para var huzur hiççç yookkk :(

nereden başlasam... önceki yazılıarımı okuyanlar bilir. eşimle ilgili olanları herşey neredeyse aynı. işim iyi onun da işi iyi ama benim kazancım benim değil. "harcadığın tek kuruşu bana sorarak harcayacaksın diyor. geçenlerde kardeşime bi hediye aldım 50 tl ye ekstreden gördü bu ne dedi ilk önce bişeyler aldım dedim. ekstreyi iyice incelemeye ve sorular sıklaşmaya başladı aldım işte neden bu kadar soruyosun dememle ağza alınmayacak küfürlere başladı... lüzumsuz para harcayan biri değilim hakkım olan kuaförmüş bakımmış hepsini evde yapıyorum ekstra bi harcamam yok buna rağmen böyle yaptı.. kadının çalışmasını ekonomik özgürlük sanırdım. ekonomik kölelikmiş...
Aile dostumuz bir ablamız da eve 3-5 kuruş daha fazla girecek diye kıstıkça kısardı, işe giderken makyaj yapmaz, üstüne başına bir şey almaz vs ama kocası iki dirhem bir çekirdek dolaşırdı ve nihayetinde kocası aldattı da boşanarak kurtuldu kadıncağız :KK43: Kocanız sizi illa aldatacak diye bir şey yok ama kendinize bakmadığınız süre zarfında yok yere yıpranacaksınız, bence bir an evvel bu duruma bir son vermelisiniz :KK43:

Türk hukuk literatüründe artık bunun adı var. Eşiniz size "ekonomik şiddet" uyguluyor. Boşanmanız durumunda bunun için tazminat talep edebilirsiniz yani. Aklınızda bulunsun.

Adam sizi iplemiyo, paralarını cukkalıyo, siz kiraydı taksitti harcayın paranızı,borç varsa ortaktır biriniz kira ödüyosa biriniz taksit ödeyin yazıktır yaw

ortak bütçeden anladığı bu olmamalı bu kadına yapılan bi saygısızlıktır. tamam bende eşime çok pahalı bişey alcağım zaman danışırım falan ama öyle bakımmış 50 tl lik hediyeymiş bilmem ne :S saçma sapan davranıyor eşiniz kusura bakmayında :KK43: ben soruncada kızar hatta kuzenime hediye alcaktım biraz pahalıymış yaaaa :oops: diince kızar hatta bana nie soruosun die :S hiç hoş olmamış bu tavrı :KK43:

Çok mu şüpheciyim?

Aklıma tüm masrafları sana ödettirip, kalan parayı kendi biriktiriyor gibi geldi. Hatta cinsellik bile istemiyor dediğin için söylüyorum bunu, sonrada ayrılmayı bile isteyebilir.

Hayat bu sakın işinizi bırakmayın. Kuaföre gitmeye başlayın. Kendinize zaman ayırın ve bakımınızı aksatmayın. Yavaş yavaş tavrınızı koyun . Öncelikle kendinize değer vermelisiniz ki başkalarıda sizi değerli görsün.

Nasıl olsa karım diyip, elini eteğini çekmiş sizden.

Kendinizi koyvermeyin....

tutumlu değilki sigaradan markalı giyimden kesmez sadece paranın idaresi onda olacak o karar verecek ya düşünsenize aylık 4000 tl geliri var ev alınca sen çekeceksin krediyi diyoo eve bişey alınacaksa taksiti üzerime yazdırıyor aman ben borçlu olmayayım diye. ya diyorum seni beni mi var borç ikimizin borcu, kendini iyi hissetmiyomuş ağırlık oluyomuş üstünde!!!
Sende bana ağırlıksın de!

Çok mu şüpheciyim?

Aklıma tüm masrafları sana ödettirip, kalan parayı kendi biriktiriyor gibi geldi. Hatta cinsellik bile istemiyor dediğin için söylüyorum bunu, sonrada ayrılmayı bile isteyebilir.

Hayat bu sakın işinizi bırakmayın. Kuaföre gitmeye başlayın. Kendinize zaman ayırın ve bakımınızı aksatmayın. Yavaş yavaş tavrınızı koyun . Öncelikle kendinize değer vermelisiniz ki başkalarıda sizi değerli görsün.

