• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmenin yolları

Vallahi bu zamanda para biriktirebilen arkadaşları ayakta alkışlıyorum :delphin:delikafadulden.Ben bunu hiçbir zaman başaramadım zaten iki kuruş biriktirip üç kuruş harcarım

biz de eşime, bana ve oğlumuza emeklilik yaptırdık. Her ay otomatik olarak onalra para veriyoruz.

kredi kartları batırıyor.

Çocuksuz arkadaşlar, çocuk olana (hadi bilemedin okula başlayana kadar) ne yaparsanız akrdır. Zira çocuk olunca harcamalar çook artıyor. Hele okul paraları insanı batırıyor.

Evlendikten sonra 5 yıl çocuk yapmadık ve o zaman biriktirdiğimiz parayla ev ve araba aldık. Çocuktan sonra doğru düzgün bişi biriktiremedik. Hele okula başladığından beri hiç biriktiremiyoruz:(

Merhabalar,
Ev ve arabada en büyük yatırım..Bunu yapabilmiş olmanız bile iyi bence Türkiye şartlarında..Sevgiler..yerimseniben

ben de parayı az biriktirebiliyorum. aldığım ücrete ve şartlarıma göre daha çok biriktirmem lazım. ben artık ileri tarihli eft talimatı verip aidat öder gibi tasarruf yapacağım. bir de sanal altın almak var aklımda
başka önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Vallahi bu zamanda para biriktirebilen arkadaşları ayakta alkışlıyorum :delphin:delikafadulden.Ben bunu hiçbir zaman başaramadım zaten iki kuruş biriktirip üç kuruş harcarım

bende aynen valla para biriktiririm sonra birikeni aman nolcak öbür ay biriktirdiğimi harcamam bu sefer böle olsun diyerek harcarımşakkıdı

benim ezelden beri hiç para biriktime sıkıntım yoktu ama bekarkene açıkçası gereksiz harcamalarım vardıa.s nişanlımla tanışıp düğün tarihi de belli olunca ikimiz de önlem planları yapmaya başladık şöyle ki:
-ilk iş kendime bi kumbara aldım ofisteki masama koydum. ilk aydan yaklaşık 80 tl biriktirmiştim
-kuaför harcamalarımı kestim. eskiden saçlarım röfleydi her ay ortalama 200 tl gidiyodu. artık sadece kaş,bıyık için gidiyom ayda 10 tl ye geliyo, saçımı da evde boyuyom o da yaklaşık 10 tlkaydirigubbakcemile2
-nişanlım sigaradan kısmaya başladı
-eskiden haftada 2kez dışarda buluşurduk ayda yaklaşık 100 tl yeme içme masrafımız oluyodu. artık haftada bi gün birimizin evine gidiyoz paramız cebimizde kalıyo
-mecbur kalmadıkça makyaj malzemesi ve kıyafet almıyorum en önemlisi kredi kartlarıma elimi bile sürmüyorum...

böyle böyle bi hayli farketti bütçemiz...Allah hepimizin yardımcısı olsun valla zor işler

biz evlendiğimiz günden itibaren önce araba sonrada ev için bankadan kredi çektik sürekli bankaya borçlandık.faiziyle geri ödeme yaptık ama başka türlüde eşim birikim yapmazdı gibime geliyo.savurgan sayılmaz ama pek parayada acımaz.
sonuçta bu şekilde 7 yılda ev sahibi olduk.şimdi 2 sene daha bankaya taksit ödeyeceğiz
bankaya borçlanınca mecburen önce orayı ödüyoruz maaşın kalanınıda ay sonuna kadar yettirmeye çalışıyoruz.böylelikle birikim yapmış oluyoruza.s
ama 2 sene sonra hiç birikim yapamayız 3 çocuğum var.onlar okula başlıyacaklar.okul masrafı yeme içme giyim faturalar derken gelen maaşın hepsi gidersırnaşık şeysırnaşık şey

bende eşimde çalışıyoruz allaha şükür gelirimizde iyi.kimseye muhtaç degiliz.ama 5 kuruşta biriktiremiyoruz...birikmiyo birikmiyo birikmiyo....

eşim masraflara ödemeleri yaptığı için onun parasını yiyoruz.bende gerekli ihtiyaçları alıp ayda artık elimizde ne kadar kaldıysa bankaya yatırıyordum.2 senede 14000 küsür para birikti.Daha sonra eşim ev kredisi çekti üzerine de bu parayı birde kattık katıştırdık ev aldık.
ordan gelen kirayı krediye yatırıyoruz.sonra tekrar aynen ay sonunda artan paramızı bankaya koyuyoruz.hiç dokunmuyoruz.böylece hem kızım için hemde ilerde bizim için güzel yatırım oluyor.

