• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmenin yolları

sevgili arkadaşım kiradan mı yoksa kendi evinizden mi oturuyorsunuz onu açıklamamışsınız.benim eşimde memurdu şu an emekli oldu.ama ben kiradan oturmuyordum ama kendime pirensip edinip kiradan oturyormuş gibi yapıyordum onun parasıyla yatırım yapıyorduk.nekadar gelirin varsa okadar gider diye hiç birşey yoktur.çocukların geleceğini garantiye almak lazım onların önünden aşacakları çok uzun bir maraton var.eğerki sizler bu maaşla birşeyler artıramıyorsanız nedim.esnlikler dileklerimle

ben suan okuyorum ama 3 sene boyunca hem okudum hem calistim yani haftasonlari calistim ve böylece para biriktirmeye calistim. ehliyetimi kendim ödedim (2000 € ya yakin) birde Türkiyede hesap actirdim. ve burda "Bausparvertrag" denilen birsey var (kusura bakmayin türkcesi yok galiba) oraya her ay kontomdan 43 € kesiliyor ve belli bir süre sonra istersem o parayin tamamini geri alabiliyorum yada istersem hem o parayi veriyorlar birde üstüne fdüsük faizli kredi cekibiliyorum. mesela 5000 € biriktiye ya o 5000i alabilirim yada hem 5000i birde düsük faizli 5000 € kredi.
suan calismiyorum ama calisinca biriktirmeye devam edicem...

bende parabırıktırırım kısatlamam kendımı ama hep kenardaparam vardır
evlı degılım farklı olabılırama kısıklıkle alkalı
kenardaparam yokken rahatsız olurum
gunlerıyı oluyo parabırıktırmede

Hergün köşeye 1milyon koyun birikir elbet kaydirigubbakcemile3 ama ne kadar zaman alır orasını bilemem tabi :1closedeyes:

Eşim akşamları evden geldiğinde ceplerini boşaltıyo..bozuk paralar filan.Al cüzdanında dursun diyo lazım olur bozuk para diye..Bende tamam diyorum.Kendime bi kutu yaptım.evin neresinde bi bozuk para bulsam ,50 kuruşlar da dahil, hemen atıyorum o kutuya.İnanaırmısınız evlendiğimden beri yani 9-10 aydır 7 çeyrek aldım o paralarla.geçen gün acil kaptmamaız gereken bi kredi kartı borcunu kapattık o çeyreklerle de..İnsan birikmez sanıyo o ufacık bozuklarla ama birikiyo kızlar...Tavsiye ederim..:hooray:

harçlık sistemi getirin kendinize. Ben çok küçük yaşta harçlık almaya başlamıştım, 3 yaşındaymışım. Tabii o zamanlar paranın değerini bildiğimden değil, değiş-tokuş yöntemi sanıyormuşum sanırım. Yani bu madeni parayı verirsem bana sakız verirler, bunu verirsem dondurma.

Tabii o kadar erken olmasa da olurmuş diyorum bazen:) Bu arada 6-7 yaşındayken de bankada hesabım açılmıştı(annemin üzerinden tabii,peşinatı o vermiş) o zamanlar 6 ayda bir bankaya gider cüzdana işletirdik.

yıllar sonra ev alırken, o çocukken biriktirdiğim az da olsa para, bu evimizi kaçırmamızı önledi. Çünkü az da olsa eksik vardı ve tıkanmıştık, ilaç gibi gelmişti.

üniversitedeyken de çalışıyordum ama bu sefer kendime harçlık vermeye başlamıştım. O part time işlerle hem yol-yemek-okul masrafımı çıkarıp hem de tatile gidip, kendime bilgisayar bile almıştım.

tasarruflarınızdan zevk almaya çalışın. Etkili bir yöntem de liste tutmaktır. Nereye ne kadar harcadığınızı yazılı olarak görürseniz. Nerelerden tasarruf yapabileceğini net olarak görürsünüz. Benim artık yaşam biçimim o evreleri de aştım, lsite tutmaya da ihtiyacım kalmadı. Zaten durumuma göre harcıyorum, ve tasarruf imkanım varsa yapıyorum. Gelirim o ay fazlaysa kendimi biraz şımartıyorum. Ama her zaman az da olsa birikiyor.

