• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilerin ailelerine para yardimi?

bence sen adamın maddi durumunu yeterli bulmuyorsun, beklentini karşılamıyor yoksa sorun etmezdin. evlilikte maddi yardım eğer erkeğin durumu iyiyse sorun olmuyor ama ev yok araba yok küçük bi maaş, her zaman sorun oluyor. baştan konuşmak lazım.

Üç-beş lirayla zengin olunmaz...
Ailesine yardım etsin...
Henüz evlenmeden bu kadar müdahale doğru değil...

Siz çalışıyor musunuz?
Şu an çalışmıyorum ama gttgimi yerde isim hazır sayilir.su an müdahale etmiyorum zaten lafi gecti bikac kere sadece.kayınvalidemi seviyorum bizim icin herseyin en iysiini ister kiskanmaz biseyi yada oglunu.kayınpeder para yzuunden çok sıkıntı cektrmis istediğini alamamış varken.ev işlerine filan gtmis.ama ilerde bu yardımların en azından bu kadar olammasini ve babasına bu durumundan vazgeçmesi için konuşmasını söylüyorum direk gönderme demedim

Merhaba hanımlar nisanliyim yakın zamanda düğün olacak kısmetse.nisanlim düzgün biri parasını nerde harcamasi gerektiğini bilir evine bakabilrcek biri.ancak babasi tam bir cimri beş lira ble verirken eli titrer ogluna bir ayakkabi ble almmis. dayisi bakmis nisanlima.düğünümüzu nişanlım yapacak.geliri iyi sayılır.annesine her ay 400 civarı para gibi gonderyor bildiğim telefon faturasını oduyor.babasi telefonuna TL bile yuklemedigi için o teklif etmiş faturalı yapta her ay ben odeyim dye araman gerekir arayamazsn demis.bunu duyunca sinirlendim.kendinin maaşı var ödeyecek durumda sırf cimrilikten yapmıyor.ben fesat para düşkünü brii deglmim ama aile kruucaz ufak paralar belki ama yeri gelir çok faydası olacak birike birike
.evlenince yapma bu kadar gönderme dedim yanlısmı yapiyorum.oda annen babam bigün bişey olur pişman oluruz zengin olmaykiz o parayla diyor bende kötü gelin olmak istemiyorum bana çok iyi annesi babası ama içten içe kziiyorum.ne yapmalıyım eşi böyle olan var mı nasıl davranmalı.ha babasının durumu olmasa neyse büyüğümuz emeği var hakkı var derim ama bu pişkinlik artk

Ailesi tek kuruş vermese dahi bir fatura ne kadar olabilir? 400 tl harçlık çok mu fazla geldi ? Nişanlınızın dediği gibi üç günlük dünya yarın bir şey olursa pişman olursunuz .

bence sen adamın maddi durumunu yeterli bulmuyorsun, beklentini karşılamıyor yoksa sorun etmezdin. evlilikte maddi yardım eğer erkeğin durumu iyiyse sorun olmuyor ama ev yok araba yok küçük bi maaş, her zaman sorun oluyor. baştan konuşmak lazım.
Türkiye şartlarına göre geçinmek için yeterli bı para kazanıyor.ben çalışmasamda yeter oda öyle diyor çalışıp çalışmayı bana bırakıyor.ama gel gelelim evi yok araba ve dugun icin paramiz var.evelenince süreli harcamak olmayacak bu nedenle bı birkim yatirim olması gerek çocuklarımız için.bu nedenle hem biyandan göndersin istiyorum annesini sevdiğim için hemde kziiyirm çünkü çok sigara içiyor ona gdiiyor parası.hemde evin alışverişini yapıyor sanırım o parayla.babasinin 2000 TL emekli maaşı var 500 kira gerisi iki kişi için gayet yeterli ama parayı napıyor bzde cozemedik.

Ailesi tek kuruş vermese dahi bir fatura ne kadar olabilir? 400 tl harçlık çok mu fazla geldi ? Nişanlınızın dediği gibi üç günlük dünya yarın bir şey olursa pişman olursunuz .
Ya ben asla gönderme falan demiyorum ama ne diyeceğini de blemedgimden soruyorum.anne hakkı hcbi parayla ölçülmez elbet ama maasina kiyasla yuksek mebla kalıyor.benm sinirlendihm ihtiyaçları yokken kullanır gbi davranmasi babasının nasılsa gönderir dye bakiyor buna kziiyirm ihtiyacı olsa göndersin maaşının yarisini.annesi sigaraya çok para harcıyor faydalı bişey olsa bari.rvrlnince geçim nasıl olacak para yetecek mi o zamn nasıl davranmalıyız yinede karismalimiyim blemedgimden.ev vs
Oooo bu kadar plan proje, hayat bu kadar kasmaya gelmez.
Daha nisanlisiniz, evlenmeniz mechul. Ayni eve girince gorup bakacaksiniz, yardimlarina devam edip etmeyeceginize birlikte karar verirsiniz.
Cocugun gidecegi okula karar vermek icin henuz cok erken.
Erken tabi sadece hayal.konu para olunca bunlar geliyor akla ilerisi için ben kadar düşünüydr heralde cogu kisi yoksa oturup hangi okula göndersem dye kafa yormüyorum :)genel düşünce

