- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
kendime inanamıyorum... en sonunda ben de bişiler yapmaya başladım...
bireysel emeklilik yaptırdım... 10ar kişilik gruplara yapıyorlarmış ; giriş ücreti yok ... ayda 40tl... 10 yıl ödeyip 56 yaşımda emekli olacağım...
buna bile başlamak benim için süper bişey ... 5 yıldır çalışıyorum... biriktirdiğim tek şey borçtu :kedi:
arkadaşlar benim maaşımı eşim çekiyor giderlerden haberim var ama nedense bu lanet kredi kartı borcu bir türlü bitmiyor. Her ay istisnasız 1500ytl veriyoruz . Neyse yani benim elime ayda 100ytl ancak geçiyor. Gün işinede girdim aylık 50ytlye ama oda 500ytl tutuyor o parayıda eşim tatilde harcamam konusunda tatil için bana harçlık veremeyeceği konusunda ısrar ediyor. Bunun yanında ben 4 eşim 7 yıldır aktif bir şekilde çalışıyoruz yaklaşık 3,5 senedir evliyiz elimizde sadece 9500YTL lik bir arabamız var. oda halen borcunu ödüyoruz. Artık iyice sinir olmaya başladım haklı olarak çünkü gerçekten gereksiz hiç bir şeye para harcamıyorum ama olmuyor bir türlü biriktiremiyoruz. Onun için bende ufak tefek artık eşimden gizli para biriktirmek istiyorum çünkü eşim çok savurgan
Kızlar ben kendimden örnek vericem,
bundan önce 2 sene kiradaydık kenara bi altın atamadık ne kazandıysak harcadık yedik içtik gezdik.
3 sene evvel ev kredisine girdik, ayda 1500 lira kredi ödüyoruz , 3 yılda 54 binlira para ödemişiz. Biriktir bakalım biriktrebilirsen. Bu örneği vermemdeki sebep borca girmezsen para çar çur oluyor.
İdeallerin varsa ( ev araba yazlık vs) bunların borcuna girmelisin yoksa , Bankadan İhtiyaç kredisi çekip çektiğin parayı Faizle koyup onu aydan aya ödersen getirdiği faizle götürdüğü faiz birbirini eşitliyor sende para biriktirmiş oluyorsun. !!
bekarım ama evlenince de asla bu konuda değişmeyeceğime eminim!
maaş kartını kocalarına veren kadınları anlamıyorum
ne demek yani ???????
tam tersi de olmasın kocam da vermesin bana maas kartını.
benimde annem babam calısır evin giderleri ortaktır mesela elktrik bbam ödüosa annemde alır su parasını verir mesela.
evlenince senin paran benim param yok hersey ortada olur ama maas kartımı kocama veririm o da bana harclık verir diye bi zihniyeti anlamıyorum anlamayıda düşünmüyorum
kadın biraz ayaklarının üstünde durmalı ve bende varım benimde sözüm geçer demeliii
niye sinirlendiysem birden :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?