• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmenin yolları

ne güzel ya... ben de başlamak istiyorum para biriktirmeye... 4 yıldır nerdeyse çalışıyorum ama sadece borçlarım var :( tabii ailemden başka bir şehirde yaşayınca herşey masraf... borçlarımı biraz azaltayım ben de her ay 50ytl bile olsa unutucam bi miktar para :) gaza geldim sayenizde... inşallah bahara başlayabilirim...

evet arkadaşlar az da osa biriktirin.. hayatın ne getireceği belli diil.. hastalık var sağlık var.. iyi gün var kötü gün var.. ne olur ne olmaz..azda olsa heray atın kenara bişilerr..damlaya damlaya göl olur!!

Merhaba.bizde 2 Kişi çalişiyoruz.yaklaşik Elimize 2000-2500 Ytl Arasi Geliyor.kira Derdmiz Yok çok şükür.ben De şu şekilde Para Biriktiyorum.eşim Aldiği Maaşi Bana Veriyor.ben önce ödemeleri Ve Masraflari çikiyorum Toplam Kazançtan Mesela 1000 Trl Mi Kaldi 600 Ytl Si Kenara 400 Ytl Ile Idare Etmeye çalişyorum.bu Aralar çok ödemem Var.bittikten Sonra Ben Tüm Maaşimi Biriktirmeye Başlicam.eşim Ne Gitirirse Onunla Idare Edicem.başka Türlü Para Birikmez.bazi Arkadaşlarinda Dediği Gibi Hiçbirşey Yapamazsaniz 1'er çeyrek Kenara Atmaya çalişin.bu Zamanda Kimseye Muhtaç Olmamak Için Bişeyler Yapmak Gerekiyor.hele Ilerde Olacak çocuklarimizi Düşünürsek.....

ben para biriktirmede iyice uzmanlaştım ufak tüyolar vereyim size de.mesela güne girmek süper fikir aman bu sefer de vermiyeyim diyemiyosun çünkü,mecburen birikio.eşimin verdiği harçlık neyse göze batmıycak bi kısmını hemen bi kenara ayırıyorum.5 10 farketmez,paraya göre 100 e kadar çıkıo ayırdığım para,alışverişe çıkarken asla yanıma gerekenden fazla para almıyorum,5 10 birşey artarsa onu da harcanmış sayıp bikenara atıyorum.bozuk para birktiririm yıllardır size de öneririm.bir kuyumcunuz olsun mutlaka,benim var zaman zaman taksitle altın alıyorum,kendimi borçlandırmış oluyorum böylece.para biriktirme çekmecem var,oraya koyduğum parayı ölüm kalım meselesi olmadığı sürece asla harcamıyorum.sonuca gelince,birktirdiklerimle biraz da borçlanıp kendime araba aldım,biraz daha biriktirdim şimdi modelini yükseltmek istiyorum,bir de yazlık bakıyorum laf aramızda :))tasarruf iyidir,içinizdeki alışveriş canavarını durdurun :))

biz de erkek arkadaşımla çok para harcadıgımızı farkettik
ben ögrenciyim,o çalışıyor.ilk başta bozukluklarla başladık.çünkü o bozukluklar hep sakız,dondurma gibi gereksiz yerlere öylesine gidiyordu.sonra baktık kumbara doluyo o her gün 10 ytl atmaya başladı.ben de 2 ay tutumlu oldum 120 ytl koydum.5-6 ayda 900 ytl biriktirdik.çok yapmnak istediğimiz bişi vardı,onun için harcadık.şimdi yine biriktireceğiz.:teytey:

valla okuduklarını duyunca çok sinirlendim açıkçası bu ne demektir ya kızım bu ülkede asgari ücretle geçinmeye çalışan binlerce insan var senle eşinde biraz şükretmesini bilin isterseniz 3200 ytlt kaç kişi alıyo şu ülkede ayı yağı fazla bulunca bi yerine bularmış sizdekide o hesap aklınızı başınıza toplayın bence bir an önce sende eşinden bu kadar şikayetçiysen kendi maaşını kendin çek ve bankaya yatır onun maaşınıda ev ihtiyaçları için kullanın yada sadece seninkini böyle bişey olurmu ya......

