Para biriktirmenin yolları

ben gecenlerde bütün kredi kartlarımı kapattım simdi bu ay dan itibaren kenara tabileceğim 3 5 kurusum olcak maasımın tamamı kredi kartlarına gidiodu dimdi onlara yatırdıgımı kenara atcam eminim büyük faydası olcak:) ev almak istiorum kiracıyız inss yapabiliriz gerci biraz sor ama bu sekilde:((

Merhabalar

Para biriktirmenin tüm dünyada geçerli tek bir kuralı vardır..

Kazandığından az harcamak veya harcadığından çok kazanmak...

:10:

Merhabalar,
Açıkçası ben konuyu en başından okumadım ama ben nasıl birikim yapıyorum fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.
Ben bebğim doğuktan sonra onun adına BES (Bireysel Emeklilik ) yaptırdım. Ödemeler için de kredi kartına otomatik ödeme talimatı verdim. Çünkü kk borcu nasılsa ödeniyor bir şekilde. İçeride biriken parayı çekemediğim için orada yavaş yavaş birikiyor :) ( BES le ilgili sorularınız için özelden mesaj atabilirsiniz)

Birde ben bankada çalıştığım için oğlumun kumbarasında biriken bozuk paralarına da ayrıca hisse senedi alıp bi kenara atıyorum. :)

biizmde aldığımız para kredi kartına gidiyor
eşimde bende bes yaptırdık maaştan kesilecek gerçi 100 tl ama olsun biriksin çocuklarımızın geleceği için

kredi kartı kullanmayayım diyorum ama nasıl olacak
harcamalarıma taksit yaptırıyorum bunu kaldırmalıyım sanırım maaştan belli bir nakit ayırıp ona göre harcama yapmalıyım yoksa alamayız demeliyiz

bunu başarmayı çok istiyorum

güne girdim birikim yapayım diye toplu gelen para hop harcandı gitti yani sıfıra sıfır diyebilirim
para biriktirmek ne zor
yada akıllı harcamak ne zor

parabiriktirmek öyle güne girmekle kumbara yapmakla olmaz kızlar bende çok denedim eğer büyük şeyler yapmak istiyosanız ev araba gibi tek yapmanız gereken şey ay başında maaşlar alınır tabiki ay içerisinde harcamalara dikkat edilir kredi kartı kullanılmazsa aldığınız maaşdan masraflar kiraydı faturalardı ayılıp haşlık alınıp gerisi bankaya hesaba atılmalı hepsi bu ek işlerde yapılmalı ama kesinlikle kredi kartı kullanmamalısınız ve ev için veya araba için peşinatı hazırladınızmı üstüne kredi çekip ödemelisiniz şu bir gerçek borca girmeden hiç bişeyin sahibi olamayız biz para biriktirirken zaman akıp geçer tabikide ev ve araba fiyatlarıda peşinat yapıp borca girmek en iyisi :)

ben de kredi kartı kullanılmasını önermiyorum. gerçekten para biriktirmek zor, ev araba almak istiyorsan bi yere bağlancan taksitle, öyle daha iyi oluyor.

ben de para biriktiremeyenlerdenim. o yüzden önümüzdeki ay bireysel emeklilik yaptırıcam ki mecbur kalayım ödemeye :9:

Son düzenleme:
bende para biriktiremiyorum bigün ikigün kenara koysam 3 cü gün muhakkak bişey aklıma geliyo gidip harcıyorum inş ,nş bebegimle beraber biriktirmeyi öğrenirim....of offf imreniyorum kenarında parası olan kadınlara valla..:59:

bende para biriktiremiyorum bigün ikigün kenara koysam 3 cü gün muhakkak bişey aklıma geliyo gidip harcıyorum inş ,nş bebegimle beraber biriktirmeyi öğrenirim....of offf imreniyorum kenarında parası olan kadınlara valla..:59:

imrenecek bir şey yok, sadece oto kontrolünüzü geliştirmeniz lazım. ilkokuldan beri para biriktiren biri olarak yazıyorum bunları yanlış anlamayın. ama az, ama çok mutlaka kazancımdan bir şeyler birikir. o paralar öyle olmadık zamanda işe yarıyor ki, insan tüm yaptığı kısıtlamaları vb unutuyor.

en güzel yöntemlerden biri de 1 ay boyunca hafta hafta, yaptığınız tüm harcamaları yazmak. bir hafta yapın, bakın: nelere harcamışım, bunun daha ucuz alternatifi var mıydı? neyden kısabilirim? bu şekilde gözünüzün önünde olursa somut bir liste, çok daha kolay olacaktır.

