Para delisi miyim?

DEMRE

Popüler Üye
Pro Üye
12 Haziran 2020
2.069
7.148
Herkese hayırlı günler dilerim. 41 yaşındayım ve tam 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Emeklilik için 58 yaş ve 7000 iş gününe tabiiyim. Bugün itibariyle pirim günümün dolmasına yaklaşık 2 yıl var . Zaten pirim günüm dolsa bile 58 yaşına kadar beklemek zorundayım . Çalıştığım sektör beni asla 58 yaşına kadar çalıştırmaz bizim sektörde maksımum 45 yaşında şutlarlar.

Eşimden ayrılalı 2,5 yıl oldu ayrı şehirde tek yaşıyorum .İki oğlum var babalarındalar ilköğretimde okuyorlar . Bu zamana kadarki birikimimle başımı sokacak bir ev aldım oturuyorum. Maaşım öyle devasal değil asgari ücretin bir iki tık üzerinde geçiniyorum elhamdulıllah oyle yuklu sepetli senetim borcum yok ufak defekler dışında . Orta halli mutevazi bir insanım maaşımı aldığım zaman aylık rutin fatura ...vb. ödemelerimi yaparım oğlumun dersane parasını öderim geriye kalan kısmınıda (maaşımın çeyreğiyle diyelim) birikim yapmaya çalışırım . Satış ağırlıklı çalıştığım için bütün iş telefon konuşmalarım para konuludur . Çünkü her üç ayda tutturmam gereken kotalarım var . Ayrıldıktan sonra ciddi olarak bir beyefendiyle tanışmıştık olmadı nasip değilmiş . Hem evliliğimde hem sonraki ilişkimde arkamdan beni para delisi olmakla suçladılar . Hatta boşandıktan sonra görüştüğüm kişi ne yapacak mezaramı götürecek yarın öldükten sonra evlatları mezarına eder çatır çutur harcarlar demiş.Çok zoruma gitti. Çünkü kendiside eşinden ayrılmış ve nafaka ödüyor olmasından dolayı üzerine pek düşmedim bunalmasın diye yüzde 90 ben karşılıyordum harcamaları . Kıyafet desen hem ben hem çocuklarımı sefil etmem neye ihtiyacımız varsa alırım düzgün temiz giyinirim evimde mutfağımda eksiğim yok çok şükür . Misafir almayı ve gitmeyi severim ağırlarım misafirlerimi evimde .yazın çocuklarımı alır bir hafta on gün iyi bir yerdeki otelde tatilimizi yaparız pikniklere gideriz gezeriz cafelerde takılırız . Bir yere gidecek olsam elim boş gitmem ufak tefek ya hediye alır yada yiyecek götürürüm . Hem kendi geleceğimi hem çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayım .Çünkü ben özel sektörde çalışıyorum patron şirketi iki dudak arasındayım yani bu kriz ortamında ne zaman işten çıkartırlar yada işyeri kapanır bilemem. Çocuklarım küçük daha lisede bile değiller şu an babalarındalar ama çocuklarımı bir kenara atamamki onların dersanelerini üniversite okumalarını geleceklerini düşünürüm .

Anlayamadığım kısım neden böyle suçlanıyorum , yani herkes eline aldığı maaşın son kuruşuna kadar har vurup harman savuruyormu hiçmi kendi geleceğini ve çocuklarının geleceğini düşünmüyor kimse . Belki devlet memuru olsam bende düşünmezdim ama özel sektör olunca iki kuruş bir kenara atma gereği hissediyorum...Ben mi çok düşünüyorum geleceği

Siz kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle yaşayın. Bu anlattıklarınızla yorum yapmak zor açıkçası, gayet makul şeyler söylüyorsunuz ama asgarinin biraz üstü bir ücretle dediklerinizi nasıl yapabiliyorsunuz onu anlayamadım. Bir de bunu birkaç kişi söylediğine göre haklılık payları vardır diye düşünüyorum ama yine de devir para delisi olmayı gerektiriyor, herkes kendi geçimini düşünmek zorunda.

Aynı durumdaydık yaşım 43 ben çaışmıyorum şu an. Emeklilikteki maaşınızın yetmeyeceğini biliyorsunuz değil mi? Şu an para delisi olsanız da yeridir özel sektörde ne olucaz belli değil, emeklilikte reva görecekleri üç kuruş para ne yapabilirsiniz ki? Bırakın millet konuşsun.

Evet canım.babalari benni aldattığı kadınlada boşandı .ucu yaşıyor şimdi .iyiler hergun akşamları konuşuyoruz .tatillerde alıyorum.

