• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilerin ailelerine para yardimi?

Telefon faturasi cok onemli degil odenebilir ama aylik 400 fazla benim icin.

Yardım ihtiyaç sahiplerine yapılır. Olan parasını yastık altına koyup cimrilik yapana değil. İmkanı varken maaşı varken çocuklarının üstünden geçinen aileleri sevmiyorum. Parası olmaz yetmez can feda. Faturasını da ödersin buzdolabını da doldurursun kirasını da ödersin helâli hoş olsun. Ama parası var ve cimrilik yapiyorsa orda duracaksın. Benim ailem parası yokken herşeyimi aldı ve çocuklar para biriktirsin ev alsın biz artık yaşlandık dedi. Bir kuruş bile almadı bizden. Siz daha çok gencsiniz geleceğinizi hazırlamaniz lazım. Annesine harçlık versin faturasını ödesin ama babanın maaşı varken ve maddi durumu iyiyken ona yapılan para yardımı bence hiç hos değil.

Merhaba hanımlar nisanliyim yakın zamanda düğün olacak kısmetse.nisanlim düzgün biri parasını nerde harcamasi gerektiğini bilir evine bakabilrcek biri.ancak babasi tam bir cimri beş lira ble verirken eli titrer ogluna bir ayakkabi ble almmis. dayisi bakmis nisanlima.düğünümüzu nişanlım yapacak.geliri iyi sayılır.annesine her ay 400 civarı para gibi gonderyor bildiğim telefon faturasını oduyor.babasi telefonuna TL bile yuklemedigi için o teklif etmiş faturalı yapta her ay ben odeyim dye araman gerekir arayamazsn demis.bunu duyunca sinirlendim.kendinin maaşı var ödeyecek durumda sırf cimrilikten yapmıyor.ben fesat para düşkünü brii deglmim ama aile kruucaz ufak paralar belki ama yeri gelir çok faydası olacak birike birike
.evlenince nasıl olcak dedim yanlısmı yapiyorum.oda annen babam bigün bişey olur pişman oluruz zengin olmaykiz o parayla diyor bende kötü gelin olmak istemiyorum bana çok iyi annesi babası ama içten içe kziiyorum.ne yapmalıyım eşi böyle olan var mı nasıl davranmalı.ha babasının durumu olmasa neyse büyüğümuz emeği var hakkı var derim ama bu pişkinlik artk

Şuan annem babam parasal açıdan zor durumda. İş sahibi olmamı onlar sağladı bana fırsat sundular ben de değerlendim... aileme her zaman yardımcı olurum kocamın lafına bakmam.o da bi şey demez zaten.. Ama önce durum değerlendirmesi yaparım para varsa elbet verilir ama sizin durum biraz farklı yine de para sizinle değil buna nişanlınız karar verir

Benim kp kumar oynar tefecıden borç alır hepsini üstümüze yıkardı cok borcunu odedık kvyede hıç bakmazdı onada biz yardım ederdik cok kızardım tabı esımde Eşiniz gibi yarın onlara bısey olur bize dert olur derdi noldu kp anı bı sekılde trafik kazasında vefat etti onun kuruşunu koklatmadıgı emekli parası kvye kaldı şimdi kadın bize destek çıkıyor kp de trafık kazasında vefat ettiği için bugüne kadar ona verdiğimiz paranın hayli miktar üstünde sigortadan para cıktı yanı sonuç olarak noldu biliyor musun yapılan hıc bı iyilik boşa gitmedi gitmeyeceğini ben biliyordum zaten helekı anne babaya bide buarada en önemlisi eşimin vicdani cok rahat benımde

ya burada iki kıstas önemli.
siz çalışıyor musunuz?
aylık hane geliri ne kadar?

yani adam 5 bin alıyorsa 400 lira ile zengin olmazsınız. adam da cimriymiş, kayınvalide yokluk mu çeksin? tabi ki yardım edilir. ama maaş 2 bin ise 400 lira dengesizlik yaratır, verilmemesi lazım.

Back