Para biriktirmenin yolları

kendime inanamıyorum... en sonunda ben de bişiler yapmaya başladım...
bireysel emeklilik yaptırdım... 10ar kişilik gruplara yapıyorlarmış ; giriş ücreti yok ... ayda 40tl... 10 yıl ödeyip 56 yaşımda emekli olacağım...

buna bile başlamak benim için süper bişey ... 5 yıldır çalışıyorum... biriktirdiğim tek şey borçtu :kedi:

bunu yeni duydum nasıl bir şey acaba detaylı anlatabilir misiniz?

arkadaşlar benim maaşımı eşim çekiyor giderlerden haberim var ama nedense bu lanet kredi kartı borcu bir türlü bitmiyor. Her ay istisnasız 1500ytl veriyoruz . Neyse yani benim elime ayda 100ytl ancak geçiyor. Gün işinede girdim aylık 50ytlye ama oda 500ytl tutuyor o parayıda eşim tatilde harcamam konusunda tatil için bana harçlık veremeyeceği konusunda ısrar ediyor. Bunun yanında ben 4 eşim 7 yıldır aktif bir şekilde çalışıyoruz yaklaşık 3,5 senedir evliyiz elimizde sadece 9500YTL lik bir arabamız var. oda halen borcunu ödüyoruz. Artık iyice sinir olmaya başladım haklı olarak çünkü gerçekten gereksiz hiç bir şeye para harcamıyorum ama olmuyor bir türlü biriktiremiyoruz. Onun için bende ufak tefek artık eşimden gizli para biriktirmek istiyorum çünkü eşim çok savurgan

merhaba benim anlamadığım da bu çalışan bayanlar neden kartlarını eşlerine verirler gidin paranızı kendiniz çekin bizler para çekmekten aciz miyiz canım .
verilecekse para ya da ortaya konulacaksa beraber koyalım tamam da kartı eşlere verme meselesi de neyin nesi. madem onlar versinler kartlarını bize. durum tersi olsun yanisempatiksalakcinni işlerine gelmez kızlar benden söylemesi baştan hiç alıştırmayacaktınız hala da geç kalmış sayılmazzsınız ben doğrusu böyle şeylere müsade etmedim etmem de. büyüklerimin bir sözü vardır yıllar sonra eli hamur karnı aç kalmak da var el oğlu herşey bir yere kadar evlilikler harika olabilir ama harika sürüp de gitmeyebilir dünyanın bin türlü hali var herşeyin bir sınırı olmalı diye düşünüyorum.zaten eşler birbirini yeterince düşünüyoorsa kartı filan talep bile etmezler bunun adı resmen BENCİLLİK bence...herkese sevgileropuyorumnanaktan

Kızlar ben kendimden örnek vericem,

bundan önce 2 sene kiradaydık kenara bi altın atamadık ne kazandıysak harcadık yedik içtik gezdik.

3 sene evvel ev kredisine girdik, ayda 1500 lira kredi ödüyoruz , 3 yılda 54 binlira para ödemişiz. Biriktir bakalım biriktrebilirsen. Bu örneği vermemdeki sebep borca girmezsen para çar çur oluyor.
İdeallerin varsa ( ev araba yazlık vs) bunların borcuna girmelisin yoksa , Bankadan İhtiyaç kredisi çekip çektiğin parayı Faizle koyup onu aydan aya ödersen getirdiği faizle götürdüğü faiz birbirini eşitliyor sende para biriktirmiş oluyorsun. !!

Kızlar ben kendimden örnek vericem,

bundan önce 2 sene kiradaydık kenara bi altın atamadık ne kazandıysak harcadık yedik içtik gezdik.

