- 19 Kasım 2007
- 8.389
- 52
arkadaslar
bir gun ayarlayalimda bulusalim diyorum. cappadocia sen bir cok ksiiyi taniyorsun yap bir program. yemek yada kahve bana uyar . diger arkadaslar ne dusunur bilmem ama , ben dusundumki burda hep konustugunuz kisiiyi birde gorun .
bu konuda konsoloslukta programlar yapsa ne guzel olur aslinda. ermeniler museviler nasilda birbirine bagli. ya bizler koca bir sifiriz.birbirimizi hic tutmayiz.malesef ki bizler gurbetteyiz.konsoloslugun bedava kurslari olmasi gerekir bence.onlarda sanki turkiyede calsian devlet dairelerindeki memurlar gibiler.su dili nasil halledecez bilmem. olmuyor iste.calismak istiyorum dil problem.bu arada pariste turk tekstil sirketi biliyormusunuz.yani turkiye ile calisan . turkiyeye siparis yaptiran.boyle bir firma ariyorum bilginize arkadaslar .
Cappadokia Canim şimdi Bana 3 Aylik Vize Verilerya Zaten 1 Ayi Burda Gecti Orda 2 Aydan Sonra Ne Olcak Canim Hemen Oturum Alabilecekmiyim Ben Vize Günüm Bitince Verirlermi Anlatsana Canim Opuyorum Seni
cosette canim ben 2004 te geldim yani 4 sene oldu benden 1 sene once gelenlerede senin gibi hic bisey sormadan vermisler cok arkadasim var oyle ,ama ben geldigimde dil olmadigi icin 1 sene gec verdiler ,simdi daha zorlasti deniliyo nasil,nekadar dogru bilmiyorum
artik bu avrupada kalmak gittikce zorlasiyo ,hergun degiusik biseyler cikariyolar
Haklisin canim,bu Fransizlar maymun gibi Almanya,Hollanda ne yapiyorsa onu uygulamaya calisiyorlar.Eskiden ehliyetini veriyomussun,1 hafta sonra degistiriyorlarmis.Ben bir senede zor degistirdim valla.Duyduklarim dogruysa, simdi Turkiyeden ehliyet alip gelenleri tekrar kod'a yani sinava tabi tutuyorlarmis.Tam emin degilim ama oyle bir soylenti calinmisti kulagima.Sen ehliyetini Turkiyedenmi almistin yoksa burda sifirdanmi basladin?Burda cok zormus ehliyet almak, Allah kolaylik versin canim insallah fazla bir zorluk cekmeden ehliyetini alirsin.Ama benden sansli sayilirsin burdan alirsan, cunku benim ehliyet tabiri caizse bakkaldan alinma:)) yani arabanin a'sindan anlamam hic bilmiyorum araba kullanmasini anlayacagin.Burda seni tamamaen pisirmeden ehliyet vermiyorlar.Hayirlisiyla dogumumu bi yapayim, kod'a gitmeyi dusunuyorum.Esimde direksiyon ogretecek hayirlisi artik ne diyelim.
SLM KIZLAR
uzun zamandan beri yazmadigimi farkettim hatta nete bile girmiyorum dogru duzgun.bildigim kadariyla her ne olursa olsun cok gerekmedikce burda sezeryan yapmiyolar.cunki risklerini almak istemiyorlar.eger tup bebekle 2 tane olsa bile .tek tek aliyolar gerekirse igne yapiyolar sanci veriyolar . sirf sezeryan burda yok diye sakin turkiyede dogurmayin arkadaslar .yarin ne olacagi belli degil cunki.basimizda sarko varken . hersey gittikce zorlasiyor zaten.
Selam kizlarrr
Paris e gelin gelenler sanslisin Paris çok harika bir sehir, gerçekten ve umarim esleriniz de gezmeyi seven insanlardir çünkü gezilecek o kadar harika yerler varki.
sonra gerçekten su ehliyet konusu için sunu söyleyebilirim. çok zorluk çikariyorlar.
arkadasimin biri türkiyeden ehliyet almis. degistirmediler, çok zorluk çikardilar, geri geçti sinavlarini falan filan. yani sunu söyleyebilirim.
güçlü olun, azimli olun. ehliyet + dil. en önemli konular ama zamanla alisirsiniz...