Ben asla göndermesinci değilim.bigun konusu olursa nasıl davranmalıyım ne demelyim hc karismayim dyorm babası sinirimi bozuyor.evlendikten sonra byle seyler yaşayanlardan fikir almak daha iyi olacak sanırım.bu arada evimiz yok kırada otrcaz,1500 TL ye bu gider yüzünden skntya dusebliriz yoksa 400 veya kaç TL ise lafını yapacağımdan degil.evelndikten sonra göndermezse ben göndertmiyor olacağından korkuyorum ki böyle biri değilim. bunu bde annesine anlatmak var.

Evlenmeden önce bu tarz şeyler kesinlikle konuşulmalı ki evlendikten sonra sorun çıkmasın.

Ayrıca durumları varmış zaten, onlar size destek olmali dugun arefesinde. Durunlari olmasa tabiki gondersin ua da ara sira jestler yapilabilir. Fakat surekli olmasi sorun yaratır.
Bende buna kızıyorum düğün arefesi bir sürü masraf varken babası bize destek ilucakken o yardım ediyor ve ihtiyacı yok cdden sadece cimrilik kendi parasını haracamk istememesi.dugyndede bı hediye bı yardımı olmayacak kesin tek çocuk üstelik anlayamıyorum ben.kendi ailende böyle bişey görmedim icin

400 tl için ne annesinin ne de nişanlınızın gönlünü kırın
Durum olmaz anlarım ama annesi de demekki sıkıntıda baba değişmeyeceğine göre kadını perişan etmenin bir manası yok ban göre

Bence fazla kasiyorsunuz
Aile kurmak boyle bsy degil 400lira sorun olmamali
Benim esimin birikimi vardi, ona ragmen babasi esyalari ben alicam demisti, biz taksidi az soyledik, kimi taksitte yetisemedi biz odedik soz verdi demedik simdide kardesine her firsatta yardim etmesini soyluyorum bende kardesim evlenirken kendimi zorladim annem her zmn destekci ama ben de ona bsyler yapmaya calisiyorum kv dugunlere gotursun diye ceyrek altinlar verdim butun bunlarin hepsinde varlik yokluk soz konusu degil bunlarim hesabini guderseniz yorulursunuz bir evlenin 5 yil gecsin evlilik otursun sorun yasayip yasamayacaginiz belli olur
Ben calistigim halde esimin tek beklentisi yok sadece kesin olan faturalari oduyorum ondada param kalmazsa esim veriyor para konusunda guvenmek cok onemli
Keske sorun 400 lira olsa sadece.miktar degl önemli olan nişanlım da zaten kendi ihtiyaçlarımızı aksatmayask bı para gönderir.durumu görünce paradan çok başka şeyler yoruyor insanı.yinede onla gurur duyuyorum böyle bı evlat olduğu için.hep ailesini düşünmüş ilerde kendi ailesi için daha fazla cabalayacagina eminim.tesekkurler görüş icin

Kesinlikle.zaten annesi annem gbdiir onu zor duruma düşürmeyiz.sadece sinir oluyorum babası varken nişanlım kendi düğün birikiminden kisiyor.para biriktrnek için konteyner gbi bir evde oturuyor.buna üzülüyorum.yoksa anne hakkı ödenmez para değil mevzu daha cok.sinir olup yanlış şeyler söylemek istemiyorum ="ordanburdanbirisi, post: 56160877, member: 634471"]400 tl için ne annesinin ne de nişanlınızın gönlünü kırın
Durum olmaz anlarım ama annesi de demekki sıkıntıda baba değişmeyeceğine göre kadını perişan etmenin bir manası yok ban göre[/QUOTE]

