- 8 Şubat 2017
- 591
- 511
- 103
Arkadaşlar merhaba. Ben size bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğretmenim ve ilk atandığım sene babam evimin eşyalarını kartla aldı 5 bine yakın tutmuştu. Tabii ben bu parayı ona geri ödeyecektim. Birkaç ay sonda benden 20 bin istedi abimin düğününü yapmıştı araba almıştı, sıkışıktı. Ben de 15 bin çektim verdim. Onu bitirdikten sonra bu sefer de ev yaptırdık ve yine 15 bin istedi. Onu da verdim. Bunları öderken mesela bir 5 ay 250 tl verdim yine geçen 1000 lira verdim vb. Ama bu durum artık canımı sıkmaya başladı. Yani sonu gelmeyecek gibi hissediyorum. Kendime biraz birikim yapıp araba almak istiyorum ama bu durumlardan ötürü bir türlü biriktiremiyorum da. Hepsini kredi çekmek istemiyorum malum krediler uçmuş durumda. Sırada küçük erkek kardeşim var onu da evlendirmek istiyor. Kardeşim asgari ücretle çalışıyor. Elde avuçta yok. O da acele etmiyor ama babam aceleci. Kesin yine benden de isteyecek ve bu sefer vermeyi düşünmüyorum. Hani hiç vermeseydiniz falan diyeceksiniz belki ama o da asla mümkün değil. Annem benim hayattaki en değerli varlığım ve vermesem evde huzursuzluk olur annemin asla üzülmesini istemem. Bunun sonu ancak ben evlenirsem gelir. O zaman isteyemez ama sırf bu nedenle de evlenecek değilim. Benim merak ettiğim Sizde bu işler nasıl oluyor. Benim artık para vermek istememem yanlış mı?