Para biriktirmenin yolları

Eşim de ben de çalışıyoruz çok şükür. Toplamda 2100 tl para giriyor evimize. 2 yaşında bir oğlumuz var. Kirada oturuyoruz 360 tl kira, 350 tl kredimiz, kredi kartı, faturalar, market şu bu derken hiç birikim yapamıyoruz. tek yaptığımız oğlumuz adına bi hsp açtırdım iş bankasından kumbarası var bankanın açabildiği.aylık onu götürüyorum bankaya 150-200tl hsbına geçiyor.tek bunu yapabiliyoruz.ben maaşımdan her ay 2 gr çekilmesi için talimat verdim bankaya birikiyo evvet ama pat olmadık yerden ummadığımız bişi hayda biriken gramlarıda çekiyoruz.. napıcaz bilmiyorum.eşim birikim konusuna pek meyilli değil onu teşvik etmem lazım öncelikle

Ben de yeni uygulamaya başladığım para biriktirme metodumu açıklayayım. Gelen tamamen gittiği ve halen borçlarımız olduğu için buna bir son verme kararı aldım. Öncelikle borçlarımızı taksitlendirdim.Yıllık bütçe yaptım. Ay ay giderlerimizi ve yıllık ödenen kasko, vergi gibi tüm giderleri yazdım ve hepsine limit koydum. Markete aylık 400 harcayacağım gibi... ve çantamda küçük bir deftere yaptığım tüm harcamaları yazmaya başladım. Ay sonunda koyduğum limitlere uyup uymadığımı kontrol ediyorum. Aylık toplam gelirimizi 3 parçaya böldüm. Buna göre gelirin %50 si aylık giderleri karşılıyor. %30 ile taksitlendirilmiş borçlar ödeniyor ve %20'si yok kabul edilerek biriktiriliyor. Böylece 2 ayda 3000 TL biriktirebildim. 2012 için kendime yıllık hedef olarak ev peşinatı biriktime hedefi koydum. Sanırım bazı şeyleri yazınca insanda başarma azmi oluşıyor, en azından bende böyle oldu.

ban de zorunlu olmadıkça kredi kartı kullanmayın derim. sadece taksitler için kullanın mesela. ama öyle kıyafet , giyim için değil. dayanıklı tüketim malları mesela. kıyafetti ayakkabıydı marketti peşin alırsanız bu ay çok harcadım diyebilirsiniz. ben kredi kartı kullanmıyorum. ama eşimin var. iş yeri için lazım. kredi kartının taksitleri içinde bir limit koyun. mecbur değilseniz bir iki taksitiniz bitmeden diğerini almayın. aldıklarınınızı 10-12 taksite böldürmeyin. evde yiyecek konusunda israf etmemeye çalışın ki bereketi kaçmasın. ben genelde 3 ayda falan 20 gr altın bilezik alıyorum. tabi altının gramının kaç para olduğuna da bağlı. mesela 6 aydır mutfak halımı değiştireceğim değiştirmiyorum. o kadar da eskimedi diye. bi de ısrarla eve hiç eşya almıyorum. ahdım var ev sahibi olunca bütün eşyamı yenileyeceğim. birazda bu yüzden para biriktiriyorum.evimin eşyasını alacağım.

geçen yıl sigarayı bıraktım.O zamandan beri altın hesabında para biriktiriyorum.3000tl m oldu galiba.Ama eşimin haberi yok.Eşime kalsa o kadar borç içinde para biriktirmek 50 tl yle 100 tl yle para biriktirmek imkansız bişi.Ama değilmiş demekki.Kendisi oğlu için biriktiriyor oğlunun masraflarını karşılıyor .Kendi ihtiyacı olduğu hayatta kısmaz .İşte bende böle yapıyorum.Maddi anlamda evliliğin bana hiçbi faydasını göremedim:)).Daha çok benden gidiyo valla.

bende yaptıklarımı paylaşmak istiyorum aralık ayında başladım önerilerinizi bekliyorum

gelirimiz:........eşim ve ben öğretmeniz yaz tatilleri hariç gelirimiz ayda 3800-4000 arasında değişiyor.

