Paraya ihtiyacım var ne yapabilirim iş olarak?

Canim azmine ve kisiligine hayran kaldim :) umarim kisa zamanda bir evin olur. Bu anket isleri filan varmis sanirim bi de bankalarda kredi karti saha satis temscisi falan aliyorlar. Prim aliyorsun sanirim bi arastir derim. Sinavdan guzel bir puan alip devlete kapagi atarsin umarim. O zaman kredi cekip ev sahibi olma olasiligin artar.
Bankaların saha satış elemanlığına baktım:) ama 9-18:00 saatleri arasında çalışılıyor. Yani düzenli çalışacak eleman arıyorlar. Ama ben bi işte çalışıyorum zaten ve burayı çok seviyorum. O yüzden buraya göre ayarlanacak işler lazım.

Çocuk bakayım dedim ama o sorumluluğu almak istemiyorum. Korkuyorum. Ateşlense kendimden bilirim ben.

İyi dileklerin ve iltifatın için çok teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:)

En yakın arkadaşımın teyzesi cupcake, kurabiye ve pasta yaparak ev bütçesine çok katkıda bulundu. Böyle şeker hamuru ile söz-nişan-doğumgünü-bebekler için hazırlanan tatlı tatlı şeyler yaparak hem kendini geliştirdi hem zamanını değerlendirdi yani. Instagram ve Facebook hesabı açtı bir de, oradan daha geniş kitlelere yayıldı.

Bunun yanı sıra sabun süslemeleri de şu sıralar revaçta. Yine Instagram&Facebook ilerlemede yardımcı olur.

Örme yeteneğiniz varsa kışın da çiftler için özel atkı, eldiven tasarlayıp kışın da bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bu da uymadıysa, süsleme işlerine yönelebilirsiniz yani çift yastıkları dekore edebilirsiniz, çerçeveler olabilir bir sürü şey var dekore edilebilecek bir araştırın derim.

Ne fikir bulursanız bulun, sosyal medya hesabı kesinlikle açın derim ben.

Umarım işinize yarar. :KK37:

Olmaz diye birşey yok tabi hangi şehirdesin bilmiyorum ama mesela İstanbul'un biraz daha ücra yerlerindeki tokiler uygun fiyatlı öyle bir şey yapabilirsin. Ama bu kadar kasmana gerek yok TOKİ için 25 000 peşinat yetiyor yaklaşık zaten. Çıkarsa tabi. Sen ayda 1000 lira at yeter. Kardeşler'in çalışmıyormu ilerde onlarda çalışır rahat rahat alırsınız

Kardeşlerim küçük:)) evet öyleymiş. Ben de bilemedim ki birikşr herhalde ya..

Makale yazarlığı öyle para biriktirelecek bir iş değil, fiyatları araştırmanı öneririm, ben de yapıyorum ama cep harçlığım çıkıyor, amacım o zaten. Ben de yurtdısına gıtmek icin biriktiriyorum para ama pek olmuyo böyle düzgün bi iş bulmadan, bulamadım da.
Benim ablam 2.100 enistem 3 bin küsür almasına ragmen ev kredisi ödemekte zorlanıyorlar.. Seni biraz cesaretli buldum açıkçası ev kredisi ödeme büyük bir sorumluluk. 1 yıllık 2 yıllık bir borç da olmuyor üstelik 5-10 yıl ödüyosun. Bence iyi bir birikim yaptıktan sonra bu işe kalkış. Şimdilik sadece hayal olarak kalsın, ayrıca ayda 200 çok zor, hiç mi mutfak masrafı olmuyor, dışarı çıktıgında harcamıyosun? ne biliyim en basitinden bi arkadaşınla bi kafede otur 10 tl gider yani günde. Çok tozpembe olmuş bence düşüncelerin..
Edit: ev masrafına katkı yapmıyosan yani yemek vs, sadece kendine kalıyosa aldıgın para, ayda artırabildiğin kadar artırırsan 5 yıl içinde iyi bi birikim yaparsın bu arada ama şu an krediye girmek risk bence, birkim yaptıktan sonra kredı işine girilmeli.

Yapmıyorum canım hiçbir giderim yok. Evdeyim hep dışarı çok nadir çıkarım. Çıktığımda da maksimum 100 lira gider.