2. hafta buna biraz dikkat edin, 2 haftanın toplamını karşılaştırın. tabii ki bunlar her gün farklı yerde işiniz olur değişir, ancak ilk hafta gibi davransaydım atıyorum 10 tl 20 tl fazla harcayacaktım diyebilirsiniz, böyle böyle karşılaştırma yapmayı 1 ay sürdürün sonunda bazı şeyler otrumuş ve alışkanlık oluşmaya başlamış olacaktır.

sonra da gelip başarılarınızı buradan paylaşın:34:

merhaba hanımlar bireysel emeklilik diyen arkadaşlarımız hangi emeklilik sistemi? eğer anadolu emeklilikse aman uzak durun derim.. çünkü yıllarca ödüyorsunuz ve sonunda elinize geçen o kadar komik bir rakamki.. abim anadolu hayat emeklilikten bu şekilde emekli oldu.. ilk başlarda binbir vaatler sistemi cezbedici gözüktürecek yalanlar vs.. ama tabi gerçek emekli olunca anlaşılıyor.. üç ayda bir alıyor maaşını.. maaş demek saçma olur gerçi çünkü 120 tl.evet üç ayda aldığı sadece bukadar..hersene kar marjımız düştü diyerek maaşıda azaltıyorlar çok saçma bir sistem..okadar reklamı dönen ve en eski emeklilik sistemlerinden biri kar marjımız düştü diyip maaşta azaltma yapıyor..he ilk başta illaki kar paylı emeklilik olduğunu söylüyor.. ama nedense o zaman kar marşımız düşer vs değilde aksine sürekli büyümekte olan kar oranı yüksek bir kurum gibi lanse edip cezbediyorlar..o yüzden emeklilik sistemlerine karşı inanılmaz önyargılıyım ben.. onun yerine birikimi altın vs yapıp beketmek en mantıklısı.. yoksa banka her ay aldığı primi istediği gibi kullanıyor emeklilik zamanında ise binbir dalavereyle size anaparanızın bile çok altında bir para veriyor..

BES i bende önermiyorum
su kadarcık para verin sizi emekli yapalım diolar
sonunda komik komik paralar bi dünya kesintiler tabi bir de
bence her ay 50tl köseye atn ya da bi 1 gram altın alıp saklamak daha mantıklı
tabi bunu her ay yapmak için insan kendini zorlamalı
ay bu ayda almayayım dememeli...

gün işi ıyı oluyor ben calısıtıgım ıcın param toplanmıstı ama oturmalı geldıgnden dolayı acıkcası pek ıstemıyorum yenı evlıyım sımdı bbebişte olcak mıllte gıt otur onlar gelsn kasacak baya ama en ıyı bırıkım yolu taksit oder gıbı yatıyorsun snra en son alınca paran elınde kalıverıyor toplucaa sımdı grup bulursam para toplanılan gırmeyı dusunuyorum

Benim para biriktirme yöntemim ANAbank:1:
Benim eşim de çok savurgan biri oldugu için kenara 5-10 kuruş hergün atıyorum.Anneme gittikçe biriktirdiğim parayı ona veriyorum saolsun saklıyor.Şimdi doğum yapacağım zaman bana bilerzik alıp bana hediye etmiş gibi verecek böylece eşime de sezdirmeden altın zengini olacam:21:
15 gr altın parası atmışım kenara şimdiye kadar :10:
Bence her kadının kenara eşinden gizli para koyması lazım dünyanın binbir türlü hali icap ettiğinde eşimiz zor durumda kaldığında cıkarıp verebiliriz.