giderimiz:......
kira: 500
ortak gider:90
yakıt aylık:300 dolar
servis ücretleri:170
elektrik:80den aşağı gelmiyor
telefon:120
internet:35
banka kredisi:1600
kredi kartları: 1300 (nisan ayından itibaren 300e düşüyor)
giyim-temizlik -market alışverişi :almış başını gidiyor :)

baktım ki bu böyle olmayacak ne elde var nede avuçta zaten deprem maddi manevi çökertti evimiz ağır hasarlı çıktı o sırada memlkette gittik yol masrafları ve gittiğimiz yerdeki kişileri bizi söğüşlemesiyle yaklaşık 3milyar masrafımız oldu yok yere ive başladık tasarruf olarak ne yapabiliriz diye:

ilk önce evimizi taşımak zorunda kaldık kiramız 350ye düştü ortak gider de otomatik ortadan kalktı evimiz sobalı oldugu için aylık 300 dolar da ödemiyoruz ekimizde tüm gün okuldayız akşamdan akşama soba yakıyoruz bi ev değiştirmek bize epey kar getirdi.
servis ücreti çok fazl oldugu için okullara yakın bir eve taşındık 170 servis parasıda cebimize kaldı ama oturdugumuz yerden merkeze gitmek istediğimizde yine yol parası ödüyoruz ama o da ayda 50-60 ı geçmez.
yazdan kışlık yiyecekelr çok yapmıştım ve derin dondurucuma bir sürü yiyecek koymuştum şimdi onlar bütçeme kolaylık sağlıyor genelde aldıgım şeyleri büyük boyda alırım mesela şeker alırken burada 25kg satılır ordan alırım yağı 18lt büyük teneke alırım soğanı10kgluk patatesi2okg çuvalla almıştım onları kullanırım mesela dün markette taze fasülye 10tl yi halbuki ben yazdan 10tlye tüm kışlık fasülyemi almış ve birsürü misafirimi ağırlamıştım ondan aylık mutfak masrafım sadece süt ürünleri- et -kıyma-balık-tavuk-temizlik ve abur cubur yaklaşık 150-200ü geçirmemeye çalışıyorum
sonra eve kumbara aldık ve içine sadece 1lira ve 50kuruş koyuyoruz hergün cüzdanda ne kadar bozuk varsa direk kumbaraya biraydır birikiyor dün açtım 85lira çıktı üstünede 15 lira koyup 1gr altın aldım
sonra cüzdanımın kenarına eşim 100lira bende 50lira koyuyoruz zor durum parası diye yani diğer ayın maaşını alana kadar hiç dokunmuyoruz çok acil olmadıkça eğer diğer maaşa kadar kalınca birleştirip bir çeyrek alıyoruz
maaşı alınca bir cumhuriyet altını alıyoruz
ekders ücretini alınca birazda maaştan üstüne koyup bir cumhuriyet daha almaya çalışıyoruz
eğer diyecekseniz neden kredi borcunuzu veya kredi kartınızı ödeyip bitirmiyorsunuz diyorsanız banka kredi borcumuz ödemelerimiz ekim ayında bitiyor eğer toplu ödeme yapmazsak ödenecek parada bir değişiklik olmuyormuş bende taksit ödemeyi tercih ettim
kredi kartı borcumuzda haziran ayında 1300den direk 300e düşecek istesek altın yerine bu borcu kapatırız ama insanız işte limit artınca yine harcarız diye taksit ödemek iyi geliyor ve taksitlerde vade farkı yok peşin fiyatına taksit durumu çünkü deprem sonrası birçok şeyimiz tamir oldu yada yenilememiz gerekti ve biz daha 2010 temmuzunda evlendiğimiz için düğün ödemeleri var bu borçlarda veeee borcumuzn bitince para isteyecek insanlar çok etrafımızda siz iki maaşsınız sizi etkilemez gönderin derler hep derler ondan bitirmek istemiyorum çünkü kolayına hayır diyemem ben

inşallah bu yaz tatilinde il dışı tayin isteyceğiz ve gitiğimiz yer neresi olur bilmiyoruz güzel bir yer olursa ev almak istiyorum ondan şimdiden biraz peşinat biriktirmeye çalıyoruz

bende 2 yıllık bir para biriktirme planı hazırladım çünkü bankadan çektiğimiz iki tane kredi var birisi bu ekimde diğeri seneye temmuzda bitiyor o yüzden bende seneye aralık ayına kadar bir plan yaptım ve bir kısmı altın olarak birikecek bir kısmıda artırdıgım paralarla olacak ama şimdiki paranın ve altının değerini baz alarak 67milyar biriktirmiş oluyoruz tabi Allah nasip ederse keşke bu banka kredileri olmasaydı ama oda bizim istemizle değilde mecburi bırakıldıgımız için oldu şimdide de verdiğimiz kişiden alamıyoruz paramızı mecburen onca borcu ödüyoruz kredininin birisinide eşim düğün yapmak için çekti ama faizli paradan bereket mi olur oldugu gibi gitti nasıl mı o parayla altın alındı sonra aileden birinin ihtiyacı oldu ona borç verildi taaaa2010 yılbaşında ödeyecekti ama hala ödemedi aklıma geldikçe sinir oluyorum öder diyorlar ama kimbilir ne zaman bu sayfayı sürekli takip ediyorum umarım şevkimiz hiç kırılmaz olmadık masraflar çıkmaz