Ben şuan girmiycem ki krediye. Şimdi hedef koyup 5 yıl boyunca maksimum ne kadar birikirse o kadar birikriricem. 5 yıl sonra da gidişata göre ya girerim krediye ya da biraz daha biriktirirm. Yani şuan krediye girme durumu yok. Enn fazla ne kadar biriktirebilirim onun derdindeyim.. Hedef koyucam ki geniş takılmıym..

En yakın arkadaşımın teyzesi cupcake, kurabiye ve pasta yaparak ev bütçesine çok katkıda bulundu. Böyle şeker hamuru ile söz-nişan-doğumgünü-bebekler için hazırlanan tatlı tatlı şeyler yaparak hem kendini geliştirdi hem zamanını değerlendirdi yani. Instagram ve Facebook hesabı açtı bir de, oradan daha geniş kitlelere yayıldı.

Bunun yanı sıra sabun süslemeleri de şu sıralar revaçta. Yine Instagram&Facebook ilerlemede yardımcı olur.

Örme yeteneğiniz varsa kışın da çiftler için özel atkı, eldiven tasarlayıp kışın da bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bu da uymadıysa, süsleme işlerine yönelebilirsiniz yani çift yastıkları dekore edebilirsiniz, çerçeveler olabilir bir sürü şey var dekore edilebilecek bir araştırın derim.

Ne fikir bulursanız bulun, sosyal medya hesabı kesinlikle açın derim ben.

Umarım işinize yarar. :KK37:
O kadar yayıldı ki çok fazla rakibim olacak.. Hepsi muazzam fikirler ama bazıları çoktan markalaştı bile.. Yani hedef kitleyi kendime çekmem çok zor.. Davetiye hazırlamak için ne gerekir? Ne lazım? O tarz bişey aşar mı boyumu?

O kadar yayıldı ki çok fazla rakibim olacak.. Hepsi muazzam fikirler ama bazıları çoktan markalaştı bile.. Yani hedef kitleyi kendime çekmem çok zor.. Davetiye hazırlamak için ne gerekir? Ne lazım? O tarz bişey aşar mı boyumu?

Davetiye için matbaacı gerekir, yarı paranızı alır sanırım. :KK64: Evet piyasası çok malesef. Ev için olan ürünlerden de alabilirsiniz kaşık-çatal-bıçak-çay bardağı vs. süsleyebilirsiniz mesela öyle kurdaleli şeyler tüm hanımların dikkatini çeker. Bakın size şöyle bir önerim de olabilir, Eminönü'nden 4 tl'ye bu arabalardan alıp söz-nişan için süsleyebilirsiniz de. Bunun yapımı daha kolay. :cool:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 141
Davetiye için matbaacı gerekir, yarı paranızı alır sanırım. :KK64: Evet piyasası çok malesef. Ev için olan ürünlerden de alabilirsiniz kaşık-çatal-bıçak-çay bardağı vs. süsleyebilirsiniz mesela öyle kurdaleli şeyler tüm hanımların dikkatini çeker. Bakın size şöyle bir önerim de olabilir, Eminönü'nden 4 tl'ye bu arabalardan alıp söz-nişan için süsleyebilirsiniz de. Bunun yapımı daha kolay. :cool:
Şuan eridimmmmm:KK37:ben vosvos aşığıyım yahu oldu mu gece gece:KK37:

Ee 4 e alıcaz kaça satıcaz:KK64:

Şuan eridimmmmm:KK37:ben vosvos aşığıyım yahu oldu mu gece gece:KK37:

Ee 4 e alıcaz kaça satıcaz:KK64:

Toptan alırsan pazarlıkla daha ucuza gelir tanesi canım bence. Bu vosvoslara bende bayılıyorum yahu çok da dekoratifler :KK37:Ama sade halini bile 7 ₺'den ucuza da satmıyorlar dışarıda. Süsler süsler 10 ₺'den satarsın. Hem sevdiğin iş olur. :KK68:

Toptan alırsan pazarlıkla daha ucuza gelir tanesi canım bence. Bu vosvoslara bende bayılıyorum yahu çok da dekoratifler :KK37:Ama sade halini bile 7 ₺'den ucuza da satmıyorlar dışarıda. Süsler süsler 10 ₺'den satarsın. Hem sevdiğin iş olur. :KK68:
Ayyyy satmasam da kendime süslerim bayıldım :))))) neresinde bulunur eminönünün bunlar:)

Azmine hayran kaldim insallah hayirli bi is bulursun canim.. Otellerde hosteslik yapabilirsin tanitim hostesligi yapabilirsin marketlerde.. istedigin vakitlerde gidersin.. Ajanslara.kayit olunuyo buyuk fuarlarda gunluk 100tl alanlar var canim marketlerde 4050civari degisiyor.. Bunu da bi arastir istersen..