3 sene evvel ev kredisine girdik, ayda 1500 lira kredi ödüyoruz , 3 yılda 54 binlira para ödemişiz. Biriktir bakalım biriktrebilirsen. Bu örneği vermemdeki sebep borca girmezsen para çar çur oluyor.
İdeallerin varsa ( ev araba yazlık vs) bunların borcuna girmelisin yoksa , Bankadan İhtiyaç kredisi çekip çektiğin parayı Faizle koyup onu aydan aya ödersen getirdiği faizle götürdüğü faiz birbirini eşitliyor sende para biriktirmiş oluyorsun. !!

Aynen katılıyorum. Biz üç senelik, ablamlar da dört senelik evliler. İkimiz de kiralık eve evlendik. Sonra benim akıllı ablacım ve eniştem -ki maaşı eşimden azdı- ev aldılar borç-harç. Bankadan kredi falan çektiler. Bir buçuk sene sonra borçları bitecek. Bizse hala kiradayız ve haftasonu onların evine taşınıyoruz :)) Onlar da başka bir yerde kiradalar. Eşimin askerliği dolayısı ile ertelendi. Ben askerdeyken taksitleri kim ödeyecek diyor ve haklı ama ailelerimiz bize arka çıkardı. Neyse Allah herkese herşeyin hayırlısını versin.
Bence eşinizi ikna edin ve bir eve girin. Hele ki siz de çalışıyorsanız. Ben çalışmıyorum. Hiç çalışmadım şimdiye dek. Aslında istiyorum evde birşeyler yapmak. Hatta onu araştırmak için girdim bu kez siteye. Neyse çok dağıttım ama bu arada bana da akıl verebilir misiniz? Evde ne yapabilirim?

Maaşından kocasını sorumlu tatn kadınlara, yani maaş kartını eşine kadınları anlamıyorum ya.
Kardeşim sen çalışıyosun sen kullanacaksın o parayı.
Maddi zorluklarda eğer ki eş daha mantıklı harcama yapıyosa tamam verde, öbür türlü verme.
Ki senin eşinde müüsrif biriymiş bence ipleri eline alma vakti gelmişte geçiyor bile...

benim eşimde müsriftir ben de i,i harcıyorum ama artık birikim yapalım deyince adam benim harcamaları kısıyo kendi paşa paşa harcıyo biriktirme diye birşey hiç olmuyo.. üstelik çok harcıyorum diye bana çıkışmaya çalışıyo huzursuz oluyoz .... adam 700 milyonluk altın yaptım kendi harcamamdan adam başı sıkıssa bozdurmaya kalkıyo birikim olsun deyince bağırıp cağırıp küsüyo günlerce... artık bende kazandığımı hem harcıcam hemde çaktırmadan gizliden her ay çeyrek alıp bir köşeye atacam..ev filan alınca ortaya çıkarırım

Bütün yorumları tk tek okudum,
biz evlendiğimizde eşimde bende çalışıyorduk,
eşim müdürdü iyide para kazanıyordu o v giderlerini karşılardı,
benim maaşıma hiç karışmazdı, bende tüm maaşımı kıyaft , kozmetiğe verirdim:((
daha sonra kızım doğdu ayrıldım ben, eşimd kendine bir dükkan açtı kendi işni yapmaya başladı,
işleri rast gitti ve biz evimiz aldık, ama yine ben birikimden bir haber hayatımı yaşamaya devam ettim..
evi eşim biriktirip almıştı..
sonra 2008 krizinde eşimin işleri kötü gitti biz evimizi satmak zorunda kaldık,
yokluğu ilk kez görmüştüm, paranın her kuruşunun kıymetini anlamıştım o dönem,
şimdi işleri toprladı şükür, borcumuz hala var ama ödeyebiliyoruz..
eşim eskisi kadar kazanmıyor ama ben acaip para biriktiriyorum..
her şeyin fiyatına bakıyorum, kıyafete aşırı harcama yapmıyorum,
ekmeği ziyan etmemeye çalışıyorum,
10 kuruşu bile kıymetli sayıp hemen kenara koyuyorum..
insanın başından yokluk geçmeyince paranın kıymeti bilinmiyor kızlar..
Bu arada bi çoğunuz bireysel emeklilik demiş , ben o konudada yazmak istiyorum,
işlerimiz iyiken eşim kendi adına ve benim adıma bireysl meklilik başlatmıştı,
3 sen düzenli ödendi, sıkışınca çekmek istedik ve binbir türlü zorlukla karşılaştık..
8000 e yakın paramız birikimişti, bize verdikeri para sadece 3500 oldu kızlar, yanlış okumadınız yarısından bile azını verdiler, bir sürü kesinti yaptılar.. Yani insan oğluyuz elbet başımız sıkışabilir sağlık problemimiz olabilir, bu parayı bu gibi durumlarda çekemezsek ne işimiz yarayacak..
o yüzden iyi düşünün derim...

