Paramı Geri Alabilir Miyim?

Bu arada bulunduğunuz il ya da ilçe tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. E devletten de yapılıyor bildiğim kadarıyla ama yüzyüze yaparsanız belki o an işinizi halledebilirler.
Eğer fatura vermezlerse maliyeyede gidicem.
Verirlerse hakem heyetinede gidicem yani vermezlerse eğer her yürlü arkasındayım işin.

Ya normalde tüketicinin cayma hakkı var diye biliyorum ama dediğim gibi imza falanda yok
Şimdi sözleşme bazen sözlü olur bazen yazılı. Muhtemelen onlar sizin sesinizi kaydetmişlerdir zaten sözlü olarak anlaşma da bir sözleşmedir. Sözleşmenin yazılı olması sadece ispat kolaylığı sağlar.

Siz sözleşmede yanıldınız, makinelerin markası konusunda yani esaslı bir konuda yanıldınız. Borçlar Kanunu yanılma hükümlerini okumanızı tavsiye ederim. Yanılmaya dayalı olarak cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.

Şimdi sözleşme bazen sözlü olur bazen yazılı. Muhtemelen onlar sizin sesinizi kaydetmişlerdir zaten sözlü olarak anlaşma da bir sözleşmedir. Sözleşmenin yazılı olması sadece ispat kolaylığı sağlar.

Siz sözleşmede yanıldınız, makinelerin markası konusunda yani esaslı bir konuda yanıldınız. Borçlar Kanunu yanılma hükümlerini okumanızı tavsiye ederim. Yanılmaya dayalı olarak cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Ya tam olarak bi yanılma söz konusu değil alex lazer dediler ama ben emin olamadım ve bana uygun olan diode lazermiş meğer sonradan öğrendim.

Peki sözlü olarak sözleşme bile yapmış olsam. Cayma hakkım yok mu? Elimde ne fatura var me bi şey. Daha seansa bile gitmedim. Parayı birinin adına yolladım.

İnşallah işi yokuşa sürmezler
Sürerler illa, tamam diyip haşırt diye parayı geri yükleyeceklerini sanmıyorum. Cumlelerinizi kafanizda toparlayip da gidin, burdaki ark. da dedigi gibi; haklarimi biliyorum, işi yokuşa sürerseniz sizi dava etmek durumunda kalıcam fln dersiniz. Hatta bnm amcam avukat burdan ciktigim gibi actiriyorum davayi diyerek yem atabilirsiniz. Herhangi bir dava acilmadan once avukatlar davalilari arayip uzlasma saglamak icin iletisim kurarlar. En kotu eve gidince babaniza fln arattirip rol kestirirsiniz. Ben avukat bilmem ne, muvekkilimle aranizda boyle bir durum yasanmis uzlasmaya yanasiyormusunuz gibilerinden.

Sürerler illa, tamam diyip haşırt diye parayı geri yükleyeceklerini sanmıyorum. Cumlelerinizi kafanizda toparlayip da gidin, burdaki ark. da dedigi gibi; haklarimi biliyorum, işi yokuşa sürerseniz sizi dava etmek durumunda kalıcam fln dersiniz. Hatta bnm amcam avukat burdan ciktigim gibi actiriyorum davayi diyerek yem atabilirsiniz. Herhangi bir dava acilmadan once avukatlar davalilari arayip uzlasma saglamak icin iletisim kurarlar. En kotu eve gidince babaniza fln arattirip rol kestirirsiniz. Ben avukat bilmem ne, muvekkilimle aranizda boyle bir durum yasanmis uzlasmaya yanasiyormusunuz gibilerinden.
Yok planladım kafamda ya cümlelerimi

gidip yeri görmeden neden para yolladınız ki sözleşme falan imzalamadan tehlikeli yazık yani parayı kazanana kadar hepimizin canı çıkıyo. Dekont olacak şimdi bi tek elinizde tüketici hakem heyetini arayıp bi sorun daha sağlıklı daha net fikir edinirsiniz

