Para vermeyince kapıya tekme atan dilenci çocuk? ?

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
kaçtır başıma aynı şey geliyor .
Sorun bende mi ya . Sinir oluyorum artık . bugün erken çıktım işten . Evde tek basıMayim . Az önce kapı çalar gibi oldu . Herhalde yan taraf dedim bakmadım . Tv izliyorum bu sırada. Kapıyı yumruklamaya başladı biri. Korktum koşa koşa açmaya gittim birine biseu oldu sandım. Bi baktım 3 4 yaşlarında Suriyeli bi cocuk para istiyor.
Bende Allah versin deyip kapatacaktim ki kucucuk cocuk kapıyı tekmeledi ya inanamiyorum ...
bi kere de çarşıda yine bi cocuk para istedi yok dedim diye arabama tükürmustu.
ya nedir bu Allah aşkına . Ben her ay Belli bir miktarı gerçekten ihtiyaç sahibi olan birini bulurum ona veririm . Annemin bi öğrencisi var annesi yeni boşandı maddi durumu da yok . Ona yardım etmeyi tercih ederim en azından gerçekten ihtiyacı olan birine gittiğini bilirim . Cocuklarini sokaga salip dilendiren insanlara dolayli da olsa yardim etmek istemiyorum.Benim de düşüncem bu.
Mecbur muyum neden para vermeyince tartaklaniyorum , kötü muameleye maruz kalıyorum ??????

Siz yine sabırlıymışsınız ters birine denk gelip göreceklerdi ... Herkesin kendi özgür iradesi ister verir ister vermez ayrıca böyle bir tavır sergileyemezler. Bende sürekli aynı ışıklarda duran bş teyzeye verirdim sürekli ta ki teyzeyi o topladığı bozuk paralarda içki alırken görene kadar. .. En iyisi bildik yere gitmesi

haklısın kardesım ama yınede kapına gelenı keşke boş göndermeseydin. aynı şey geçen gün de benim başıma geldi para ver açım dedi.para vermem karnını doyurayım dedım yiyeceğini aldım gönderdim.

Ya işte haklısın ama bende o parayi o çocuğun akşam babasına verdiğini
o babanın o çocuğu bizler para verdikce karda kış ta dilendirmeye devam edeceğini düşündüm. ..

bende aynen sizin gibi düşünüyorum ve vermek istemiyorum onlara.
şikayet etmek lazım da değişen bir şey olmayacaktır. burası Türkiye

Konuma Yorum yapacaksaniz buyrun efendi gi bi yapın yorumunuzu
polemik kaVGA vs sizin tarzınız olabilir ama benim ayıracak vaktim yok
hadi iyi günler
Gayet konunuza yorum yaptim. Esiniz neden müdahale etmiyor? Pardon da burda polemiklik ne var? Hiç bir inandiriciliginiz yok,eski konunuzda milyon tane yalanınz çıktı.12 sayfa yazıldı 1 tane açıklama yapamadiniz,aciklayamadiniz. kavga benm tarzım değil ama anlaşılan yalan atmak sizin işiniz. Size de iyi günler.

Çocukları seviyorum,çokda üzülüyorum böyle istismar edilmelerine ama para vermek çözüm değilki,sonu yokki bunun.
O paranın evde yatan ,çalışmayan, çocuğunu istismar eden anne/babaya verilmiş olması ihtimali bile sinirimi bozuyor. Geçenlerde acelem vardı,çantam arabadaydı banada beddua etti çocuk para vermedim diye,birde yapıştımı bırakmıyorlar insanın yakasını.
Marketin önünde bir kadin yine geldi çocuklarım aç çay şeker alacağım diyerek para istedi. Ne lazım diyorum alıyım,cevap yok,çay şeker ,ekmek ufak tefek birşeyler aldım verdim,kadın yüzüme bakmadı,aldı poşeti bir teşekkür etmedi. Yani para istiyor kadın,beni çocuklarım aç diye diye üzdü, aldiklarıma sevinmedi bile. O gün bugündür gerçekten ihtiyacı olanı bulup veriyorum ne vereceksem.
Verseydiniz muhtemelen hergün kapınıza dayanacaktı çocuk para ver diye.

benim buradan reel olarak görüştüğüm insanlarda var ve merak etmeyin beni bilen gayet iyi biliyor . Tanıyan da tanıyor. . Bu yüzden yalan kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum..
Siz sayfa hesaplayacak kadar beni düşünmeyin olur mu
Bu da size son aciklamamdi
hadi hoscakalin

benzer şeyler benim başıma da geliyor sokakta, ben de vermiyorum... ısrar edip peşimizden gelmeye kalkarlarsa da eşim kızıyor, gidiyorlar... başımıza saranlar utansın ne diyeyim

Gecen sene ramazan ayinin sonlariydi, malum davulcular kapi kapi gezer. Bizde de hic para yok, bi yere de iftara gitcez. Kapi caldi, baktim iki tane davulcu, hic bisey demeden kapattim. İki dakika sonra apartmanin icinde nasil bagiriyorlar, ben onlara bekleyin demisim esim giyiniyordu, en son boxeriyla cikti kapiya toz oldular yani tamam mubarek ay ama bizi rahatsiz edip apartmana rezil etmeye ne hakkiniz var, arsizlar.​

ne dılencıye ne kapıma gelene para vermem, ılla vereceksem gozumle gordugum durumunu gercekten bıldıgım bırıne yardım ederım..
kapıyı tekmelemekle kalması ıyı bana bu yuzden bıcak ceken bıle olmustu, kapıdan bakın tanımadıgınız kımseye cocuk ya da buyuk kapıyı acmayın, tekme-yumruk vs saldırıya gecersede hemen 155 e arayın ve seslı konusun kı dısardakı sızı duysun gıtsın kapınızın onunden..

işte benimde bazı konularda söylediğim buydu. vatandaşlık verilen bu suriyeliler ilerde başımıza bela olacak. tamam bende üzülüyorum. çaresizlik zor ama onların çaresi bizi darda koyacak. 3 4 yaşında böyle saldırgan olabiliyorsa 13 14 yaş ve ilerisini siz düşünün.

ne desem bilemedim. ALLAHtan benim yaşadığım mahalle de yoklar ama iş yerimin etrafı suriyeli dolu ve inanın kaldırımda yürürken çantamdan çok korkuyorum... telefonumu bile isterlerse ne yaparım diye aklıma gelmiyor değil

Bilmiyorum benim nickim size tanıdık geliyor mu? Pek çok konunuzda size destek olacak şeyler yazmaya çalıştım. Ama artık hiç bir konunuza yorum yapmama kararı aldım. Sebebi de kapattırdığınız konunuz. Evet polemikler oldu ve polemik yapan insanlara bir şey açıklamak zorunda değildiniz ama ortada bir sürü çelişki ve soru işareti varken en azından benim gibi size ciddi cevaplar veren insanlara bir açıklama borçluydunuz. Ortada bir çok cevap verilmemiş soru, çelişkili açıklamalar varken de ben de bundan sonra hiç bir konunuza cevap vermeme kararı aldım. Ha bu dünyanın sonu değil. Çok da umrunuzda olmayabilir ama ben ciddiye aldığım insanların da beni ciddiye almasını beklerim. Almıyorlarsa da daha fazla çabalamam.

ne oldu kii merak ettim şimdi

para istemekle bitmicek maalesef ... hele bi 30 sene gecsinde burasi suriye dicekler Verin topragimizi dicekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…