-
- Konu Sahibi zincirlerinden kurtul
Ha ozaman fifty fifty diyorsunuzAnne baba imkanlarını tabiki kullanıcaz ama hep tek taraflı olmaz
Neden "belki"? Bu konular açıldığında ayrı eve çıkmanıza neden karşı çıktıklarını sormuyor musunuz?Bilmiyorum para'yla mı alakalı. Belki'de kadin olduğum için tek başıma yaşamamı istemiyolardır. Belkide korkuyolardır, bana bişey olur diye.
Eğer devlet burs vermeseydi, okutamazalardı (okutmazlardı değil). Onlarda çok istediler okumamı.
Arabayı annem ve babam buldu. Parasını ben verdim.Bu arada arabanızı kendiniz mi aldınız?
Evet, yurt dışında yaşıyorumYurt dışında yaşıyorlar diye düşündüm
"Niye " diye sorduğumda "olmaz", "ben istemiyorum", "kiraya para vereceksin. O zaman maaşından ne anlayacaksın?" gibi tepki veriyorlarNeden "belki"? Bu konular açıldığında ayrı eve çıkmanıza neden karşı çıktıklarını sormuyor musunuz?
Gizli saklı is yapmayın bence, söyleyin ne yapmaya (ayrı eve çıkma durumunuzu) çalıştığınızı. Bilsinler.
Zaten onlara ev aradığım söyledim. Izin vermediler. Bende gizlice devam ettimNeden "belki"? Bu konular açıldığında ayrı eve çıkmanıza neden karşı çıktıklarını sormuyor musunuz?
Gizli saklı is yapmayın bence, söyleyin ne yapmaya (ayrı eve çıkma durumunuzu) çalıştığınızı. Bilsinler.
Aslaaa verme.Merhaba arkadaşlar,
Ben ailesi ile yaşayan 26 yaşında bir bayanım.
Calışıyorum ve her ay maaşımın bir kismini onlara veiryorum (onlar benden istemedi, ekmek elden su gölden yaşamayı seven biri değilim).
Fakat, bazen, benden büyük miktarda para istiyorlar (1 maaş kadar, veya maaşımın 1-2 katı kadar). Bende hayir, veremem dedim.
Kenarda param var ama o paraya ellemek istemiyorum, o para benim geleceğim. Bende o kadar para yok diyorum, birikiminden ver diyorlar. Bende hayır olmaz diyorum. Evde çok büyük kavga çıkıyor. Bu sefer bahçeyi yapacaklarmış, o yüzden para istiyorlar.
Sıkıldım artık. Ne yapiyim ben? Yanlış mı yapıyorum? Vermem gerekir mi?
Kendi çocugun olduğunda abartmadiğımı anlayacaksınHayır o kadar da değil, abartmayalım
Kesinlikle öyle sağlık olsa verilir ama bu bahçe keyfiyete giriyor.Aynen, eğer hayati bir sorun olsaydı verirdim.
Evet geri gelmeyecek o para
"Bakmadılar" dediğinizde neyi kast ediyorsunuz?Kendi çocugun olduğunda abartmadiğımı anlayacaksın
-eğitimi için yatan bursu almaz"Bakmadılar" dediğinizde neyi kast ediyorsunuz?
Benim için, çocuğuna bakmayan bir anne baba :
- karnını doyurmaz
- giydirmez
- okula getir götürünü yapmaz
- kişisel ihtiyaçlarını karşılamaz
Sanırım burs konusunda kendimi yanlış ifade ettim. Bursum onların hesabına yatıyordu, ama kiram, alışverişim falan, bursun parasıyla ödeniyordu. Bursumu onlar yönetiyordu ilk seneler-eğitimi için yatan bursu almaz
Yorumlarda epey ilgisiz aile profili çizdiğiniz için böyle anlaşıldınız kaldıki yardım etmeli/etmemeli diyenlerde başa baş gibi. Aile dinamiğinizi en iyi siz biliyorsunuz, bana kalırsa anne baba evladının parası ile hesap yapmamalı.( Zaruri durumlar hariç)
Sonuçta kenarda para her zaman lazım normalde aileler paranı harcama biriktir günün günü var der, bahçe gibi aciliyeti olmayan işler için birikim istemez. Siz bence haklısınız bu konuda.
Bu kısım yanlış anlaşıldığı için burs olmasa okutmazlardı yorumları çıktı bence, ilk okuduğumda bende burs parasını direk cep yaptılar gibi anladım. Birikim ne kadar bilmiyorum ama bi yere borçlanırsanız mal mülk edinme gibi en azından sürekli isteme durumu olmazSanırım burs konusunda kendimi yanlış ifade ettim. Bursum onların hesabına yatıyordu, ama kiram, alışverişim falan, bursun parasıyla ödeniyordu. Bursumu onlar yönetiyordu ilk seneler
Yahu biz zamanında çalışırken harçlık alır gerisini verirdik şimdiki gençler benim param birikimim diye aileden para esirgiyor ben anlamıyorum doğrusu bunu..Merhaba arkadaşlar,
Ben ailesi ile yaşayan 26 yaşında bir bayanım.
Calışıyorum ve her ay maaşımın bir kismini onlara veiryorum (onlar benden istemedi, ekmek elden su gölden yaşamayı seven biri değilim).
Fakat, bazen, benden büyük miktarda para istiyorlar (1 maaş kadar, veya maaşımın 1-2 katı kadar). Bende hayir, veremem dedim.
Kenarda param var ama o paraya ellemek istemiyorum, o para benim geleceğim. Bende o kadar para yok diyorum, birikiminden ver diyorlar. Bende hayır olmaz diyorum. Evde çok büyük kavga çıkıyor. Bu sefer bahçeyi yapacaklarmış, o yüzden para istiyorlar.
Sıkıldım artık. Ne yapiyim ben? Yanlış mı yapıyorum? Vermem gerekir mi?
Yaklaşık 1 ay sonra ayrı eve çıkacağım, evi kiraladım. Ama onların haberi yok.
Bilmiyorum para'yla mı alakalı. Belki'de kadin olduğum için tek başıma yaşamamı istemiyolardır. Belkide korkuyolardır, bana bişey olur diye.
Eğer devlet burs vermeseydi, okutamazalardı (okutmazlardı değil). Onlarda çok istediler okumamı.
Hanımefendi evlenirken de aileler destek olmak zorunda değil evlenme yaşına gelmiş koskocaman insanlar ihtiyaçlarını kendileri karşılasın diyoruz.Eee ne yapacak bu gençler kazandıklarını sorgusuz sualsiz ailelerine verirse evlenirken birer cami önünde mendil mi açacaklar?Yahu biz zamanında çalışırken harçlık alır gerisini verirdik şimdiki gençler benim param birikimim diye aileden para esirgiyor ben anlamıyorum doğrusu bunu..
"Bakmadılar" dediğinizde neyi kast ediyorsunuz?
Benim için, çocuğuna bakmayan bir anne baba :
- karnını doyurmaz
- giydirmez
- okula getir götürünü yapmaz
- kişisel ihtiyaçlarını karşılamaz