Maaş hesabım da elma hesabı, az da olsa üç beş kuruş geliyor vadesizde bile. Biriktikçe vadeliye aktarıyorum. Evde para-altın biriktirmek bana göre değil. Günlere gelince annemin birçok arkadaşı bu şekilde birikim yapabiliyor. E ben annemin kızı olduğuma göre annem gelenleri gideceği yerlere götürüyor, aynı altınlar dönüyor yani:)

kendinizi şartlandırıp gerçekten ihtiyacınız olmayan şeyleri almadığınızda çok rahat birikiyor :) mesela beğendiğim bir şeye eğer ihtiyacım yoksa diyorumki bunu almasamda olurmu olur o zaman alma! :) damlaya damlaya göl oluyor gerçekten.ve para biriktirmenin mutluluğu onu aldığımdaki mutluluğumdan çok daha fazla oluyor.heleki güzel güzel planlarınız varsa dahada keyifliihihoyyyt buarada ben henüz öğrenciyim :)kumbaralarımıza bereket:teytey:

ayy bizde asla biriktiremiyoruz.kredi kartlarını atmadanda biriktiremeyiz bu gidişle.anlamıyorum ki o kadar alısveriş yapmadıgımız halde nasılda acılıyor borc limiti.feci birşey.yakında bebeğimiz olucak.ozaman hiç birikmez heralde.allah kolaylık versin bizlere

ayda 3200 kazanıcam da 2009 fiestaya para arttırmicam oyyyyy. ama gelir neyse gider o oluyor nedense. aldığın para tam denk geliyor. yok o yok şu derken elde var sıfır :)

nakit para biriktirmek imkansız gibi bişey.en iyisi bir yere mecburiyetten borçlanmak.yani banka maaşınızdan otomatik olarak çekecek.
tıpkı benim gibi.banka ile görüşüyorsun.senin maaşından senin belirlediğin bir miktar otomatik olarak birikiyor.
başka tüerlü olmaz yani

ya isteyince her türlü birikiyor az ya da çok yeterki kesin karar verip kendimize hakim olabilelim kaydirigubbakcemile

cok zor para bırıktırmek ..
sizler bide evlisiniz , ev geçindirme , çoluk cocuk derdi var.
ben ne halt yıyım :)))
bekarım..
ailemle yaşıyorum..
maaşım bir ev geçindiricek düzeyde..
ama hala para bırıktıremıyorum !!..
neden? alışveriş tutkuma yenik düşüyorum her seferinde..
gezmeyide çok seviyorum,gece çıkmaları filan..haliyle pahalı oluyor..
ayrıca arabamda çok masraflı , benzindi ..ıvırdı zıvırıd..
çoğu zaman babaşimden takviye alıyorum :((

bende biriktemiyorum elimize az para geöiyor 500 ev kirası veriyoruz faturalar dogalgaz derken onlarda toplamında400 falan oluyor kredi borcu falan derken eşimin parası bitiyor benimde maaşım az..birde bebk için doktrora gidiyorum her ay 120 oraya gidiyor ayrıyetten ilaç igne paraları zaten ona yetemedik önceki kiradan depozito kalmıştı onu bozdurup aldık ilaçları birikmiyor yani para borç olunca neyi koyacaksın köşeye 500 limiti olan kart var o bile doluyor elde para kalmayınca.ama ben bozuklukları köşeye kumbaraya atıyorum öyle biriktirmeye çalışıyoruz.. kızlar ya bu bireysel emekliligi açarmısını biraz aylıkmı ödüyorsunuz bankaya şartları nedir ne kadar ödüyorsunuz ne kadar süre ödüyorsunuz.??netten arattım pek bişe anlamadım..yardımcı olurmusunuz nedir bu tam olarak?

ben biriktiriyorum ..
borcu çıkarıyorum
faturları hesaplıyorum tahimimce
akbil parası
tahmini mutfak parası
100 tl hava parası bırakıp gerisini bankaya atıyorum

insan dara düşmeden paranın kıymetini anlamıyor ben evliliğim süresince bunu anladım...
ilk evlendiğimiz günlerde resmen sudan çıkmış balığa döndüm..
boyumuzu aşan borçlar...
takmaya doyamadan bozdurulan bozulmak zorunda kalan altınlar..
ekmek dahi alamayacağımız duruma düştüğümüz hatırlamak istemediğim lanet günler......

ve sonrasında dank diye aklımın başıma gelmesi...