Tamam birikim yapiyosunuzdur kendinizi güvenceye almak için sonuna kadar haklisiniz ve sizin bileceğiniz iş.Ama bunu kimseyle paylaşmayin ve lütfen dillendirmeyin,insanlar paralaru varken bile artik hep yok diye ağladiklari için insanlarda bi önyargı iğreti oluştu param yok yada birikim yapiyorum diyenlere.En güzeli konuşma kendi yaginda kavrul kimseyede bişeyini anlatma

Hayır çalıştığım için nafaka almiyorum

Son zamanlarda benim de dilim de hep para muhabbeti var çünkü yetmiyor.
Yetse zaten kimse kimseye demez yani.
Kafamızda sürekli ne nereye, nasıl olacak, yetecek mi sorularıyla dolu olduğu için başka bir şey düşünüp konuşamıyoruz.
Bu senin para delisi olduğunu göstermez.

Asıl para delisi şunu şu kadar aldım, bunu bu kadar yedim diye görgüsüzce konuşanlar yapar.

Ev kirası olmayınca yetiyorum şu an kendime ama ne kadar daha calistirirlar özel sektörde bilemiyorum

Çok haklısınız

Demre senin neler yaşadığını önceki konularını okuyanlar bilir. Paragöz falan değilsin. Lütfen erkeklere para yedirme. O eski eşine nafaka ödeyen adamla harcamalarınızı kendin karşıladığını söylediğin için diyorum bunu. O da yiyicinin teki. Belli ki o da pek sağlam papuç değil. Kendini ve geleceğini düşün

Eski eşin boşanmış sanırım yenisinden de. Çocukları başından atmaya çalışıyordu vaz mı geçti noldu?

Son düzenleme:
Bana da cimri diyen çok (evet cimri de sayılırım) çünkü elbiseye para vermeyi hiç sevmem, mağaza gezmekten nefret ederim. Yani aldigim kıyafet sayısı yılda 3-5 falandır. Ya da iş yerine elli liralık yemek soylerlerken 'oha' der katılmam, çünkü sevgiliyle, ne zamandır görüşmedigin arkadaşla yenir ama ofis alt tarafı,yiyip masaya geçeceğim şeye o kadar para veremem:) onun bunun düğünü icin altın toplayanlar katılmak istemem (çünkü bana ne?) , Her ay hiç alamadiysam kendime iki üç gram altın alırım, bir tanıdığım bir şey satacakken hemen gaza gelip üç beş almam,ne kadar diye bakarım, telefonumu bile 1500 liraya almıştım (ki xiomi,maşallah çok da güzel telefon) - ofiste ben hariç herkes iPhone...
Yani haliyle adım cimri :)
Ama benim icin hiç önemi yok, çünkü sevdiğim şeylere para ayırmaya hiç kiymiyorum (onda da ekonomik yollar arıyorum aslında)
Mesela daha bu hafta yurtidisi tatilindeydim. Milletin Antalya'da üç günde harcadığı parayı vallahi bir haftada harcamadim:) gönlümce bir hafta takıldım... Yirmi ülke gördüm,kırk şehir gezdim, keyifli bir hayatım ve gözümü kapatınca mutlu olduğum anılarım var...
Beni cimrilikle suclayanlarin neyi var? Çok guzel bir gardolaplari, bin tane ayakkabıları,iphoneleri- kablosuz kulaklıkları, midpointte bol bol fotoları...
Yani onlar bunla mutlu oluyorsa neyse ama ben olmuyorum, bir kıyafete 250 lira verene kadar o parayı dolar yapıp Ukrayna bileti almak için saklarım,benim için daha güzel:)
Sizde de , yani gelecek kaygısı tasiyorsunuz. Bu çok normal. Neyse ki az paranızla ev alabilmissiniz.. bence çok normal bu haliniz. Size laf edenler yarın eliniz daraldığinda size yardım etmeyecek...
Ama benim önerim,madem birkaç sene sonra çalışmama ihtimaliniz var, şimdiden kendinizi o dönemde yapılacak seyler için geliştirin. Satısciymissiniz. Mesela e-ticaret olarak bir şey yapabilir misiniz? Udemy'den falan eğitim alın, YouTube'dan videolar izleyin..ikna gücünüz iyi mi? Bunu online olarak yapacak bir yol bulabilir misiniz??? Bence bir B planı kesinlikle sart

Yazdıklarınıza göre kazandığınız oranı düşününce çok çok iyi harcıyorsunuz, para delisi olmakla suçlanmak çok ağır bişey yani bi insan cimri bile olsa böyle söylenmez en fazla ima edilir arkasından vs. Bu durumda ya çok çok garip hareket ve söylemleriniz var yada birlikte olduğunuz kişiler aşırı kalitesiz

Cocuklarina giydiriyosun tatile
Goturuyosun senin yninda dwgillermis her ne sebepse bilmiyorum. Eksigim yok borcum
Yok evim var diyorsun.. yaw harcamaya gelince erkekler iyi bilir savurup harcamayi ama kadin olculu harcamayi bilince para duskunu oluyor. Calismissin onca zaman para duskunu olsanda kime
Ne hic biseye harcama yapmasan cocuklarindan kissan denilebilirdi cimri ya da pragoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…