nasıl para biriktirdiğinizi komple okudum çok mantıklı şeyler yapıyorsunuz gerçekten benim eşim fabrikada çalışıyor. ayda 1 milyar geliri var fabrika erzak veriyo 2 lt zeytinyağı 5 kg ayçiçek yağı 2 kg pirinç 4kg şeker 500 gr çay... hepsini bitiremiyoruz tabiki kendime 1 litre zeytinyağı ayırıyorum o 3 ay gidiyo geri kalan zeytin yağını satıyorum 2 litresi 12 liraya iyi oluyo şekerle pirinci de satmaya başlıycam yakında :1:... biriktirdiklerimi söyliyeyim bir yarımlık altın bide 75 milyon bide halan yollamış ingiltereden 30 pound. elime ne geçerse atıyorum kenara bakıyorum çeyrek altın parası olunca direk kuyumcudan alıyorum. 2 çeyreği yarım altın yaptım orada hata etmişim arkadaşım söyledi neyse öğreniyorum yavaş yavaş :)

gezmeyi çok seviyorum. para harcamadan da gezemiyorum. bazen elimde ne var ne yoksa harcıyorum. sonraki aysa kendimi eve kapatıyorum. bi tür denge diyelim buna. :)))

biriktirmeye gelince, ihtiyaçmış gibi görünen şeyleri azaltmayınca biriktirmek gerçekten zor! önce o yüklerden kurtulmak lazım. bunu almazsam ölür müyüm diye soruyorum artık kendime. ve genelde de cevap hayır ölmezsin oluyor. :))

kıyafete çok para harcıyordum çalıştığım dönemden kalan alışkanlık takist yapıp duruyordum :78:

tüm taksitleri kapattım

lazımsa alıyorum bişiler yoksa kendimi tutmaya çalışıyorum

ve gördüm ki çok güzel para biriktiriyorum :65:

yatırım amaçlıda her ay bir çeyrek alıyoruz eşimle üç ayda bir de cumhuriyet altını :34:

dar günler için köşeye mutlaka birşeyler atmalıyız

gelen maaşımız belli olduğu için çok fazla birşey atamıyorum kenarıya ama olsun 500tl var kenarda bir tane tam altınım (şu cumhuriyettende büyük olan) 5 tane bileziğim ve 10.000 bi arabamız var o kadar.. ev işine giremiyoruz nasip olursa kayınvalidem emekli olunca alcam diyor 3.5 senesi var emekli olmasına ama bende pek kıyamıyorum açıkçası kadın yıllarca çalışmış didinmiş bize mi vericek diyorum o da benim evim senin evin diyor sen kirada gezerken ben rahat edermiyim diyor tabi herkes kendine göre haklı :6:

bekarım ama evlenince de asla bu konuda değişmeyeceğime eminim!
maaş kartını kocalarına veren kadınları anlamıyorum
ne demek yani ???????
tam tersi de olmasın kocam da vermesin bana maas kartını.
benimde annem babam calısır evin giderleri ortaktır mesela elktrik bbam ödüosa annemde alır su parasını verir mesela.
evlenince senin paran benim param yok hersey ortada olur ama maas kartımı kocama veririm o da bana harclık verir diye bi zihniyeti anlamıyorum anlamayıda düşünmüyorum
kadın biraz ayaklarının üstünde durmalı ve bende varım benimde sözüm geçer demeliii
niye sinirlendiysem birden :)))

