Para lafı yapan sevgili

Patavatsızlık etmiş onun haricinde cimri gibi gelmedi. Erkeklere göre kuaföre ödenen para gereksiz geliyor ki ben olsam bi gelin başına 600 lira vermek canımı sıkardı.Gideceğiniz yer için bende para var demiş hem...
Sanki öyle olmadığını söylesen de sevgilinin ödemesini istiyormuş gibisin alttan alttan.

Ben paraya önem vermiyorum demiyorum ki, durumum ondan çok daha kötü ona rağmen altta kalmıyorum lafını da yapmıyorum. Dediğim gibi oturup gevrek yesekte olur. Sadece bulustugumuzda sürekli para lafının dönmesi değersiz hissettiriyor

Ben cimri erkekten nefret ederim. Ama bu anlattıklarımçn bana çok da anormal gelmedi.

Bir kadın erkeğin eline bakmamalı konusunda haklı. Demek ki ezik kadın istemiyor. Kişilikli kadın istiyor.

Gelin başı meselesi muhabbet esnasında öylesine söylenmiş gibi sanki.

Arada parası azsa söylemesi çok sorun değil çünkü bil ki rezil olmasın bir mekanda diye düşünmüş.

Tatil konusunda doğru davranmış.

Farkında mısın senin iki katın kadar hesap ödüyor şu an. O da seni yiyici olarak mı görsün şimdi

Ya ben ona düğüne gerek yok bi ton masraf nikah yeter demis insanım. Kensi diyo saçmalama diye.Söylediğim gibi dısarı cıktıgımızda sunu begendim falan bile demiyorum almak zorunda gibi hissetmesin diye. Anlattığı geleneklerden haberim bile yoktu ki gelin bası bile yaptırmayı düsünmüyorum. Ama bunlara rağmen bana o sekilde su giriyo bu çok pahalı bende para yok gibi bana alttan alta ayar vermeye çalısıyosa bu iyi niyeti kullanmaktır kusura bakmasın o gelin bası giricek inat değil mi..

Ben de hoşlanmıyorum bu durumdan. Parası yoktur bunu anlarım, ona göre bir yere gidilir yoksa kaldı ki siz de ödüyorsunuz sonuçta. Yine de şu kadar param var muhabbetini sevmiyorum. Biz de cebimizde binliklerle gezmiyoruz sonuçta.

Ya ben onu yiyici olarak görmüyorumki. Sadece durumum çok daha kötü olmasına rağmen param yokken yanına gitmedim hiç bi zaman sen öde demedim tam tersi bu konularda cok hassas davrandım ama o buna rağmen ben de erkeğin eline bakıcak bi kadın potansiyeli görüp o lafı söyleyebiliyosa bu deger vermemek bence

yani bence kötü bir şey dememiş kendi parasını kazanmaya başlayınca erkeklerde ay sonu nasıl gelecek hesabı oluyor ufaktan. önceden harçlık alırken daha rahat harcıyorlar ister istemez yansıyor muhabbetlerine bu kaygıları. bir de düğünle ilgili saçmalıkları ekşiden falan okuyordur aklına takılınca fikrini almak istiyordur senin de. orada her gün kadınlar şöyle böyle evlilik masrafları vs gibi gereksiz başlıklar oluyor hemen hemen. erkek arkadaşımla çıktığımızda bazen yanında nakit çok olmaz (ki genelde kart kullandığımız için hemen her yerde nakit yüksek meblağ bulunmaz yanımızda) kart da kullanmak istemeyebilir ya ben veririm ya da üstünü tamamlarım öyle yaparız. siz biraz fazla ciddiye almışsınız sanırım. alttan alın sizi rahatsız ettiğini söyleyin o muhabbetlerin.

Bence sevgilin garip biri. Erkeğin eline bakma nedir yani? Adam açıkça evlenince benden para isteme demiş.
Kuaför parasıymış filan. Yuh diyorum. Hayatını birleştireceğin insandan bahsediyoruz. Bu adam sana gelinlik parasını da çok görür. Demedi deme sonra..
Tatil için de iyi yapmışsın. Lafını sözünü bilsin ona göre davransın. Ben de olsam izin vermezdim.
Param yok demek yerine çaycıya götürsün bence de. O an belki sizde de yok. Zaten öğrenciymişsiniz.
Bu adamı ya böyle kabul edin ya da yol verin. Evlendikten sonra daha zor olur.

