- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
geçen yıl sigarayı bıraktım.O zamandan beri altın hesabında para biriktiriyorum.3000tl m oldu galiba.Ama eşimin haberi yok.Eşime kalsa o kadar borç içinde para biriktirmek 50 tl yle 100 tl yle para biriktirmek imkansız bişi.Ama değilmiş demekki.Kendisi oğlu için biriktiriyor oğlunun masraflarını karşılıyor .Kendi ihtiyacı olduğu hayatta kısmaz .İşte bende böle yapıyorum.Maddi anlamda evliliğin bana hiçbi faydasını göremedim:)).Daha çok benden gidiyo valla.
altın alsan?merhaba arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum inşallah bende birikim yapmaya karar verdim ama önce sizlere giderlerimden bahsedeyim ve bana akıl verin ne olur tecrübeli arkadaşlar cevap versin bekliyorum.
ben 34 yaşında altı aylık hamile memur bir bayanım eşimin maaşından bahsetmeden sadece kendiminkini anlatayım size.
3000 maaşım var ama eşim araba aldı arkadaşından 20000 tl borç aldığı için ben arkadaşının borucunu kapatmak için kredi çektim aylık 700 kusur maaşımdan otomatik kesiliyor.yani maaşımı 2200 sayın siz;
lojman parası:400
harçlık:200-250 arası
anneme:300 çünkü hiç kazancı yok vermek zorundayım.
kuaför:50 olsun
kredi kartı:300-400 arasında
gün parası:150
geriye kalanla iyi bir birikim nasıl yaparım bana akıl verin.altınmı dolarmı nasıl bilemiyorum.
ayrıca şu ödediğim 700 lük kredi bana kafayı yedirtecek sanki para boşa gidiyor gibi...
belki burda cevap yazan olur...
para biriktirmek çok zor... özellikl bizim gibi, varsa harcayan çiftler için.. çok çok iyi gelirimiz var evimiz kendimizin ama bankada kuruş paramız yok... bilmiyorum nasıl olacak böyle.. herhalde bir eve bir arabaya bir borca girip ödemek zorunda olunca olacak anca.. diyetisyene para verdiğin için az yemeye başlamak gibi... normalde ne yiyip ne yememen gerektiğini biliyorsun zaten ama olmuyor işte..
krediniz ne kadar sürede bitiyo canım ? o süreye kadar dayanın ondan sonra rahatlarsınız inşbizimde ev kredimiz var benimde çekmiş olduğum bir kredi var. ve kredi kartı borcumuzun asgarisini ödeyebiliyoruz
kendime doğru düzgün kıyafet ayakkabı çanta dahi alamıyorum. eşimde aynı şekilde. kış da geldi doğalgazı açıyoruz ne yapcaz bilmiyorum hiç
para biriktirmek çok zor... özellikl bizim gibi, varsa harcayan çiftler için.. çok çok iyi gelirimiz var evimiz kendimizin ama bankada kuruş paramız yok... bilmiyorum nasıl olacak böyle.. herhalde bir eve bir arabaya bir borca girip ödemek zorunda olunca olacak anca.. diyetisyene para verdiğin için az yemeye başlamak gibi... normalde ne yiyip ne yememen gerektiğini biliyorsun zaten ama olmuyor işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?