Konudan bagimsiz birsey diyecegim ipl tum vucuda gittim tertemiz bitti.birdaha hic ciktigini gormedim belki cok cok az tek tuk.asiei memnun kaldim ilk baslarda cok pisman olmustur herkes alexsandir diuodu.onlarda bizde o makine yok diyordu. Mecburen parayi vermistim imzayi atmistim neyse basliyim dedim iyiki baslamisim vucutta sorunum yok bir tek kollara yapmamistim bu sene baska merkeze baska sehirde basladim evlendigim icin yok en son cikan makine yok son model falan filan dediler utuleme diamond filan biseyler soylediler. Olmadi bana.bitmeyi birak daha kotu cikti resimde atablirim.ipl olsa dusunmeden giderim yabi burda.

Arkadaşlar gittim önce dediler ki iade edemeyiz para kasaya girdi bir kere sonra ben diş gösterince müdürlerini aradılar. Neymiş müdürün emri varmış. Müdürünüz yasalardan üstün mü dedim? Şansıma müdürde uçaktaymış abi iyi mi?
Sonra olay şeye döndü çalışacağınıza dair bize belge getirin. Ya dedim siz kimsiniz ben size ispat yapıcam ya?
Bakın bana fatura bile vermediniz istersem sizi maliyeye bile şikayet ederim dedim. Kız hemen şey dedi işte size fatura verilecek falan. Ben dedim anlamam şu şu kanunun şu maddesine göre ben size hiç bir açıklama yapmadan 14 gün içinde cayabilirim müdürünüze öyle diyin dedim.
Adamla konuşup bana geri dönecekler bakalım. Bekliyorum.

Arkadaşlar gittim önce dediler ki iade edemeyiz para kasaya girdi bir kere sonra ben diş gösterince müdürlerini aradılar. Neymiş müdürün emri varmış. Müdürünüz yasalardan üstün mü dedim? Şansıma müdürde uçaktaymış abi iyi mi?
Sonra olay şeye döndü çalışacağınıza dair bize belge getirin. Ya dedim siz kimsiniz ben size ispat yapıcam ya?
Bakın bana fatura bile vermediniz istersem sizi maliyeye bile şikayet ederim dedim. Kız hemen şey dedi işte size fatura verilecek falan. Ben dedim anlamam şu şu kanunun şu maddesine göre ben size hiç bir açıklama yapmadan 14 gün içinde cayabilirim müdürünüze öyle diyin dedim.
Adamla konuşup bana geri dönecekler bakalım. Bekliyorum.

Çirkeflik yapmışlar. Uçak işi yalandır.

Konu sahibi, ailemden eşimden gizli, habersiz para gönderdim diyerek parayı isteyin geri. Arayıp darlayın yoksa sizin parayı yerler. Tüketici hakem heyetine şikayette bulunun e devletten. Ama önce arayın bugün. Sonuçta bireysel hesap isterlerse hemen parayı iade ederler.

Benim başıma böyle bir şey gelmişti, satın aldığım ürünü iadeye gönderdim, resmen plastik su şişesine şampuan diye bir şey göndermişlerdi, 5 iş günü boyunca kargomu teslim almadı firma, kargoda teslimata götürmedi, firma sahibi kadın kargocuyu tembihlemişti bilerek teslim edilmiyordu ürün. En son telefonda kavga edip hemen aynı gün parayı iade ettiler. O beklediğim aramadığım 5 gün için de pişman olmuştum.

Maalesef iş göstermeyince insanların iyi niyetini kullanıyorlar.

Çirkeflik yapmışlar. Uçak işi yalandır.

Konu sahibi, ailemden eşimden gizli, habersiz para gönderdim diyerek parayı isteyin geri. Arayıp darlayın yoksa sizin parayı yerler. Tüketici hakem heyetine şikayette bulunun e devletten. Ama önce arayın bugün. Sonuçta bireysel hesap isterlerse hemen parayı iade ederler.

