- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.658
- 38
Böyle bir adamla ömür boyu hayatını geçirebilirsin. Evli, mutlu Mesut bir sinir hastası olursun. 4000 tl geliri var, şirretlikle istediği harcamaları senden yapıyor. Krediyi senin maaşına bağlıyor. Harcamaları kalemi kalemine takip edip, 50 tl için seni hesaba çekiyor. Daral geldi bana. Hepimiz kendi aklımızla sınırlıyız. bazen de kendi kendimizi sınırlıyoruz kendi akıl hapishanemizde. Gözümüzde aklınızda çok büyüttüğümüz kişiler, duvarlar aslında o kadar da büyük değil aslında. Çocuğun gece korktuğu gölgelerin aslında sabah birer eşyaya dönüşmesi gibi.
Çlışmıyor olsan iş bul, kendi paranı kazan derdik. Ekonomik özgürlüğün var. Çocuk olsa, düşünürdün. Çocuk yok. Babanın evine gitmek zorunda değilsin. Kendi paranı kendine harcarsın en azından. Ailenin manevi desteği olur mu bilmiyorum. Ama eşini olduğu gibi babana anlatsan, o da senin mutluluğunu ister herhalde. Boşanmak yıkım değil, bir kurtuluş da olabilir. Bunu kendi şartlarında en iyi sen değerlendirirsin. Ama bazen cesur olmak gerekiyor. Geleceğin için iyi bir şeyler görüyorsan eşinle kalırsın. Ama huyu böyleyse nasıl değiştireceksin?
Çlışmıyor olsan iş bul, kendi paranı kazan derdik. Ekonomik özgürlüğün var. Çocuk olsa, düşünürdün. Çocuk yok. Babanın evine gitmek zorunda değilsin. Kendi paranı kendine harcarsın en azından. Ailenin manevi desteği olur mu bilmiyorum. Ama eşini olduğu gibi babana anlatsan, o da senin mutluluğunu ister herhalde. Boşanmak yıkım değil, bir kurtuluş da olabilir. Bunu kendi şartlarında en iyi sen değerlendirirsin. Ama bazen cesur olmak gerekiyor. Geleceğin için iyi bir şeyler görüyorsan eşinle kalırsın. Ama huyu böyleyse nasıl değiştireceksin?