şimdi 50 kuruşun bile değeri büyüktür gözümde..
insan ne oldum değil ne olacağım demeli bence ana prensip bu olmalı..
büyük borçlar bittikten sonra elime geçen üç beş kuruşu eşimden saklı biriktirmeye başladım..
bir gün baktımki 70 liram olmuş:)
kimine göre küçük olan bu mebla benim için mutluluk sebebiydi...
eşim bile şaşırmıştı benim birikimime ve oda destek olmaya söz vermişti..
sonra havlu işleyip sattım eşe dosta ve çeyrek altın yaptım bir kaç tane..
öyle öyle damlaya damlaya 400 tl oldu..
sonra 3 altın ki(bunları en kısa zamanda paraya çevireceğim)
1milyarı tamamlıyım bi hemen vadeli hesaba atacağım..
Allah dar gün göstermesin ama geleceğe yatırım şart..
minicikte olsa kendinizi güvende hissedeceğiniz bir birikiminiz şart bence....

bizde hiç biriktiremiyoruz gelirin ne kadara çoksa giderde öyle oluyor malesef eşimin çift maaşlarında biriktirelim diyoruz ama yine olmuyor o paranında yeri çıkıyor birektiremiyosak en iyisi ihtiyacımız olan bişeyi alıp taksit ödemek en azından mal sahibi oluyosun

calısan bir bayanım
maaşımı 1 senedir hep eşim cekiyor
hamilelik doğum falan uğraşmadım pek para işleriyle
o da faturaları falan yatırıp ayırır kalanı
ayda 500 atmaya calısıyoruz
ama paranın değeri yok
biriktir biriktir
gene de bişey almaya kalkınca kuş kadar kalıyor bütün birikim
öfff

arkadaşlar bireysel emekilik diye bir ürün var 10 yıl düzenli ödeme ve 56 yaş sınırı olmak üzere emekli olabiliyorsunuz.minümüm yatıracağınız tutarlar devlet garantisinde devlet tahvili ve hazine bonolarında değerlendiriyor yani devletin desteklediği devlet garantili bir ürün.ayrıca ödediğiniz tutarları vergiden de düşebiliyorsunuz.bende var o şekilde küçük küçük birikim yapmaya çalışıyoum tavsiye ederim.özellikle bayanlara....

bende biriktemiyorum elimize az para geöiyor 500 ev kirası veriyoruz faturalar dogalgaz derken onlarda toplamında400 falan oluyor kredi borcu falan derken eşimin parası bitiyor benimde maaşım az..birde bebk için doktrora gidiyorum her ay 120 oraya gidiyor ayrıyetten ilaç igne paraları zaten ona yetemedik önceki kiradan depozito kalmıştı onu bozdurup aldık ilaçları birikmiyor yani para borç olunca neyi koyacaksın köşeye 500 limiti olan kart var o bile doluyor elde para kalmayınca.ama ben bozuklukları köşeye kumbaraya atıyorum öyle biriktirmeye çalışıyoruz.. kızlar ya bu bireysel emekliligi açarmısını biraz aylıkmı ödüyorsunuz bankaya şartları nedir ne kadar ödüyorsunuz ne kadar süre ödüyorsunuz.??netten arattım pek bişe anlamadım..yardımcı olurmusunuz nedir bu tam olarak?

arkadaşlar, bireysel emeklilikle ilgili bir başlık var:

http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa/237917-bireysel-emekliligi-olan-var-mi.html

avantajları, dezavantajları paylaşılmış, dikkatinize! 55 yaş dolmadan alınınca kesinti oluyormuş. hiç para biriktiremeyenler için zorunluluk getireceğinden belki faydası olabilir diye düşünülüyor ama benim aklıma pek yatmıyor açıkçası. az da olsa anaparadan kaybedeceksen, vadeli hesaba yatırsa insan daha iyi diye düşünüyorum.

Back
X