken siz karşıdaki bankta oturuyorsunuz dediğinize göre
Hayır efendım bankta oturmuyordum ıkı adım karsıda oturup onları izliyordum karsılarında deyince ılla bank olmuyor o topraktı karsıları sız kendinizi bıseye şartlamıssınız belli ki o kadın gıbı.HERKESI YARGILAMALAR FALAN

Hayır efendım bankta oturmuyordum ıkı adım karsıda oturup onları izliyordum karsılarında deyince ılla bank olmuyor o topraktı karsıları sız kendinizi bıseye şartlamıssınız belli ki o kadın gıbı.HERKESI YARGILAMALAR FALAN

bu atar gideri o anda kadına yapsaydınız ya. Koşa koşa konu açıyorsunuz

Bebeklere karışmak bazılarının birinci hedefi. Anneden daha iyi baktıklarını düşündükleri için konuşmakta kendilerini hak görüyorlar. Cevabını verip susturuyordum ben.
Burada durum farklı 4 yaşındaki bebeye 1.5 yaşındaki bebeyi bırakmış bebeyi sallıyormuş. Kendi de kenarda oturuyormuş.
Yani anneleri nerde bunların diye sormasından belli aslında ters birşey diyeceği.
Evime yakın kocaman bir park var,akülü araba kullananlar,bisikletler,skooterlar falan,koşturan çocuklar vs epey tehlikeli olmasına rağmen o ortamda çocuğunun emeklemesine izin veren bir anne gördüm kızım küçükken mesela. Kendisi de 1 adım arkasında yürüyordu,bana göre tehlikeli bu epey her anlamda, ben asla müsade etmezdim buna,hijyen açısından da her ne kadar kirlenmelerine cok karışmasamda,diğer çocuklar,yetişkinler carpabilir diye de özellikle,yada bebek yani yerden birşey alır atar ağzına herşey geliyor insanın aklina ama bu onun yetiştirme tarzı,onun kararı ,onun uygun bulduğu,çocukta onun halihazırda ama kalkıpta diyemem yerler pis elleri üstü başı kirlendi,yada carpacaklar çocuğa,yerden birşey yiyebilir hastalanır falan diye. Ha saniyeler içinde yazdıklarımın hepsini içimden geçirmedim desem yalan olur ama beni ilgilendirmediğinden çok emin olduğum için, asla ağzımı açıpta tek kelime etmedim. Bugün görsem yine etmem. Diyenler oldu tabi ki hiç şaşmaz,kadında muhattap bile olmadı kimseyle.
Dövmüyorsa ne bileyim istismar etmiyorsa ben bir anneye karışma hakkını asla kendimde bulmuyorum. Bu yazdıklarım olursa başka birşey konuşuyor olurduk zaten hepimiz.
Ha cocugu çocuk sallama mevsuzunda benim kızım 6 yaşındaydı oglum doğduğunda,zaman zaman bende müsade ettim bu tip kardeşimi ben sallayacağım,ben oynatacağım tarzı söylemlerine ama her an müdahale edebilecek kadar da yakın durdum hatta bir ara oğlum salıncak aşığıydı asla inmiyordu,uyuduğu olurdu falan,neyse ben sallarken inmek istemiş o an hop korumalıgı açıp atlamıştı,anlık refleksle salıncağı tutabilmiştim de carpmamıştı düştüğü yerde kumdu salıncağın altı pek canı acımadı ama ben kısa bir şok yaşadım ya daha hızlı sallıyor olsaydım diye(küçükken bende atlamışım salıncaktan annem hep anlatır ama asla ihtimal vermedim yapacağına niye yapsın ki zorla indiriyoruz adamı zaten diyerek)bir daha onu kızım sallarken oturmadım hep yanlarında durdum ne olur ne olmaz diye,oğlumu da binerken tembihliyordum inmek istersen söyle durduracağız falan diye,haliyle ben olsam sanırım yine de birşey demezdim şayet yavaş sallanıyorsa ne bileyim kemeri uygun yerdeyse,bebek kaymadıysa falan. En fazla bir gözüm onlarda olurdu,birşey olacak gibiyse durdururdum sanırım. O durumda belki annesine düşüyordu tuttum falan derdim. Niye bakmıyorsun falan demezdim.
Kaba saba söyleyeni,azarlayanı da var hepsine sinir oluyorum. Bilemezsin ki o anne ne kadar yorgun,kendi icinde ne savaşlar veriyor,ne yaşadı. Kimse kimsenin içini açıp bakamıyor ki bir görüşte anlasın..
Biz parkta çok salıncak durdurmuşuzdur önünden cocuk geçecekken ki çarpan da çarpilacak olan da benim çocugum degilken ,refleks oldu artık ayakta beklerken gözlemlediğim kadarıyla elim kolum uzanıyor yani. Hele eşim telefona bakarken bile yapabiliyor bunu o anlık refleksle. Bizimkiler cok hareketli olduğundan olsa gerek.

Ama orası park elbettekı çocuklar oyun oynayacak

4 yaşa 1,5 yaş emanet edilmez bacım. Olan olmuş artik üzülmeyin. Bir daha bankta olmak yerine toprak zeminde olursunuz

Back