• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parasızlık parasızlık...

Ayip ya. Temizlikle sekreterlikle cocuguna helalinden bakan insanlara cok ayip etmis. Kendisi geri degil kisi kendinden bilir isi kafali. Sekreter kafasinda neden oyle canlaniyorsa artik.

Neye borc oldu ki bu kadar.
Zamaninda bazi halt karistirdigindandir neyse en buyuk esyasindan tut en kucugune kadar desteksiz hepsini borc icinde kendimiz aldik onlari ödüyoruz.

Esin tam bir yobaz mis,ozaman gece taksiye ciksin ,mesai yapsin,ayakjabi boyasin,simit satsin bos zamanda,
Barmanlik yapsin,sekterler o yapida,kafasindaysa bi zahmet deseydin

Biryerde borcum 2 bin mi yazmistin benmi yanlis okudum?

Benimde esim memur 2500 aliyo evimde kira,gayette geciniyorum,misafirimde haftafa ,3 gun 5 gun eksik olmaz,hamileyim, cokta dr,a gidiyorum hepte ozele gidiyorum,en yuksek fiyatlusina birde
tahlil v,s

hamile kiyafetleri normalin 3 jati bilirsin ,genede aliyorum ,genede cokkk sukurki geciniyorum ,
Disarda yemekte yiyorum arada

Genede yetiyor bacim

Ama indirimleri takip ediyorum

Marketlerde indirim oluyor mesela, dun mesela kilerde indirim vardi,2.urun 1 tl .stok yapiyorum ,6 ay once aldigim camasir sularim yeni bitti,bulasik mak.detarjanini 6 aylik aldim,ve daha bir suru sey

Miller asgari ucretle 3 cocuk okutuyor,
Birde paranizin bereketi yok sanırım,ona cok inanirim ben
Masallah ne guzel ya bende cok inanirim gercekten cok bereketsiz bi para nereye gittiği belli degil bereketi artsin diye ne yapilir ki acaba bilmem.

2000 liralık ne borcunuz var ki her ay o kadar borca gidiyor. Hiç dilediğin gibi alışveriş yapmadın mı hayatın boyunca çok istediğin birşeyi almadın mı nedir bu özenti halin al al al biter mi nefis doyar mı?

Halinize şükredin bence gelirinin 20-30 katı borcu olanlar var, bu parayı alamayanlar var, ticarette batanlar var, doğru düzgün ayakkabısı olmayan var, var da var.

Belki saçma gelecek ama sizin kıyafet alma isteğiniz ve ihtiyaç ve zaruriyet olarak gördüğünüz birçok şey kapitalist düzenin dayatması, aslında çoğuna ihtiyacın yok. Ev hanımısın ve evinde sana yetecek kadar kıyafet vardır, 1-2 çift ayakkabı, bir mont birkaç üst birkaç alt aslında tüm insanlara yeter ama sosyal medya, reklamlar, düzen bize hep almaya, bir alsan beş almaya, beş alsan on almaya teşvik eder ve alamadıkça depresyona sokar. Dolabındakileri birbirleri ile kombinle, artık severek giymediğin eşyaları mahalledeki penyeci terzi ne varsa götür ve modifiye et, mesela uzun hırkanı biraz kes altına güpür dik, eski kazaklarının kollarını çıkar deri kumaştan kol diktir ve yenile, eski çantanı boncuklarla değiştir. Yenisini almak yerine eskileri revize et mesela.

Yani temel ihtiyaçlarını aldıktan sonra kalanla borcunu kapat ve eksiye gitme eğilimi artıya çevir. Sonra zamanla ekstra çanta, elbise alırsın. Oğlun biraz büyüyünce daha uslu olur, ortalama 600'e kreşe yollar çalışmaya başlarsın, şu an çalışman size çok katkı sağlamaz aksine daha çok elbise, ayakkabı alma isteğin olur, maaşının yarısı zaten bakıcıya gider. Sabret, isyan etme...
Isyan etmiyorum haşa benimki sadece arada soylenmek.Burda yazdigima bakmayin normal gunluk hayatimda soylenmem pek ama artik insanin canina tak diyor bazen.Ayrica bir mont bir ayakkabi demissiniz onlarida alamiyorsam napalim evet benden daha cok borcu olanalar var sukrediyorum buraya yazmis olmam sukretmedigim anlamina gelmez benden yukardakilere bakip ozenmem cunku bi zamanlar bende yukardaydim.zaruri ihtiyaclari bile alamadigimdan sikayet ediyorum ben.

2000 liralık ne borcunuz var ki her ay o kadar borca gidiyor. Hiç dilediğin gibi alışveriş yapmadın mı hayatın boyunca çok istediğin birşeyi almadın mı nedir bu özenti halin al al al biter mi nefis doyar mı?
Ozenti halin derken???

Yanlis anladiniz herhalde cok sukur kimseye ozenmedim Rabbim ozendirmesin ben zaruri ihtiyaclarimi alamadigimdan bahsettim olaya sadece muhalefet olmak icin dahil olmayin lutfen.