Benim başıma böyle bir şey gelmişti, satın aldığım ürünü iadeye gönderdim, resmen plastik su şişesine şampuan diye bir şey göndermişlerdi, 5 iş günü boyunca kargomu teslim almadı firma, kargoda teslimata götürmedi, firma sahibi kadın kargocuyu tembihlemişti bilerek teslim edilmiyordu ürün. En son telefonda kavga edip hemen aynı gün parayı iade ettiler. O beklediğim aramadığım 5 gün için de pişman olmuştum.

Maalesef iş göstermeyince insanların iyi niyetini kullanıyorlar.
Şehir dışına çıkıcam dedim bi kere zaten nedeni,sebebi umrunda değil adamların vermemek için her şeyi yapıyorlar. Nereyi arayayım anlamadım? Ben yüz yüze görüştüm zaten onlarla.

Aradılar ay sonu iade yapılacakmış. Hesap kesim tarihleri o zamanmış. WhatsApptanda yazın dedim yazdılar.

Olurda katakülliye getirmeye kalkarlarsa beni 13 gün olmuş oluyor hala şikayet hakkım var yani. Ama diyelim ki oldu. Mahkemeye versem bunları görüşme kaydı falan çıkar dimi mahkemede? WhatsApptan da yazdılar hem.

Hesap kesimiyle ne ilgisi var bu işin orasını anlamadım 🤷‍♀️
Bugün hesaba geçmiştir o para zaten , neden aynı hesaba EFT ya da havale yapmıyorlar ?
Ne bileyim bende anlamadım iş olsun işte. Hesap kesimleri ay sonu olduğu için o zaman yollayabilirlermiş. Acaba 14 gün geçsin diye mi uğraşıyorlar diye düşündüm ama dün anlaşma yaptım ayın 30na kadar 13 gün yapıyor. Hala şikayet etmeye 1 günüm kalıyor yani geriye.

Ne bileyim bende anlamadım iş olsun işte. Hesap kesimleri ay sonu olduğu için o zaman yollayabilirlermiş. Acaba 14 gün geçsin diye mi uğraşıyorlar diye düşündüm ama dün anlaşma yaptım ayın 30na kadar 13 gün yapıyor. Hala şikayet etmeye 1 günüm kalıyor yani geriye.
Oyalayacaklar sanırım bana öyle geldi 😕

İyi akşamlar arkadaşlar. Benim şöyle bir sorum var. Bugün telefon üzerinden lazer epilasyon için anlaşma yaptım. Amacım aslında sadece bilgi almaktı ama telefondaki kız alttan girdi üstten çıktı ikna etti beni. Ama biraz araştırma yaptıktan sonra cihazlarının ipl olduğundan şüphelendim ben diode lazere gitmek istiyorum. Sözleşme imzalamadım,paranın hepsini yolladım ve kayıt oluşturuldu adıma sadece. Ben yarın bunları arasam desem vazgeçtim paramı geri alabilir miyim? Vermiyoruz derlerse ne yapmam lazım? Yasal hakkım nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Banka makbuzun vardır, orada para gönderme kısmına açıklamayı yazdıysan şu hizmet karşılığı gönderiyorm diye hiç sıkıntı çıkmaz geri alırsın. Vermem derslerse bir avukata gidin, dava masrafını alır, iş uzar ama avukat gideri dahi karşı tarafça ödenir bilginize.

Ama açıklama yazmadıysan ve karşı tarafta biraz biliyorsa bu yöntemleri sıkıntı çıkarır.

Özellikle not düşüyorum herkes görsün diye: EFT/havale işlemlerinde mutlaka paranın gönderilme nedenini yazın aradaşlar. Ev kirası vb neyse artık. İlerde çok ciddi sorunlardan sizi kurtarır.

Back