Haklisin Cappadocia'cigim dedigin gibi insanin kendi memleketi gibisi yok.Bulbulu altin kafese koymuslar,yinede memleketim demis.Kis insallah ehliyetini alirsin,bence hic korkma korkunun ecele faydasi yok bende dil kursunda sinavda cok korkmustum ama,hicte korktugum gibi olmadi.Benimle birlikte kursa giden diger yabancilarin cogu sinavi gecemediler halbukisi senelerdir burdalarmis fransizcalari bayagi iyi ama okuma yazma konusunda cok zorlanmislar.Tabi ben yeni geldigim icin merak vardi belki onunda etkisi olmus olabilir.Sana daha oncede dedigim gibi senin yasin genc ve beynin taze cabuk kaparsin belli bir yastan sonra kafa almiyor yada ne bileyim kafa dolu oluyor galiba cocuk, gecim derdi vs...neyse canim sa,a Allahtan kolaylik dilerim bi sorun cikmadan ehliyetini alirsin insallah.Optum canim...
alsamda keske 5. de olsa ben ona bile umutlu degilimya hos daha baslamadim insallah alirim ,evet dedigin gibi turkiyeden alanlar hic bisey bilmiyo gercekten burasi cok zor ama insana dort dortluk kurallari ve araba surmeyi ogretiyolar ,bu yonden cok iyi ,iste iyi olsun diyede hic hata kabul etmiyolar buda bizim icin zor oluyo bakalim neolcak
gun olrak nekadar kaldi canim simdi iyice karnin buyumustur senin cok rahatsizsindir bi ciksada kurtulsan yaww:roflol: ayy sonra uykusuz gunler seni bekliyo ama olsun bebek icin hepsi deger ,insallah darisi banada ilk once su ehliyeti bi alsaydim simdi hamile olsam alamamda:roflol:
canim burdaki bebek kiyafetlerinin uzerinde yaziyo zaten kac aylik oldugu ben turkiyedeki yiyenime ona gore aliyorm aylik olarak yas olrak yaziyo ,zaten sende en kucuklerinden alman lazim uzerinde 1 aylik falan yazar ,bence kafa kariscak bisey yok zaten bebek minicik olunca en ufak sey al ona girer:roflol:
insallah canim guzel haberini aliriz bakarim nete fazla giremiyosun hah bu dogum yamis derim ,biranda dogurursan bak habersiz birakma bizi optum canim kendine dikkat et gorusuruza.s.[/QUOTE
Bence sen birinci hakkinda alirsin kis, seni cok hevesli buldum.Esimde ilk hakkinda almis,
dedigin gibi burda dort dortluk ogretiyorlar herseyi aslinda cok guzel Turkiyede 2 aymi 3 aymi gittim kursa hicbisey ogretmediler ama parasini almasini biliyorlar.Inanirmisin birkerecik direksiyona oturttular o kadar.Doguma gun sayiyoruz bakalim, bu ayin sonu nisan basi demisti doktorum, agirlastim iyice net'e pek fazla giremiyorum ama merak etmeyin habersiz birakmam insallah dedigin gibi artik ciksada kurtulsam diyorum:) darisi basina canim Allah bebis isteyen herkese nasip eylesin anneligi.Sen hayirlisiyla bi al ehliyetini bebek olunca zor belki hem yasinda kucuk sende kendine dikkat et canim opuyorum gorusuruz...
Arkadaslar merhaba aramiza yeni katilanlarda hosgeldiniz, uzun suredir kulube ugrayamadim, okullar tatildi oglumla ilgilenmem gerekti anne ogul gezdik biraz, paylasimlarinizi okudum umarim :içelim:birgun bulusma imkanimiz olursa bende eslik ederim, hepinizin gonlunden gecen isteklerin gerceklesmesi dilegiyle sevgilera.s.
evet varsen neresindesin parisin tanismak umuduyla