- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.777
- 39
arada 10 dolar falan al ya da gram altın vs. belki o da mutlu eder bi de öyle deneburzlar benim sorunum para biriktiremiyorm ıvır zıvıra veya abur cubura çok para harcıyorum mesela 10 lira var diyelim elimde onu bir kenara atayım diyorum ama olmuyo mutlaka alacak gereksiz bir şey buluyorum hic olmadı abur cubur alıyorum bir de depresyon tedavisi gördüğüm için ufak da bir şey alsam mutlu ediyor beni sonra keşke bir kenara atsaydim parayi diyip üzülüyorum siz biriktirebiliyor musunuz bi tavsiyesiz olur mu bu konuda bana
Evet bu mantıklı gerçekten araştıracagım çok sağolunGereksiz harcama nedeniyle para biriktiremiyorsaniz bence bireysel emeklilik yapin. Maas hesabinizdan ya da kredi kartinizdan otomatik kesilir. Ben biriktirebildigim halde maasimdan da talimat verdim. Yillardir ödeniyor bugün baktim 50 bin olmus. Simdi de cekmeye kiyamiyorum. Mecbur kalmazsam cekmiycem ve 2. emekli maasim olur.
Evet hele benim hiç yememem lazım ama tutamiyorum kendimiGeçmiş olsun öncelikle
Açılamayan kumbaralardan alın
10 liranız varsa 5 ini atın kumbaraya, 5 ini harcayın bir şeyler almak sizi mutlu ediyorsa. Ama naçizane tavsiyem abur cubur almayın sağlığınız için
arada 10 dolar falan al ya da gram altın vs. belki o da mutlu eder bi de öyle dene
[/QU çok istiyorum aslında dediğiniz gibi biriktireyim alayım ama olmuyo
Vadeli hesap için de bir miktar para gerekiyor galiba emin değilim gerçi deVadeli hesap aç kendine aylık ihtiyaçlarını karşılamak için gereken tutarı belirle kalanını vadeye yatır günü gelmeden zaten çekemezsin zamanla o sisteme alışırsın
babamdan aldiklarim ile en azndan ise girene kadarÇalışmıyosan neyle birikim yapacaksın ki?
evet aslinda oda olabilrAnnenize verip sizin için biriktirmesini isteseniz olur mu?
Yatırım amaçlı 1+1 alıp kiraya verebilirsiniz mesela.evet aslinda oda olabilr
yok mesela dedigim gibi on lirada gecse elime harcyorum istiyrum onu bir kenara ataym ama mutlaka alacak bir sey buluyorumZaten ruhsal olarak sıkıntılı zamanlardasınız bir de maddi cendereye almayın kendinizi. Sanıyorum savurduğunuz para da öyle binlerce lira değil. Şu süreci en az sıkıntıyla atlatın yiyin için harcayın sonra tasarruf yaparsınız boşverin
ev alacak kadar param olsa daha ne isterim kiYatırım amaçlı 1+1 alıp kiraya verebilirsiniz mesela.
Etrafımda birikim yapmak isteyen birkaç memur öyle yaptı.
ev alacak kadar param olsa daha ne isterim ki
Bosver ya dert etme para birikmiş birikmemiş. Psikolojik sıkıntısı olan ınsanlar benı cok uzuyor. Bi dönem ben de yasadım cok zor. Her sey bızım elimizde. HayaŞuan çalışmıyorum ağır depresyon tedavisi görüyorum bir yıldır bir de sosyal fobi var o yüzden ailemle yaşıyorum .. Mesela elime 10 lira geçse mutlaka bir şey alıyorum Hayır aldıklarım gerekli olsa neyse ıvır zıvır yada abur cubur alıyorum işte biraz da beni mutlu ediyor aldıklarım ama sonra da üzülüyorum keşke harcamayip bir kenara atsaydim diye
Bence gerek yok. Aldığın on liranın bes lirasını biriktiremezsen, bir işi de yaramaz. Kendin kazanmaya başlayınca biriktirirsin gerekirse. Şu an ne için biriktireceksin ki zayenbabamdan aldiklarim ile en azndan ise girene kadar
kizlar benim sorunum para biriktiremiyorm ıvır zıvıra veya abur cubura çok para harcıyorum mesela 10 lira var diyelim elimde onu bir kenara atayım diyorum ama olmuyo mutlaka alacak gereksiz bir şey buluyorum hic olmadı abur cubur alıyorum bir de depresyon tedavisi gördüğüm için ufak da bir şey alsam mutlu ediyor beni sonra keşke bir kenara atsaydim parayi diyip üzülüyorum siz biriktirebiliyor musunuz bi tavsiyesiz olur mu bu konuda bana
Bende öyle diyorum bugünden sonra 1 lira bile verip bir şey almıycam diye tutamayip alıyorum yine kendimiBende senin gibiydim asla para biriktiremiyor borçlarımı ödeyemiyordum. Ama bir taktik geliştirdim cüzdanımdaki bütün bozuk paraları kumbaraya koymaya başladım. Kumbara dolunca parayı bütünleyip kenara koydum. Birde kendime limit koydum. Bu ay sadece 1 tane yada 2 tane bir şey alacağım diye. Mesela bu ay ayakkabı ve pijama takımı aldım. Önümüzdeki aya kadar hiçbir şey almayacağım. Kendine limit koyup kendini kısıtladığın zaman gerisi de geliyor
Ilerisi için ve depresyon hastası oldugumdan dolayı iyi bir yerde terapi alabilmek içinBence gerek yok. Aldığın on liranın bes lirasını biriktiremezsen, bir işi de yaramaz. Kendin kazanmaya başlayınca biriktirirsin gerekirse. Şu an ne için biriktireceksin ki zayen