• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmenin yolları

bende para biriktiremeyenlerdenim birkaç kuruş biriktiriyorum bakıyorum eşim sıkışmış ordan burdan almasın diye vermek zorunda kalıyorum ama çalışan hanımlar için bu zor olmasa gereka.s.

hem topramsın hem kader arkadaşımsın benim :1hug:

ben de elişi yaparak,eşimin verdiği ev harçlığından kalanları bir köşeye koyarak biriktiririm
sıkıştıgımız an oldumu fazla gizleyemem eline veririm
eşimde bende savurgan değilizdir allaha şükür borçumuz harcımız yok kredi kartı kullandığımız halde
eşimin haberi oldugu halde
haberi yokmuş gibi cebinden 5 tl alırım biriktirmek için
öyle anlaştık bu sefer a.s

ben de para biriktirmek için ileri tarihli eft verdim. her ay maaşımdan hesaptan kesilsin diye. ama o yatan parayı azar azar çektim bir şeye yaramadı senağlama

ben de karar verdim her ay bir çeyrek alıp koyacağım bir kenara. anneme hesap açıyoruz kardeşimle. biraz da orada birikecek. annemin harçlığı olacak o para da.

başka biriktirme yolları var mı arkadaşlar?

offf kızlar ooff..birikim olmuyo bu zanada ne yazıkki.iki kişi çalışırsa ancak o zaman olur...bende başlasam bir an önce bir işe..şu oğlanı kreşe vericem ..inşallah o zaman daha da iyi olacak maddi yönden.............

bizde sadece eşim çalışıyo neredeyse 3000 tl maaş alıyo çocukta yok ....aylık 1000 tl bana harçlık veriyo ama hiç bişi biriktiremiyoruz bizde ne kadar gelir okadar gider lafı gerçekten çok doğruymuş ufff!
ama 100 tl mi harçlık verio dedin 1000 tl olmasın canım o 100 tl yi harcıcanmı ? biriktircenmi ? nasıl olcakki :( harcamaları kısmaklada olmuyo sonuçta bir standarda alışıyosun haliyle kısmakta zor gelio kenarada 5 kuruş koyamıyosun bende çok alışveriş yapıyom ama ya :(

Ben donemlik hazine bonosu alıyorum. Mesela ileri tarihli o tarih gelmeden bozduramadıgın ıcın senden uzakta oluyor dolayısıyla bırıkıyor. Hazine bonosu ıcın bıraz bırıkmıs olması gerek. O kadarım yok diyorsanız bankaların likit fonları var oralara yatırabilirsiniz. Likit fonlar tercih edin. Akbanak garanti B tipi likit fonlarından.

ya gercekten paranın bi kıymeti yok markete gidip iki poşet alıyosun 100 ytl den asagı odemıyosun. Bizde iki kişi çalışıyoruz ayda ortalama 2500 kazaanıyoruz ama kıra faturalar ulasım gıda derken elde avucta pek bısey kalmıyo. 300- 400 anca kalıyo e bunlada gunumuzde ne ev almak ne yatırım yapmak ımkansız. Arabaya hıc nıyetım yok zaten masrafı bızı asar...

maaşımı alınca hemen o gün bir kısmıyla altın alıyorum hemen harcamıyım diye zemuszemus genelde 2 yada 3 çeyrek altın alıyorum. bir kenara koyuorum. onları hiç görmüyorum. geriye kalan parayı idare ediyorum.

para olarak da denedim biriktirmeyi ama olmuyor para kolay harcanıyor. altın olunca bozdurmaya kıyamıosun. kaydirigubbakcemile4

turk parasi catir cutur harcaniyor.hic bereketi yok gercekten.50 lira,100 lira su gibi elden akip gidiyor bir gune...ben de hayret ediyordum ordayken....para biriktirmek zor turkiyede

valla ben her ay en az 40 adet 808 fon alıyorum o parayı unutuyorum. Bu yönetmim tuttu, tavsiye ederim ama tabii ay sıkıştım, şuyun borcu bunun parası diye çekmiceksiniz.
viannen41.gif

bizde iş yerinde her ay gün yapıyoruz. her ay gün kimdeyse 50 tl veriyoruz. 10ayda 600 milyon birikmiş oluyor. Kendim olsa harcıcam ama bu gün parası bi nevi borç olduğu için mecbur veriyorum. Sıra bana geldiğindede hemen altın yapıyorum azda olsa birikmiş oluyor.Onun dışında da ihtiyaçlarımdan kalırsa mutlaka çeyrek altın yaparım. Allah herkese iyi günlerde kullanmak nasip etsin birikimlerini.

