• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paranın idaresi

sapiens

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
54
90
3
37
Üç senedir evliyim, eşim yabancı. Bundan yaklaşık bir sene önce onun memleketine taşınmaya karar verdik ve biraz para biriktirip taşındık. Şimdilik ailesinin yanında kalıyor, iş arıyoruz. Ben bu süreçte paranın idaresini ele almış bulundum. Çünkü eşim para biriktirmeye yanaşmaz pek, varken harcayalım der. Hesabını da bilmez. Ailesinin hep arkasında olmasının rahatlığı var. Bense erken yaşta babamı kaybettiğim için kendim kazanıp idareli harcamaya alışmışım. Kenara hep para atmışımdır, çok şükür. Son bir yıldır eşimi de frenliyorum harcamalar konusunda. Ailesinin yaptığı ufak tefek maddi katkıları birikimimizin üzerine koyuyorum. Bütçemiz ortak. Birkaç aya ayrı eve taşınacağımız için parayı o zaman kullanalım diyorum. Zaten büyük bir miktar değil, taşındıktan sonra bizi ancak iş bulana kadar, 4-5 ay idare eder. Bir taraftan da çok mu bunaltıyorum acaba para konusunda diye düşünüyorum. "Onu alma, işe girince bakarız," "Yolculukta rahata kaçmayalım, en ucuz bileti alalım" gibi müdahalelerim oluyor. Harcamaları da didikliyorum biraz, neye ne harcadık ne kadar paramız kaldı diye. Eşim hiç sevmez hesap kitap işlerini, bir kere tartıştık bunun yüzünden. Evliliğimde para yüzünden sorun yaşamak en son isteyeceğim şey. Acaba ben cimrilik mi yapıyorum? Siz dengeyi nasıl tutturuyorsunuz, diye sorup fikirlerinizi almak istedim.

Son düzenleme:
Bence cimrilik değil . Ama bence !
Eşinize sorun bunu ,
Seni sıkıyor muyum ?Ben kavga ettiğimiz için üzgünüm . Bunları şu yüzden soruyorum deyin .
Hem sevginizi bir kez daha kanıtlar gönüllere taht kurarsınız hem de ona sebebini bir kez daha açıkladığınız için orta yol daha iyi bulunur :)

Bir de üslup çok önemli . İşsizliğini vs daha az işin içine katarak yapabilirsiniz .
Mesela daha iyisini bulabileceğiniz bir konuda o iş bende deyin .
Yok ucuz alalım vs diye sıkmayın .
Direk söylemek yeri dolandırarak ama güzel bir şekilde söyleyin

Son düzenleme:
İş bulma garanti mi

Yani bana değişik geldi ayrı eve çıkarız iş bulup bu arada ailenin verdiğini de kenara atıyorsun vs

Eşin oralı imiş önden gidip iyi kötü iş bulmalı sonra direkt kendi evinize gitmeliydiniz

Ne kadar oldu gideli iş bulabilecek mi kısa sürede

İş yoksa tabii tutumlu olunur da aile ile kalıp harçlığı birikim yapmak garip yani ihtiyaç yoksa teşekkür eder almam alıp kenara ayırmak bana ayıp gelir

İşiniz yoksa hassas davranmanız normal, paranız bittiğinde birilerinden yardım beklemek zor olur. Anne babası da olsa onlar har vurup harman savurmanız için yoklar. Eşinize nedenlerinizi daha iyi anlatın. Ve iş sahibi olduğunuzda bu kadar detaycı olmayacağınızı da, ben kendim kazanmak zorunda kaldığım için ister istemez endişeleniyorum deyin daha anlayışlı olacaktır

Is yoksa biraz tutumlu olmaniz guzel.
Ama yolculukta ucak yerine otobus tercih ediyorsaniz olmaz yada giyim ve yemeginizden eglencenizden kismanizda olmaz.

Taraflardan birisi bu sorumluluğu almalı evliliğimin ilk yıllarında dışarıdan giysi almadan eve dönmezdim hepsi boşunaymış evde kalabalık şimdi daha iyi anlıyorum eşim ozamanlar bana uyup oda savursaydı şimdi hiç bir yatırımız olmaz maddi sıkıntı içinde olurduk evliliği temelden sarsan etkenlerden birisi kayınvalide ise diğeri de maddi sıkıntı en doğrusunu yapıyorsunuz gerektiği kadar geliriniz kadar lüks içinde yaşayın

Bence çok sıkmiyorsaniz doğru olanı yapıyorsunuz.
Sonuçta yuvayı dişi kuş kurar önünü arkasını düşünmek zorundasınız.evet yenilip icilmeli ama bugünün yarını da var. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak için her türlü şey baştan düşünülmeli...

Şu anda düzenli gelirimiz yok ama eşim de ben de serbest çalışmalar arada yapıyoruz. Akmasa da damlıyor diyelim. Düzenli gelir sağlayacak bir iş arıyoruz bu arada. Çünkü o olmadan geçinemeyiz. Türkiye'deyken bu sabit geliri sağlayan bendim.
Ailesinin para yardımı eşimle onların arasında olan bir şey, ben ona karışmam. Kimseden bir şey saklamıyoruz, annesine de söylüyorum birikimimiz olduğunu, yine de yardımcı olmak istiyor. Durumları da müsait. Eşime hep derim ailesinden destek almadan kendi yağımızda kavrulmamız gerektiğini ama o kadar, ötesine karışamam.
Evet, dediğiniz gibi mantıklı olan birinin önden gelip iş bulması, düzen kurmasıydı belki ama biz birbirimizden ayrılmak istemedik. Benim de tamamlamam gereken bir proje vardı, onu burada daha rahat yaparım hem de boşuna kira ödemeyiz diye düşündük.

İş bulma garanti mi

Yani bana değişik geldi ayrı eve çıkarız iş bulup bu arada ailenin verdiğini de kenara atıyorsun vs

Eşin oralı imiş önden gidip iyi kötü iş bulmalı sonra direkt kendi evinize gitmeliydiniz

Ne kadar oldu gideli iş bulabilecek mi kısa sürede

İş yoksa tabii tutumlu olunur da aile ile kalıp harçlığı birikim yapmak garip yani ihtiyaç yoksa teşekkür eder almam alıp kenara ayırmak bana ayıp gelir

Is yoksa biraz tutumlu olmaniz guzel.
Ama yolculukta ucak yerine otobus tercih ediyorsaniz olmaz yada giyim ve yemeginizden eglencenizden kismanizda olmaz.
Yemeden, eğlenceden kısmıyoruz ama gündüz yerine daha ucuz diye gece trenine bilet aldırdım mesela, hem de aktarmalı :D Biletlere beraber bakıp beraber karar verdik ama.

Ne kaldi baska kisacak:-)ilahi.
Olmaz mı daha neler var. Eşim aklına eseni aklına estiği anda alırdı normalde. Özellikle hobileri konusunda ipin ucunu kaçırır biraz. Bıraksam her gün bir online sipariş gelir bize. Şimdi haftada ya da iki hafada bir geliyor :)

Back