Bankandan altın hesabı aç,maaşı aldığın gibi 1000 liralık altın al. O günün kutuyla 0.7 gram mi eder, 1.1 gram mi önemli değil:) al öyle dursun. Merak etme,zamanla birikir. Ben altın 270 lirayken üçer beşer alırdım maaş zamanı, nasıl değerlendiler. Keşke daha çok alsaydım:)) ekonomimiz giderek b.ka dönüyor. Bence başla mutlaka.
Tutumlu olmak da bir kişilik özelliği ya, ben çevremdeki insanların yüzde 90indan daha çok gezerim, dolu dolu bir sosyal hayatım var,evde olduğum gün sayısı sınırlı. Ama gereksiz para harcamayı hiç sevmiyorum,uygun alternatifler buluyorum. Mesela kampanyadan bilet almak, evini açan tanımadığın insanlarda kalmak, ya da otel değil çadır tercih etmek, yurtdışında kuru çok yüksek yerlerde taze ekmek domates alıp evden getirdigim konserveyle karın doyurmak, asla başka ülkede taksiye binmemek,sora sora birkaç otobüsle yolumu bulmak, arkadaşlarla kafede buluşmak yerine hamağı vs kurup piknik yapmak, kafe buluşması yerine şehri gezip yemegi atistirarak geçirmek, özel tiyatroya para vermek yerine devlet şehir tiyatrosuna gidip belediyeleri takip edip özel ve popüler oyunlara ücretsiz gitmek, ibb'nin şehir içi turlarina katılmak, mekanda içmek yerine migrostan sarap alıp sahilde içmek falan:)
Ama bunu para için değil,zevk için yapiyorum. Beni böylesi mutlu ediyor. Bence sen de masraf kapılarını bulup alternatifler arayabilirsin. Eminim bulacaksındir