örneğin alışverişemi gittim fazla harcamamk için yanıma 100 ytl alırım onunla alabildiğimi alırım aslında kredi kartını bilinçli kullanırsak faydası war başkasına muhtaç olmaktansa bazı harcamalarımı kısarım yarının ne olacağı belli değil kimsenin kimseye faydası yok

ben para biriktirmede iyice uzmanlaştım ufak tüyolar vereyim size de.mesela güne girmek süper fikir aman bu sefer de vermiyeyim diyemiyosun çünkü,mecburen birikio.eşimin verdiği harçlık neyse göze batmıycak bi kısmını hemen bi kenara ayırıyorum.5 10 farketmez,paraya göre 100 e kadar çıkıo ayırdığım para,alışverişe çıkarken asla yanıma gerekenden fazla para almıyorum,5 10 birşey artarsa onu da harcanmış sayıp bikenara atıyorum.bozuk para birktiririm yıllardır size de öneririm.bir kuyumcunuz olsun mutlaka,benim var zaman zaman taksitle altın alıyorum,kendimi borçlandırmış oluyorum böylece.para biriktirme çekmecem var,oraya koyduğum parayı ölüm kalım meselesi olmadığı sürece asla harcamıyorum.sonuca gelince,birktirdiklerimle biraz da borçlanıp kendime araba aldım,biraz daha biriktirdim şimdi modelini yükseltmek istiyorum,bir de yazlık bakıyorum laf aramızda :))tasarruf iyidir,içinizdeki alışveriş canavarını durdurun :))

süpersin ya... çok özendim sana... ya ben deistiyorum para biriktirmeyi çok ama hep böle ani masraflar çıkıyor bi türlü başlayamıyorum... mesela telefonum bozuldu ... durup duruken telefon almam lazım şimdi...offf :1no2:

merhabalar..
bende acayıp para bırıktırenlerdenım ve bır solukta harcayanlardanım malesef :kızgın:
ama bak çözüm yolları tavsiye edebilirim..
1-9aylık bır kızım var her ay ası olur (güya) her ay ası parası hıc bıtmes 120 ytl..:hooray:
2-2 tane günüm var biri 50ytl 2. 30ytl 30ytl lık olan gunum bıttı ama kocam bıttıgını bılmez...:hooray:
3-her ay kendıme 50-100 ytl harclık alırım..
4-agilerimizi(asgari geçim indirimi) onlara ben çökerim..:teytey:

ikimizde calıısyoruz evımıze ortalama 2000 ytl grıyor. esımde cok kolay harcar para..
boylece ortalama aylık yaklasık 200ytl kırpıyorum :)
ve 2gun oncede zorunlu bırıkım sıgortası yaptırdım :)) zarar hıc yok yenı bır fırma avantajları süper..süprizzzzz
yıne ay bası gelıyor gelsın enım paracıklar.. vay benım zavallı kocam :içelim:

bende bir aydır çalışıyorum hamiş olduğum için ekimde çıkıcam işten ama ocakta iş başı...eşim 750 ben 450 alıyoruz ben yeni başladım ya ufak tefek ihtiyaçlar var onları alınca birikim yapıcaz ben çalışmadan önce eşimin parasıyla güçde olsa geçiniyoduk şimdi benimkini kenara atmayı düşünüyoruz...bide daha önceden beri yaptığımız bişi var cebimizdeki bozuk paraları kumbaraya atıyoruz ne çıkarsa ceptan 1 lira 5 lira..sıkışınca iyi oluyo...maaşı alınca giderlerimizi ayırıyoruz geri kalanı ikiye bölüp harçlık yapıyoruz...bu arada eşim benden daha tutumlu....inşallah bebişimize iyi bi gelecek sağlıcaz bide evimiz olsa...

benimde böyle bir yöntemim var isterseniz gram altın alın
istersenizde tanıdık kuyumcudan borçla kesenize uygun bi şey alın aydan aya ya da haftadan haftaya
ödeyin işten çıktığım için eşim 1000 ytl alıyoo onunla idaere ediyorum

tokiden ev alın yada bireysel emeklilik lere bakın.. çocuk için bir hesapta olabilir ama borçlanın ki ödeme zorunluluğunuz olsun.. yoksa hiçbirşey yapamazsınız.

biz de eşime, bana ve oğlumuza emeklilik yaptırdık. Her ay otomatik olarak onalra para veriyoruz.

kredi kartları batırıyor.

Çocuksuz arkadaşlar, çocuk olana (hadi bilemedin okula başlayana kadar) ne yaparsanız akrdır. Zira çocuk olunca harcamalar çook artıyor. Hele okul paraları insanı batırıyor.