Benim eşim de çok savurgan biri oldugu için kenara 5-10 kuruş hergün atıyorum.Anneme gittikçe biriktirdiğim parayı ona veriyorum saolsun saklıyor.Şimdi doğum yapacağım zaman bana bilerzik alıp bana hediye etmiş gibi verecek böylece eşime de sezdirmeden altın zengini olacam:21:
Bence her kadının kenara eşinden gizli para koyması lazım dünyanın binbir türlü hali icap ettiğinde eşimiz zor durumda kaldığında cıkarıp verebiliriz.

walla abla katılıyorum sana her kadının erkekden gizli para biriktirmesi lazım

eşimden gizli kenarıya koymak benım hıc ıcıme sınmıyor muhakak solıcem yada gostercem ama o da hıc ılgılenmıyor ya solesem de aldırs etmıyor

eşlerin bazen bilmemesnde fayda var canım benimde suan 960 tl var bilmiyor bilse ben borcumuz var deyip vermemi bekler...borç ödeniyor bi şekilde zaten..o sebeble biriksin.

güzel bir yöntem tebrik ederim...
anabank her zamn işe yarar bir yatırım merkezidir.
hem boş yere harcamalarda geri vermez,hemde sapasağlam koruru elindekileri.
bende eşden ayrı kendi imkanlarla biriktirilen paraları mantıklı karşılıyorum.
söylediğinizde midAHELE etmeyecekse tabi bilsin ama ayrı bir yerde artanlardan yada kendinizden kesip yaptığınız birikimler olması güzel...
tebrik ederim...

merhaba hanımlar bireysel emeklilik diyen arkadaşlarımız hangi emeklilik sistemi? eğer anadolu emeklilikse aman uzak durun derim.. çünkü yıllarca ödüyorsunuz ve sonunda elinize geçen o kadar komik bir rakamki.. abim anadolu hayat emeklilikten bu şekilde emekli oldu.. ilk başlarda binbir vaatler sistemi cezbedici gözüktürecek yalanlar vs.. ama tabi gerçek emekli olunca anlaşılıyor.. üç ayda bir alıyor maaşını.. maaş demek saçma olur gerçi çünkü 120 tl.evet üç ayda aldığı sadece bukadar..hersene kar marjımız düştü diyerek maaşıda azaltıyorlar çok saçma bir sistem..okadar reklamı dönen ve en eski emeklilik sistemlerinden biri kar marjımız düştü diyip maaşta azaltma yapıyor..he ilk başta illaki kar paylı emeklilik olduğunu söylüyor.. ama nedense o zaman kar marşımız düşer vs değilde aksine sürekli büyümekte olan kar oranı yüksek bir kurum gibi lanse edip cezbediyorlar..o yüzden emeklilik sistemlerine karşı inanılmaz önyargılıyım ben.. onun yerine birikimi altın vs yapıp beketmek en mantıklısı.. yoksa banka her ay aldığı primi istediği gibi kullanıyor emeklilik zamanında ise binbir dalavereyle size anaparanızın bile çok altında bir para veriyor..

geçmiş senelerde annemde yaşadık yakınen biliyorum.
sonradanda bir tanıdığımda şahit oldum.
hiç mantıklı gelmiyor bana.
aylık ödemeleri toplamda çekmek isteyince tüysüz bir tavuğa döndürüyorlar o kesinti bu keisnti diye.
ama acaipte şaşırıyorum,bu yolu seçen çok insan var.

geçmiş senelerde annemde yaşadık yakınen biliyorum.
sonradanda bir tanıdığımda şahit oldum.
hiç mantıklı gelmiyor bana.
aylık ödemeleri toplamda çekmek isteyince tüysüz bir tavuğa döndürüyorlar o kesinti bu keisnti diye.
ama acaipte şaşırıyorum,bu yolu seçen çok insan var.

bende dusundum ama bu sekılde ayrıntıyı bılmıyordum madem ole uzak dururz demekkı yapan arkadaslarda bılmıyor bende ıstege baglı ssk yaptırdım ıns ondan bıısy cıkmaz

Back
Yukarı