Keşke sizinki gbi bı kayınpederinin olsaydı.sadece söylese bı eşyanın ben aliyimdese sağol Abbas düşünen yeter Dicem ya.nisanlim para briktrmek icin konteynrda otururken uzuluyirn bu gamszliga
Keske sorun 400 lira olsa sadece.miktar degl önemli olan nişanlım da zaten kendi ihtiyaçlarımızı aksatmayask bı para gönderir.durumu görünce paradan çok başka şeyler yoruyor insanı.yinede onla gurur duyuyorum böyle bı evlat olduğu için.hep ailesini düşünmüş ilerde kendi ailesi için daha fazla cabalayacagina eminim.tesekkurler görüş icin

Bence bu durum aileden aileye degisir.
Mesela kv filan gercekten iyidir maddiyatiniz da yerindedir gonderilir. Ama benimkileri dusununce borcum var diye kendini acindirip dugunde takilan altinlarda istedi uzuldum kiyamadim verdim gidip evine esyalar filan almis kendi her eksigini tamamliyor sehir sehir geziyor buna ragmen param yok deyip para isterse iste o zaman sinirlenirim cunku iyi niyeti kullanan cıkarci bi tiptir. Dedigim gibi gercekten anne(!) ise maddiyatiniz da yerindeyse gonderirsiniz. Gerci evlilikte neler getirecek belli olmaz.

Bizim kp borclari gayet bize yikti benim aileme borcsuz evlenecekler merak etme dedi dugunden sonra adam artik benden ciktilar diye bakti ne maddi ne manevi destek olmadi cok sıkıstigimiz zamanlar oldu bir tek benim ailem destekciydi Allah basimizdan eksik etmesin...:KK200::nazar::dua:

Eşimin tarafı para hastası. Kendileri büyük oğullarına düğün zamanı ev parası vermısler. Eltım almazsanız nişanı atarım demiş tabı bunlar tutusmus apar topar paraları dokulmusler takılarını esyasını almıslar. Bize de gelınce kıl kıpırdatmadılar. Üstelik evime gelir aylarca kalır 1 iğne parası yardımcı olmazlar. Her neyse ben kiradayım onlara harcamaktan borç batağındayız şu an. Napacağız bilmiyorum. Ona göre güzelce konuşun anlaşın geç olmadan. Ha illa verecekse sizin ailenize de versin. Ayrı gayrı yok. Batacaksanız böyle batın. Bunu da kendısıne belırtın. Çalışmıyorsanız ben kazanmıyorum dıye dusunmeyın sız de evde emek harcayacaksınız.

Merhaba hanımlar nisanliyim yakın zamanda düğün olacak kısmetse.nisanlim düzgün biri parasını nerde harcamasi gerektiğini bilir evine bakabilrcek biri.ancak babasi tam bir cimri beş lira ble verirken eli titrer ogluna bir ayakkabi ble almmis. dayisi bakmis nisanlima.düğünümüzu nişanlım yapacak.geliri iyi sayılır.annesine her ay 400 civarı para gibi gonderyor bildiğim telefon faturasını oduyor.babasi telefonuna TL bile yuklemedigi için o teklif etmiş faturalı yapta her ay ben odeyim dye araman gerekir arayamazsn demis.bunu duyunca sinirlendim.kendinin maaşı var ödeyecek durumda sırf cimrilikten yapmıyor.ben fesat para düşkünü brii deglmim ama aile kruucaz ufak paralar belki ama yeri gelir çok faydası olacak birike birike
.evlenince nasıl olcak dedim yanlısmı yapiyorum.oda annen babam bigün bişey olur pişman oluruz zengin olmaykiz o parayla diyor bende kötü gelin olmak istemiyorum bana çok iyi annesi babası ama içten içe kziiyorum.ne yapmalıyım eşi böyle olan var mı nasıl davranmalı.ha babasının durumu olmasa neyse büyüğümuz emeği var hakkı var derim ama bu pişkinlik artk
Bu saatten sonra babasını degistiremez. Annesini magdur etmek istememis. Ki annelerin hakki hic bir zaman ödenmez. Evlendiginizde evini ihmal edip ailesine para gönderirse tepki vermekte haklı olursunuz. Şu anda durup dururken sorun etmeyin kendinize. Gücü varsa annesine destek olsun nişanlınız. Siz de anne olacaksınız. Hayat bizlere ne zaman ne getirecek bilemiyoruz. Kendinizi bir de o annenin yerine koyun. Hayatta size tek destek olan evladınızsa, o da gücü oldugu halde size destegini esirgiyorsa ne hissedersiniz. Hayatta her seye sadece kendi penceremizden bakmamak gerek. Biraz empati. Babasina da bu kadar takilmayin. Madem bunlari bilerek taktiniz o yüzügü o zaman kabullendiniz demektir. Bu saatten sonra sadece saygi duymak düşer.