Evlendikten sonra 5 yıl çocuk yapmadık ve o zaman biriktirdiğimiz parayla ev ve araba aldık. Çocuktan sonra doğru düzgün bişi biriktiremedik. Hele okula başladığından beri hiç biriktiremiyoruz:(

Valla ben bu konuda becerikliyimdir. Kendimi bildim bileli paramı çarçur etmez birikim yaparım. Hatta ailede bana gıcıklık olsun diye cimri derler. Nefret ediyorum bu laftan. Cimrilik başka şey tutumlu olmak başka şey. Ama o cimri dedikleri ben 1,5 senede eşimle beraber ev aldım. Ama annem babam çok müsriftir 24 senedir alamadılar.
Bizim eve aylık 2600 lira girer. 1300 ytl sini ev taksitine yatırıyorum. Geriye 1300 kalır. Kredi kartlarıyla kesinlikle gıda alış verişi yapmam. Yoksa ipin ucu kaçıyor. Kredi kartını sadece taksitli aldığım şeylerde kullanırım. Ama onuda sürekli kontrol ederim artmasın diye. Biz evde 2 kişiyiz tabi bunun avantajıda var. Elektrik su doğalgazı dikkatli kullanırım çok yüksek fatura gelmez. Kredi kartı faturalar ödenir elimede 200-250 lira nakit bırakırım yeter. Kalanı olduğu gibi bankaya. Neredeyse aylık 1000 lira bankaya atarım.

daha evli değilim ama maaşımı alınca gider çeyrek altın alırım bi kısmıyla.kalanı hemen bankaya yatırırım.kredi kartı kullanmıyorum.harcama yapıcağımda karttan çektiriyorum.yanımda nakit olunca olur olmaz abur cubura çok harcıyorum.böyle daha iyi oluyo.birikmiş altınlarımıda sonradan bilezik yaptırıyorum.22 yaşında yeni gelin gibi baya bilzeiklerim setlerim oldu tabi takmıyorum o ayrı :P

meraba kızlar bizim de eşimle birlikte elimize ortalam 2000-2300 civarı para geçiyo.tabi yazları daha az oluyo.bizim 110 ytl emeklilik var ona yatırıyoruz.benim 100 mily.luk günüm var bu ay sondu.bide.bankanın birinde yatırm fonumuz var.her ay kaç fon alabilirsek alıyoruz.genelde 350- 400 milyonluk fon alıyoruz.oğlumuz büyümeden biz de köy kasaba olalım istiyoruz.köşede biraz birikmişimiz var ama kıyıp da arabanın modelini yükseltemedik.istedik ki ilk önce bi koopertife girelim.önümüze de daha öyle bi fırsat çıkmadı.

bizimde tasasuf planımız şöyle : 9 aylık evliyiz evliliğimizin yaklaşık ilk 5 ayı hiç bişi biriktiremedik malum azda olsa taksit vs vardı ama eşimin evlenmeden başlayan bir bireysel emekliliği vardı aslında o ilk 5 ayda ayda 100 ytl yatırım yaptık eve giren para toplam 2400 ytl 550 kira 100 ytl faturalar var bizde kredi kartını sadece taksitler için kullanıyoruz oda giysi gibi ihtiyaçlar için marketlerin promısyonlarını takip ederiz ortak arkadaşımı var onlarda takip eder birbirinize haber veririz maaşı ilk aldıgımızda hemen kredi kartı borcumuza göre 150 şer yada 100 er liralık euro alıyoruz bende ara ara fak tefek maaş dışı işler geliyo 100 - 150 yada 50 ytl lik o paralarada hiç dokunmadan doğruca euro alıyoruz vede ne gezmemizden nede giyinemeizden geri kalıyoruz allaha şükür ama arabamız yok o masrafımız yok bebek olane dek araba almamaya karar verdik düğün takılaırmızda oldugu gibi banka da kasa da birini hediye alırken bile önceden almaya calısırım uygun bişi aldıgımda anneme yada kayunvalideme vs aile büyükleri için elimde hazır uygun alınmıs bişi mutlaka olur böyle idare eteye calıyoruz şimdi bu ay euro dısında bir tane çeyrek altın alıp atıcam kenara

arkadaşlar bireysel emekilik diye bir ürün var 10 yıl düzenli ödeme ve 56 yaş sınırı olmak üzere emekli olabiliyorsunuz.minümüm yatıracağınız tutarlar devlet garantisinde devlet tahvili ve hazine bonolarında değerlendiriyor yani devletin desteklediği devlet garantili bir ürün.ayrıca ödediğiniz tutarları vergiden de düşebiliyorsunuz.bende var o şekilde küçük küçük birikim yapmaya çalışıyoum tavsiye ederim.özellikle bayanlara....

Back
X