kendime inanamıyorum... en sonunda ben de bişiler yapmaya başladım...
bireysel emeklilik yaptırdım... 10ar kişilik gruplara yapıyorlarmış ; giriş ücreti yok ... ayda 40tl... 10 yıl ödeyip 56 yaşımda emekli olacağım...

buna bile başlamak benim için süper bişey ... 5 yıldır çalışıyorum... biriktirdiğim tek şey borçtu :kedi:

Bizim evin ekonomik tedbir paketi :)
-Maaş hesaplarımız fonda.
-Şirket harcamalarını kredi kartıyla yapıp nakitlerini ödeme günü gelene kadar fonda tutuyoruz.
-Kredi kartı puanlarını çeyrek altın alırken düşürüyorum nakit az ödemiş oluyorum.
-Market alışverişlerinde yemek kartlarını kullanıyoruz.
-Evimizi kiraya verip işe daha yakın bir yere taşındık. ulaşım giderimiz yok.

Eşimin bana arsa sözü var bakalım hedefi tutturabilecekmiyiz :)

aklıma gelenler bunlar

Bizim evin ekonomik tedbir paketi :)
-Maaş hesaplarımız fonda.
-Şirket harcamalarını kredi kartıyla yapıp nakitlerini ödeme günü gelene kadar fonda tutuyoruz.
-Kredi kartı puanlarını çeyrek altın alırken düşürüyorum nakit az ödemiş oluyorum.
-Market alışverişlerinde yemek kartlarını kullanıyoruz.
-Evimizi kiraya verip işe daha yakın bir yere taşındık. ulaşım giderimiz yok.

Eşimin bana arsa sözü var bakalım hedefi tutturabilecekmiyiz :)

aklıma gelenler bunlar

kısa aralıklarla fon alıp satınca zarar edılmıyor mu :sm_confused: :ecrin_bebek:

xiongmao en kısa süre 1 hafta.
kredi kartı harcamaları yüksek ve süre 1 ay felan oluyor bazen.
Net tutarları bildiğim için aradaki farkı bulmak kolay. Bana karlı geliyor. Bara Bloke olmuyor ve heran kullanabiliyorsun. Değer kaybetme riski yok. Vade derdi kuyumcuda pazarlık derdi olmuyor.

Para biriktirmek söylemesi yapmaktan daha kolay olan işlerdendir. Herkes “para biriktirmeliyim” deyip durur ama bunun için planlı bir şekilde emek harcamak gerekir. Birikim yapabilmek için kazandığınızdan daha az harcamanız gerektiği aşikar. Harcamanızı kısmadan daha fazla kazanmak için daha fazla çalışmak veya ek iş yapmak da başka bir yol tabii ama bu yolun hayatınızdan neler götürdüğünü de değerlendirmeniz gerekir. Para biriktirebilmeniz için bir kaç öneri…

* İşe borçları temizleyerek başlayın. (Eğer borcunuz yoksa bu aşamayı geçin.) Borcunuz varsa öncelikle yaptığınız hataları değerlendirin ve kabul edin. Bu durumda olmanız eğer elinizde olmayan bir durum yoksa (büyük bir kaza, hastalık, işsizlik vb.) çeşitli alışkanlıklarınızın kısacası yaşam tarzınızın bir sonucudur. Örneğin bazı insanlar zengin olmadan zengin gibi yaşamaya çalışırlar. Bu yapılacak en büyük hatalardan biridir ve sonu büyük ihtimalle bir türlü kapatılamayan borçlarla sonuçlanır.
* Para biriktirmenizi engelleyen olumsuz düşüncelerinizden kurtulun. Kalem kağıt alıp olumsuz bir düşünce karşısına olumlu bir düşünce yazın. Polyanna olmayın ama durumunuz ne olursa olsun daha iyi olabileceğine inanın. Eğer siz inanmazsanız bu işe hiç başlamayın. Olumsuz örnek: Kazandığım olduğu gibi gidiyor, nasıl para biriktireceğim? Olumlu örnek: Temel giderlerimden kısıntı yapamayabilirim ama harcamalarımı dikkatli takip edip incelersem bazı ufak kararların nasıl büyük miktarlara dönüştüğünü görebilirim. Örneğin dışarıda yemek içmek yerine biraz evde kendim hazırlarsam bütçeme yaptığı olumlu etkiyi görebilirim.
* Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Alışkanlıklarınızdan bir gün hemen kurtulamazsınız. Bir davranışın alışkanlık olabilmesi için belirli bir zaman dilimi ve tekrar gerekir. Bazı kötü alışkanlıklarınızı yavaş yavaş değiştirmeye çalışın.
* Harcamalarınızı bütçe yaparak analiz edin. Temel giderler (gıda, sağlık, eğitim vb.) dışında para biriktirmenizi engelleyen harcamalarınızı tespit edin. Bu harcamalarınızdan hangilerini kısabileceğinizi değerlendirin. Keyif veren bazı harcamalar (içki, sigara vb.) bazen kısılabilir. Tamamen hobilerinizden vazgeçmeyin ama periyotlarını azaltın veya alternatif üretin. Sinemaya gitmek yerine evde film izlemek gibi…
*