bekarım ama evlenince de asla bu konuda değişmeyeceğime eminim!
maaş kartını kocalarına veren kadınları anlamıyorum
ne demek yani ???????
tam tersi de olmasın kocam da vermesin bana maas kartını.
benimde annem babam calısır evin giderleri ortaktır mesela elktrik bbam ödüosa annemde alır su parasını verir mesela.
evlenince senin paran benim param yok hersey ortada olur ama maas kartımı kocama veririm o da bana harclık verir diye bi zihniyeti anlamıyorum anlamayıda düşünmüyorum
kadın biraz ayaklarının üstünde durmalı ve bende varım benimde sözüm geçer demeliii
niye sinirlendiysem birden :)))

Ben de aynı sekilde bekarım ve bu durumu anlamıŞdeğilim..nese ben de şimdi okudum bütün yazıları ve okadar heveslendim imrendim kii..dedim ki ben de para biriktiricem işyerindeki arkadaslarımı da teşvik ettim onlar da para biriktirecek:61:bekarız sonucta simdi biriktiremezsek sonra zor olur:34:

ben maaşımdan mutfak masrafım ve kendi harçlığımı alırım aylık 300-400 eşime veririm oda üzerini tamamlar altın alır.eşim benden daha hevesli çünkü para biriktirmeye ve çok şükür de müsrif değil.
ama ben eşimden habersiz de para biriktirmek istiyorum kötü günümüzde lazım olue diye.
bide eşime bazı masraflar fuzuli geliyor en azından o anlarda kullanırım.

canım biz ev aldık inanki 10 yıl vadeli eşimin maaşı kredi borcuna gidiyor benimkini şu anda bi miktar biriktiriyoruz bi bankada cari hsb var şu an. Bu şekilde elimizden bu para çıksın dedik bana göre iyi oldu daha yeni evliyiz fazla bir masrafımız yok ama bebek olursa onuda düşünmek lazım. eşim maaşıma karışmaz sağolsun ama ben destek amaçlı evimizn borcu bi an önce bitsin diye bu parayı biriktriyorm çünkü 10 yıl dile kolay inş 10 yıldan az bi süre ile btrcez nası fikir....

ha bu arada eşimden habersiz biriktrdiğim paralarda var ne olur ne olmaz kötü gün var iyi gün var sonuçta bu yapın kızlar çok iyi oluyo kandini insan güvende hissediyo....

Bende uzun bir aradan sonra çalışmaya başladım..Kendi ayaklarımn üzerinde durmak çok ama çok güzel. Aile ekonemisine katkısıda çabası tabi..
Bide yeni ev aldık,çok büyük bir meblada kredi çekmedik, büyük kısmını nakit verdik ama kısa vadeli çektiğimiz için aylık 900 tl kredi ödüyoruz.
eşim kredi borcunu ve evin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bende her ay maaşım yatar yatmaz internetten elektrik, telefon,su adsl faturalarını yatırıyorum, çocuklarımnın ihtiyaçlarını karşılıyorum, kendi özel ihtiyaçlarımı alıyorum kalan paramlada, altın alıyorum, henüz işe gireli 4 ay oldu, pek giderim yok, yol ve yemek masrafım hiç yok, pek para harcamıyorum. maaşımın çok yüksek olmamasına rağmen 4 ayda 12 tane küçük altın yaptım:nazar: ayrıca iş yerinden 100 tl güne girdik.. para biriktimek çok güzel insana güven veriyor.

Son düzenleme:
erkeğin ağzının içine bakmıyorsun en azından.acaba yeteri kadar para bırakıcakmı yeticekmi diye düşünmezsin.kendi şahsi ihtiyaçlarını en azından geniş geniş kazanıp geniş geniş harcarsın...

Back
Yukarı