Anlıyorum, maaşın azsa zaten dişini sıkmadan olacak iş değil para biriktirmek. Gençlere yeme , içme, gezme de denilmez ama :), mesela çok para harcayacağın kafeler avm'ler yerine alternatif aktiviteler düşün, haftada 3 kez aynı yerlere gitmek yerine bir kere gidersin,giyim için de kendine kota koy, her sezon mesela 3 parça.
Bence biraz rutininin dışına çıkmayı düşün, mesela uzun vadede beni ne mutlu eder , 10-20 sene sonra neler yapmış olmak isterim, hatta yaşlandığımda neler başarmış olmak, nelere sahip olmak isterim diye, eminim o zaman hfda 3 kez dışarı çıkıp aynı muhabbetleri etmiş olmak , aynı kıyafetlerin değişik versiyonlarını almak sıkıcı gelecek :) Bir not defterine ya da cep telefonuna hayallerini yaz, artık kendi arabanı mı almak, dünyayı gezmek mi, pilot olmak mı istersin :) , bunlar yazılı olarak önünde durursa daha gerçekçi bir hale gelir, mesela tahmini bir bütçe çıkar hayallerin için kendine, 3 aylık, bir senelik , 5 senelik planlar yap, amaca yönel yani, o zaman evde 10 tane daha varken bir bluz daha almadan 2 kere düşünmeye başlarsın diye düşünüyorum :)
İnternette çok güzel bir araştırma vardı ( İngilizcen varsa Google'da
Gilovich Kumar possessions vs experiences diye aratabilirsin) , insanları en çok mutlu ve tatmin eden şey 'sahip oldukları' para karşılığı aldıkları (kıyafet, tv, iphone vs) değil, yaşam deneyimleriymiş (tatile çıkmak, yeni bir iş/hobi/yeti öğrenmek, konsere gitmek vs vs) ,
Bu konuda kendini ikna edecek kişi biz ne tavsiye etsek de yine sen olacaksın, bence yaparsın
[/QUOTE]