.evlenince nasıl olcak dedim yanlısmı yapiyorum.oda annen babam bigün bişey olur pişman oluruz zengin olmaykiz o parayla diyor bende kötü gelin olmak istemiyorum bana çok iyi annesi babası ama içten içe kziiyorum.ne yapmalıyım eşi böyle olan var mı nasıl davranmalı.ha babasının durumu olmasa neyse büyüğümuz emeği var hakkı var derim ama bu pişkinlik artk
Ailesinin durumu olsa bile bence kucuk yardımlar yapilabilir.
Benim de babamin durumu var ama ben de annemin cantasina caktirmadan para koyarım.

Emek veriyorlar bizim için o kadar da olsun yani.

Eşim bir gün bile verme dememiştir. Ha derse de olay çıkartırım. Ne münasebet ona ne ki. O da ailesine verir kardeşine yollar.
Hatta ben derim yolla diye. Bu meseleler sorun olmamalı, çok büyük meblağlar değilse.

Ben asla verdirmezdim. Verdirmiyorum da. Kiradayız 400 lira büyük para bizim için 1. Bizim zor günümüzde asla yanımızda değiller 2. Ben ordan burdan kisarken lüks pesindeler 3. Evlilik sürecinde 5 kuruş bize katkilari olmamakla beraber esimin tüm maasini yemeleri sonucu borc icinde yüzdük 1 sene 4. Utanmaz gibi KP duğün sabahi altinlari istemeye gelsi az daha ilk günden evi terkediyordum 5. Daha sayarim sebepleri. Ama asla verdirmem. Vermeyecek onlara o kadar.

Bu saatten sonra babasını degistiremez. Annesini magdur etmek istememis. Ki annelerin hakki hic bir zaman ödenmez. Evlendiginizde evini ihmal edip ailesine para gönderirse tepki vermekte haklı olursunuz. Şu anda durup dururken sorun etmeyin kendinize. Gücü varsa annesine destek olsun nişanlınız. Siz de anne olacaksınız. Hayat bizlere ne zaman ne getirecek bilemiyoruz. Kendinizi bir de o annenin yerine koyun. Hayatta size tek destek olan evladınızsa, o da gücü oldugu halde size destegini esirgiyorsa ne hissedersiniz. Hayatta her seye sadece kendi penceremizden bakmamak gerek. Biraz empati. Babasina da bu kadar takilmayin. Madem bunlari bilerek taktiniz o yüzügü o zaman kabullendiniz demektir. Bu saatten sonra sadece saygi duymak düşer.
Baştan bilmiyordum böyle oldugunu babasının.her detayını bilsem belki bı durup dusunurdum.yeni yeni anlıyorum nasıl olduğunu para konusunda.nisanlim bahsederdi ama bu kadar iflah olmaz olduğunu blmiyodum.haklisiniz annesini mağdur etmek gbi bir düşüncem yok bende çıkarır veririm maasimdan gerekirse.sadrce sinir oluyorum ve ona sinirimdeen para konusunu büyütüp yanlış şeyler söylemek istemiyorum.evlenince giderimiz baya bı artacak korkum o yetememek.sorunnetmemeye caliscam dedignz gbi

Babası cimri olabilir. Dünyanın en lanet insanı olabilir. Ama gunun sonunda nisanliniza can veren ve onu büyüten anne ve babasi. Ben daha okulu bitirmediğim halde maaşa geçince aileme göndereceğim parayı, onları nasıl buna ikna edeceğimi düşünüyorum. Durumları mı kotu, benden gelecek iki kuruşa ihtiyaçları mi var? Yoo. Ama o sekilde kendimi daha mutlu hissedecegimi biliyorum. Nisanlinizin da hali vakti yerindeymiş zaten, buradaki birçok kişinin dediği gibi evinize bakmayı aksatmadık, ihtiyaclarinizfan kismadigi sürece ailesine -hele ki annesine vereceği para/yapacağı yardım sizden bir şey eksiltmez; aksine evinize bereket getirir.

Esinizin ailesinden sevmediğiniz, onaylamadiginiz insanlar olabilir şimdi ve ileride. Böyle durumda onlara "Eşimin babasi/halasi" seklinde yaklaşıp olumsuz duygular oluşmasını engellerseniz eminim içiniz de daha rahat olur. Samimi olmaz ama saygıda kusur etmezsiniz, kötü özellikleri üzerinde de durmazsiniz. Anlatabildim mi bilmiyorum

Back