Bankaların saha satış elemanlığına baktım:) ama 9-18:00 saatleri arasında çalışılıyor. Yani düzenli çalışacak eleman arıyorlar. Ama ben bi işte çalışıyorum zaten ve burayı çok seviyorum. O yüzden buraya göre ayarlanacak işler lazım.

Çocuk bakayım dedim ama o sorumluluğu almak istemiyorum. Korkuyorum. Ateşlense kendimden bilirim ben.

İyi dileklerin ve iltifatın için çok teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:)

ben de azminize, hayata sarılışınıza hayran kaldım, umarım emeklerinizin, hayallerinizin karşılığını alırsınız.
yaşınız kaç bilmiyorum, üniversite öğrencisi olduğunuzu varsayarak yazıyorum

daha farklı bir iş buluncaya kadar haftasonları fuar hostesliği yapabilirsiniz
ben üniv. okurken yapmıştım, 20-21 sene önce yani, gayet de güzel para kazanılabiliyor fuar dönemlerinde.

veya yine haftasonları doğumgünlerine vs. giden animatörlerden olabilirsiniz, bağımsız çalışırsanız 100 TL civarı alabilirsiniz 1 doğumgününde

genç seslere her zaman ihtiyaç oluyor, dublaj kursuna gidip (kısadır o kurslar), stüdyolara başvurup, dublaj yapmayı deneyebilirsiniz

turizm acentaları genelde 21:00-22:00'ye kadar açıktır, bunların bazıları 18:00-22:00 arası ek eleman çalıştırmak ister, bu acentalara başvurabilirsiniz

devlet tarafından verilen web-tasarımı web-programcılığı kurslarına katılıp, sertifika alıp web siteleri tasarlamayı deneyebilirsiniz, malum geleceğin mesleği

En iyi olduğun bir konuda bir site oluştur. Bu Forum gibi ya da bir yemek blogu gibi ya da bir eğitim sitesi gibi...
Bu konuda özgün içerikler oluştur paylaş ama paylaşımların sana ozel ilsun sadece senin sitende olsun geniş kitlelere hitap etsin.. kendini ispat ettikten sonra google reklamlarından çok iyi paralar kazanabilirsin. Internetten toplama içerikler pek iş görmeyeceğini de belirteyim.

Internette makale yazdım. Olsa olsa harclik çıkar üç beş kuruş. Instagramdan satış yapıyorum oda aynı şekilde. Freelance olarak photoshoptan iş aldım en son oda bi kac günlük harçlık çıkartır anca.

Eline gerçekten para geçmesini istiyorsan gerçek bi işe gireceksin başka yolu yok :KK43: Varsa bana da haber et lütfen

Kızlar iyi akşamlar..

Önümüzdeki beş yıl içinde öyle bir kemer sıkmalıyım ki beş altı yıl sonra bir evim olmalı..

Şöyle düşündüm. Evlerin peşinatı ne kadardır? Peşinat parasını biriktirip borca girsem ödesem..

Başımızda evimiz yok. Babamdan hayır yok. bi ev almam lazım.

Mesela makale yazarak para kazanma imkanı varmış sanıyorum. Doğruluk payını bilmemekle beraber olabileceğini düşündüm. Dergilere vs araştırıp konu hakkında bir yazı derliyormuşuz.

Ya da bunun gibi işler mesela.. Kitap yaz diyenler oluyor benimle konuştukça. Mektup yazma ya da o an içindekileri dökme konusunda yazdıktan sonra benim bile inanamayacağım işler çıkarıyorum. Fazla duygusalım mektuplar falan baya iyi oluyo:) heheh:) @essn le konuştuk bi dönem size kendisinden bahsetmek isterim :-) o da kitap yazma fikrini verenlerden.

Part time bi işe başladım. Biliyorsunuz aynı zamanda hukuk için uğraşıyorum. Kpss ye de giricem katip olup kendimi devlete atasım var kaba tabirle. Özel sektörün garantisini bilirsiniz.

Çok uzattım kızlar ama, benim zeki insanlardan alacağım taktiklere çok ihtiyacım var.

Resmen ortadayız açıkta kaldık. Bu düzeni anca ben değiştiririm. Bi şekilde ev sahibi olmam lazım.