canım aldıgın parayı tumunu verıpte 100 tl elınde alıyomus sadece oncelıkle terık edıyorum senı 100 tl ıle bır ay gecınebıldıgın ıcın .neyse durumunu anlayabıldım ve durumuna gore onerıde bununucam .elindeki 100 tl ıle her ay bır tane altın al yada bır kısmını ayır ama esın bılmesın bunu ve gerı kalanı ıcınde gune falan gırme derım nıye dıyceksın zaten elındekı para bellı 50 sını gune verıceksın 50 sını bır koseye ayırıcaksın elde ne var sıfır sonucta ınsanlık halı sende calısıyosun ve elınde para olmalı o yuzden gunun bı getırısı yok paran bıyerde toplanıyo her ay elındekı paranın bır kısmını ayırsan bıle kardır ve ılerısı ıcın cok ıyı olur ayrıca evde elıne gecen bozuk paraları falanda at kızının kumbarasına onuda esın bılmesın yanı kendını cok fazla sıkmadan yap anlatabıldımmı canım zaten fuzulı masrafın yok hadı kolay gelsın ınsallah ıse yarar bıseyler cıkar

evlendiğimizde birikim yapıyorduk 2 sene güzel yaptık...
ama bu sene eşim askerde ve ben bebeğimden ötürü izindeyim maaş almıyorum...dolayısıyla eşimin kazancıyla ancak geçiniyoruz diyebilirim...
haziranda neyseki eşimin askerliği bitiyor ve bende işe başlıyorum...çocuk olunca masraflar artıyormuş bunu gördüm...hele okula başladıklarında daha da artar...ne biriktirsek kar şimdi...

bizim borcumuz çok o yüzden biriktirme gibi bir imkanımız yok
araba taksiti ödüyoruz kredi kartları derken zar zor geçiniyoruz
eşim maaşı eksi bakiyede 3 ayda bir ikramiyemiz varda şükür onla kapatıyoruz borçları
biraz rahatlıyoruz
yaz geldi izne çıkacaz yine batacaz
eylülde rahatız ama inşallah raahtlıcaz biraz
gerçi ondan sonra da kredi borcumuz var 9000 tl onu ödicez sonra kardeşime var 5000 onu ödiecz
2010 ocakta rahatız çok şükür
ondan sonrada artık para biriktirccez benim maaşıma dokınmıcaz
onun kini yeriz artık

eşimde bende calışıyorummm
henüz ortada bi hiç den başka bişey yokkk:roflol:
nereye kadar böğle gider meçhulllCADIARZU

Herkese tavsiyem bireysel emeklilik yaptırın inanılmaz güzel avantajları var en ucuz emeklilik planı 80 lira her ay 80 lira yatırarak geleceğiniz için çok güzel birikim yapmış oluyorsunuz

ben de biriktiremiyorum... yetinemiyorum ki ... zaten öğrenim kredisi için bankadan kredi de alacağım...
şu metal kumbaralardan verecek bir tanıdığım bana ... sadece bankanın açabildiklerinden... ne atarsam kar ... çünkü diğer türlü lazım olduğunda hemen alabilirim...

bende bireysel emekllik yaptım ama
pişmaım ya
cuma günü yaptırdım
erteletmeyi düşünüyorum
kızlar bu faiz olur mu ya
ben faizle uğraşmak istemiyorum da

valla benim eşime kalsa kenarda üç kuruşumuz olmaz ama ben allahtan savurgan değilim her ay bankaya üç beş kuruş atıyorum birde günlere katılıyorum ordan gelen toplu parayıda hiç harcamadan kenara atıyorum oda iyi oluyo

bizimde annemlere altın borcumuz vardı.araba almıştık.her ay 2 cumhuriyet atmak lazımdı.altın da uçtu zaten.eşim öğretmen ben çalışmıyorum.anlaşma yaptık.ocakta devraldım maaşı.tüm giderleri yazdım her ay ajandaya.kredi kartı harcamalarını ona göre yaptık.açılmadık böylece.eşimle bu konuda anlaştığımız için dikkat ettik.baya toparladık.ama yaz geliyo.zor olcak.memleketlere gidilcek.maaş anca benzinlere gider.

Back
X