Allah kimseye deprem gibi büyük bir felaket yaşatmasın ama herşeyde varmış bir hayır depremi van da yaşadık ama asıl deprem soyadı kütük bağımızın oldugu dünyamızda yaşadık ve hepsi benim gözümde yerle bir oldu :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bizim borçlarımız olduğundan şuan için para biriktiremiyoruz.ama kendimizce bazı tasarruflarda bulunarak harcamalarımzı baya bi düzene soktuk.
mesela temizlik maddelerine çok düşkündüm.parke temizleyici,parlak yüzey temizleyicisi,banyo için ayrı tuvalet için ayrı ayrı temizleyiciler,yağ sökücü,pas sökücü vs...hep en bilindik markaları kullanırdım.şimdi öyle yapmıyorum.bim marketlerin kendi ürünlerini uygun fiyata alıyorum.market alışverişlerinde(deterjan,yağ,çay vs.) indirimleri takip ediyorum.kıyafet alışverişleri için sezon sonu indirimlerini bekliyorum.her hoşuma gideni almıyorum.gerçekten ihtiyacımız varsa alıyorum.
bütün bunlar bütçemizi öyle bir rahatlattı ki anlatamam.bazı borçlarımız bittikten sonra Allah sağlık,sıhhat verirse para biriktirebileceğimizi umuyorum.

geçen yıl sigarayı bıraktım.O zamandan beri altın hesabında para biriktiriyorum.3000tl m oldu galiba.Ama eşimin haberi yok.Eşime kalsa o kadar borç içinde para biriktirmek 50 tl yle 100 tl yle para biriktirmek imkansız bişi.Ama değilmiş demekki.Kendisi oğlu için biriktiriyor oğlunun masraflarını karşılıyor .Kendi ihtiyacı olduğu hayatta kısmaz .İşte bende böle yapıyorum.Maddi anlamda evliliğin bana hiçbi faydasını göremedim:)).Daha çok benden gidiyo valla.

Evete biriktitiyordum ve yakalandım utandım,1-2 gün konuşmadı benimle sakladığım için ama şimdi iyi düzeldi :)hoşuna bile gitti bir anda 4000tl para çıkınca ortaya:)arabaya katkı.

Merhabalar,

Öncelikle ben 1390 tl maaş alıyorum ve mutfak masrafı, internet ve kendi ihtityaçlarımı karşılıyorum. Evlenirkende kredi almıştım oda maaşımdan gidiyor. Eşimden hiç para almıyorum. Evin diğer ihtiyaçlarını o ödüyor. Aidat , elektrik, su. Ev kendimizin kira derdimiz yok. Eşim kredi ödediğimi bilmiyor çünkü evlenirken ailem çok yardımcı olamadı. Bunu bilsin istemiyorum açıkçası.Bu sefer başlar senin ailen bize ne yaptı diye. Kendi tuzları kuru olduğu için bu gibi seyleri çok anlamıyor. Bende aileme laf etsin istemiyorum. Kredimde uzun vadeli daha bitmesine 2 sene var:( ondan sonra rahatlıyacağım ama şu anda durum bu.
Mutfak masrafına epey gidiyor. eee geriye kalanda beni idare ediyor. Eşim çok harcadığımı söyledi. Mutfak masrafı 2 kişi 500-600 gidiyor. Valla zaten mutfak masrafını ben verdiğim için bende isterim daha az harcamak.
Sizlerden isteğim akıl almak olacak, 2 kişilik bir aile olarak siz ne kadar harcıyorsunuz. Kenarada para atmak istiyorum. Bunu bu kadar para ile başarabilenler var mı?:KK64:

merhaba arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum inşallah bende birikim yapmaya karar verdim ama önce sizlere giderlerimden bahsedeyim ve bana akıl verin ne olur tecrübeli arkadaşlar cevap versin bekliyorum.
ben 34 yaşında altı aylık hamile memur bir bayanım eşimin maaşından bahsetmeden sadece kendiminkini anlatayım size.
3000 maaşım var ama eşim araba aldı arkadaşından 20000 tl borç aldığı için ben arkadaşının borucunu kapatmak için kredi çektim aylık 700 kusur maaşımdan otomatik kesiliyor.yani maaşımı 2200 sayın siz;
lojman parası:400
harçlık:200-250 arası
anneme:300 çünkü hiç kazancı yok vermek zorundayım.
kuaför:50 olsun
kredi kartı:300-400 arasında
gün parası:150
geriye kalanla iyi bir birikim nasıl yaparım bana akıl verin.altınmı dolarmı nasıl bilemiyorum.
ayrıca şu ödediğim 700 lük kredi bana kafayı yedirtecek sanki para boşa gidiyor gibi...
belki burda cevap yazan olur...

merhaba arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum inşallah bende birikim yapmaya karar verdim ama önce sizlere giderlerimden bahsedeyim ve bana akıl verin ne olur tecrübeli arkadaşlar cevap versin bekliyorum.
ben 34 yaşında altı aylık hamile memur bir bayanım eşimin maaşından bahsetmeden sadece kendiminkini anlatayım size.
3000 maaşım var ama eşim araba aldı arkadaşından 20000 tl borç aldığı için ben arkadaşının borucunu kapatmak için kredi çektim aylık 700 kusur maaşımdan otomatik kesiliyor.yani maaşımı 2200 sayın siz;
lojman parası:400
harçlık:200-250 arası
anneme:300 çünkü hiç kazancı yok vermek zorundayım.
kuaför:50 olsun
kredi kartı:300-400 arasında
gün parası:150
geriye kalanla iyi bir birikim nasıl yaparım bana akıl verin.altınmı dolarmı nasıl bilemiyorum.
ayrıca şu ödediğim 700 lük kredi bana kafayı yedirtecek sanki para boşa gidiyor gibi...
belki burda cevap yazan olur...
altın alsan?

para biriktirmek çok zor... özellikl bizim gibi, varsa harcayan çiftler için.. çok çok iyi gelirimiz var evimiz kendimizin ama bankada kuruş paramız yok... bilmiyorum nasıl olacak böyle.. herhalde bir eve bir arabaya bir borca girip ödemek zorunda olunca olacak anca.. diyetisyene para verdiğin için az yemeye başlamak gibi... normalde ne yiyip ne yememen gerektiğini biliyorsun zaten ama olmuyor işte..

ev kredim var en büyük birikimim bu bide bes var yoksa hayatta kenara atamam. bide bu forum sayesinde kumbara işine başladım ama içine hiçbişe atamıyorum kaç gündür

para biriktirmek çok zor... özellikl bizim gibi, varsa harcayan çiftler için.. çok çok iyi gelirimiz var evimiz kendimizin ama bankada kuruş paramız yok... bilmiyorum nasıl olacak böyle.. herhalde bir eve bir arabaya bir borca girip ödemek zorunda olunca olacak anca.. diyetisyene para verdiğin için az yemeye başlamak gibi... normalde ne yiyip ne yememen gerektiğini biliyorsun zaten ama olmuyor işte..

ev kredisi çekin ve oraya aylık ödeme yapın. kiraya da verirsiniz kirası da kredinin bi kısmını öder zaten

bizimde ev kredimiz var benimde çekmiş olduğum bir kredi var. ve kredi kartı borcumuzun asgarisini ödeyebiliyoruz :(
kendime doğru düzgün kıyafet ayakkabı çanta dahi alamıyorum. eşimde aynı şekilde. kış da geldi doğalgazı açıyoruz ne yapcaz bilmiyorum hiç :(

bizimde ev kredimiz var benimde çekmiş olduğum bir kredi var. ve kredi kartı borcumuzun asgarisini ödeyebiliyoruz :KK43:
kendime doğru düzgün kıyafet ayakkabı çanta dahi alamıyorum. eşimde aynı şekilde. kış da geldi doğalgazı açıyoruz ne yapcaz bilmiyorum hiç :KK43:
krediniz ne kadar sürede bitiyo canım ? o süreye kadar dayanın ondan sonra rahatlarsınız inş

Kagithavlu, canim 1 kredimiz 1o yillik diğeri 3 senelik.. Ucu ucuna , denkleştirmeye calisiyoruz iste. Allahım saglik versin calisip odiyicez. Babamlar sağolsun yardimci oluyorlar da.. Allahim eksik etmesin basimizdan

HAKLISIN bizde de durum aynı :(
para olunca harcama yapıyoruz..
biraz birikim yapmamız gerek ..

Back
Yukarı