Maddi anlamda neler yapabilirim ne işler yapabilirim?

Bahsettiğim iş yerinde ikinci bir işe engel yoktu iş tanımında müsaade verilmiş. Hukuk bürosuna girsem yazın? Bürolara yazın eleman alımı olur mu? 400 verse kardır. 1500 falan olue maaşım.

Bir de evde yapılacak işleri yapsam. 2000 olsa biriktirilir dimi kızlar? Hiçbir masrafım yok sigara vs.

Nolur bi yol gösterin kızlar akla çok ihtiyacım var... Ne işler yapılabilir?
kiz ne ev almasi? o nerden cikti?

Kızlar telefondan giriyorum malum alıntılarda kasıyo. Toplu cevap yazıcam affedin..

22 yaşındayım:) üniversite öğrencisiyim:) lavantacım durumları biliyosun geleceğe yatırım yapmam gerekiyor. Güvencemiz yok. Başımızı sokacak bi evimiz olsun istedim hazır masrafsız bi hayatım varken..

Muzur tilki çok teşekkür ederim:)

Kızlar çalıştığım işyeri özellijle haftasonları 22ye kadar çalıştığım bi yer. Dolayısıyla mümkün değil haftasonu ek iş yapabilmem. Çünkü o sırada asıl işimi yapıyor olucam. Parttime olduğu için de haftaiçi bir iki gün çalışıyorum. Diğer günler boş.

Fuar hostesliği için bilemedim olur mu ki minyonum. Fizik aranıyorsa ı ıh minnak kalırım:)))

Sucuk satma işi bana göre değil marketlerde:/ ben orda yılışan tipleri biliyorum sucuk tatma bahanesiyle. İşinin başındaki insana yılışa yılışa bi hal oluyo pislikler. O açıdan sürekli hareket ediceğm bi iş olursa çok iyi olur.

Kızlar şimdi part time çalışıyorum ya ben burda, iş tanımımda aynı sektörden olmayan başka bir işte çalışabilir diyodu. Şimdi ben yine sigortalı bir işe girebilcek miyim? Mesela burda haftasonlarıyla çarşamba çalışıyorsam oraya da ptesi salı perşembe cuma yazdırsam?

Zaten bütün gün evde çocukların totosuny topluyorum:) en azından orda para alıcam karşılığında:)

Yalnız hayaller supergirl hayatlar burnunu karıştıran işsiz koca tipli vanilyalımuffin :-)

Internette makale yazdım. Olsa olsa harclik çıkar üç beş kuruş. Instagramdan satış yapıyorum oda aynı şekilde. Freelance olarak photoshoptan iş aldım en son oda bi kac günlük harçlık çıkartır anca.

Eline gerçekten para geçmesini istiyorsan gerçek bi işe gireceksin başka yolu yok :KK43: Varsa bana da haber et lütfen
Girdim ki kuzum. Part bi işte çalışıyorum zaten. Bi iş daha yapmak istiyorum.:)

ben de azminize, hayata sarılışınıza hayran kaldım, umarım emeklerinizin, hayallerinizin karşılığını alırsınız.
yaşınız kaç bilmiyorum, üniversite öğrencisi olduğunuzu varsayarak yazıyorum

daha farklı bir iş buluncaya kadar haftasonları fuar hostesliği yapabilirsiniz
ben üniv. okurken yapmıştım, 20-21 sene önce yani, gayet de güzel para kazanılabiliyor fuar dönemlerinde.

veya yine haftasonları doğumgünlerine vs. giden animatörlerden olabilirsiniz, bağımsız çalışırsanız 100 TL civarı alabilirsiniz 1 doğumgününde

genç seslere her zaman ihtiyaç oluyor, dublaj kursuna gidip (kısadır o kurslar), stüdyolara başvurup, dublaj yapmayı deneyebilirsiniz

turizm acentaları genelde 21:00-22:00'ye kadar açıktır, bunların bazıları 18:00-22:00 arası ek eleman çalıştırmak ister, bu acentalara başvurabilirsiniz

devlet tarafından verilen web-tasarımı web-programcılığı kurslarına katılıp, sertifika alıp web siteleri tasarlamayı deneyebilirsiniz, malum geleceğin mesleği
Dublaj kursuna gidip başarı ile bitirip Çömez bir seslendirmen olarak bir reklam seslendirmesi yapsak ne kadar kazaniriz acep?

X