Şüphecilik falan değil konu sahibi gözünü aç adam yatırımı kendine yapıyor. Cinsellik bile yaşatmıyorsa sana ne diye parayı alıyor anlamadım ki :) Hayat kadınları bile aldığı paranın hakkını sonuna kadar veriyor. Üstünde yük gibi görüyor borçları çünkü en ufak fırsatta gidebilmeyi düşlüyor. Muhtemelen vardır da hayatında biri. Adam o şirretlikle sana başka şeyler de yapmadan sen hayata dair B planını oluştur ve muhatap olmadan ufak ufak kaç.

boşanmayı düşünüyorum ne olacak? babam ölür üzüntüden bi kaç ay sahiplenilir sonra da sen buldun bu adamı biz değil deyip kafaya kakılır burası Avrupa değil türkiye burda boşanmış kadın olacağına öl daha iyi:KK43:((
Dalga mi geçiyorsun sen? Çektiklerini hak ediyorsun bence. Bunu kendine yapan sensin. Boşanmış kadın olup ölmekten beter olacağına, evli ol ve çek bu dertleri. Aynen devam.

ya sen de o zaman evde yine bakımını kendin yap.
kuaförler kredi kartı kabul etmiyor deyip, nakit paraları at kenara.
öyle adama böyle muamele

Çok mu şüpheciyim?

kesinlikle katılıyorum.
biz de eşimin işsizliğinden dolayı geçim sıkıntısı çekiyoruz
ve annemin bana verdiği öğütlerden biri de kendinden fazla taviz verme,
haftada bir kere olsun kuaförüne git fönünü çektir
ağdan mı var git yaptır
çalışan kadınsın işyerinde herkes şıkır şıkır sende ol
kendinden vazgeçme sonra işler yoluna girdiğinde yine üzülen sen olursun ve sen böyle yaptıkça daha fazlasını beklemeye başlar der

büyük harcamalar olunca ben de saklamıyorum ama böyle ufak tefek şeylerde kendime ayırdığım harçlıktan karşıladığım için eşimin çoğunda ruhu bile duymuyor. gerek yok ya o kadarına da çünkü.
bence siz de söylemeyin madem para konusunda bu kadar baskıcı.
kendi maaşınız var peki nasıl harcıyorsunuz?
yani kendiniz çekip tamamını kendinize göre mi harcıyorsunuz yoksa eşinize veriyorsunuz o size harçlık gibi mi veriyor?
ay sonundu kiriydı ödemeydi derken 200-300 lira kalıyor o da gene ev için harcanıyo para bende sözdeeee...

iyi de ne istiyorsun? yok Türkiyede boşanmış olmak zor falan. çalışmayan, bir dalı olmayan kadınlar bile bu gücü gösteriyor,sen gösteremiyorsan ağlamayacaksın.paşa paşa seni her yönden sömürüsüne,psikolojik şiddetine katlanıcaksın. o kutsal yuvan bozulmasın. herif olur da yola gelir diye. çünkü başka çözüm yok.

adam senden cinselliği bile kısıtlıyor. hiçbir lafına değer vermiyor. böyle yaşamak,boşanmaktan kolay yani öyle mi?

ay sonundu kiriydı ödemeydi derken 200-300 lira kalıyor o da gene ev için harcanıyo para bende sözdeeee...
masrafları paylaşacaksınız başka yolu yok sen kirayı ödüyorsan eşin de elektrik vs faturasını yatıracak, sen mutfak alışverişini karşılıyorsan o da kredi borcunu ödeyecek. bunu ciddi ciddi konuşmanız gerekiyor, bu ne demek ya bütün yükü sizin üzerinize atmış ohhhh ne ala... neymiş üzerine yük olmasınmış, olduuuu paşam.
çok sinirlendim ya. bazı arkadaşlar demiş ayrılmaya yol mu yapıyor kendi kendine birikim yaparak diye günahını almayım eşinin ama benim de aklıma geliyor artık.
kredi borcu senin üzerine mi?

"Evliliği biten kadın olacağıma öleyim daha iyi" zihniyetiyle sürdürülen evliliklerin doğal sonucu bunlar. Bildiğiniz çileyi bilmediğniz bir hayata tercih ediyorsunuz bu laflarla. Hele eşiniz de bu hallerinizi anladıysa değmeyin keyfine; her türlü şeyi "boşanmış kadın" olmamak için çekeceğinizi biliyordur, niye keyfinden taviz versin. Neticede boşanmış kadın olacak sizsiniz, o değil :)
Ben de bazı arkadaşlar gibi eşinizin kendine yatırım yaptığını düşünüyorum. Ya da siz de onun harcamalarını kontrol edin isterseniz, şaşırmaya da hazırlıklı olun her durumda...

Öyle saçmalıkmı olur bütün ay ben çalışayım ama kendim için birşey yapıyayım kardeşime bi hediye alamıyayım niye çalışıyorum o zaman.:KK20: Eşimde bana arada az harca diyor bende varki harcıyorum diyorum birşey diyemiyor.

Para kazanicam, kazandigim parayi harcaayamiyacagim sakami..ben hayatta sunu tercube edindim hersey bastan oluyor, basta taviz verdinmi yandin her tur iliskide bu boyle..insanlara nerde durmasi gerektigini curretinin siniri olmasi gerektigini ogretmeli, sonradan cok zor...

X