* 1 YTL deyip geçmeyin. Bütün harcamalarınızı kuruşuna kadar takip etseniz o kuruşların nasıl da birikip onlarca liraya dönüştüğüne hayret edersiniz. Bunun en basit örneği market alışverişlerinde yaşanır: 20-30 YTL’lik pahalı bir ürün almayıp 2-3 YTL’lik çok ürün almışsanız kasadaki toplam tutarı görünce şaşırıp “ne aldım ki?” dersinizi kendi kendinize. Hatta bazen toplama inanmayıp kendiniz bile toplarsınız. Bazen cep telefonu görüşmelerinde de olur benzeri. Ama her defasında toplamın doğru olduğu gerçeğiyle yüzleşirsiniz.
* Tutturabileceğiniz hedefleri bir takvim boyunca belirleyin. Örneğin “6 ayda 5000 YTL biriktireceğim” gibi. Para biriktirememekten şikâyet eden biriyseniz, aylık ortalama 1000 YTL geliriniz varsa ve ayda 500 YTL para biriktirmeyi hedeflediyseniz büyük ihtimalle bu hedefi tutturamayacaksınız.
* Son olarak yatırım araçlarını öğrenerek biriken paranızı nasıl değerlendireceğinize karar verin.

alıntıdır

ağzı dar güzel bi vazomuz vardı,onu kızıma kumbara yaptık.ben her alşverişimde hep kağıt para kullandım,bozuk paralara dokunmadım.her akşam eşim de ben de bozuk paraları vazoya attık,3 ayda 400 lira birikti,onunla da kızımıza güzel bir bilezik aldık.

zaten her ay eşim ve ben birer altın alıyoruz ayrıca maaşlar atık bankalara yatmak zorunda biliyorsunuz,bankaya talimat veriyorsun,her ay istediğin bir miktarı direk senin adına biriktiriyor.

Bir de almayı düşündüğünüz birşey varsa,arsa ev gibi en iyisi harç borç direk almak,para biriktirmeyi beklersen mümkün değil olmuyor.Borç yiğidin kamçısı demiş atalarımız.

konuyu görünce yazmak istedim eşim çalışıyo ben öğrenciyi 2 de çocuk biri kreşe gidiyo 550 kreşe 1100 eve aylık elime 3.750 giriyo ve biz darlık çekiyoruz hiç birikim yapamıyoruz evdekilerde gitti malesf kredi kartı borcumuz var 4milyar civarı ne yapacağımı bilemiyorum biz hiç para biriktiremiyoruz eşim bu sene askere gidecek kasım gibi en iyisi gidene kadar borcu kapatmak döndükten sonrada para biriktirmek ben zengin bi ailenin kızıydım eşimin ailesini de durumu iyiydi bize bu sene evde alacaklardı allahın belası kaynımın borçları yüzünden bütün mallar satıldı ama artık harcamalrı kısma dönemi

merhaba arkadaşlar benide alın aranızaaa::) yengemle beraber bi karar aldık 15 ağustosa kadar ikimizde para biriktiricez 100 tl ben 100 tl yengem vee 15 ağustos tam doğum günümde hemen kuyumcuya gidip bana altın alıcaz.. 15 eylüle kadarda yengem için biriktiricez bakalım nereye kadar yapıcaz bu şekilde birbirimize borçlanıyoruz başka türlü olmuyor hayırlısı artık ne yaparsak kar :):)

Back
X