Evet birebir aynı hissediyorum ben de çok güzel açıklamışsınız. Bastan ayar veriyim de paramı yemesin gibi sanki. Cok değersiz hissettiriyo insana kendini

Evet birebir aynı hissediyorum ben de çok güzel açıklamışsınız. Bastan ayar veriyim de paramı yemesin gibi sanki. Cok değersiz hissettiriyo insana kendini

Açık açık söyleyin o zaman. Muhtemelen "Yok hayır yanlış anladın" falan diyecektir de, "Ben senin eline mi bakıyorum, bana ne demeye çalışıyorsun? İleride evlenince bütçelerimiz bir olacak, o zaman ne yapacağız? Birbirimize sen ne kadar harcadın, ben ne kadar harcadım diye hesap mı vereceğiz? Ben bu düşüncelerinden rahatsız oluyorum ve kendimi değersiz hissettiriyorsun bana" diyerek anlatın. En azından biraz lafını sözünü bilir.

Sormayın ya simdiden cok bunaldım alttan alttan laf sokuyorum anlamıyo ya da anlamamazlıktan geliyo. Değismicegini ben de farkettim ve uzaklastım acıkcası bilmiyorum ya

Cimri erkek tatile götürmez diye düşünüyorum

Hatta kafede " açmısın" diye bile sormaz
Haksızlık ediyormuşsunuz gibi geldi

O zaman haklısın bu anlattığına bakılırsa dengesiz biri para konusunda. Benim erkek arkadaşım da düğün salonuna verilecek parayı çöpe gitmiş para olarak görür ama diğer konularda harcamaktan korkmaz...
Rahatsız olduğunu ve bu konuyu bir daha açmamasını söyle belki de sert şekilde uyarılması ihtiyacı vardır laftan anlamıyorlar bazen.

Sormayın ya simdiden cok bunaldım alttan alttan laf sokuyorum anlamıyo ya da anlamamazlıktan geliyo. Değismicegini ben de farkettim ve uzaklastım acıkcası bilmiyorum ya

O böyle gelmiş böyle gider. Tek anlamadığım tatile nasıl razı olmuş. Gerçi yeme içme ortak, otel deseniz beraber kalınıyor. Ondandır belki..

"Benim karım senin arkadaşın değil mi onu da ödesene" mi ??? Oha yani.

Böyle erkekler gerçekten para yiyen kızlara iyi para yedirirler ve cimrilik yapmak akıllarına bile gelmez.

Ama böyle hassas ve hesaba ortak olan , hediye beklemeyen , erkeğin kesesini düşünen kızlara da sürekli para lafı yaparlar.

Bir üye daha yazmıştı , bekar adam kendini geçindiremiyor , evlenince n'apacak acaba? Hayır bi' de siz öğrencisiniz o çalışan.Bütçeniz aynı değildir ki aynı harcayasınız? Herkes bütçesine oranla hesap ödemeli.

Bir de cimri adam tatile götürmez filan diye yazanlar olmuş.O tatili de farklı hesaplarla ayarlamıştır.Kusura bakma konu sahibi.Tatile para harcadım ama karşılığı oldu gibilerinden.

Adam cimri.Bariz cimri ve de patavatsız.Kuaföre giden parayı hesaplıyor şimdiden , düğün masrafları için de kuaför devede kulak bile değil.Ha gereksiz bir masraf diye öyle demiş olabilir ama cimrilere göre her masraf gereksiz masraftır zaten.

Ya çok uç hayallerim yok benim de büyük beklentilerim yok ama iki üç kurus paranın lafının yapılması beni değersiz hissettiriyor
Belki de cimri bi ailenin oğlu ve evde sürekli para konuşuluyor,benim ailem çok cimridir bazen ben de küçük hesaplar yaparım elimde değil öyle yetiştim çünkü eşim şunu düşünecek kadar strese gireceğine harca gitsin ruhsağlıgına yazık der,restaurantta menüde fiyatlara takılıyorsam kızar dışarda tavuk söylersem rahatsız olur eti seversin sen hesap yapma der, ki kendisi de üç kuruşu hesapladığı çok olur ama bu hesaplama işini sadece tarım yaptığında yapar mesela çünkü tarımı babadan öğrenmiştir ve her adım düşünülerek tasarrufla atılır ve baba inanılmaz cimridir. Tatile gidilirken en pahalı yeri seçer ama tarlaya işçi getirilecekse ben daha fazla çalışıp halledebilir miyim derdine düşer,bence size verdiği değerle alakası yok yetiştirilme tarzıyla alakalı.

Çok eskiden bir erkek arkadaşimda tıpkı sizin arkadaşınız gibi sürekli bir para mevzusu açıyordu. Yok bu sefer senden olsun yok bilmem ne parayı sorun etmiyordum ama insan kendini kötü hissediyor bir zaman sonra dediğiniz gibi madem parası yok bulusmasin o zaman.

Ben bir müddet sonra yol vermiştim bence devam ederse yol ver gitsin. Ufak hesaplar peşinde olan biri ile işin olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…