Ben param yok borcum var yetmiyo lafını çalışmayan kadın söyleyince kabul etmiyorum.

Eşin izin vermiyomuş pabucunu yesin .

Kimseyi tanımıyosan hiçbi işte bulamıyosan yap börek sandviç git pazara pazarcılara sat pazara gelenler bile alır.

Çocuğun bebekse koy göğsüne arabaya onuda götür yanında
Masa basi bi is bulursam sorun olmayacak ama onuda bulmak zor.Torpil lazim coguna.

cocugu kimseye birakamazsaniz
evde ic camasirlari corap falan satin
havlu falan satin
birde bence bazi makyaj malzemelerinin satisini yaoiyorlarya katalog uzerinden avon oriflame falan sizde oyle yapın
Su anda cevremde o kadar cok satan varki amway avon oriflame lr ne ararsan var.

evet gecende kuaforde bır byan vardı kıbar bırı saçını yaptırıyordu araba almıstı yenı meger temızlıge gıdıyormus evlere esıne yardım ıcın.ama bayanın bel fıtıgı varmıs ıyı gelmez bence olmasa dusunebılırdınız sıze en uygun masa bası
Aynen masa basi is en guzeli oda cok bulunuyor.

Ozenti halin derken???

Yanlis anladiniz herhalde cok sukur kimseye ozenmedim Rabbim ozendirmesin ben zaruri ihtiyaclarimi alamadigimdan bahsettim olaya sadece muhalefet olmak icin dahil olmayin lutfen.
Kıyafet vs. eşinin hesaptan kitaptan haberi yok mu muhalefet olmak benim işim değil bak sana çok basit bir olayı anlatayım benim annem abimleri ikiz gibi büyütmüş ardarda doğmuşlar annem diyor iki tane üstleri vardı birini hergün giderlerdi akşamdan yıkardım diğerini özel zamanlarda giyerlerdi senin yokluğun bu derece mi iyi bir düşün tuvalet kağıdı yokluğundan bahsetmişsin gerçekten şaka gibi

Bende takipteyim bir cozumu varsa. Bizimde gelir o civar. Ev kira. Bazen 1500 bile oluyor. Hemde islerimiz superken birden bozuldu. Bebegimiz oldu..
Kiyafeti takma.. Sagligina sukret. Evladina sukret. Ben bunaldigimda diyorum ki Allah korusun yavrumun sagligi olmasaydi tek istegim iyilesmesi olurdu..
O zaman cok zenginiz.. Bizimde bebemize bakacak kimse yok..
Allaha cok sukur. Esim calisip cabaliyor.
Saglik olsun hepsi olur..
Ama calismakda lazim coguna bos durmak olmuyor.

Kıyafet vs. eşinin hesaptan kitaptan haberi yok mu muhalefet olmak benim işim değil bak sana çok basit bir olayı anlatayım benim annem abimleri ikiz gibi büyütmüş ardarda doğmuşlar annem diyor iki tane üstleri vardı birini hergün giderlerdi akşamdan yıkardım diğerini özel zamanlarda giyerlerdi senin yokluğun bu derece mi iyi bir düşün tuvalet kağıdı yokluğundan bahsetmişsin gerçekten şaka gibi
Yeri geldi yiyecegim olmadi ama sukrettim sizinde bilmediginiz konular var demekki.Hayatimi bilmeden niye bu kadar sert yorum yazdiniz anlamadim.

Çocuğunuzu ailenizden birine bırakıp iyi kötü demeden bir iş bakın kendinize.Olmadı evde birşeyler yapıp satın.Bir komşumuz birisiyle anlaşmıştı evde oturduğu yerde nikah şekeri falan ona benzer şeyler yapıyordu.Ev yemekleri yapıp satabilirsiniz.Becerikli olduğunuz hangi konu varsa o konu üzerine yoğunlaşın dikiş,nakış,örgü ,boyama,v.b

Kısacası sizinde birşeyler yapmanız lazım.Bu devirde tek maaşla zor
Hic denemedim aslinda hangi konuda yatkinim bilmiyorum hosuma gidiyir el isleri ama yapabilir miyim bilmiyorum.

Seninle aynı durumdayız
Ben de geçim.sıkıntısı çekiyorum ve benim de çocuğum var bakacak kimse yok çocuk da bensiz durmuyor zaten...beş kuruşluk geziyorum elimde çocukla...allahım.bizlere yardım et
Amin tesekkur ederim Rabbim sizinde yardimciniz olsun.

Yeri geldi yiyecegim olmadi ama sukrettim sizinde bilmediginiz konular var demekki.Hayatimi bilmeden niye bu kadar sert yorum yazdiniz anlamadim.
Şükreden biri bu kadar isyankar yazmaz kusura bakma sert yorum yazdığım yok.Herşeyi kendiniz almışsınız taksit ödüyormuşsunuz ne zamandan beri evlisiniz 2000 lira taksit akıllara zarar

Back